بر اساس بررسيهاي بانک مرکزي در هفته منتهي به 30 مهر ماه قيمت گروه ميوههاي تازه، سبزيهاي تازه ، گوشت قرمز، چاي و روغن نباتي افزايش و تخم مرغ برنج، گوشت مرغ و قند و شکر کاهش داشته است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، متوسط قيمت خردهفروشي برخي از مواد خوراکي در تهران هفته منتهي به 30 مهرماه 95 از سوي بانک مرکزي ارائه شد.
در هفتهاي که گذشت تنها قيمت گروه لبنيات ثابت بود و بهاي گروه ميوههاي تازه 3.8 درصد، سبزيهاي تازه 10.2 درصد، گوشت قرمز 0.9 درصد، چاي 1.1 درصد و روغن نباتي 0.4 درصد افزايش يافت.
قيمت تخم مرغ 5.7 درصد، برنج 0.2 درصد، گوشت مرغ 7.1 درصد و قند و شکر 0.7 درصد کاهش داشته است.
* لبنيات و تخممرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنيات قيمت پنير غيرپاستوريزه نسبت به هفته قبل معادل 0.2 درصد کاهش يافت. بهاي ساير اقلام اين گروه بدون تغيير بود. قيمت تخممرغ معادل 5.7 درصد کاهش داشت و شانهاي 80 هزار تا 100 هزار ريال فروش ميرفت.
* برنج و حبوب
در اين هفته در گروه برنج بهاي برنج داخله درجه يک معادل 1.0 درصد کاهش ولي قيمت برنج داخله درجه دو و 3.7 درصد افزايش يافت. در گروه حبوب بهاي لوبياچشمبلبلي و لوبياسفيد ثابت بود. قيمت لوبياچيتي معادل 1.3 درصد کاهش ولي بهاي ساير اقلام اين گروه بين 0.2 درصد تا 0.6 درصد افزايش داشت.
* ميوهها و سبزيهاي تازه
در هفته مورد بررسي در ميادين زير نظر شهرداري کيوي عرضه نميشد و پرتقال درجه يک و خربزه عرضه کمي داشت. ساير اقلام ميوه و سبزي تازه که تعدادي از آنها از نظر کيفي در مقايسه با ساير ميوهفروشيها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان ميادين ميوه و ترهبار عرضه ميشد.
ميوهفروشيهاي سطح شهر اقلام ميوه و سبزي تازه را عرضه ميکردند که در گروه ميوههاي تازه قيمت سيب قرمز معادل 1.8 درصد، نارنگي 3.0 درصد و گلابي 7.9 درصد کاهش ولي بهاي ساير اقلام اين گروه بين 1.1 درصد تا 18.5 درصد افزايش يافت. در گروه سبزيهاي تازه قيمت تمام اقلام اين گروه بين 0.9 تا 26.1 درصد افزايش داشت.
* گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهاي گوشت گوسفند معادل 0.9 درصد و گوشت تازه گاو گوساله 0.8 درصد افزايش ولي قيمت گوشت مرغ 7.1 درصد کاهش يافت.
* قند، شکر، چاي و روغننباتي
در اين هفته بهاي شکر معادل 1.7 درصد کاهش ولي قيمت قند 0.2 درصد، چاي خارجي 1.1 درصد، روغن نباتي جامد 0.1 درصد و روغن نباتي مايع 0.6 درصد افزايش داشت.
گروه کالا |
درصد تغيير نسبت به هفته قبل |
درصد تغيير نسبت به هفته مشابه ماه قبل |
درصد تغيير نسبت به هفته مشابه سال قبل |
لبينات |
0 |
0.1- |
3.5 |
تخم مرغ |
5.7- |
5.1- |
9.7 |
برنج |
0.2- |
0.9 |
45.7 |
حبوب |
0 |
0.6 |
21.4 |
ميوههاي تازه |
3.8 |
13.1- |
11 |
سبزيهاي تازه |
10.2 |
4 |
1.4- |
گوشت قرمز |
0.9 |
2.5 |
10 |
گوشت مرغ |
7.1- |
10.9- |
2 |
قند و شکر |
0.7- |
1.6- |
40.8 |
چاي |
1.1 |
1.5 |
17.8 |
روغن نباتي |
0.4 |
2.6 |
7 |