همزمان با برداشت و عرضه ليموترش داخلي به بازار، قيمت اين محصول در بازار ارزان شده و درحال حاضر نرخ هرکيلوگرم ليموي داخلي بين ۴تا۸هزارتومان است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مديرکل دفترميوههاي گرمسيري و نيمه گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي با بيان اينکه برداشت ليموترش در کشور حدودا از ۱۵ مردادماه آغاز شده است، اظهارداشت: درحال حاضر ليموي تازه وارد بازار شده است ضمن اينکه برداشت اين محصول تا اواسط مهرماه ادامه دارد.
ابوالقاسم حسنپور اضافه کرد: برآورد ميشود ميزان توليد ليموترش در سالجاري بين ۴۸۰ تا ۵۰۰ هزارتن باشد.
وي همچنين جايگزيني ليموي پرشين لايم با ارقام بومي کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: ليموي پرشين لايم در برابر آفت جاروک جادوگر مقاوم است و از سال ۸۶ که اين رقم در کشور کشت شده، تاکنون به اين آفت آلوده نشده است.
مديرکل دفترميوههاي گرمسيري و نيمه گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي درباره اينکه دسترسي توليدکنندگان به نهال ليموي پرشين لايم آسان نيست، اظهارداشت: تعداد اين نهالها محدود است و ما در حال تکثير آن هستيم تا اين نهال را در اختيار توليدکنندگان قرار دهيم.
حسنپور افزود: تکثير اين نهالها و توزيع آن ميان توليدکنندگان، دو سال طول خواهد کشيد.
وي به باغداراني که مجددا اقدام به کشت ارقام قديمي ليموترش کردهاند، توصيه کرد: اين توليدکنندگان براي مقابله با آفت جاروک بايد باغات خود را به خوبي مديريت کنند.
مديرکل دفترميوههاي گرمسيري و نيمه گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي با بيان اينکه تغذيه مناسب باغات و کنترل علفهاي هرز نقش به سزايي در مديريت بيماري دارد، گفت: توليدکنندگان بايد اقدام به سم پاشي به موقع عليه بيماري جاروک کنند.
همزمان با برداشت ليموي نو و ورود اين محصول به بازار، قيمت ليموترش در بازار نيز تا حدودي کاهش يافته است.
در همين زمينه رئيس اتحاديه ميوه و سبزي با بيان اينکه امسال هم قيمت ليموترش داخلي و هم نوع وارداتي آن در بازار گران بود، به مهر گفت: با افزايش عرضه ليموي داخلي به بازار مصرف، نه تنها قيمت نوع داخلي اين محصول کاهش يافته بلکه ليموهاي وارداتي نيز تحت تاثير اين امر ارزان شدهاند.
سيدحسين مهاجران قيمت هرکيلوگرم ليموترش قاچاق را ۱۰ هزارتومان عنوان و اضافه کرد: قيمت نوع داخلي اين محصول نيز بين ۴ تا ۸ هزارتومان است.
وي با بيان اينکه از ارديبهشت ماه امسال ما شاهد افزايش چشمگير قيمت ليموترش در بازار بوديم، گفت: آن زمان نرخ ليموي وارداتي به 27 هزارتومان و ليموي داخلي به 17 هزارتومان رسيد.
رئيس اتحاديه ميوه و سبزي ادامه داد: دليل اين گراني، افزايش تقاضا در بازار و کمبود عرضه بود.
به گفته مهاجران بيشترين حجم ميوههاي قاچاق بعد از پرتقال، مربوط به ليموترش است.
وي با بيان اينکه مصرف ليموترش هم به صورت تازه خوري و هم به شکل آبليمو در کشور زياد است، اظهارداشت: چند سال قبل به دليل مشکلاتي که شيوع يک آفت براي توليدکنندگان بوجود آورد، آنان مجبور به قطع درختان خود شدند که اين امر سبب کاهش توليد ليموترش و افزايش سطح قيمت در کشور شد.
مهاجران گفت: البته توليدکنندگان دوباره اقدام به کشت نهال و توليد کرده اند اما تا درختان جديد به بار بنشيند، چند سالي طول خواهد کشيد.
منبع:مهر