کد مطلب: 117137
چالش‌هاي سياسي دولت يازدهم در سال جديد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1271

نام گذاري سال ?? توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي باعث مي‌شود دولت يازدهم خواه ناخواه توجهش را به دو مقوله اقتصاد و فرهنگ بيش از مسائل ديگر معطوف کند چه آنکه اين دولت به لحاظ اقتصادي در سال آينده بايد در مورد نحوه اجراي مرحله دوم هدفمندي يارانه‌ها تصميم بگيرد و در زمينه سياست خارجي نيز موضوع گفت‌و‌گوهاي هسته‌اي با کشورهاي ?+? از مدت‌ها پيش در صدر اولويت‌هاي دولت قرار بگيرد. اما دولت حسن روحاني در زمينه سياست داخلي چه مسائلي را پيش رو خواهد داشت و به چه چالش‌هايي روبرو خواهد شد.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، برخلاف تصور چالش‌هاي سياسي پيش روي حسن روحاني در سال ?? نه از سوي اصولگرايان بلکه از سوي اصلاح طلباني خواهند بود که در انتظار سهم خواهي از دولت روحاني تصور مي‌کنند چند ماه گذشته را به بهانه تازه کار بودن دولت صبر پيشه کرده و ديگر وقت آن رسيده است که دولت يازدهم سهمشان را پيشکش کند.

شنيده‌ها حاکي از آن است که اصلاح طلبان در محافل خصوصي خود به شدت بر روي اين نکته که حسن روحاني پايگاه اجتماعي نداشته و در واقع هواداران آنان را براي انتخابات قرض کرده است حساب بازکرده، معتقدند هرچند حسن روحاني در ظاهر و براي اينکه مخالفت اصولگرايان مجلس را برنيانگيزاند در ماه‌هاي نخست مجبور بوده در بسياري از موارد عملاً راه خود را از آنان جدا کند اما با نزديک شدن به انتخابات مجلس دهم مجدداً به اصلاح طلبان نزديک خواهد شد.

اين در حالي است که حسن روحاني و اطرافيان وي نيز متوجه اين نکته شده و تلاش مي‌کنند با تقويت مجدد احزابي همچون کارگزارن سازندگي و اعتدال و توسعه راهي براي ارتباط مستقيم بدنه اجتماعي هواداران دولت پيدا کنند و از همين رو تغييراتي را نيز در حزب کارگزاران سازندگي بوجود آوردند. تغييراتي که مي‌تواند حزب کارگزاران را از يک حزب نيمه تعطيل به حالت يک حزب فعال در بياورد.

از ديگر سو حسن روحاني مي‌داند که در مدت باقي مانده از مجلس نهم بايد با اصولگرايان مجلس نيز تعامل داشته باشد، برقراري توازن در رابطه دولت با اصولگرايان و اصلاح طلبان از دشوار‌ترين مسائل پيش روي حسن روحاني در سال پيش رو خواهد بود چرا که تلاش براي نزديکي به هريک از اين دو طيف اعتراض و عکس العمل جناح مقابل را به دنبال خواهد داشت.
روحاني در مدت زمان گذشته از رياست جمهوري‌اش نشان داده به هيچ عنوان به دنبال تنش در سياست داخلي نيست و تحريک اصولگرايان از جانب اعضاي دولت را بر نمي‌تابد چنانکه اکبر ترکان پس از چند جدل لفظي به مرور از ويترين نهاد رياست جمهوري کنار زده شد. برخلاف محمود احمدي‌نژاد حسن روحاني بايد در ? سال پيش رو کشور را آرام نگاه داشته وضعيت اقتصادي را به ثباتي نسبي برساند، برنامه‌اي که در صورت شعله ور شدن اختلافات داخلي قطعاً راه به جايي نخواهد برد.

اين در حالي است که پايان رقابت‌هاي انتخاباتي خرداد ?? در واقع آغاز رقابت‌هاي سياسي ميان اصلاح طلبان از يک سو و اصولگرايان از سوي ديگر بود. سال ???? به عنوان سال پيش از انتخابات مجلس دهم از منظر جناح‌ها و احزاب داخلي سالي سرنوشت ساز و مهم تلقي مي‌شود در سال پيش رو اصلاح طلبان چنانکه با نزديکان روحاني براي فهرست مشترک مجلس به تفاهم نرسند به طور جدي فعاليت‌هاي خود را مستقل از دولت براي رسيدن به کرسي‌هاي بهارستان آغاز خواهند کرد. هر چند به نظر مي‌رسد همانگونه که پيش از اين نيز فائزه هاشمي دختر هاشمي رفسنجاني گفته است برنامه رقابت‌هاي انتخاباتي مجلس تا حد زيادي تدوين شده و تنها بايد زمان اجرايي کردن آن فرا برسد.

در اين ميان آنچه مسلم است اين است که اصلاح طلباني همچون محمدرضا عارف برخلاف تصور بازهم در ميان برنامه‌هاي حسن روحاني جايي نخواهند داشت و اعتراضات آنان به رئيس جمهوري اطرافيان دولت در سال آينده پر رنگ‌تر شده اختلافات ميان بخشي از اصلاح طلبان و سياسيون هوادار حسن روحاني وارد فاز جديدي خواهد شد، تاجايي که مي تواند تجربه جدايي احمدي نژاد از بدنه اصولگرايي را به نحوي ديگر و در جناح مقابل تکرار کند.

منبع: افکار

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html