به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از دانا، گزيده مطبوعات امروز شنبه 6 ارديبهشت به شرح زير است:
جشن بانوان در ترازوي فرهنگ فاطمي
روزنامه جمهوري اسلامي: واقعيتي بر سر زبانهاي مردم است که نبايد از کنار آن بيتفاوت گذشت. مردم ميگويند دعواهاي رقباي سياسي، دعوا بر سر قدرت است و براي خدا و دلسوزي براي مردم و کشور و نظام نيست. بررسي سوابق کساني که امروز به اين دولت خرده ميگيرند و فرياد وا اسلاما سر ميدهند نشان ميدهد در برابر مفاسد مالي و اقدامات خلاف شرع دولت مورد حمايت خود سکوت کردند و هر جا توانستند خلافها را توجيه نمودند. با اين، سابقه نميتوان خود را دلسوز دين و مردم و بيت المال جا زد. به همين دليل است که مردم نميتوانند بپذيرند اين قبيل دعواها واقعي و از روي دلسوزي است. نتيجه اين ميشود که مردم به تدريج نسبت به فعالان سياسي و مسئولين بياعتماد ميشوند و اين به مصلحت کشور و نظام نيست. به همين دليل، رعايت هر دو نکته مطرح شده در اين مقاله را براي مسئولين و رقباي آنها ضروري ميدانيم و معتقديم با رعايت چنين معيارهائي است که ميتوانند امانتدار مردم باشند و در چارچوبهاي مورد قبول نظام جمهوري اسلامي عمل کنند.
افق قيمت گذاري بنزين را مشخص کنيد
روزنامه خراسان: شرايط اقتصادي موجود جامعه ديگر توان افزايش چندبرابري قيمت حامل هاي انرژي را ندارد،که البته پاسخ خواهم داد متوجه وضعيت اقتصادي موجود ورکود همراه با تورمي که تازه بوي بهبود از آن پديدارشده است هستم واز طرفي به هيچ وجه معتقد به افزايش دفعي و يکباره بنزين نيستم اما تداوم وضع موجود هم فقط به پيچيده تر شدن مشکل در سال هاي آينده منجر خواهدشد، حتي حذف پردرآمدها از دريافت يارانه نقدي هم تنها بخش کمي از مشکلات را حل مي کند،بنابراين پيشنهاد مي کنم براي جلوگيري از التهابات و مشغوليت هاي ذهني هرساله که آينده هدفمندي چه خواهدشد، دولت ومجلس با تدوين طرحي حد اکثر 4ساله(به مدت عمر يک دولت، تا دچار انحراف در اجرا نشود)قيمت حامل هاي انرژي را تازماني که به 95درصد قيمت فوب خليج فارس(هدف گذاري قانون) برسد،به صورت تدريجي افزايش داده تا دولت منابع حاصل شده را در همان جاهايي که بارها وعده آن را داده است،خرج کند.
ارزيابي يک نامه حکيمانه
روزنامه رسالت: نامه آيتالله حائري شيرازي خطاب به دو تن از سران فتنه (1) نکات و مطالب حکمتآميزي به لحاظ سياسي دارد. ارزيابي اين نامه بيش از آنکه نصيحتي مشفقانه به آن دو باشد حرفهاي حکمتآموز براي کساني دارد که به ظاهر از روي خيرخواهي به دنبال رفع حصر هستند. در زير بخشهايي از اين ارزيابي را ميخوانيد؛ 1- نامه از روي شفقت و مهرباني نوشته شده و حاوي هيچ عبارتي که متضمن اهانت باشد، نيست. ادب و نزاکت سياسي حکم ميکرد از باب اثرگذاري در مخاطب يا مخاطبين اين نامه، از هرگونه کلمهاي که داراي بار موهن باشد، پرهيز گردد.
اندر حکايت «افتادن دوهزاري» روزنامه شرق!
روزنامه شرق: تلاش براي بقا، چيزي از جنس بيرگي و تسليم نيست. نوعي مهارت ناخداگونه است براي سر به سلامت بردن يک کشتي در مواجهه با حوادث! «شرق» البته در اين 11سال، فرازونشيب، غثوسمين و شلوسفت بسيار داشته است، بيترديد؛ اما با همه ملاحظات، چنانکه افتد و دانيد، با مهارتي ستودني همواره «شرقيده» است و اين چيز کمي نيست. اينکه در بزنگاه خوشوناخوش احوال جامعهات حاضر باشي، اولويتها را بشناسي، در متن حادثه خودت را به کوچه عليچپ نزني، هواي نام اصلاحطلبي را داشته باشي، غضنفرمآبي نکني، گل به دروازه خودت نزني، براي تنفس و باليدن جوانههاي تر و تازه روزنامهنگاران جوان و پرشور، مجالي فراهم کني و حتي اگر نميتواني «بيست» باشي، توقف چند روزه انتشارت به اندازهاي محسوس باشد که مصداق «نيست» نباشي! به گمان من انتشار شماره 2000 «شرق»، مفهومي جز اين ندارد که: ميداند در کجاي جهان منتشر ميشود. سربسته بگويم: «دوهزاري شرق» افتاده است! دوهزاربار دست مريزاد ميگويم به کوشندگان در همه بخشهاي تحريريه و فني و باقي مخلفات «شرق»
تاملي بر رفتارشناسي يارانه اي مردم
روزنامه ابتکار: ناپايداري قوانين، تغيير پي در پي سياستها و هراس از آينده، بياعتمادي را دامن ميزند و رفتارهاي منفعت طلبانه و فرد محورانه را ترويج ميکند. يکي ديگر از عوامل به وجودآمدن چنين شرايطي، پيوند زندگي مردم با جيب دولتها است. وقتي زندگي مردم به جيب دولت گره ميخورد و چشم آنان به دست دولتها دوخته ميشود، ناامني رواني رواج مييابد؛ زيرا هر آن ممکن است دسترسي به اين جيب ناممکن شود و دولت در دادن حق ملت استنکاف ورزد. اينها بخشي از عوامل محتمل در رفتارشناسي کنوني مردم به حساب ميآيد. بيشک هيچ کس برنده اين شرايط نيست و تفسيرسطحي و تقليل علت شرايط، تنها پاک کردن صورت مسئله است. هر کدام از چنين رفتارهايي زنگ خطريست براي همگان. براي اينکه دريابيم چه کسي مقصراست و سهم هرکس در به وجود آمدن چنين رفتاري، به چه ميزان است، بايد به خود رجوع کنيم. وجدان هرکس بهترين داور است.
پيروزي درقبول ضعف!
روزنامه سياست روز: دولت محترم واقعيت شکست در اعتمادسازي مردم را شجاعانه بپذيرد و به جاي اتهام به اين و آن با "تدبير و عقلانيت" و پرهيز از حرکتهاي عوام گرايانه(پوپوليستي) ، صادقانه به اجراي وعده هايي که در جريان تبليغات انتخاباتي خود به مردم داده است ، جامه عمل بپوشاند و به ياد داشته باشد که در نظام هاي دموکراتيک که به شکل دموکراسي (مردمي) اداره مي شود هميشه حق با مردم است چرا که مشروعيت و مقبوليت دولتمردان از تجميع آراي يکايک آنها به دست ميآيد. دولت موظف است "حقوق اقليت"را محترم شمرده و بسترمشارکت همگاني را در رقابتهاي سياسي فراهم کند تا دموکراسي واقعي شکل بگيرد و مطمئن باشد که مردم شريف و قدرشناس ايران اسلامي که بيش از سه دهه در مقابل استکبار جهاني مردانه ايستاده و ?سال جنگ تمام عيار امپرياليسم عليه کشور را با قلک هاي بچه ها و اندوخته ناچيز پيرزنها و پيرمردهايش اداره کرده است، محتاج دريافت "چندرغاز"يارانه نقدي دولت نخواهند بود و علاوه بر آن دولتمردان را دراجراي برنامه هايشان نيز ياري خواهند کرد ، مشروط بر آن که" گفتار و رفتار" آنها را درعمل يکي ببينند. پس چنين باد.
افزايش قيمت بنزين با شيب تند
روزنامه آرمان: سرانجام بهاي بنزين از چهارم ارديبهشت بهصورت دونرخي يعني سهميهاي و آزاد بهترتيب 700 و هزار تومان و بنزين سوپر هم با 100تومان اختلاف بهترتيب 800 و 1100تومان اعلام شد؛ البته با وجود آنچه وزير دارايي و حتي رئيسجمهور اعلام کردند که بهاي قيمتهاي انرژي را با شيب ملايم افزايش خواهند داد، ولي اين وعده عملي نشد زيرا بهاي بنزين بيش از 70درصد افزايش يافت و قبل از آن هم بهاي برق 24درصد افزايش يافته بود. اين اميد است که ساير قيمتهاي حاملهاي انرژي حداقل با شيب ملايم افزايش يابد نه با شيب تندي که درباره بنزين شاهد آن بوديم. با توجه به تعداد ثبتنامشدگان در هدفمندي يارانهها مشخص شده که دولت چه ميزان مکلف به پرداخت يارانه نقدي است و همچنين وعدههايي که درباره بيمه همگاني حدود 6ميليون و 500هزار نفر و ساير موارد رفاهي در نظر گرفته شده است، تعيين خواهد شد. گرچه تعيين منابع مالي يارانهها 48هزار ميليارد تومان تعيين شده که البته با وجود انصراف تعدادي از يارانهبگيران بخشي از يارانههاي نقدي کاهش خواهد يافت، اما با اين وجود گرچه در ميزان نقدينگي تغيير ايجاد نميشود، صرفا يک جابهجايي منابع صورت ميگيرد.
قبضي که مرحله دوم هدفمندي را قبض روح کرد
روزنامه قانون: نبايد به سادگي از کنار تبليغات ضد تبليغ صدا و سيما و برخي رسانهها نيز عبور کرد، وقتي نشان ميداد فلان ورزشکار که درآمد يک سالش با درآمد حداقل 111 کارگر در کشور برابري ميکند از دريافت يارانه انصراف داده است، تنها اين شبهه ايجاد ميشد که چرا يارانه مي گرفت که حالا انصراف دهد . در کل تصميم 73 ميليون نفري که براي دريافت يارانه ثبتنام کردند را نه بياعتمادي به دولت که بياعتمادي به اوضاع اقتصادي کشوري بايد دانست که بيش از چهار دهه است با تورم دو رقمي روبهروست و رکوردها را در اين حوزه شکسته است . در کل حتي اگر به عقيده دولت 10 ميليون نفر نيازي به دريافت يارانه ندارند، ثبتنامها نشان داد که اتفاقا اين افراد از نظر خودشان نيازمند هستند و "احساس نيازمندي" از خود "نيازمندي" بسيار مخربتر است .
مسأله پايگاه اجتماعي دولت اعتدال!
روزنامه وطن امروز: امروز ديگر همه از جمله خود دولتمردان نيز متوجه شدهاند که روحاني فاقد پايگاه اجتماعي است و اين روند کمکم به ضرر جريان اصلاحات نيز تمام خواهد شد. بدين خاطر است که محمدرضا تاجيک، مشاور رئيسجمهوري و رئيس «مرکز بررسيهاي استراتژيک رياستجمهوري» در دولتهاي هفتم و هشتم که از جمله تئوريسينهاي اين جريان است در مصاحبهاي راهبردي با شرق مبتني بر شرايط موجود دولت و استفادههايش براي جريان اصلاحات، اعلام ميکند: «اگرچه معتقدم از شدت و گستره حمايت [اصلاحطلبان] کاسته شده اما جريان اصلاحات با نگرشي عقلايي و با تحليلي ناظر به شرايط حال و آينده کشور و نيز با حفظ فاصله انتقادي خود، کماکان از دولت حمايت ميکند». رفتارهاي متعارض و عکسبرداريهاي متعدد دولت باعث شده تاجيک به صراحت بگويد: «در اين شرايط، دولت «اعتدال» که به نظر ميرسد در حال تبديلشدن به دولت «اختلاط» است، بايد سريعتر خود را جمعوجور و گرايشهاي متفاوت و گاه متضاد دروني خود را تعديل کند و تا دير نشده کليد تدبير خود را بهکار گيرد».