به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي اصغر عنابستاني امروز در گفتگو با خبرنگار جهانبين نيوز گفت: اجراي تونل بهشت آباد و گلاب به دليل نداشتن مجوز قانوني نبايد به صورت توافقي مورد اجرا قرار گيرد، چرا که انتقال آب توجيه منطقي نداشته و زندگي مردم چهارمحال و بختياري را به مخاطره مي اندازد.
عنابستاني ادامه داد: بيش از 35 کيلومتر از مسير انتقال اين تونل در چهارمحال و بختياري واقع شده که اين مسير در بستر رودخانه زاينده رود قرار گرفته است و مي تواند ضمن خشکاندن محصولات باغي و کشاورزي عمده اين منطقه، در از بين بردن دايمي حق آبه اين مردم هم تاثير گزار باشد.
استاندار سابق چهارمحال و بختياري ادامه داد: مناطق پرمحصول کشور شامل سامان ، بن و بخش هايي از شهرکرد، کشاورزي خود را وابسته به رودخانه زاينده رود هستند و در معرض قرار گرفتن 35کيلومتر از تونل گلاب در اين مناطق مي تواند لطمات جدي و جبران ناپذيري در بخش اجتماعي و اقتصادي وارد نمايد.
وي بيان داشت: گلاب 2 نقطه تکميلي پازل انتقال تمامي آب چهارمحال و بختياري به اصفهان است و اين موضوع درصورتي به وقوع مي پيوست که انتقال آب از طريق بهشت آباد ميسر مي شد.
وي ادامه داد: اکنون که توافقاتي در باره طرح تونل بهشت آباد مطرح شده است، انتقال آب به اصفهان از طريق تاسيسات آبي چم آسمان در استان اصفهان امکان پذير شده و با اجرايي شدن طرح گلاب 2 اين پازل هم تکميل خواهد شد.
عنابستاني با اشاره به اينکه بنده و ديگر مسولان در دوران مسوليت استانداري اين استان، براي عدم تحقق تکميل اين پازل با صراحت ايستادگي نموديم، گفت: از آنجا که اجازه ورود مستقيم به اين موضوع را نداشتيم با هماهنگي نمايندگان استان در مجلس،با نامه نگاري هاي متعدد و نشست هاي پي در پي با هيئت ريسه مجلس، وزير وقت نيرو، مسولان استانداري و آب منطقه اي اصفهان و ديگر کارشناسان مسول تا حدي از اجراي طرح بهشت آباد و گلاب جلوگيري نموديم.
استاندار سابق چهارمحال وبختياري هشدار داد، اگر اين طرح از سرگيري و اجرايي شود و همچنانکه زاينده رود در مدت کنوني وضعيت نيمه خشکي به خود گرفته، در زمان اجرايي شدن اين طرح، مسير زاينده رود تا باتلاق گاوخوني براي هميشه خشک مي شود و مردم هر دو استان با اين رودخانه زاينده، خداحافظي خواهند کرد.
عنابستاني با اشاره به هزينه هاي بالاي انتقال آب به اصفهان، تصريح کرد: خشکي بستر رودخانه زاينده رود در برهم خوردن محيط زيست منطقه تاثير بسيار چشمگيري داشته و حيات وحش و منابع طبيعي مجاور و همچنين توازن آب و هوايي را به مخاطره جدي مي اندازد.
وي با بيان اينکه "بنده همچنان، خود را چهارمحالي مي دانم" افزود: مردم و مسولان استان نبايد اجازه اجرايي شدن اين طرح را دهند، چرا که اگر تعهداتي در مقدار مصوب شده برداشت براي استان هاي همجوار، ايجاد شود، تضميني براي عملي کردن و انجام دقيق آن از سوي آنان ايجاد نمي شود.