امامجمعه فارسان گفت: شبكه هاى اجتماعى مجازى امروز به بخش جدايى ناپذير زندگى مردم تبديلشدهاند.اگر فرهنگ را به هوايى تشبيه مىكنيم كه در آن تنفس مىكنيم، حقيقتاً فضاى مجازى نيز در شرايط فعلى به بخشى از فضاى تنفس جامعه تبديلشده است؛ و اين در حالى است كه كنترل شبكههاى اجتماعى مجازى در اختيار ما نيست و در زمان بحران، نقشى بسيار خطرناك را بر عهده مىگيرند.

به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حجت الاسلام محسن ملک پور در خطبههاي نماز جمعه اين هفته شهر فارسان به ديدار اعضاى شوراي عالى فضاى مجازى روز سوم بهمنماه با رهبر معظم انقلاب اسلامى اشاره داشت و گفت: با توجه به جايگاه اين شورا كه سران سه قوه، برخى اعضاى شوراي عالي امنيت ملى، شوراي عالي انقلاب فرهنگى و مجمع تشخيص مصلحت نظام در آن حضور دارند و همچنين با توجه به اهميتى كه فضاى مجازى در تحولات كنونى و آينده كشور دارد، اين جلسه را بايد يكى از مهمترين جلسات سال ۱۳۹۶ نظام اسلامى بدانيم.
وي تصريح کرد: حضرت آقا معتقدند كه بايد فضاى مجازى را مديريت كرد و كنترل آن را در دست گرفت و از برخوردهاى انفعالى پرهيز كرد. در آذر سال ۱۳۹۱ در ديدار اعضاء شوراى عالى انقلاب فرهنگى فرمودند: اينترنت يكى از نعم بزرگ الهى است، اما درعينحال يك نعمت بزرگ هم هست؛ يعنى يك چاقوى دو دم و خطرناك...
وي اظهار داشت: در ديدار ديگر ميفرمايند اين فضا مثل يك رودخانهى پر از آب و خروشان است كه مىآيد و دائماً هم بر آب آن افزوده و خروشانتر مىشود. اگر ما براى اين رودخانه تدبير كنيم و برنامه داشته باشيم؛ زهكشى كنيم و هدايت كنيم اين رودخانه را تا به سد بريزد، مىشود فرصت. اگر رهايش كنيم و برنامهاى براى آن نداشته باشيم، مىشود يك تهديد.
حجتالاسلام ملک پور افزود: در زمينه فضاى مجازى، لشكرى مجهز و گسترده براى هدف خودشان بهويژه تأثيرگذارى روى نسل جوان و نوجوان جامعهمان تدارك ديدهاند. از طرف ديگر ما بايد از مرزهاى فكرى، مرزهاى اعتقادى و مرزهاى فرهنگى خود دفاع كنيم.
وي گفت: يكى از بسترهايى كه در آن مىتوانيم براى رساندن پيام خودمان و مقابله با پيامهاى مخالفين و دشمنان انقلاب و اسلام و دشمنان عقايد بهحق انقلاب اسلامى، در جهان امروز بهره بگيريم، عرصهى مجازى است. واقعيت اين است كه امروزه، كشورگشايىها و جنگهاى آبى و خاكى، هوايى و فضايى به دنياى مجازى كشيده شده و اگر كشورى از روى غفلت يا خيانت از استقلال كشور مجازياش دفاع نكند، در آينده نزديك چيزى از آن كشور باقى نخواهد ماند.
وي بيان داشت: از گذشته تاکنون كشورهاى زيادى در جهان بهطور مستقيم يا غيرمستقيم تحت استعمار ديگر كشورهاى صنعتى و غربى بودهاند، اما مستعمره بودن چه تأثيرى بر يك كشور مىگذارد؟ استعمار شبيه به يك گاريچى عمل مىكند كه دستى به شلاق و دستى به افسار اسبها دارد كشورهاى مستعمره گويى اسبهايى هستند كه تمام توانشان را فداى اهداف گاريچى مىكنند.
وي اظهار داشت: استعمارگر نيروى كار، نيروى توليد و تمام قواى يك كشور را به نفع خود مورداستفاده قرار ميدهد و كشور مستعمره را از توسعه، جهش و حركت بهسوى پيشرفت و صنعتى شدن بازمىدارد.
امامجمعه فارسان گفت: شبكههاى اجتماعى مجازى امروز به بخش جدايىناپذير زندگى مردم تبديلشدهاند.اگر فرهنگ را به هوايى تشبيه مىكنيم كه در آن تنفس مىكنيم، حقيقتاً فضاى مجازى نيز در شرايط فعلى به بخشى از فضاى تنفس جامعه تبديلشده است؛ و اين در حالى است كه كنترل شبكههاى اجتماعى مجازى در اختيار ما نيست و در زمان بحران، نقشى بسيار خطرناك را بر عهده مىگيرند.
وي به نمونهاى از اين نقش در اغتشاشات اخير ايران اشاره داشت و افزود: پس چي شد فضاى مجازى، فضايى است كه در عين داشتن فرصتها و قابليتها، مىتواند مخاطرات و تهديدهاى زيادى را نيز همراه داشته باشد. سياستگذاران بايد در درجه اول نيازهاى جوانان را بهخوبى شناسايى كنند و در درجه دوم اين فضا را بهدرستى مديريت كنند و به سمت توليد محتواى مناسب و سالم در قالبهاى جذاب و متناسب با ذائقه جوانان بروند.
وي اظهار داشت: تا زمانى كه به لحاظ فرهنگى، اقدامى عملى صورت نگرفته و برنامهريزى مدونى براى اوقات فراغت جوانان وجود ندارد، نبايد انتظار داشت كه جوانان از تهديدهاى مربوط به استفاده از فنّاوريهاي جديد مصون بمانند. درنتيجه دراينبين سه امر ضرورى به نظر ميرسد: شناخت نيازهاى جوانان، آگاهسازى آنان و تدبير و برنامهريزى صحيح براى اوقات فراغت آنها. ان شاالله تا دير نشده همه مسئولان مربوطه نسبت به اين امر دقت ويژهاي داشته باشند.
انتهاي پيام/590پ