پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 225835
وقتي مديران نجومي از تلگرام ضربه فني مي‌شوند/ شكست كودتاگران تركيه از طريق "اسكايپ"
تاریخ انتشار : 1395/05/17 09:21:13
نمایش : 950
اين روزها گسترش شبکه‌هاي اجتماعي نه‌تنها در تعامل افراد تاثير به‌سزايي داشته بلکه تهديدي براي فسادهاي زيرپوستي حکومت‌هاست.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، اين روزها گسترش شبکه‌هاي اجتماعي نه‌تنها در تعامل افراد تاثير به‌سزايي داشته بلکه تهديدي براي فسادهاي زيرپوستي حکومت‌هاست، نرم افزارهاي دنياي مجازي حتي مي‌‎توانند حکومت يه کشور را از خطر سقوط و يا هرج و مرج نجات دهند.

تلگرام و فيش‌هاي حقوقي

با انتشار فيش‌هاي حقوقي مديران بيمه مرکزي ايران، رئيس صندوق توسعه ملي، مديران بانک رفاه کارگران در فضاي مجازي و دست به دست شدن آن در شبکه اجتماعي تلگرام، فضايي ايجاد شد تا دولت بدون رودربايستي و فوت وقت به اين موضوع بپردازد، چرا که مردم به طور مستند از اين عارضه آگاهي پيدا کرده و برخورد جدي با متخلفان را خواستار بودند.

نگاه دقيق‌تر به ماجرا را با اين پرسش آغاز مي‌کنيم که اگر شبکه اجتماعي همچون تلگرام وجود نداشت و تعداد کاربران فضاي مجازي زياد نبود؛ آيا موضوع فيش هاي نجومي برخي مديران دولتي افشا مي‌شد؟

همچنين بايد به اين نکته توجه کرد که اگر اطلاعات درست و شفاف در اختيار مردم قرار نمي‌گرفت دامنه شايعه پراکني افزايش مي‌يافت و افکار عمومي را دچار سردرگمي مي کرد.

البته نمي توان اين را انکار کرد که در فضاي مجازي شايعاتي هم شکل مي‌گيرد، اما همين سرعت انتشار و واکنش ها، مقامات کشور را در موقعيتي قرار داد تا با همان سرعت اقدام به روشنگري کنند چراکه افکار عمومي با سرعت بالا و در سطح وسيع اطلاعات را دريافت کرده و به همان ميزان منتظر شفاف سازي و توضيحات بيشتر بودند.
بب
 
اگر تا ديروز برخي از فيلترينگ شبکه هاي مجازي صحبت مي کردند امروز استفاده از توان هاي فضاي مجازي پيرامون فيش هاي حقوقي باعث شد تا درباره آن کمي تامل شود.

حجت‌الاسلام والمسلمين "حسن روحاني" در گفت‌وگوي زنده تلويزيوني با مرد (95/5/12)، از فضاي مجازي و مردم درباره موضوع فيش هاي حقوقي تشکر کرد و اظهار داشت: بنده به نقش فضاي مجازي که بسيار در اين مسئله موثر بود تاکيد مي کنم و تصميم دولت بر خلاف برخي که معتقد بودند بايد شبکه هاي اجتماعي را بست باعث شفافيت بيشتر شد و آمار در فضاي مجازي ميگويد که 60 درصد مردم به دليل مسائل طنز و شوخي به فضاي مجازي رجوع مي کنند و 20 تا 30 در صد نيز از اين فضاي مجازي براي کسب اخبار و اطلاعات علمي استفاده  کرده اند و مردم اجازه نخواهند داد که گروه کوچکي که قصد سوء استفاده از فضاي مجازي را دارند بتوانند اين فضا را تحت الشعاع قرار دهند و البته بايد گفت که يکي از اهداف اين دولت ايجاد شبکه ملي اطلاعات است.بيشتر


جوک‌هاي سياسي و صحبت مستقيم با مسئولان

شايد قدمت "جوک‌هاي سياسي" به مذاکرات هسته اي و بسته هاي پيشنهادي 1+5 باز گردد، اگر در فضاي کلي به آن بنگريم خواهيم دريافت که افکار عمومي اعتراض خود را در قالب طنز بيان کردند، اکنون، به ويژه در يک سال اخير که انتشار اخبار در فضاي مجازي به اوج خود رسيده و هر فردي در هر ساعتي و هر نقطه اي که قرار داشته باشد، مي تواند در کمترين فرصت از اخبار و طنزهاي سياسي مرتبط با خبرها مطلع شود.

از سوي ديگر قلم تحليلگران هم بيشتر از گذشته با مردم همراه شده است چرا که از اين طريق مي توانند با سرعت بيشتري به تحليل بپردازند و در اسرع وقت آن را در اختيار مردم قرار دهند، در اين زمينه مي توان گفت حتي مجالي براي چاپ باقي نمي ماند، به عنوان مثال مسئله اي که افکار عمومي در سطح وسيع با جوک هاي اعتراضي توانستند موثر واقع شوند؛ موضوع طراحي لباس براي ورزشکاران المپيک بود و مردم با بيان مطالب خود به صورت طنز نشان دادند که از طراحي لباس رضايت ندارند.

 
بب
 
قدرت تاثير گذاري به حدي بود که طراح لباس تغيير يافت و حتي اصلاحيه روي لباس ها هم از طريق ارتباط با مردم در فضاي مجازي صورت گرفت.

انتشار پيام تاريخي رهبر انقلاب در اينستاگرام

مقام معظم رهبري نيز با توجه به درک و آگاهي‌اي که از مسائل روز دارند در حرکتي بسيار هوشمندانه از فضاي مجازي استفاده و پيام مهم و تاريخي ايشان را به جوانان اروپا و آمريکاي شمالي ابلاغ کردند.

بعد از انتشار پيام رهبري در صفحه توئيتر آن هم به زبان انگليسي، اکثر روزنامه ها و سايت هاي خبري جهان اين پيام را به زبان هاي گوناگون بازنشر دادند و نتيجه آن به بحث کشاندن اين مطالب و گذاشتن کامنت هاي بسيار در اين صفحات  از سوي جوانان بود.
 
 
بب
 



البته ناگفته نماند که رهبر معظم انقلاب پيام هاي مهم ديگري را هم در اينستاگرام ابلاغ کردند. از جمله اينکه ايشان در واکنش به تهديدات نظامي طرف آمريکايي فرمودند: «اين آقا (رئيس جمهور امريکا) گفته است مي تواند ارتش ايران را نابود کند. قديمي هاي ما اين جور حرف ها را لاف در غريبي مي گفتند. اگر مي خواهند درست بفهمند اگر مي خواهند از تجربه هاي خود درست استفاده بکنند بدانند اگر جنگي اين جا اتفاق بيفتد آن کسي که سرشکسته از جنگ خارج خواهد شد آمريکاي متجاوز و جنايتکار است».

بب
 
 
شكست كودتاگران تركيه از اسكايپ
در کشورهاي ديگر نيز فضاي مجازي چنين تاثير مهمي بر جامعه گذاشته است، به عنوان مثال مي توان به کودتاي ترکيه اشاره کرد در حالي كه كودتاچيان در صدد دستگيري اردوغان بودند و شايعاتي همچون كشته شدن وي، پناهنده شدنش به آلمان يا ايران از برخي رسانه هاي تركيه به گوش مي رسيد.

دنياي مجازي به داد اين سياستمدار حزب عدالت و توسعه رسيد و رئيس جمهور ترکيه توانست از طريق "اسكايپ" (Skype) با مردم تركيه ارتباط برقرار كند. اردوغان با كمك اين نرم افزار که به کاربران اجازه مي‌دهد از طريق اينترنت تماس تلفني برقرار کنند و به  انتقال فايل، ويديو کنفرانس و پست صوتي بپردازند، به مردم كشورش اطلاع داد كه زنده است، در كشور خود و در شهر استانبول حضور دارد و در مقابل كودتاچيان خواهد ايستاد. او از اين طريق از مردم خواست به خيابانها بيايند و حمايت خود از دولت را اعلام كنند.
 
بب

در پي درخواست اردوغان مردم شعار گويان به خيابان ريختند و يك به يك نهادهاي تصرف شده را از كودتا گران پس گرفتند. اردوغان از سرويس پيامك (اس ام اس) اپراتور تلفن همراه نيز براي كنترل اوضاع كشورش استفاده کرد. او طي پيامک‌هاي فوري از اعضاي حزب در تمامي شهرها و روستاها خواست فورا در ساختمان هاي حزبي حضور يافته و نسبت به نوع واکنش به کودتا چاره انديشي کنند. همچنين او در پيامكي به مردم تركيه ضمن اذعان به نقش اراده ملت  با آنها در ميدان قرار ملاقات گذاشت.

از سوي ديگر در شرايط اغتشاش داخلي تركيه كه فضاي نا امني را براي خبرنگاران و فيلمبرداران كشورهاي مختلف ايجاد كرده است، مردم محلي با گرفتن فيلمها و تصاوير مختلف و انتشار آن در فضاي مجازي، جهانيان و شبكه هاي خبري را در جريان مبارزه خود با كودتاگران قرار مي دهند.

بدين ترتيب بار ديگر ثابت شد كه نرم افزارهاي دنياي مجازي همواره ابزار تهديد براي حكومتها نبوده و گاهي مي‌توانند يك دولت را از خطر سقوط و يك كشور را از لبه فرو غلطيدن به هرج و مرج نجات دهند.

گزارش از هديه آقاپور
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html