به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حسن روحاني رئيسجمهوري اسلامي اييران در ابتداي سومين گفتوگوي تلويزيوني خود با اشاره به تأخير در پخش اين گفتوگو گفت: ميخواهم از مردم عزيز که مدت مديدي پاي تلويزيون نشستند و منتظر اين برنامه ماندند تشکر کنم.
وي خطاب به سونيا پوريامين يکي از مجريان اين گفتوگو تصريح کرد: خوشحالم که با اين تأخير شما را در اين برنامه داريم.
گفته مي شود يکي از دلايل تاخير در برنامه، اختلاف بر سر مجريهاي اين گفتگو بوده است.
کاظم روحانينژاد، ديگر مجري اين برنامه است.
رئيسجمهور در ادامه با اشاره به ايام دهه فجر انقلاب اسلامي اظهار داشت: انقلاب اسلامي يک معجزه بزرگ تاريخي بود.
روحاني ادامه داد: آگاهي، وحدت و فداکاري مردم در کنار راهبردي چون امام باعث شد انقلاب اسلامي به پيروزي برسد و اگر امروز نيز همان آگاهي و وحدت ميان ملت در کنار پرچمداري پرچمدار امروز انقلاب يعني آيتالله خامنهاي باشد پيروز صحنه خواهيم بود.
روحاني اظهار داشت: دولت از نقد و انتقاد استقبال ميکند .
وي با بيان اينکه قدم بزرگي در سياست خارجي برداشتهايم گفت: تعامل ما با قدرتهاي بزرگ جهاني دچار تحول شده است.
روحاني يادآور شد: از ملت ايران ميخواهم که 22 بهمن امسال متفاوت با همه 22 بهمنهاي گذشته باشد. گرچه همه ساله 22 بهمن ملت بزرگ ما عظمت آفريد اما امسال سال ديگري است.
وي افزود: امسال سال حماسه سياسي است و تنها حماسه 24 خرداد کافي نيست؛ بايد آن حماسه زمينه شود با حماسه حضور، فرياد، وحدت و اتحاد مردم.
رئيسجمهور ادامه داد: امسال در 22 بهمن از همه جناحها، احزاب، تشکلها، اقوام، پير و جوان، زن و مرد و به ويژه جوانان ميخواهم در روز 22 بهمن حماسه بزرگ ديگري بيافرينند و اميدوارم شاهد شکوه و عظمت در 22 بهمن امسال باشيم.
روحانينژاد که يکي از دو مجري گفتوگوي رئيسجمهور با مردم بود، خطاب به آقاي روحاني گفت که بيش از شش ماه از آغاز به کار دولت يازدهم گذشته است که رئيسجمهور به روحانينژاد گفت نزديک به شش ماه از آغاز به کار دولت گذشته است .
مجري برنامه در ادامه با تصحيح گفته خود پرسيد؟در گزارش صد روزه اول قول داده بوديد که در صد روز دوم نيز گزارشي به مردم بدهيد، امروز 71 روز از 100 روز دوم گذشته است، به چه مناسبتي امشب با مردم سخن ميگوييد؟
رئيسجمهور پاسخ داد: البته در برنامه صد روز اول قرارمان اين نبود که مصاحبه بعدي در صد روز دوم باشد؛ صد روز اول در دوران انتخابات به مردم قول داده شده بود که يک برنامه صد روزه و يک برنامه چهار ساله باشد و لازم بود گزارشي ارائه شود.
روحاني با تأکيد بر اينکه هرکجا اين دولت موفقيتي به دست آورده در سايه حضور، فعاليت، حمايت و نظارت مردم بوده است، گفت: از اين به بعد هم اينچنين خواهد بود؛ در ايام دهه فجر فرصت مناسبي بود گرچه وقت دير شد اما در عين حال لازم ميدانم گزارش کوتاهي را به مردم ارائه کنم.
وي تصريح کرد: در آغاز به اين نکته اشاره ميکنم که استانهاي شمالي، گيلان، مازندران، کردستان و برخي استانهاي ديگر به خاطر نزول رحمت الهي مشکلاتي هم در کنار آن ايجاد کرد و تقريبا برف بيسابقه يا کمسابقهاي بود و در استانهاي غربي مشکلاتي ايجاد کرد.
روحاني ادامه داد: در روزهاي اول برق قطع شد و بر اين اساس نانواييها نميتوانستند فعاليت کنند و مردم ابتدا خود به يکديگر ياري کردند و به صحنه آمدند و بعد همه مقامات اجرايي، نيروهاي مسلح، ستاد بحران، بسيج، سپاه، ارتش به صحنه آمدند.
رئيسجمهور افزود: مشکلات اصلي رفع شده گرچه براي روستاها باقي مانده است؛ مردم به دليل بزرگواري و تحمل به يکديگر کمک کرده و از اين مشکل عبور کردند. از دستگاههاي اجرايي و ستاد بحران ميخواهم فعاليت خود را ادامه دهند و اگر احيانا براي استانهاي ديگر هم چنين شرايطي به وجود آمد، آماده باشند.
وي ادامه داد: از وزرايي که به منطقه رفتند يا در تهران فعال هستند تشکر ميکنم و از مردم ميخواهم در زمينه برق و گاز صرفهجويي کنند.
روحاني در زمينه سياست داخلي با اشاره به اينکه هوشياري، بيداري و وحدت مردم نسبت به قبل بيشتر بوده است، افزود: همه بايد بدانند اعضاي يک خانوادهاند اما با توجه به اختلافات، با مشترکات فراوان از جمله منافع ملي و آينده يکسان ميتوانند کشور را به پيش ببرند.
رئيس جمهور تأکيد کرد: اختلاف سليقهها وجود دارد اما دولت به شرطي از نقدها استقبال ميکند که دلسوزانه باشد و باعث پيشرفت شود.
روحاني با اشاره به سياست خارجي، بيان کرد: قدم بزرگي در سياست خارجي در سايه حضور مردم برداشته شد و دريچه جديدي به روي دولتها و ملتها گشوده شد.
وي افزود: شاهد يک تحول بزرگ در روابط خارجي با همسايگان و کشورهاي خارجي از سوي ديگر هستيم.
رئيسجمهور همچنين با اشاره به ديدارهاي اخير خود با رهبران کشورهاي مختلف، گفت: روابط خارجي روز به روز در حال پيشرفت است و همچنين جمهوري اسلامي ايران با همسايگان روابط خوبي داشته است.
رئيس جمهور گفت:به دنبال روابط مثبت و بلندمدت با روسيه هستيم همچنين روابط با همسايگان از جمله افغانستان براي ما در اصل قرار دارد.
روحاني همچنين با اشاره به روابط ژنو گفت: در قدم اول به دنبال آن هستيم که با حفظ حقوق ملت به يک توافق برسيم و شاهد شکستن زنجيرهاي ظالمانهاي که به ملت ايران تحميل شده،باشيم.
روحاني در ادامه گفتوگوي تلويزيوني خود با بيان اينکه امروز زنجير تحريمها در زمينه صنعت غذا، دارو، خودروسازي و پتروشيمي و حتي در زمينه مسائل پولي و بانکي پاره شده است، تصريح کرد: اين حرکت آنچنان باعث عصبانيت دشمنان و صهيونيستها شد که هر روز در دنيا حرفي را مطرح ميکنند.
وي اين مسئله را اولين موفقيت ملت ايران با جهان از موضع عزت، حکمت و مصلحت خواند و ادامه داد: سياستهاي کلي در زمينه سياست خارجي توسط رهبر انقلاب تعيين و دولت مجري است.
روحاني در ادامه با اشاره به برخي شايعات درباره اطرافيان دولت گفت: برخي شايعات که درباره معاون اول، وزرا و برخي نزديکان دولت مطرح ميشود بياساس بوده و همه آنها ميخواهند خدمتگزار مردم باشند.
رئيسجمهور به اقدامات دولت در زمينه سياست خارجي اشاره و ضمن مؤثر خواندن آن در مسائل اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي گفت: مهمترين دستاورد اين اقدامات فراهم شدن شرايط حضور دولت و ملت در فضاي جهاني بود.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه تعامل ميان قوا را چطور ارزيابي ميکنيد، تصريح کرد: بدون تعامل قوا و همفکري نميتوانيم حرکت مثبتي داشته باشيم و يا حرکت ما کند خواهد بود.
روحاني به جلسات مشترک ميان دولت و مجلس اشاره کرد و ضمن استقبال از برگزاري اين جلسات اظهار داشت: من در جلسه اخير با مجلس به موضوع يارانه پرداختم که در اين زمينه به وحدت نظر نياز داريم.
رئيسجمهور در پاسخ به سوال ديگري درباره رويکرد دولت نسبت به سفرهاي استاني، حضور در استانها را براي دولت مغتنم دانست و افزود: اين نکته مهم است که در سفرهاي استاني تصميمات فيالبداهه گرفته نشود و ما در سفر خوزستان از قبل در تهران بحث و بررسيهاي لازم درباره مسائل استان را انجام داده بوديم.
وي افزود: دولت در سفرهاي استاني تصميماتي ميگيرد که ظرف 4 سال بتواند به آن عمل کند.
روحاني در بخش ديگري از اين گفتوگوي تلويزيوني به سفر خود به داووس سوئيس اشاره و تصريح کرد: مسير اصلي در حماسه سياسي و اقتصادي را ملت تعيين و دولت در مسيري که مردم تعيين ميکنند حرکت ميکند.
وي با بيان اينکه حماسه سياسي در بخش سياست خارجي را در سفر به بيشکک و سازمان ملل کليد زديم، اظهار داشت: حماسه اقتصادي را ملت بايد بيافريند و در اين شش ماه از آغاز دولت کارهاي مثبتي انجام شده است.
رئيسجمهور با بيان اينکه توانستيم تورم را مهار کنيم افزود: تورم در ديماه 35 درصد بود و 8 واحد کاهش تورم را شاهد بوديم.
روحاني با تأکيد بر اينکه دولت مقيد است از بانک مرکزي استفاده ابزاري نکند، شکستن رکود را مهمتر از مقابله با تورم خواند و افزود: هماکنون آمار نشان ميدهد در زمينه بيکاري ولو اندک ولي با کاهش روبرو هستيم.
وي با اشاره به لزوم سرمايهگذاري خارجي در کشور تصريح کرد: ما نياز به تعامل با جهان بيرون داريم و تنها توجه به داخل در زمينه سرمايهگذاري کافي نيست.
روحاني ادامه داد: سفر به داووس براي اين بود که به دنيا اعلام کنيم طلوع مجددي در اقتصاد ايران رخ داده است.
رئيسجمهور با اشاره به استقبال هيأتهاي خارجي براي سفر به ايران اظهار داشت: امروز براي سفر به ايران از سوي هيأتهاي خارجي يک ترافيک ايجاد شده و ما در داووس حماسه اقتصادي را در بخش سياست خارجي کليد زديم.
روحاني خطاب به مجري برنامه که از وي درباره علاقهمندي به فرهنگ و هنر پرسيد، گفت: اگر بگويم به تئاتر، سينما و به همگي هنرها علاقه دارم اغراق نکردهام. همچنين اخيرا فرصت کردم فيلمي را ببينم و اميدوارم فضاي بهتري را براي هنرمندان ايجاد کنيم تا ملت ايران استفاده بيشتري کنند.
رئيسجمهور ادامه داد: نميتوانيم به هنر دستور بدهيم و اين مقوله دستوري نيست و خواست مردم براي همه بخشها اصل است و مردم نشاط و اميد بيشتري ميخواهند. بايد فيلمي را ايجاد و خلق کرد که شاهد صف هاي طولاني براي آن باشيم و به مسائل روز جامعه مانند ويژهخواري بپردازد.
در ادامه، مجري برنامه با اشاره به موضوع بودجه گفت: يکي از اقدامات مثبت دولت تحويل به موقع بودجه بوده است که روحاني خطاب به وي اظهار داشت: هرچه مجلس و شوراي محترم نگهبان تصويب کنند اجرا ميکنيم اما نبايد شاکله اصلي بودجه تقديمي از سوي دولت به مجلس دچار آسيب شود.
وي تصريح کرد: اميدوارم به زودي تکليف بحث يارانه مشخص شود و به سامان برسد.
روحاني در پاسخ به سؤال مجري برنامه مبني براينکه برخي از نمايندگان به توافق ژنو نقدهايي دارند و شما از دانشگاهيان خواستيد که در اين زمينه وارد شوند چه پاسخي براي طيف منتقد داريد، گفت: انتقاد خوب است و ما استقبال ميکنيم که مردم حرف بزنند؛ بنده انتقادم به دانشگاه بود که نه تنها در بحث روابط بينالملل حضور فعالتر داشته باشند بلکه محصول دانشگاه به جامعه نيز تزريق شود.
وي ادامه داد: دانشگاه بايد کاري کند که محصولش در جامعه براي مردم ملموس باشد و تنها به نوشتن مقاله اکتفا نکند.
رئيس جمهور تأکيد کرد: در بحث توافق ژنو برنامه مشترک بحث ما برد - برد بود. برخي فکر ميکنند که برد - باخت بايد باشد، در حالي که اصلاً اين در دنياي امروز معنا ندارد؛ برد - برد به معناي اين است که اگر ما در بخشي برنده ميشويم طرف مقابل هم در يک بخش قدم برميدارد و اين برد - برد است که باعث ميشود توافق باقي بماند؛ مهم اين است خط قرمزها را رعايت کنيم و عزت و سياستهاي کلي و خواست مردم مدنظر باشد امروز مردم ما شاهد عزتند.
رئيس جمهور يادآور شد: در بخش سياست، اقتصاد و بينالملل شاهد عزت هستيم و صفهاي طولاني براي حضور در ايران اين مسئله را نشان ميدهد.
وي افزود: در اين توافق يک قدم مهم برداشتهايم و آن اينکه دشمنان ما ميخواهند ايران هراسي را در دنيا جا بيندازند و در سايه آن جنايتکاران در منطقه هر کاري انجام دهند و مداخله کنند و فضا را اينگونه پر کنند که ايران يک خطر است و برخي همسايهها، ملتها و کشورها را بترسانند، از اينرو ما ميخواستيم ضربهاي به توطئه ايرانهراسي بزنيم و بگوييم که دروغ است.
روحاني برهمين اساس گفت: ميخواستيم بگوييم فعاليت ايران کاملاً صلحآميز است و درهايش براي نظارت بينالمللي باز است؛ در واقع قبل از اينکه به تحريم ضربه بزنيم به توطئه ايرانهراسي ضربه زديم و فضاي منطقه و دنيا را براي تعامل بيشتر آماده کرديم که قدم اول اين است.
رئيس جمهور اظهار داشت: اينکه آمريکاييها هر روز مصاحبه ميکنند بر اثر فشار داخلي خودشان است،ما نياز به مصاحبه نداريم؛ مردم ما کاملاً ميفهمند.
وي اضافه کرد: يک عدهاي بايد انتقاد کنند؛ اين کشور آزاد است، ما نميگوييم کاري که ميکنيم نقص ندارد ، ممکن است اشکالاتي نيز وجود داشته باشد.
روحاني در بخش ديگري از سخنانش تصريح کرد: ما ديديم قشرهاي آسيبپذير که درآمد پايين دارند از نظر سلامت و امنيت غذايي در فشار هستند؛ وقتي با دولت مطرح کرديم عدهاي گفتند تأمين اعتبار مشکل است اما گفتيم به اقشاري که در فشارند يک قدم کمک کنيم و سبد کالايي براي اين بود.
رئيس جمهور تأکيد کرد: البته سبد کالايي جايگزين يارانه نميشود و براي اقشار آسيبپذير در نظر گرفته شده بود، اشکالاتي نيز وجود داشت و به خاطر آن متأثر شدم و دستور دادم هيئتي آن را مورد بررسي قرار دهد تا درآينده با آن مشکلات مواجه نباشيم.
وي ادامه داد: ما يک سيستم مالياتي دقيق در کشور براي اينکه ثروت ثروتمندان شفاف باشد و يک سيستم تأمين اجتماعي تا وضع فقرا شفاف باشدنداريم ،
روحاني اظهار داشت: سبد کالايي شامل همه مردم نميشود و ممکن است به عدهاي که وضع مالي خوب ندارندنرسد، ما بخشهايي را که قابل شناسايي هستند شناسايي ميکنيم و بخشي هم در حساب و کتاب و آمار نيستند، تلاش دولت اين است که آمار دقيق و بهروز داشته باشد.
روحاني اظهار داشت: مردم در دريافت سبد يارانه به زحمت افتادند، من به عنوان رئيس جمهور عذرخواهي ميکنم؛ اين دولت اگر نقصي باشد به مردم ميگويد و از مردم عذرخواهي ميکند، تلاشمان اين است که نقصها را برطرف کنيم، هدف اين است مردم از لحاظ مواد غذايي در حدي که دولت توان دارد تامين شوند،البته بايد اقدامات اساسي انجام دهيم اينها قرصهاي مسکن است اما تا به آن اهداف برسيم زمان ميبرد.
وي افزود: اين دولت از لحاظ سلامت هم قدمهايي را برخواهد داشت و قدمهاي بعدي در موضوع يارانه بحث سلامت است.
رئيس جمهور در ادامه گفتوگوي تلويزيوني خود به موضوع هدفمندي يارانهها اشاره کرد و تصريح کرد: اين موضوع که گفته ميشود يارانه عدهاي از مردم قطع خواهد شد، درست نيست و دولت هيچ تصميمي براي قطع يارانه مردم ندارد.
وي ادامه داد: در عين حال از مردم ميخواهيم کساني که نيازمند نيستند از گرفتن يارانه انصراف دهند تا دست دولت براي پيشبرد طرحهاي ديگر باز باشد.
روحاني با بيان اينکه دولت برنامهريزي مفصلي در زمينه گاز دارد، اظهار کرد: با برنامهريزي که دولت انجام داده سال بعد مشکلي در زمينه گاز نخواهيم داشت.
رئيس جمهور به مشکلات پيش آمده براي صنايع گاز، برق و پتروشيمي و ديگر بخشها به دليل پرداخت يارانه نقدي و نياز به تأمين آن اشاره کرد و افزود: تصميم داريم سال آينده از بودجه بخش برق براي تأمين يارانه استفاده نکنيم و در غير اين صورت در سال آينده با مشکل قطعي برق مواجه خواهيم شد.
وي در ادامه به موضوع بيمه خدمات درماني افراد نيازمند اشاره کرد و اظهار کرد: تصميم داريم ? ميليون نفر از افراد نيازمند را بيمه خدمات درماني کنيم و دولت مصمم است در طي ? سال تمام مردم را تحت پوشش بيمه درماني قرار دهد.
روحاني مشکلات پيش آمده به دليل يارانه نقدي را يادآور شد و گفت: هرچه درآمد داشتيم براي پرداخت يارانه خرج شده و اين مسئله که همه مردم به صورت يکسان يارانه بگيرند نه معقول است و نه با قانون مطابقت دارد.
رئيس جمهور را رد هر شايعه درباره افزايش قيمت حاملهاي انرژي تصريح کرد: در زمينه برق و گاز شيب ملايمي در افزايش قيمت خواهيم داشت ولي در ادامه بايد بدانيم که به پشتيباني همه مردم نياز است.
وي در بخش پاياني گفتوگوي خود به موضوع مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: در موضوع مبارزه با فساد شعارهايي زيادي در گذشته داده شده است ولي ما به مواردي برخورد کرديم که بسيار تکاندهنده بود.
روحاني ادامه داد: مبلغ ? هزار ميليارد تومان از پول نفت مردم در اختيار يک فرد قرار گرفته بود و ما اين موضوع را به دستگاههاي نظارتي و اطلاعاتي گزارش داديم؛ البته آنها دلايل مختلفي نظير پراکنده بودن اين پول در بانکهاي مختلف مطرح ميکردند و آن فرد نيز وعده وعيدهايي ميداد که با بررسيهاي ما مشخص شد اين وعدهها نادرست است.
رئيس جمهور به حضور خود در وزارت اطلاعات و ديدار با اعضاي آن اشاره و تصريح کرد: من در آن ديدار دستور مؤکد دادم که پول مردم را با بررسي موارد اينچنيني به مردم بازگردانند.
روحاني در پايان اين گفتوگو با بيان اينکه دلايل تأخير در پخش اين مصاحبه باز نميکنم، خاطرنشان کرد: اميدواريم در فرصتي ديگر بتوانم با مردم صحبت کنم و از همه ملت ميخواهيم که وحدت و انسجام خود را حفظ کنند.
منبع:دانا