کد مطلب: 117011
به بهانه ارتباط با دنيا نبايد چهارچوب ها را شکست/ دولت به شعارهاي انتخاباتي خود پايبند نبود
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1167

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مهرداد بذرپاش، نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي در گفتگوي تفصيلي با شبکه اطلاع رساني دانا، در خصوص ميزان تحقق شعار سال گفت: طبيعتاً در انتخاباتي که در ابتداي سال برگزار شد، بخش عظيمي از فضاي عمومي کشور تحت تأثير اين موضوع قرار گرفت و قسمت اول اين شعار محقق شد.

دولت هنوز در فضاي انتخابات به سر مي برد

وي خاطرنشان کرد: اگرچه اين حس انتخاباتي که در خرداد ماه به وجود آمد براي دو تا سه ماه نخست سال قابل قبول است ولي بعد از آن توقع مي رود هرچه سريع تر توجهات و تمرکز به مسائل مهم کشور به ويژه شرايط اقتصادي معطوف شود. که متأسفانه خيلي شاهد اين قضيه نبوديم تا همين چند وقت گذشته هم برخي مسئولين دولت هنوز در حال و هواي انتخابات به سر برده و در فضاي شعارهاي انتخاباتي و رويه هاي غير قابل قبول ساکت کردن منتقدين و مخالفين هستند.

رئيس کميته صنعت در مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: يکي از دلايل که دولت جديد هنوز نتوانسته است يک اقدام و اتفاق جدي در حوزه اقتصادي انجام دهد به طوري که حماسه ساز شود همين موارد است.

بذرپاش اذعان داشت: البته در اين موضوع مجلس هم به اندازه خود مقصر است که پيگيري هاي لازم و نظارت جدي تا تحقق اين موضوع را انجام نداده است؛ البته بخشي از اين اتفاق هم طبيعي است چرا که مجلس با اين نگاه که دولت در آغاز کار خود بوده و بايد فرصتي داده شود تا دولت استقرار کامل پيدا کند و تغيير و تحولات تماماً انجام گيرد.

خاطرنشان کرد: بخشي از کم‌کاري دولت به نمايندگان مجلس بر مي‌گردد که در حوزه نظارت بر مسئولين و پاسخگويي آنها و همچنين پيگيري تحقق شعار سال وقت کمي گذاشتند.

 

به بهانه ارتباط با دنيا نبايد چهارچوب ها را شکست

رئيس کميته ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه يادآور شد: اين که سياست و نگرش دولت براي حل مشکلات اقتصادي به بيرون از کشور است في نفسه بد نيست چون ما نمي توانيم خود را از تعاملات بين المللي محروم کنيم و کشور را در يک انزوا قرار دهيم. اين صحبت که اقتصاد تعاملي با دنيا بايد برقرار باشد صحبت درستي است؛ اما بحثي که در اين زمينه مي ماند اين است که ارتباط برقرار کردن با برخي از کشور هاي دنيا به ما اجازه شکستن چهارچوب ها را نمي دهد.

بذرپاش با بيان اين موضوع که برخي مواقع ارتباط داشتن باعث مي شود چنان محدوديتي بر کشور مستولي شود که قدرت پرواز يک کشور را به شدت پايين بياورد گفت: اتفاقاتي که در حال حاضر تحت عنوان تحريم ها افتاده است به اين شکل است که چند کشور با هم تصميم مي گيرند که ايران را از حق خود محروم کنند و براي رسيدن به هدف خود هرگونه فشاري را از جمله فشارهاي اقتصادي را بر ملت تحميل مي کنند.

وي افزود: وقتي اين شرايط پيش بيايد بحث اتکا به شايستگي هاي دروني يک کشور، تکيه به نقاط قوت يک ملت و ظرفيت هاي بالاي اقتصادي کشور، جاي خودش را پيدا مي کند.

برخورد هاي قدرت طلبانه غرب به خاطر اتکا به درون خود است

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي ضمن طرح اين سوال که برخورد دوگانه اين کشور هاي غربي با کشور ما با چه اتکايي اين برخورد را دارند خاطرنشان شد: غرب به اتکاي ظرفيت هاي دروني خود بر ساير کشورها فشار وارد مي کنند يعني آمريکا مي گويد من از يک تکنولوژي در حوزه IT برخوردار هستم و فلان کشور را از اين تکنولوژي تحريم مي کنم براي اينکه بتوانم هدف خود برسم.

رئيس کميته ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه گفت: اگر آن کشور هم بخواهد بر ما فشار بياورد با تکيه بر تکنولوژي و توانمندي هاي دروني خود اين کار را انجام مي دهد؛ اين نشان مي دهد که براي تبديل شدن به يک قدرت اقتصادي، گريزي از تمرکز بر شايستگي‌هاي محوري و نقاط قوت داخلي خود و همچنين تمرکز بر کاهش ضعف‌ها و وابستگي هاي کشور وجود ندارد.

شکل معارضه در دنيا تغيير کرده است/ جنگ امروز اقتصادي است

رئيس کميته صنعت در مجلس شوراي اسلامي بيان داشت: بايد بپذيريم که شکل معارضه و جنگ دنيا تغيير کرده است؛ جنگ در عرصه حق و باطل و جنگ مظلوم و ظالم تغيير نکرده است؛ اگر يک روز جنگ به صورت نظامي بود، حالا جنگ ها در عرصه هاي ديگر مثل عرصه اقتصادي دنبال مي شود. در حال حاضر اگر در جرياناتي که در اوکراين در حال وقوع است دقت کنيم مي بينيم کشورهاي غربي به راحتي در اين کشور ورود کرده و سرنوشتي را براي اين کشور رقم زدند که معلوم نيست در آينده چه اتفاقي براي اين کشور بيفتد.

بذر پاش تأکيد کرد: براي کاهش فشارهاي وارد بر مردم و بهبود وضعيت معيشتي آنها، رهايي از سلطه زورگويان در دنيا و همچنين دست يابي به آرمان هاي انقلاب اسلامي، بايد بتوانيم به يک قدرت اقتصادي در منطقه و دنيا تبديل شويم که لازمه آن تأکيد بر شايستگي هاي محوري ملت است.

دولت به شعارهاي انتخاباتي خود پايبند نبود/ مشکلات اقتصادي ناشي از تحريم است يا سوء مديريت؟

وي يادآور شد: يکي از مشکلات اصلي دولت عدم پايبندي به شعارهاي خود قبل از پيروزي در انتخابات است؛ دولت جديد قبل از پيروزي در انتخابات 10درصد از مشکلات کشور را ناشي از تحريم ها مي دانست و 90 درصد مشکلات اقتصادي کشور را ناشي از سوء مديريت هاي داخلي عنوان مي کرد؛ اما در حال حاضر دولت اعلام مي کند که مشکلات عمده ما ناشي از تحريم هاست.

رئيس کميته ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه ضمن بيان اين موضوع که قبل از انتخابات با بعد از انتخابات تغييري نکرده است گفت: در حال حاضر همان 10 درصد مشکلات مربوط به تحريم و 90درصد مشکلات مربوط به داخل وجود دارد و توقع ما اين است که دولت به همان شعار انتخاباتي خود پايبند باشد.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: وقتي دولت خودش اصرار دارد که همه نگاه‌ها به سمت بيرون باشد، به دنبال اجراي يک تاکتيک سياسي است زيرا دولت مي‌داند که بسياري از مشکلات مربوط به داخل است و همان درصدي که قبلا در زمان انتخابات اعلام کرده است يعني همان 90 درصد بحث درستي است.

نگاه به سمت بيرون کشور باعث پنهان ماندن سوء مديريت‌ها مي شود

بذرپاش افزود: دولت با معطوف کردن نگاه ها به سمت بيرون به دنبال پنهان کردن سوءمديريت ها و کم کاري هاي داخلي است؛ وقتي نگاه رسانه ها، مردم و مسئولين همه به خارج باشد، بسياري که در داخل توان که کار ندارند و مشکلات در کار دارند و نمي توانند از پس مسئوليت هاي خود برآيند، در پشت اين نگاه به خارج مخفي مي شوند.

وي اظهار داشت: اين عملکرد دولت باعث بالا رفتن سطح توقع مردم مي شود و دولت طبيعتا به اندازه آن توقع نمي‌تواند کار کند و هم مسئولين ارشد دولت نمي توانند حساب کشي لازم را از زير مجموعه هاي خود داشته باشند؛ چون وقتي دولت تا آن حد نگاه ها و کانون توجهات را به سمت خارج ببرد ،حتي اگر اين يک تاکتيک سياسي باشد، در بلند مدت خود دولت در حوزه پاسخگويي به مردم دچار مشکل مي شود.

غرب براي گرفتن امتياز از ايران طمع‌ کرده است

رئيس کميته صنعت در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به نگاه طرف هاي غربي به طرف مذاکره کننده ايراني خاطرنشان شد: وقتي طرف مذاکره کننده ايراني خودش همه مشکلات را به خارج معطوف مي کند طبيعتاً طرف غربي که در حال مذاکره با ماست احساس مي کند که کشور بيش از آنچه که آن طرف غربي فکر مي کرده است نياز به مذاکرات دارد؛ در چنين شرايطي او قيمت مذاکرات را بالا خواهد برد و طمع بيشتري براي گرفتن امتياز از ايران خواهد داشت و هزار و يک اتفاق ديگر که متأسفانه تا به حال اتفاق افتاده است.

رئيس کميته ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه خاطرنشان کرد: براي اجرايي شدن سياست هاي اقتصاد مقاومتي اولين گامي که بايد برداشته شود، خروج از شعار گرايي و ورود به بخش عملياتي اين شعار است؛ براي کار بايد رويکرد هاي جدي براي کاهش وابستگي به نفت دنبال شود.

لازمه اجراي اقتصاد مقاومتي اصلاح نظام مالياتي است

بذر پاش گفت: دومين رويکرد دولت در راستاي قدم برداشتن در مسير اقتصاد مقاومتي را نظام مالياتي کشور دانست و افزود: نظام مالياتي کشور يک مشکل قديمي و کهنه است؛ بسياري از کشور هاي بزرگ دنيا را که نگاه کنيم مي بينيم درآمدهاي مالياتي آنها کفاف هزينه هاي جاري کشور را مي دهد. وقتي يک کشور به اينن نقطه برسد قطعاً از بسياري از آسيب ها مصون خواهد بود به طوري که بسياري از کشورهاي اروپايي که ما تحت عنوان کشورهاي توسعه يافته از آنها ياد مي کنيم نظام مالياتي به روز و مترقي دارند که هزينه هاي جاري کشور را پاسخ مي دهد.

وي يادآور شد: در حال حاضر حدودا 56 ـ57 هزار ميليارد تومان درآمد مالياتي داريم که متأسفانه باز هم بخشي از اين مبلغ، مربوط به نفت است و اسم آن را ماليات گذاشته اند؛ به عنوان مثال ما از حقوق کارمندان ماليات مي گيريم که حقوق کارمندان از محل منابع نفتي تأمين مي شود و بسياري از ماليات‌ها مربوط به شرکت هايي است که از مواد اوليه نفتي استفاده مي کنند.

نماينده مردم تهران در مجلس خاطرنشان شد: بايد در فاز اول اجراي اقتصاد مقاومتي يک نظام شفاف اطلاعاتي گردش مالي مثل ساير نقاط دنيا داشته باشيم؛ چرا که بسياري از کسب و کارهايي که در کشور وجود دارند از دادن ماليات فرار مي کنند و اين اشتباه بزرگي است که در نظام مالياتي کشور وجود دارد.

گردش اطلاعات در کشور شفاف نيست/ از گردش هاي سوداگرانه در کشور جلوگيري شود

رئيس کميته ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه افزود: روش حل اين مشکل هم شفاف سازي گردش اطلاعات همچون همه کشورهاي بزرگ و توسعه يافته دنياست؛ يعني وقتي پولي وارد حسابي مي شود به عنوان ثبت حساب از آن پول ماليات اخذ مي شود.

بذرپاش خاطرنشان شد: در حال حاضر در کشور ما کلي مشاغل سوداگرانه وجود دارد که بدون اينکه در جايي ثبت و ضبط شود داراي گردش مالي است و درآمدهاي هنگفتي را نصيب عده‌اي مي‌کند که اين گردش ها به درآمدهاي جاري کشور هم کمکي نمي کند.

وي ضمن اشاره به نياز کشور به طراحي يک نظام مالياتي صحيح، بيان داشت: سال گذشته يک طرح جامع مالياتي به مجلس ارائه شد که به نظر بنده طرح خوبي بود و تقريبا نکات مطرح در آن ديده مي شد؛ البته آن طرح نيز بايد در اجرا محک مي خورد و مشکلات آن رفع مي شد.

رئيس کميته ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه خاطرنشان شد: نظام شفاف مالياتي به اين معني نيست که از کساني که امروز ماليات مي دهند بازهم ماليات بگيريم؛ بلکه به اين معني است که از کساني که ماليات پرداخت نمي کنند، ماليات گرفته شود و از بسياري از گردش هاي سوداگرانه مالي که در کشور اتفاق مي افتد، ماليات گرفته شود که در اين صورت حق همه مردم رعايت مي شود.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html