انديشکده صهونيستي نوشت: در صورت حمله موشکي به اسرائيل، هزاران غير نظامي کشته شده و تاسيسات توليد برق، آب شيرين کن و فرودگاههاي بينالمللي و ديگر زير ساختهاي حياتي آن تخريب ميشوند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، انديشکده صهيونيستي «بگين- سادات» در مطلبي پيرامون «تهديد جديد موشکهاي بسيار دقيق» نوشت: تاثير موشکهاي بسيار دقيق از لحاظ ميزان اصابت به هدف شبيه به سلاحهاي هستهاي است. اما مسئله اين است که در آينده بسياري از کشورها داراي موشکهاي هدايت شوند بسيار دقيق خواهند بود. اين موشکها البته چون جنگ افزارهاي هستهاي نميتوانند افراد بيشماري را بکشند اما قادرند صدمات بسياري را برجا گذاشته و خسارتهاي راهبردي قابل ملاحظهاي وارد نمايند. البته جهاني با گسترش موشکهاي بسيار دقيق چون جهان شامل قدرتهاي اتمي خطرناک نيست اما بهرحال به نسبت ادوار گذشته خطرناکتر خواهد بود.
انديشکده بگين-سادات نوشت: اسرائيل متاسفأنه جزو اولينهايي نيست که وارد عرصه جديد موشکهاي هدايت شونده دقيق شده اند. در اين بين اسرائيل دستکم با دو دشمني مواجه است که اينک چنين قابليتي را برخوردار هستند يا در چند سال بعد به آن خواهند رسيد و اينها ايران و حزبالله هستند. شايد روزي حماس نيز به چنين جنگ افزارهايي را دست يابد.
بر اين اساس، ايران اخيرا به فنآوريهاي دست يافته که ميتواند موشکهاي برد متوسط بسيار دقيق بسازد و ديگر قدرتهاي منطقهاي نيز شايد چنين تدابيري را انجام داده باشند. ايران حتي حزب الله لبنان را به چنين موشکهايي مجهز کرده که با کلاهکهاي حاوي 500 کيلوگرم مواد انفجاري در چند متري هدف فرود ميآيند. موشکهاي دقيق شرايطي را ايجاد ميکنند که اسرائيل حتي اگر در رزمهاي سنتي نيز پيروز گردد، اما به راحتي در چنيني نبردي مغلوب ميشود. در صورت حمله موشکي به اسرائيل هزاران غير نظامي کشته شده و تاسيسات توليد برق، آب شيرين کن و فرودگاههاي بينالمللي و ديگر زيرساختهاي حياتي تخريب ميشوند. اين در حالي است که دو سوم برق اسرائيل را تنها 6 نيروگاه برق توليد ميکنند .
در ادامه اين مطلب آمده است: هيچکس نميداند که زندگي در اسرائيل تنها با پرتاب چند موشک و خراب شدن ساختارهاي مهم چگونه خواهد شد اما فقدان برق به تنهايي تاثير بسيار زيادي بر سطح زندگي مردم اسرائيل و اقتصادش ميگذارد و البته اسرائيل بر خلاف ديگران نميتواند چشم اميد به کمک همسايگانش داشته باشد.
بر اين اساس، سامانههاي دفاع موشکي چون گنبد آهنين و فلاخن ابزار قدرتمندي در دفاع در برابر تهديد هاي ناشي از موشکهاي بسيار دقيق به سوي زير ساختهاي اسرائيل هستند. هرچند برخي بر اين باورند افزايش سامانههاي دفاع موشکي به خودي خود تاثير کمي برابر موشکهاي بسيار دقيق دارند مگر اينکه قابليتهاي بازدارندگي و تهاجمي اسرائيل افزايش يابند. پس چالش فراروي رهبري اسرائيل يافتن توازن بين دفاع و حمله و افزايش بودجه در اين راه است .
اين انديشکده در ادامه مدعي شد که اسرائيل ميتواند موشکهاي دشمنانش را بر روي زمين نابود سازد يا با سامانههاي دفاع موشکي آنها را متوقف کند. بهرحال نبرد بين موشکهاي بسيار دقيق و اقدامهاي تدافعي در برابر آنها تقريبا به طور کامل وظيفه جديدي است که محول بر ارتش اسرائيل ميباشد.
در انتهاي اين مطلب آمده است: در نبرد بعدي اقتصاد اسرائيل با تهديد مواجه است و تعداد کشته شدگان ناشي از حملات موشکهاي هدايت شونده مبين اين نکته است که اسرائيل بايد قادر به خاتمه دادن موفقيت آميز نبرد تنها در چند روز باشد و حتي 6 روز نيز شايد طولاني باشد. پس اسرائيل بايد از تهديد به استفاده از چنين موشکهاي مشابه يا کاربرد واقعي آنها استفاده نموده و با برخورداري از موشکهاي هدايت شونده دقيق بتواند ايران و حزبالله را از حملات آينده باز دارد .
منبع:فارس