در حالي که نمايندگان کارگري معتقدند کسري درآمدها و عدم حمايت دولت ها از افزايش واقعي مزد باعث افت مستمر کيفيت زندگي مشمولان قانون کار شده است معاون روابط کار وزارت کار بر کاهش قدرت خريد کارگران مُهر تأييد زد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، «کشاورزان، صنعتگران، کسبه و همه افرادي که حقوقبگير هستند از جمله کارگران و کارمندان که امروزه تحت فشار هستند بايد بتوانند با رفاه بيشتر و معيشت راحتتر زندگي کنند.» جمله اي بود که حسن روحاني در کوران رقابتهاي انتخاباتي وعده هايي را به کارگران داد اما نه تنها رفاه کارگران بيشتر نشد بلکه مشکلات کارگران روز افزون شد.
اين وعده روحاني پلي شد تا وي بر سر کار آمده و کرسي رياست جمهوري را قبضه کند. اما پس از روي کارآمدن به اعتقاد بسياري از کارگران وعده هاي خود را درباره دستمزد و رفاه اين قشر زحمتکش فراموش کرد.
وضعيت معيشتي کارگران تا جايي در دولت با تعطيلي واحدهاي توليدي و رکود اقتصادي تحت شعاع قرار گرفت که امروزه بسياري از کارگران از امنيت شغلي و قدرت خريد به عنوان دو مولفه اصلي در دغدغه هاي جامعه کارگري ياد مي کنند.
مصداق کلام براي وضعيت نامطلوب معيشت کارگران وضعيت حقوق و دستمزد آنهاست. در حالي خط فقر در کشور بيش از 2 ميليون و 300 هزار تومان است که به نظر ميرسد کارگران با افزايش حقوق حداقلي سال 95 تنها ميتوانند بخش کوچکي از هزينههاي زندگي خود را پوشش دهند و تاسف بار تر آن که قشر کارگر که حقوق بخور و نميري را همواره در جيبش مي ديده، امسال نيز مبلغ ماليات از حقوقشان کم مي شود و اين موضوعي است که انتقادات بسياري را به دنبال داشته و دارد.
کارگران ميگويند مخارج خانوار همزمان با شروع نيمه دوم سال در حال افزايش است و امکان تأمين معيشت با درآمد کمتر از 3 ميليون تومان در ماه وجود ندارد؛ در عين حال قدرت خريد در 6 ماه اول امسال دستکم 30 درصد افت کرده است.
*درآمدها کفاف مخارج را نميدهد
هادي ابوي، دبيرکل کانون عالي انجمن هاي صنفي کارگران ايران اظهارداشت: آمارهاي دولتي از وضعيت مخارج خانوار معمولا 2.3 تا 2.5 ميليون تومان براي هر خانوار در ماه اعلام مي شود که اگر همين آمار را نيز بپذيريم، شکاف عميقي با دريافتي 812 هزارتوماني تا يک ميليون و 300هزار توماني کارگران خواهد داشت.
ابوي ادامه داد: در سال جاري نيز برخي اقلام پُرمصرف خانوارهاي کارگري افزايش قيمت داشته و فاصله معيشت و درآمد کارگران هر روز بيشتر مي شود. معمولا نرخ هاي تورم اعلامي بانک مرکزي و مرکز آمار با واقعيت هاي زندگي کارگران تفاوت دارد.
* گلايه معاون ربيعي از بي توجهي به وضع کارگران در دولت يازدهم/ قدرت خريد روز به روز کاهش مييابد
اما در اين ميان نکته جالب گلايه معاون ربيعي از بي توجهي به وضع کارگران در دولت يازدهم است. قدرت خريد کارگران تا حدي نامطلوب است که خود دولت نيز اين موضوع را تأييد مي کند.
سيدحسن هفدهتن، معاون روابط کار وزارت کار چندي پيش با بيان اينکه تغيير چنداني در معيشت کارگران احساس نميکنيم، گفت: نيروي کار بايد حداقل 50 درصد از حقوقش را پسانداز کند د رحال حاضر قدرت خريد کارگران روز به روز کاهش مييابد.
معاون روابط کار وزير تعاون کار و رفاه اجتماعي يادآور شد: دستمزد کارگران از سال84 تاکنون 67 درصد قدرت خريدش را از دست داده است يعني يکهزار توماني که نيروي کار به دست ميآورد به اندازه 300 تومان سال 84 قدرت خريد ندارد و اين اشتباه دولتمردان در تنظيم اقتصاد کلان کشور بوده است که امروزه جبران آن، کار بسيار مشکلي است.
هفدهتن با اشاره به اينکه بعد از گذشت سه دهه تغيير چنداني در معيشت کارگران احساس نميکنيم، افزود: ما وقتي ميتوانيم به خود بباليم و افتخار کنيم که نيروي کار حداقل 50 درصد از حقوقش را پسانداز بکند.
وي اضافه کرد: ما در بخش روابط کار تلاشهاي زيادي کرديم و حداقل هشت برنامه دستاوردمحور، برنامههايي که براي اقتصاد کشور دستاورد داشته باشد طراحي کرديم که اميد است به زودي اجرايي شود.
منبع:تسنيم