دهقان در پاسخ به سوالي درباره اعتراض نمايندگان مجلس و اينکه حضور هواپيماهاي روسي در ايران بايد در مجلس بررسي شود، گفت: اين موضوع ربطي به مجلس ندارد. اين کار تصميم نظام در جهت مقابله با داعش و ترورويستها در سوريه بوده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، نشست خبري سردار حسين دهقان وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح از دقايقي قبل در محل اين وزارتخانه برگزار شد.
سردار دهقان در اين نشست به تشريح آخرين دستاوردها و برنامههاي وزرات دفاع در تجهيز و پشتيباني از نيروهاي مسلح و موضوعات ديگر مرتبط با اين وزارتخانه خواهد پرداخت.
سردار دهقان گفت: يکي از مواردي که در دولت يازدهم در بالاترين سطح سياسي ميان روساي جمهور ايران و روسيه پيگيري شد بحث بر سر موشک هاي S-300 بود.
وي در خصوص موضوع شکايت ايران از روسيه بر سر اين موضوع نيز اظهار داشت: شکايت قبلي بنا بود زماني که طرف مقابل قرارداد را به طور کامل اجرا کرد پس گرفته شود که ما هم اين کار را کرديم.
دهقان در عين حال افزود: البته اگر در ادامه مسير روسها اين قرارداد را اجرا نکنند حق شکايت خواهيم داشت.
وزير دفاع گفت: روس ها ميخواستند بجاي S-300، سامانه S-400 و آنتي 2500 بدهند که ما قبول نکرديم.
وي گفت: ارتباط ايران با روسيه در جهت ارتقاي همکاري در سطوح راهبردي است و پذيرش هواپيماهاي روس هم در همين راستا بود که به خواست دولت سوريه و همکار دوجانبه ايران و روسيه صورت گرفت.
وزير دفاع ادامه داد: داعش امروز نفسهاي آخر را مي کشد و در آينده نتيجه اقدام ايران و روسيه در سوريه را خواهيد ديد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به سياستهاي سعودي در قبال مسايل منطقه تصريح کرد: عربستان در تمامي زمينه ها در يمن شکست خورده و در باتلاق فرو رفته است.
وزير دفاع گفت:: به نااهلان سعودي اعلام مي کنيم منافقين آنقدر نحس هستند که با هرکه پيوند برقرار کنند اين نحوست به آنها نيز منتقل ميشود.
وزير دفاع ادامه داد: ترکيه نيز به يکي از پايگاههاي عمده حمايت از داعش تبديل شده بود اما آنها ديدند که سرمايه گذاريشان به ياد رفته و امنيتتشان به خطر افتاده و امروز دولت ترکيه به اين واقعيت رسيده و ديده که چه ظرفيتهايي عليه اسلام به کار رفته است.
سردار دهقان در ادامه در پاسخ به اين سوال درخصوص لايحه ششم توسعه و جاي خالي حوزه هوايي در اين برنامه نيز گفت: آنچه در اين لايحه از طرف دولت مطرح شده، همه جوانب هاي دفاعي را در بر مي گيرد و در آن اصل بازدارندگي مد نظر بوده است.
وي افزود: ما سالهاي قبل در حوزه هوايي و جنگنده سرمايه گذاري جدي نکرديم اما در 3 سال اخير فصل جديدي در اين حوزه گشوده شده است.
وزير دفاع ادامه داد: ما زيرساختهاي لازم براي توليد هواپيماهي جنگي را داريم و دفاتر طراحي ما در بالاترين سطح قادرند هر نوع پرنده اي را طراحي کنند.
دهقان خاطرنشان کرد: گلوگاه ما در اين حوزه، موتورهاي هوايي بود که اولين موتور هوايي ملي را فردا رونمايي ميکنيم.
وي افزود: هواپيماي کوثر 88 نيز که يک هواپيماي آموزشي است را در مراحل پاياني توليد داريم که تا پايان امسال پرواز خواهد کرد.
وزير دفاع اظهار داشت: ما توانستهايم هواپيماي صاعقه را خودمان طراحي و توليد کرديم و قادريم در هواپيماهاي غربي و شرقي -چه در موتور و چه در باقي سيستمها- اصلاحات جدي کنيم.
دهقان ادامه داد:در گام بعدي بناست موتور توربوجت سنگين را در کشور بسازيم چراکه همه زيرساختها براي اين کار فراهم است و اگر اين امر صورت بگيرد، توان طراحي و توليد هرنوع جنگنده اي را به دست خواهيم آورد.
وي تاکيد کرد: ما همه نيازهايمان را خودمان تامين مي کنيم و اگر اين امکان نبود، آنها را مي خريم و روسيه ميتواند يکي از کشورهاي هدف براي خريد باشد.
دهقان در پاسخ به سوالي درباره اعتراض نمايندگان مجلس و اينکه حضور هواپيماهاي روسي در ايران بايد در مجلس بررسي شود، گفت: اين موضوع ربطي به مجلس ندارد. اين کار تصميم نظام در جهت مقابله با داعش و ترورويستها در سوريه بوده است.
وزير دفاع از نمايش سامانه موشکي «باور373» در نمايشگاه فرداي صنعت دفاعي خبر داد و گفت که اين سامانه آماده تست است و امسال نيز عملياتي ميشود.
سردار دهقان خاطرنشان کرد: محصولات نظامي ايران به 5 قاره جهان صادر ميشود.
منبع:فارس