به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بحث بر سر مقوله حجاب و عفاف و لزوم توجه به اين موضوع يکي از مقولاتي است که شايد نقل تمام محافل و جلسات فرهنگي باشد و ضرورت توجه به آن در سخنان تمام مسئولان و مديران، خودنمايي کند.
صحبت از حجاب و عفاف که ميشود شايد ناخودآگاه ذهن اغلب مردم به سوي دختران و زنان بيحجاب و بدحجاب برود، هر چند منکر لزوم فرهنگسازي در ارتباط با رعايت حجاب در ميان بانوان نبوده و نيستيم، اما بايد ديد سهم مردان از «حجاب و عفاف» چه ميزان است و آيا به واقع توجهي به اين موضوع ميشود؟
تقليد از فرهنگ غلط غرب تا بدان جا در ذهن و فکر بعضي از جوانان ايراني رسوخ کرده که از مدلهاي موي غربي، لباسهاي تنگ و چسبان، پوششهاي زننده و يا لباسهاي بدننما که بگذريم اين روزها شاهد عادي شدن برداشتن ابرو توسط برخي از پسران جامعه و حتي آرايش آنها هستيم.
اين بحران بيهويتي تا جايي پيش رفته که نه ديگر بالاي شهر ميشناسد و نه پايين شهر؛ انگار هويت خود را نيز به مانند ابروهايشان بر باد دادهاند و خيالي هم نيست!
متأسفانه دارالمؤمنين همدان نيز اين روزها دچار چنين معضلي شده که شايد اين وضعيت ديگر عادي شده باشد و اين عادي بودن يعني زنگ خطر.

آرايشگاههاي مردانه نيز پابه پاي اين بحران بيهويتي، هويت از کف داده و با تبليغ مدلهاي فشن، برداشتن ابرو، رنگ مو و رنگ ابرو، خود به يک تابلوي تبليغاتي در گسترش اين معضل تبديل شدهاند.
جالب آن که برخي از پيرايشگران، براي برداشتن انواع و اقسام ابروهاي مردانه و جذب مشتري، اقدام به فراگيري آموزشهاي لازم در اين زمينه ميکنند.
برخي ديگر از آنها نيز از برنامههاي ماهوارهاي الگو ميگيرند تا به قول خودشان از آموزشهاي بهروز و مدهاي جديد بهره گيرند و هنر خود را روي مشتريهايشان عرضه کنند!
با آقايي 58 ساله که کارش پيرايشگري بود و اعتقاد داشت بايد هميشه مرتب و پاکيزه بود، به گفتوگو نشستيم و از کسب و کارش پرسيديم.
او با بيان اينکه 37 سال سابقه کار آرايشگري دارد، افزود: بيشتر مشتريانم، افراد مسني هستند که البته در جواني براي اصلاح سر و صورت خود نزد من ميآمدند.
وي با اشاره به اينکه از قشر جوان و نوجوان، کمتر کسي براي اصلاح به اينجا ميآيد، درباره دليلش گفت: راستش را بخواهيد از اين ادا و اطوارها که نسل جديد دارند، بلد نيستم.
اين پيرايشگر گرهاي بر ابروهايش انداخت و ادامه داد: مدل موهاي آنچناني، رنگ مو و حتي برداشتن ابرو ديگر براي پسرهاي جوان عادي شده و من هم نه از اين کارها بلدم و نه علاقهاي به دانستن آن دارم.
وي به بيان خاطرهاي پرداخت و گفت: يکي از همين جوانها که براي اصلاح به آرايشگاه من آمد با تعجب نگاهي به در و ديوار آن انداخت و با اين جمله که «اي بابا! اينجا هم که هيچي نداره!» راهش را کشيد و رفت.
اين آرايشگر در حين صحبتهايش به حالت تأسف سري تکان داد و افزود: قديمترها ميگفتند «مرد است و سيبيلش» اما انگار حتي ديگر از ابروي مردانه خبري نيست.
وي که معتقد بود جوانان اين مملکت، جوانان سر به راه و خوبي هستند، علاج اين مشکل را در توجه به دين و عرف جامعه دانست.
به نظر ميرسد آرايش کردن پسران و برداشتن ابرو توسط جوانان، ناشي از کمبود اعتماد به نفس، تزلزل باورهاي اعتقادي، غربگرايي و خودکمبيني آنان باشد.

يک جوان فروشنده که تقريباً 23 سال سن داشت و لباس تنگ و عجيب و غريبي بر تن داشت، مشغول صحبت با دوستش بود و خيلي راحت از اينکه براي اصلاح ابروهايش وقت گرفته، حرف ميزد.
دوستش نيز که در پوشش عجيب و غريبش کم از او نداشت؛ از «کار ابرو»ي آن آرايشگاه پرسيد و بعد از کلي تعريف رفيق 23 سالهاش، از رفتن به آنجا و مرتب کردن ابرويش استقبال کرد.
با شنيدن اين صحبتها، ناخوادآگاه به فکر فرو رفتم و از خود پرسيدم «پس حيا کجا رفته؟ چه قدر قبح بعضي مسائل ريخته شده و به يک امر عادي درآمده است!».
البته بايد گفت آنچه در آرايشگاههاي زنانه به «برداشتن ابرو» معروف است در سالنهاي آرايش مردانه به آن «کار ابرو» اطلاق ميشود به اين صورت که در سالنهاي آرايش مردانه يک صندلي مخصوص براي اين کار در نظر گرفته شده و برخي با اختيار و علاقه خود بر روي آن مينشينند و بعضي ديگر با تبليغ و بازار گرمي مدير پيرايشگاه؛ در اين ميان سر اين دسته از پيرايشگران در روزهايي که بازار عروسي داغ است، شلوغتر ميشود چون اغلب آقادامادها بر روي صندليهاي مخصوص «کار ابرو» مينشينند تا شايد از عروس خانومها چيزي کم نداشته باشند!
پيرايشگراني که به گفته خود، دوره مخصوص اين کار را ديدهاند مدلهاي «کار ابرو» را براي مشتريان جوان و بعضاً دامادها با هزينههايي که مشخص شده شرح ميدهند و اين اتفاق سادهاي است که اين روزها در آرايشگاهها ميافتد و خبري از شرم و حيا نيست که نيست.

«محمد» جوان آرايشگري است که از گرايش جوانان به برداشتن ابرو و البته بيشتر زيرابرو سخن گفت و ادامه داد: تا هفت هشت سال پيش اين اتفاق خيلي کم و به ندرت ميافتاد اما اين روزها تعداد پسراني که براي برداشتن ابرو به آرايشگاه ميآيند خيلي زياد شده است.
وي با بياني خودماني از اين کار آنان به عنوان «جوگيري» ياد کرد و گفت: البته اين دسته پسران با اين کارها و پوشش نامناسب به دنبال جلب توجه و کلاس گذاشتن هستند.
اين جوان آرايشگر که معتقد است اگر براي جوانان زمينه کار و ايجاد اشتغال مهيا باشد، ديگر وقت خود را بيهوده تلف نميکنند، يکي ديگر از معضلات در اين زمينه را مربوط به برنامههاي ماهوارهاي دانست.
رئيس اتحاديه صنف آرايشگران مردانه نيز در اين باره ديدگاهي داشت.
امير عدالتي اظهار داشت: با آرايشگاههايي که خدمات غيرقانوني ارائه ميدهند، برخورد قانوني صورت ميگيرد.
وي با بيان اينکه صورت تيغ زدن و ابرو درست کردن براي مردان اشکال شرعي دارد و حرام است، گفت: هيچ يک از آرايشگاههاي داراي پروانه کسب همدان در اين زمينه فعال نيستند.
رئيس اتحاديه صنف آرايشگران همدان گفت: آن دسته از آرايشگاههايي که در اين زمينه فعاليت ميکنند، داراي پروانه کسب نبوده و کاري غير قانوني انجام ميدهند.
وي منکر اقدام برخي از اين آرايشها در پيرايشگريهاي مردانه شد و گفت: برخي از آقايان که علاقهمند به برداشتن ابرو هستند، با آرايشگاههاي زنانه هماهنگ کرده و اين کار در آرايشگاههاي زنانه انجام ميگيرد!

در هر صورت بايد فکري به حال اين وضعيت کرد و نسبت به اين پديده بيتفاوت نبود.
با فرض اينکه آرايشگاههاي ارائهدهنده اين خدمات، داراي مجوز کار نباشند اما آيا نبايد ساماندهي شده و با آنها برخورد لازم صورت گيرد؟!.
يکي از راههاي مؤثر براي مقابله با بروز چنين پديدههايي تربيت صحيح فرزندان، وجود ارتباط سالم بين پدران و پسران، توجه به آموزههاي ديني و دوري از ماهواره و برنامههاي مخرب آن و نظارت بر عملکرد آرايشگاههاست.
تا زماني که الگوهاي فرهنگي غربي، جوانان را به سمت و سوي اين گونه رفتارها ترغيب و تشويق ميکنند و الگوهاي غني اسلامي ايراني براي نسل جديد تبيين و تشريح نميشوند بايد دوباره شاهد جولان مرداني با ظاهر زنانه در جامعه بود، پس نبايد بيتفاوت بود و گذاشت و گذشت!
منبع:فارس