به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، «چپ کردن اقتصاد ايران نوبل مي خواهد». اين جمله اي است که محمد شريعتمداري در کنار ارزيابي هاي خود از گذشته و حال کشور مي گويد و در عين حال تاکيد دارد به هيچ وجه قصد سياه نمايي ندارد. او براي اين جمله خود اينگونه استدلال کرده که امکانات کشور ما بيشتر از محدوديت هاست.
وي در اين باره توضيح مي دهد که اتفاقاتي که در گذشته افتاده، کم کم کشور را به اين سمت برده است که منابع محدودش خرج رانت خواري ها، بازار سياه و حرکت هاي اقتصادي زير زميني شود اما تلاش دولت يازدهم اين است که با وجود تمامي وقايعي که اتفاق افتاده کشور را به سمت توسعه پيش ببرد.
بخش هايي از اين گفت و گو در ادامه آمده است:
خب بعد از اينکه آقاي احمدي نژاد روي کار آمد، دقيقا صاحبان مواضع به ظاهر انقلابي بر سر کار آمدند. از اين جهت به ظاهر انقلابي که وقتي دولت مواضع انقلابي دارد، خودش را به سمت وابستگي سوق نمي دهد و نمي رود ?? ميليارد دلار واردات انجام دهد. ?? ميليارد دلار واردات، وابستگي عميق اقتصاد به دنياي خارج را نشان مي دهد. اينها حاکي از مواضع به ظاهر انقلابي است، چون اين گونه مسائل را نمي توانيم کنار قرار دهيم. بنابراين اين افراد با اين مواضع بر سر کار آمده اند و سکان دولت را به دست گرفتند.
امکان دارد آن روزي که اين پول ها به حساب مردم ريخته شود. مردم خوشحال شوند اما هر چه توضيح مي داديم که اين خوشحالي دوام ندارد، گوشي بدهکار نبود. اين ها منابع قابل ملاحظه ريالي است که در جامعه توزيع مي شود بدون اينکه با رشد توليد ناخالص کشور متناسب باشد. نتيجه آن هم در نهايت رشد نرخ تورم در کشور بود. کارشناسان گفتند اين کار را نکنيد.
مي شود يک کار شعاري کرد و گفت يک زونکن داريم که در آن اسامي عده اي وجود دارد. همان طور که در ? سال گذشته چنين حرفي را مي زدند و آخر سر هم مشخص شد که اين زونکن خالي بود. ما قطعا آن مسير را نبايد طي کنيم. منتظر يک اتفاقات اين شکلي بودن که هر روز يک مجموعه يي از کشور را متهم به دزدي و سرقت و چپاول کنيم، به خصوص اينکه اينکه اين مسائل را وارد باند بازي هاي سياسي کنيم درست نيست.
بنزين ???? تومان نمي شود. يعني اصلا چنين چيزي مطرح نيست. اصلا در مشي دولت برخورد ناگهاني با پديده ها نيست.
منبع:دانا