به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حدود دو ماه پيش رهبر معظم انقلاب اسلامي در جمع مردم آذربايجان، بخشي از سخنان خود را به مسئله حقوق بشر اختصاص دادند و با اشاره به تاکيدهاي مکرر قبلي خود مبني براينکه موضوع هستهاي، بهانهاي بيش نيست، خاطرنشان کردند: اگر روزي بر فرض محال هم، موضوع هستهاي مطابق خواسته آمريکا، حل شود، آمريکاييها مسائل ديگر را پيش خواهند کشيد، و اکنون نيز همه شاهد هستند که سخنگويان دولت آمريکا از موضوعات حقوق بشر و توانايي موشکي و دفاعي ايران، سخن به ميان ميآورند. ريشه اين اظهارات دقيق و هوشمندانه رهبري را بايد در استراتژي اتخاذ شده از سوي غرب دانست که در ماههاي اخير به نتيجه رسيد.
چند روزي نيست که از سفر مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا به کشورمان مي گذرد، سفري که در آن کاترين اشتون در ديدار با وزير امور خارجه کشورمان درباره مسايل حقوق بشر سخن گفت. اگر تا قبل از سفر اشتون، مقامات آمريکايي به بهانه حقوق بشر از وضعيت سران فتنه 88 گلايه ميکرد و خواستار آزادي آنان بودند، اما اين بار مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا بود که در خاک کشورمان از نبود حقوق بشر سخن مي گفت!
روز گذشته هم "بان کي مون" دبيرکل سازمان ملل متحد مدعي شده که دولت يازدهم از زمان روي کار آمدن نتوانسته کارزاري را که براي بهبود حقوق بشر وعده داده بود به پيش ببرد. ايشان همچنين خواستار آزادي سران فتنه از حصر شده است.
"کريستوف اشترسر" (Christoph Str?sser) مسئول امور حقوق بشر دولت آلمان نيز در گفتگو با بخش فارسي دويچه وله نيز گفته است که با وجود وعدههايي که روحاني براي بهبود وضعيت حقوق بشر و شهروندي داده، در اين حوزه عملا تغييري حاصل نشده است. وي تاکيد ميکند فشار بر دولت ايران براي رعايت حقوق بشر بايد بيشتر شود.
به نظر مي رسد تلاشي آغاز شده تا موضوع حقوق بشر به پروندهاي مفتوح عليه جمهوري اسلامي ايران در سازمانهاي بين المللي مطرح شود و اين موضوع اگرچه مشروعيتهاي حقوقي براي برخوردهاي شديد عليه کشورمان را ندارد، ولي از آنجا که افکارعمومي نسبت به حقوق بشر حساسيت بيشتري دارد، اين موضوع ميتواند براي کشورهاي غربي به عنوان کاتاليزور و تشديد کننده فضاي جهاني عليه ايران قابل استفاده باشد.
اروپا و آمريکا در تلاشند تا ايران را به عنوان يک کشور "ناقض حقوق بشر" در افکار عمومي جهان مطرح و تثبيت کنند و با پيوند زدن اين پرونده با پرونده هستهاي ايران، اجماعي عليه کشورمان ايجاد کنند و فشارها را بر کشورمان افزايش دهند، موضوعي که هوشياري و تحرک دستگاه ديپلماسي کشورمان را براي جلوگيري از ايجاد اين فضا بيش از پيش ضروري نشان ميدهد.
سيد مصطفي ميرزاباقري برزي
منبع: دانا