کد مطلب: 302485
تهديد جديد براي استارلينک؛ سلاح‌هاي ضد ماهواره‌اي روسيه و چين چگونه کار مي‌کنند؟
تاریخ انتشار : 1404/02/06 11:19:21
نمایش : 24
روسيه همچنين در حال توسعه يک سيستم جديدتر و پيچيده‌تر به نام کالينکا (Kalinka) است که براي شناسايي و ايجاد اختلال در سيگنال‌هاي ماهواره‌هاي استارلينک طراحي شده است.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، يک درگيري در آينده در فضا مي‌تواند پيامدهاي منفي گسترده و طولاني مدتي داشته باشد که در اينجا روي زمين نيز احساس شود، زيرا همه‌ افراد روي اين سياره به شکلي از داده‌هاي فضايي استفاده مي‌کنند.

 بر اساس گزارش جديدي که توانايي‌هاي ضدفضايي ده‌ها کشور را در سال گذشته ارزيابي مي‌کند، صورت فلکي ماهواره استارلينک اسپيس‌ايکس با تهديداتي از سوي روسيه و چين مواجه است، زيرا پس از جنگ ميان روسيه و اوکراين در سال ۲۰۲۲، از اين سيستم اينترنت ماهواره‌اي براي استفاده نظامي در اوکراين استفاده شد.

به نقل از اسپيس، اين گزارش که توسط انديشکده سياست غيرحزبي (SWF) منتشر شد، نشان مي‌دهد که چگونه اتکاي فزاينده بشر به فضا به‌ويژه براي امنيت ملي، باعث شده است که تعداد فزاينده‌اي از کشورها قابليت‌هاي ضدفضايي خود را توسعه دهند. اين سند ۳۱۶ صفحه‌اي، بر اساس اطلاعات در دسترس عموم از ماه فوريه سال ۲۰۲۴ تا فوريه سال جاري، توانايي‌هاي ۱۲ کشور از جمله ايالات متحده، روسيه، چين، هند، استراليا و همچنين کره شمالي و کره جنوبي را ارزيابي مي‌کند.

در پيشگفتار اين گزارش آمده است: ما قويا احساس مي‌کنيم که يک بحث آزادتر و عمومي‌تر در مورد اين موضوعات ضروري است. جامعه جهاني و اقتصاد ما به طور فزاينده‌اي به قابليت‌هاي فضايي وابسته هستند و يک درگيري در آينده در فضا مي‌تواند پيامدهاي منفي گسترده و طولاني‌مدتي داشته باشد که در اينجا روي زمين نيز احساس شود، زيرا همه افراد روي اين سياره به شکلي از داده‌هاي فضايي استفاده مي‌کنند.

استارلينک اسپيس‌ايکس از شبکه عظيمي از ماهواره‌ها در مدار پايين زمين براي ارائه اينترنت پهن باند پرسرعت استفاده مي‌کند. ساکنان اوکراين در سال ۲۰۲۲ پس از قطع شدن خدمات اينترنتي اوکراين در پي آغاز جنگ با روسيه، شروع به استفاده از استارلينک براي حفظ اتصال به اينترنت کردند. اين سرويس همچنين ارتباطات ايمن را براي ارتش و دولت اوکراين فعال کرد. با اين حال، از ماه مه سال ۲۰۲۴، ارتش اوکراين شروع به تجربه قطعي اتصالات استارلينک کرد و مقامات نظامي اين اختلالات را به روسيه نسبت دادند.

اين گزارش نشان مي‌دهد که يک سيستم روسي به نام توبول (Tobol) که در اصل براي محافظت از ماهواره‌هاي روسي در برابر پارازيت طراحي شده بود، براي مختل کردن سيگنال‌هاي ماهواره تجاري استارلينک در خاک اوکراين استفاده شده است. اين گزارش خاطرنشان مي‌کند که اين اسناد فاش شده نشان مي‌دهد که روسيه از حداقل سه تاسيسات توبول براي مختل کردن سيگنال‌هاي ماهواره‌اي تجاري استارلينک در شرق اوکراين استفاده کرده است.

به نظر مي‌رسد روسيه همچنين در حال توسعه يک سيستم جديدتر و پيچيده‌تر به نام کالينکا (Kalinka) است که براي شناسايي و ايجاد اختلال در سيگنال‌هاي ماهواره‌هاي استارلينک طراحي شده است. آندري بزروکوف (Andrei Bezrukov)، مدير مرکز روسيه براي سيستم‌ها و فناوري‌هاي بدون سرنشين، که در حال توسعه سيستم کالينکا است، به رسانه‌هاي دولتي گفت که به اصطلاح «قاتل استارلينک» مي‌تواند پايانه‌هاي ارتباطي متصل به استارشيلد را که نسخه نظامي استارلينک است و با ويژگي‌هاي امنيتي پيشرفته طراحي شده است، شناسايي کند.

گزارش‌هاي بيشتر نشان داد که روسيه سيگنال‌هاي جي‌پي‌اس (GPS) را در چهار کشور اروپايي از جمله فرانسه، هلند، سوئد و لوکزامبورگ مسدود کرده است. همچنين گزارش‌هايي مبني بر قطع شبکه‌هاي تلويزيوني کودکان در اين کشورها توسط روسيه براي پخش تصاويري از جنگ اوکراين منتشر شده است. هيات مقررات راديويي اتحاديه بين‌المللي مخابرات گفته است که تداخل احتمالا از ايستگاه‌هاي مسکو، کالينينگراد و پاولوفکا سرچشمه گرفته است.

اين گزارش خاطرنشان مي‌کند: از ماه فوريه ۲۰۲۵، به نظر مي‌رسد که سرويس استارلينک به طور قابل ملاحظه‌اي در برابر حملات سايبري بيشتر مقاوم بوده است.

بر اساس اين گزارش، چين در حال سرمايه‌گذاري بر روي قابليت‌هاي مشابه براي درگيري‌هاي مسلحانه احتمالي آينده با ايالات متحده است.

در ماه ژوئيه سال گذشته، محققان نيروي دريايي ارتش چين، زيردريايي‌هاي مجهز به ليزر را با دکل‌هاي جمع‌شونده ارائه کردند که مي‌توانند ماهواره‌هاي استارلينک يا ديگر سيستم‌هاي نظارت فضايي را هدف قرار دهند، اگرچه محققان اذعان کردند که توانايي‌هاي شناسايي محدود زيردريايي‌ها نيازمند نيروهاي خارجي براي ارائه هدايت دقيق موقعيت ماهواره‌ها است.

اين گزارش خاطرنشان مي‌کند که در همين حال، نيروي فضايي ايالات متحده در حال آزمايش پارازيت‌هاي ماهواره‌اي جديد به نام پايانه‌هاي مدولار از راه دور است که براي کار از راه دور و ارائه قابليت جنگ الکترونيکي ضدفضا در نظر گرفته شده است.

انتهاي پيام/590پ

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html