کد مطلب: 227742
علامت هايي که زنگ خطر ابتلا به آسيب کبدي هستند
تاریخ انتشار : 1395/11/27 10:30:07
نمایش : 1670
کي از نقش هاي مهم کبد به دام انداختن سموم و تصفيه آنها با تبديل کردنشان به مواد بي ضرر است. همچنين، اين کبد است که متابوليسم داروها را در بدن بر عهده دارد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، يکي از نقش هاي مهم کبد به دام انداختن سموم و تصفيه آنها با تبديل کردنشان به مواد بي ضرر است. همچنين، اين کبد است که متابوليسم داروها را در بدن بر عهده دارد. با اين حال 8 نشانه در بدن حاکي از ابتلا به آسيب کبدي هستند:

 

تورم شکم: آسيت يا آب ‌آوردگي شکم يا ‏ به معناي جمع شدن مايع اضافي در شکم و ورم شکم است. بيماري آسيت دلايل گوناگوني مي ‌تواند داشته باشد از جمله سيروز کبدي و سرطان ‌هاي گوارشي. آسيت ساخت مايع در فضاي بين ديواره شکم و اندام هاي شکم (حفره صفاق) است. آسيت يا آب ‌آوردگي شکم نتيجه فشار بالا در عروق خوني کبد و سطوح پايين پروتئيني به نام آلبومين است.

 

زردي: زرد شدن پوست و چشم ها نشان دهنده ابتلا به بيماري کبدي است که در اثر ترشح بيش از حد صفرا در کبد و ورود آن به جريان خون ايجاد مي شود. رنگ‌ دانه‌ هاي زرد نارنجي بيلي روبين بخشي از صفرا است که در کبد توليد مي‌ شود و ناشي از سلول هاي خوني فرسوده است. وقتي تعداد سلول ‌هاي قرمز مرده در کبد بيش از حد است، رنگدانه ‌هاي زرد رنگ سبب زردي پوست بدن مي ‌شوند، و مشکلات کبدي را نشان مي‌ دهند.

 

حساسيت شکم: درد شکم به خصوص در گوشه سمت راست بالاي شکم و يا بخش پايين و سمت راست قفسه صدري نشانه ابتلا به آسيب کبدي است. اين درد ممکن است با آسيت يا تورم شکم همراه نباشد. بيماران از اين درد به عنوان يک درد ضربان دار ياد مي کنند که به طور موقت توسط مصرف دارو برطرف مي شود. به ياد داشته باشيد که استفاده نادرست از برخي داروها از جمله استامينوفن و يا ترکيبات مخدر ديگر سبب ابتلا به بيماري کبدي مي شود. اين داروها در کنار استفاده طولاني مدت از الکل، اثرات مخرب روي کبد دارند.

 

تغييرات رنگ ادرار: به دليل افزايش سطح بيلي روبين در خون اتفاق مي افتد. مشکلات کبدي مانند هپاتيت ويروسي يا غير‌ويروسي يا هپاتيت‌ هاي الکلي هم مي ‌توانند باعث بالا رفتن بيلي ‌روبين در خون شوند. هر مشکلي که در سلول ‌هاي کبدي وجود داشته باشد و سلول‌ ها نتوانند به ‌درستي کارشان را انجام دهند و بيلي ‌روبين را دفع کنند، باعث بالا رفتن و انباشته شدن بيلي ‌روبين مي ‌شود. فردي که به‌ علت مشکلات کبدي دچار افزايش بيلي ‌روبين خون شده است رنگ پوستش زرد مي‌ شود و زردي در چشم و ادرارش هم ديده مي ‌شود. اگر مشکل اصلي کبد حل شود، بيمار درمان مي ‌شود و دوباره بيلي‌ روبين به ميزان طبيعي باز مي ‌گردد.

 

تحريک و خارش پوست: خارش که از اصلي ‌ترين نشانه ‌هاي بيماري ‌هاي کبدي روي پوست است به دليل رسوب محصولات صفراوي در پوست بروز مي کند. در بيماري هاي کبدي معمولا انسدادي در مجاري صفراوي وجود دارد و به خاطر اين انسداد، مواد و ترشحات صفراوي نمي ‌توانند دفع شوند. اين مواد درون کيسه صفرا و مجاري صفراوي تجمع پيدا کرده و باعث ترشح آن ها به داخل خون مي ‌شوند و علايم خودشان را به صورت زردي و يرقان روي پوست نشان مي دهند. خارش پوست در بيماري‌ هاي مزمن کبدي يک علامت اصلي است.

 

تهوع: مسائل گوارشي از جمله سوء هاضمه و ريفلاکس معده مي تواند به آسيب کبدي منتهي شود. در واقع اين علائم به همراه استفراغ غير قابل توضيح و مداوم يک سر نخ قطعي از ابتلا به آسيب کبدي است. احساس مداوم تهوع به دليل عدم توانايي بدن براي پردازش و از بين بردن سموم است.

 

از دست دادن اشتها: آسيب کبدي درمان نشده، منجر به بيماري پيشرفته کبدي مي شود و در مدت زمان طولاني با علائم جدي تري از جمله تغييرات قابل توجه در اشتها خود را نشان خواهد داد. کاهش سريع وزن يکي از نشانه هاي مهم ابتلا به بيماري پيشرفته کبد است.

 

خستگي: خستگي مزمن و ضعف عضلاني به همراه از دست دادن حافظه و حتي سردرگمي از علائم ابتلا به آسيب کبدي پيشرفته هستند. خستگي البته بايد به حدي باشد که تاثيرات قابل توجه و مخربي بر کيفيت زندگي بيمار بگذارد. علت خستگي مزمن ناشي از بيماري کبدي، افزايش سميت در خون عنوان شده است.

جام جم

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html