به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مشروح اين گفتوگو در پي ميآيد:
بحث ارائه سبد کالايي امسال بالاخره به کجا رسيد؟ ضمن اينکه اين روزها زمزمه تغيير روش در تخصيص سبد کالا شنيده ميشود.
امسال اسم سبد کالا، به سبد امنيت غذايي تغيير پيدا ميکند. ضمن اينکه مشمولان اين سبد محدود ميشوند. تعداد مشمولان کم ميشود چرا که فقط اقشار آسيبپذير اين سبد را ميگيرند. به عبارتي اجراي اين طرح نوعي مبارزه با فقر مطلق است. با مطالعهاي که بر سفرههاي خانوار صورت ميگيرد ميزان کالري منطقي را ارزيابي ميکنيم و سبدي را تعيين ميکنيم که يک خانواده بتواند با مصرف آن سلامتش را حفظ کند.
در حال حاضر بررسيها در اين خصوص که چه تعداد از افراد جامعه در شرايطي قرار دارند که نيازمند تلقي شوند، ادامه دارد. اين سبد کالا قطعا مختص نيازمندان است. جهتگيري اين سبد هدفمند است و کاملا هدفمند تخصيص پيدا ميکند و خانوادههايي مشمول اين سبد ميشوند که مورد شناسايي ما قرار گيرند.
به چه ترتيبي مشمولان سبد جديد شناسايي ميشوند؟
کساني که به مراکز بهداشتي مراجعه کردند و سوءتغذيه دارند و زنان بارداري که از سبد غذايي خوب بهره نميبرند، از طريق مراکز ذيربط مورد شناسايي قرار ميگيرند. مجموع افراد بهزيستي و کميته امداد نيز در نظر گرفته شدهاند. برخلاف گذشته اعلام از سوي افراد نيست بلکه شناسايي اين بار با اطلاعاتي است که از طريق دستگاههاي مختلف صورت ميگيرد.
حجم اين سبد امنيت غذايي چه ميزان است و مواد تشکيلدهنده آن چيست؟
هنوز مشخص نيست. حجم و چگونگي سبد امنيت غذايي بستگي به نتايج بررسيهاي ما دارد.
اين بسته حمايتي چه موقع تخصيص پيدا ميکند و در چند مرحله عرضه خواهد شد؟
حدود چهار تا شش مرحله را پيشبيني کرديم که البته اين موضوع بسته به منابعي دارد که در اختيار ما بگذارند. آقاي رئيسجمهور قول داده است منابع بيشتري در اختيار ما بگذارد. اگر شناساييها درست انجام شود، پيشبيني ميشود از اواخر ارديبهشتماه اولين سبد توزيع شود.
آنطور که شما عنوان کرديد، پس قطعا سبد جديد دولت مشمول همه نميشود؟
درست است. اين سبد ديگر به شکل گذشته توزيع نميشود بلکه خاص خانوادههايي است که واقعا به سفره آنها مواد پروتئيني نميرسد که اشاره کردم نهادهاي ذيربط آنها را شناسايي ميکنند. البته شکل توزيع هم به شکل قبل نيست.
سرنوشت سبدهاي کالايي که دريافت نشدهاند، چه ميشود؟
قطعا افراد سبد خود را ميگيرند.
سبد کالا در حالي محدود ميشود که دولت اين فرصت را به مردم داد از دريافت يارانه نقدي انصراف دهند. با توجه به اينکه شما انصراف را بخشش خواندهايد، نتيجه اين بخشش را چطور ارزيابي ميکنيد؟
نتيجه کار مهم نيست، بلکه مهم اين است که دولت کار خوبي انجام داده است؛ يعني انصراف را به خود مردم واگذار کرد. اينکه چطور قضاوت کرده و چگونه عمل کنند در شأن مردم و از اختيارات آنهاست. ضمن اينکه اين پيام را از طرف من داشته باشيد که روند انصراف از يارانه ادامهدار است و هر زمان مردم بخواهند، ميتوانند به نفع مشمولان واقعي از جمله افراد تحت پوشش نهاد بهزيستي اعم از معلولان، زنان بيسرپرست، کودکان و سالمندان انصراف دهند. جامعه ايران به لحاظ فرهنگي تصميمات خود را ميگيرد و عمل خيرخواهانه در اين تصميمات پررنگ است. از همين جهت انصراف را، اهداء براي ايجاد اشتغال و رسيدگي به مردم نيازمند خواندم. ضمن اينکه اميدواريم انصرافها به نفع بهزيستي ادامهدار شود. معتقديم مردم ميتوانند يارانه خود را به اين نهادها و مشمولان اختصاص دهند، همانطور که همواره نگاه خيرين را به اين سازمان شاهد بودهايم.
فکر ميکنيد کارگران ما توان اين بخشش را دارند؟ اصلا براي تغيير مزد امسال با توجه به پيشبيني تورم ناشي از فاز دوم هدفمندي فکري شده است؟
دستمزدي که تصويب کردهايم تا پايان سال ?? ثابت ميماند چرا که دولت تورم را کنترل کرده و معتقدم دستمزد خوبي هم تعيين شده است، مشروط به اينکه نظام بيمهاي کارگران هم کاملتر شود و کارگران همچنان مشمول دريافت يارانه باقي بمانند.
در اين ايام که به صورت نمادين به نام کارگران نامگذاري شده است، پيام خاصي براي آنها داريد؟
براي کارگران پيام امنيت، آرامش و قول بهبود معيشت آنها را دارم. کارگران مطمئن باشند دولت به فکر تامين نياز اين گروه و رسيدگي به وضع امنيت اشتغال آنهاست.
منبع:فرهيختگان