بوريس جانسون، وزير خارجه انگليس، ميگويد به عقيده منابع جاسوسي انگليس، ابوبکر البغدادي توانسته است از شهر موصل عراق بگريزد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، جانسون جمعه (14 آبان) در سخناني در پارلمان انگليس گفت: «... برخي جاسوسان ما ميگويند اين آقا (ابوبکر البغدادي) خودش صحنه را خالي کرده و با اين وجود با استفاده از اينترنت سايرين را به شرکت در خشونتها تشويق ميکند.»
وي به نقل از منابع آگاه جاسوسي افزود بغدادي ممکن است با استفاده از يک رشته تونلهاي زيرزميني که نيروهاي عراقي کشف کردند، از موصل گريخته باشد.
اين در حالي است که طبق برخي گزارشها، از زمان آغاز عمليات آزادسازي موصل سرکردۀ داعش در اين شهر گرفتار شده است.
نظاميان ارتش عراق با پشتيباني نيروهاي حشدالشعبي (بسيج مردمي) و نيروهاي کردتبار پيشمرگه، در ادامۀ عمليات گستردهاي که 17 اکتبر (26 مهر 1395) براي آزادسازي موصل آغاز شدهاست، تقريباً از همۀ محورها در حال پيشروي هستند و به آخرين مقر داعش در عراق نزديک ميشوند.
گروه تروريستي داعش پنجشنبه (13 آبان) يک فايل صوتي منسوب به ابوبکر البغدادي منتشر کرد که در آن تروريستها به مقاومت تا پاي جان در مقابل نيروهاي عراقي دعوت ميشوند.
در فايل صوتي منتشرشده، شخصي که داعش ادعا ميکند البغدادي است، از تروريستهاي اين گروه ميخواهد تا پاي جان در مقابل پيشروي نيروهاي عراقي مقاومت کنند و ميافزايد: «عقبنشيني نکنيد. نگهداشتن قلمروتان با افتخار، هزاران برابر سادهتر از عقبنشيني با شرم است.»
اواسط سال 2014 ميلادي که شهر موصل به دست تروريستهاي داعش افتاد، البغدادي براي نخستينبار در انظار عمومي ظاهر شد و موصل را پايتخت خودخواندۀ گروه داعش ناميد.
وزير خارجۀ انگليس هشدار داد با توجه به اينکه شکست داعش «اجتنابناپذير» است، اين گروه تروريستي در صدد انتقامجويي خواهد بود.
وي افزود: «تروريستها تهديد کردهاند که به محض اينکه ناچار به از دست دادن موصل شوند سياست زمين سوخته را اجرا ميکنند.»
جانسون همچنين از کمپين به اصطلاح مقابله با تروريسم، که نيروهاي امريکايي و انگليسي و برخي از متحدانشان در عراق و سوريه اجرا ميکنند، تقدير کرد و حضور نيروهاي انگليسي در منطقه را «براي اين اقدام حياتي دانست.»
وي افزود در حال حاضر 500 سرباز انگليسي در عراق به سر ميبرند و به آموزش نيروهاي مسلح اين کشور کمک ميکنند.
انگليس به همراه امريکا و برخي از متحدانشان، بيش از دو سال است که کمپين به اصطلاح مقابله با تروريسم را در سوريه و عراق اجرا کردهاند.
با اين وجود آنها در متوقف کردن تروريستهاي تکفيري کاري از پيش نبردهاند و در عوض اين حملات هوايي به کشته شدن عدۀ زيادي از غيرنظاميان و آسيب گسترده به زيرساختهاي اين کشورها منجر شده است.
منبع:پرس تي وي