کد مطلب: 227930
از وارادت خودرو هاي لوکس تا ماهي منجمد، ذرت دامي و پارچه/ مسئولان خود را به بيخيالي زده اند +سند
تاریخ انتشار : 1396/01/16 07:20:34
نمایش : 1622
موضوع واردات کالا از خارج کشور هنوز که هنوز است زير سايه بي توجهي مسئولان و مديران دولتي به اين موضوع ، به يک تراژدي غم انگيز براي توليد کنندگان و صنعتگران کشور تبديل شده است، به اين جهت که در داخل کشور اين توان و فناوري لازم وجود دارد ولي در عين حال هم اجناس با کيفيتي کمتر و يا بيشتر در حال واردات به کشور هستند که اين موضوع امروز يکي از اصلي ترين چالش هاي ما در بخش اقتصادي کشور شده است.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار اقتصادي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ موضوع واردات کالا از خارج کشور هنوز که هنوز است زير سايه بي توجهي مسئولان و مديران دولتي به اين موضوع ، به يک تراژدي غم انگيز براي توليد کنندگان و صنعتگران کشور تبديل شده است، به اين جهت که در داخل کشور اين توان و فناوري لازم وجود دارد ولي در عين حال هم اجناس با کيفيتي کمتر و يا بيشتر در حال واردات به کشور هستند که اين موضوع امروز يکي از اصلي ترين چالش هاي ما در بخش اقتصادي کشور شده است.

 

به گفته نمايندگان و کارشناسان يکي از اصلي ترين مواردي که فلج کننده اقتصاد کشور است و مي تواند باعث کاهش اشتغال و توليد در کشور شود همان موضوع واردات است که در حال حاضر با توجه به آمارهايي که از مراکز آماري و گمرکات کشور مي رسد روز به روز بر تنوع و تعداد آن افزوده مي شود که در نتيجه باعث شده است که امروز در کشور با آمار سنگين بيکاري و کاهش توليد روبرو باشيم.

 

وقتي که نگاهي گذرا بر آمار گمرکات کشور مي اندازيم مي بينيم برخي از کالاهايي که ضروري نيست به داخل کشور وارد مي شود که اين حجم از واردات در طول سال نه تنها کاهش نيافته است بلکه هر روزي بر اين امار طبق اخرين باز بيني ها افزوده شده است.

 

از واردات خودروهاي لوکس و گرانبها تا پارچه و پفک و بز؛ وقتي اين آمار را در سايت مرجع گمرک کشور مشاهده مي کنيم سوال هاي متعددي در ذهنمان ايجاد مي شود که آيا اين ميزان از کالاهايي که به کشور وارد مي شود ضروري و مورد نياز صنايع کشور است يا خير؟ قطعا اين ميزان از واردات نه تنها ضروري نبوده بلکه به گفته کارشناسان باعث فلج کردن اقتصاد و توليد کشور نيز خواهد شد که مسئولان بايد بجاي فرافکني و نقض اين موضوع از واردات بي رويه اين قبيل از کالاها جلوگيري کنند.

 

داوود محمدي رئيس کميسيون اصل نود نيز در مصحابه اي با تاکيد بر ضرورت بستن مبادي ورودي کشور براي حمايت از توليد داخل، گفت: واردات عمده و بيش از نياز داخل و همچنين وجود کالاهاي قاچاق در کشور با روح اقتصاد مقاوماي در تضاد است.

 

نماينده مردم قزوين، آبيک و البرز در مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينکه يکي از مهم ترين فرازهاي اقتصاد مقاومتي حمايت ويژه از توليد ملي، افزود: براي حمايت از توليدات داخلي بايد از ورود کالاهايي که مشابه آن در داخل کشور توليد مي شود ممانعت کرده و يا تعرفه هاي بالا براي آن ها وضع کنيم.

 

رئيس کميسيون اصل نود با بيان اينکه مردم ما بايد به سمت استفاده از کالاي ايراني حرکت کنند، گفت: اگر مشتاق کاهش آمار بيکاري و بهبود وضعيت اقتصادي کشور هستيم بايد تن به استفاده از کالاي توليد داخل بدهيم تا به اين ترتيب کارگران بيکار نشده و چرخه اقتصادي ادامه فعاليت بدهد.

 

محمدي با تاکيد بر اينکه وظيفه توليد کننده توليد کالاي باکيفيت است، افزود: در صورتي که کيفيت کالاي ايراني توان رقابت با کالاهاي خارجي را داشته باشد مردم به طور حتم به استفاده از آن اقبال نشان خواهند داد.

 

سخنگوي کميسيون برنامه و بودجه درباره قوانين موجود درخصوص تعرفه هاي وارداتي نيز گفت: در حال حاضر کمبود قانون به شکل عمومي وجود ندارد اما نياز است ميزان تعيين تعرفه ها به گونه اي بر واردات تعيين شود تا توليدکنندگان ما متضرر نشوند و اما جايي هم که نياز به تصويب قانون خاصي باشد مجلس آمادگي لازم براي مصوب کردن قوانين مورد نياز را دارد.

 

در ادامه همچنين امير خجسته، رئيس کميسيون سياست داخلي و شوراها مجلس درباره اين که چگونه مي توان اقتصاد مقاومتي را عملي کرد، افزود: بايد توليدمان را بيشتر کرده و جلوي واردات بي رويه و قاچاق کالا که کشور را نابوده کرده است بگيريم، اما در اين راه متأسفانه شاهد سکوت مسئولان هستيم.

 

وي با تأکيد بر اينکه بايد اين موضوع تعيين تکليف شود، عنوان کرد: بايد جلوي قاچاق کالا گرفته شود و مسئولان محکم در مقابل واردات بي رويه بايستند تا توليد پويا شود، چرا که توليد ما با بيخيالي و بي تفاوتي دستگاه هاي نظارتي و واردات بي رويه کالاها و اجناس خارجي در حال نابودي است.

 

با توجه به اين اظهارنظرهاي کارشناسان و نمايندگان مجلس بر اساس آخرين آمار گمرکات کشور در اسفند ماه سال 95 شاهد واردات بي رويه کالاهاي لوکس و غير ضروري به کشور بوده ايم که اين واردات بي رويه همانطور که نمايندگان گفتند مغاير با روح اقتصاد مقاومتي است و بايد مسئولان و مديران دولتي هوشيار باشند و با اين موضوع مقابله کنند.

 

 

همانطور که مشاهده مي شود مي بينيم کالاهايي از قبيل خودرو سواري لوکس اعم از کيا، تويوتا، دوج، شورلت ، فورد، بي ام و در اسفند ماه سال 95 وارد کشور شده است که مي توان براحتي گفت واردات چنين کالاهايي به کشور در اين برهه از زمان اصلا ضروري نبوده است و بي رويه نيز است.

 

بر اساس اين گزارش بيشترين کالاهايي که در اسفند ماه سال 95 به کشور وارد شده است عبارت است از: انواع خودروهاي سواري لوکس، پارچه، ماهي منجمد، لوازم خانگي، ذرت دامي؛ که قسم از اقلام مشابه آنها به غير از خودروهاي سواري در کشور توليد مي شود و وجود دارد.

در زير برخي ديگر از بخش هاي اين گزارش را مشاهده مي کنيم:

 

 

با اشاره به اين آمار و ارقام و واردات اين قبيل از کالاها دولت مردان ما بايد تصميم جدي در اين باره اتخاذ کنند چرا که واردات بي رويه کالاهاي لوکس و غير ضروري که مورد داخلي آنها نيز موجود مي باشد اين روزها تراژدي غم انگيز بسياري از توليد کنندگان و صنعتگران است که مشکلات که واردات براي آن ها پيش آورده است خواب را از چشمان انان ربوده است.

 

نه تنها توليد کنندگان و صنعتگران بلکه بسياري از کارگران و متخصصان به گفته مسئولين از اين امر ناراضي هستند و به سبب اين موضوع کار خود را از دست داده اند و خانه نشنين شده اند؛ بسياري از کارگاه ها و بنگاه هاي کوچک و بزرگ نيز زير سايه بي توجهي و کم توجهي دولتي ها در حالت نيمه فعال و تعطيل قرار گرفته اند.

 

بايد دولت سازوکاري را تنظيم کند تا واردات چنين کالاهايي براي واردکنندگان به صرفه نباشد و نتوانند چنين کالاهايي را وارد کشور کنند، که لازمه اين کار افزايش تعرفه هاي گمرکي کالاهاي لوکس و غير ضروري است.

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html