بر اساس گزارش ها، ۴ ورزشکاري که در رژه افتتاحيه المپيک ريو در کاروان ورزشي عربستان حضور داشتند، ورزشکاران حرفهاي نبودهاند.
به گزارش پايگاه به نقل از پايگاه خبري شبکه العالم، خبرهاي رسيده از ريو حاکي است که تمام ۴ ورزشکاري که در رژه افتتاحيه المپيک ريو در کاروان ورزشي عربستان حضور داشتند ورزشکاران حرفهاي نبودهاند.
در حالي که خبرگزاري ها و پايگاه هاي خبري جهان به دنبال دلايل حضور کمرنگ بانوان ورزشکار عربستاني در رقابتهاي المپيک هستند؛ برخي خبرهاي درز يافته از ريو پرده از حکايت عجيبي برداشته است و آن اين که حضور ۴ ورزشکار زن در افتتاحيه المپيک در کاروران ورزشي عربستان حضوري نمايشي بوده و از سوي مقامات ورزشي عربستان به دليل ترس و جلوگيري از انتشار اخبار منفي عليه رياض در رسانه ها مبني بر ممنوعيت حضور ورزشکاران زن عربستاني در اينگونه رقابتهاي جهاني بوده است.
پايگاه اينترنتي کوارتز در گزارشي نوشت: حضور ۴ ورزشکار خانم عربستاني در رقابتهاي المپيک ريو ۲۰۱۶ به دليل منع ورزش بانوان در اين کشور پادشاهي بسيار عجيب و حيرتآور است.
در اين گزارش آمده است: "سارا عطار" يکي از نخستين زنان ورزشکار عربستاني به شمار ميرود که در المپيک لندن ۲۰۱۲ زمانيکه فقط ۱۹ سال داشت در مسابقات دوي ۸۰۰ متر شرکت کرد. زمانيکه سارا به خط پايان رسيد تمام ۸۰ هزار تماشاچي حاضر در ورزشگاه به احترام او ايستادند و اين ورزشکار جوان را تشويق کردند. تشويق تماشاچيان به دليل پيروزي سارا نبود، زيرا وي با اختلاف حدود نيم دقيقه از نفر اول از خط پايان گذشت. دليل اصلي تشويق تماشاچيان بابت اين بود که سارا از جمله نخستين زنان ورزشکار عربستاني به شمار ميآمد که توانسته بود در رقابتهاي المپيک حاضر شود.
عربستان تا پيش از المپيک لندن به بانوان ورزشکار اين کشور اجازه حضور در اين رقابتها را نميداد؛ اما "سارا عطار” تابوي گذشته را شکست و راه را براي ديگر بانوان ورزشکار کشورش باز کرد. سارا در المپيک لندن تنها نبود و "وجدان شاهرکاني،" ديگر دونده زن عربستاني، نيز در آن رقابتها حضور داشت.
عربستان در المپيک ريو ۲۰۱۶ چهار ورزشکار زن را در کاروان خود جاي داد که براي اين کشور با سختترين قوانين درمورد زنان يک گام بلند به سمت محترم شمردن حقوق بانوان به حساب ميآيد.
در اين گزارش آمده است: بانوان ورزشکار عربستاني چگونه ميتوانند به رقابت مهمي مانند المپيک راه يابند يا حتي از آنان انتظار کسب مدال داشت، زماني که در کشورشان از هرگونه فعاليت ورزشي محروم هستند؟
ديدهبان حقوق بشر در گزارش 14 مرداد ماه اعلام کرد پيشرفتهاي محسوسي در محترم شمردن حقوق زنان عربستاني به چشم ميخورد. اين ديدگاه مثبت احتمالا به دليل انتصاب شاهزاده "ريما،" دختر بندر بن سلطان، به سمت معاون بخش زنان در شوراي عالي ورزش، بوجود آمده است؛ اما حقيقت اين است که زنان عربستاني هيچ گونه فعاليت ورزشي علني ندارند و مسئوليتي براي شاهزاده ريما باقي نميماند تا به آن رسيدگي کند!
در عربستان۱۵۰ باشگاه ورزشي وجود دارد که هيچکدام متعلق به بانوان نيست. "زنگ ورزش" فقط براي دانشآموزان پسر است. در هيچ مدرسه دخترانهاي سالن ورزشي وجود ندارد و آن دسته افرادي که مايل هستند به صورت آزاد و مستقل باشگاه ورزشي زنانه راهاندازي کنند با موانع متعدد دولتي مواجه ميشوند.
در اين شرايط، حضور همين ۴ ورزشکار زن اجاره اي در کاروان المپيک ريو ۲۰۱۶ عربستان خود يک اتفاق شگفتآور به حساب ميآيد.