پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 215806
عربستان "بيت الله الحرام" را به "بيت سعودي" تبديل کرد/ مانع تراشي آل سعود براي حضور مسلمانان ايران، تونس، مصر، افغانستان، فلسطين، سوريه و يمن در مراسم حج
تاریخ انتشار : 1395/05/13 18:06:50
نمایش : 1200
برخوردهاي سليقه اي عربستان با حجاج کشورهاي مختلف که غالبا مغاير با قوانين کشورهاي اسلامي درباره حج هستند، نشان مي دهد که عربستان به دنبال برگزاري يک حج نمايشي است که تنها از منافع مادي آن بهره مند شود و درآمدهاي خود را از اين طريق افزايش دهد.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ حج تمتع در سال هاي اخير به همراه سختي هايي براي مردم ايران به اتمام رسيده است؛ در سال گذشته نيز ماجراي تعرض به دو نوجوان در فرودگاه جده شروع سلسله جريان هايي بود که حج امسال را به حاشيه راند.

 

سقوط جرثقيل در مسجد الحرام که منجر به شهادت تعدادي از هموطنان ايراني شد و در نهايت فاجعه منا که 7 هزار زائر بيت الله الحرام قرباني بي تدبيري عربستاني ها شدند.

 

در اين ميان عربستاني ها دست پيش را گرفته و اعلام کردند همهمه ايراني ها منجر به بروز اتفاقات در حج تمتع سال گذشته شد و مقامات آنها هيچ تقصيري در اين خصوص نداشتند.

 

اين اتفاقات منجر به قطع روابط ديپلماتيک از طرف عربستان شد و به تبع آن، اين موضوع بر روابط فرهنگي و اعزام در حج عمره و تمتع تاثير گذاشت. برخي از نمايندگان مجلس خواستار لغو يک طرفه سفر حج تمتع سال ۹۵ از سوي ايران شدند.

 

در اين ميان عربستاني ها هم بر خلاف قوانين موجود ميان کشورهاي اسلامي، شرايط را براي دادن ويزا به ايرانيان سخت کردند و شروطي توهين آميز براي زائران ايراني قرار دادند اما باز هم ايران از رايزني براي دريافت سهميه حج خود عقب ننشست.

 

به نوشته سايت شبکه الجزيره، "حاتم قاضي" گفت که وزير حج عربستان پنج شنبه گذشته به اطلاع هيئتي از ايران رسانده است که برپايي هرگونه راهپيمايي و تجمعات در اماکن عمومي مربوط به مراسم حج ممنوع است.
وي افزود که در اين ديدار وزير حج عربستان بر ممنوعيت سر دادن شعار و بالا بردن صدا در حين قرائت دعا تاکيد کرده است.


وزير حج عربستان ادعا کرده است که سر دادن شعار، مزاحم ديگر حجاج مي شود.

 

در پي آن سازمان حج و زيارت اطلاعيه اي منتشر کرد که عنوان شده بود: «بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده، پيرو انتشار پيش اطلاعيه قبلي سازمان حج و زيارت در خصوص مراسم حج سال ۱۳۹۵، علي‌رغم قطع يک طرفه روابط سياسي کشور عربستان با جمهوري اسلامي ايران و نظر به اينکه حج يک وظيفه شرعي و واجب است، به اطلاع مي‌رساند: بر اساس مصوبه شوراي هماهنگي بعثه مقام معظم رهبري، سازمان حج و زيارت بنابر وظايف قانوني، برنامه‌ريزي‌ها و اقدامات خود را طبق جداول زمان‌بندي شده براي تحقق تشرف زائران به حج در سال ۱۳۹۵ با جديت دنبال مي کند. بديهي است انجام حج در سال ۱۳۹۵ منوط به امضاء توافقنامه متعارف بين سازمان حج و زيارت و وزارت حج عربستان و پذيرش شروط جمهوري اسلامي ايران در راستاي حفظ کرامت، شأن و جايگاه حجاج ايراني و صيانت از حقوق اين عزيزان در طول موسم حج خواهد بود.»

 

با گذشت زمان مشخص شد که عربستان به دنبال تعطيل کردن فرصت طلايي حج براي ايران است؛ کارشکني ها منجر به لغو حج 65 هزار ايراني و از دست رفتن سهميه حج امسال براي ايرانيان شد.

 

در حالي که سهميه حج کشورهاي اسلامي بر اساس تعداد جمعيت اين کشورها مشخص مي شود، عربستان کارشکني هاي گسترده اي براي کاهش سهميه برخي از کشور ها و افزايش غير قانوني سهميه برخي ديگر از کشورهاي متحد با خود انجام داده است.

 

به عنوان مثال کشوري مانند مصر عليرغم اينکه جمعيت مصر براساس اعلام سازمان ملل متحد بالغ بر 91 ميليون نفر است سهميه حج تمتع کشور مذکور حدود 80 هزار نفر از سوي عربستان اعلام شده است و اين اقدامات به خاطر سياسي کاري هاي عربستان بود؛ از آنجايي که عربستان سعودي موافق کودتا در مصر بود، شخصيت هاي منتقد کودتا و طرفداران اخوان المسلمين نتوانستند براي چندين سال براي زيارت خانه خدا به حج بروند.

 

اين موضوع درباره رهبر انقلاب تونس نيز صادق بود، راشد غنوشي رهبر مخالفان تونس به خاطر انتقاد از عربستان سعودي و سياست هاي مداخله جويانه اين کشور در منطقه، نتوانست به حج مشرف شود.

 

همچنين سال گذشته مردم يمن به دليل کارشکني‌هاي عربستان از انجام فريضه واجب الهي منع شدند. وزارت اوقاف يمن در بيانيه اي اعلام کرد با وجود تمامي تلاش‌هاي انجام گرفته و به ­رغم چند دور مذاکره با وزارت حج عربستان براي فراهم کردن زمينه حضور حجاج يمني در موسم حج ۱۴۳۶، مسئولان عربستاني حاضر به صدور رواديد براي حجاج يمني نشدند.

 

مردم سوريه نيز در سال‌هاي اخير با مشکل سفر به حج و زيارت خانه خدا دست و پنجه نرم مي‌کنند. وزارت اوقاف سوريه در سال ۲۰۱۴ تأکيد کرد رژيم آل سعود براي سومين سال متوالي مسلمانان اين کشور را از اداي فريضه حج منع مي­ کند و صرفاً به کساني اجازه سفر داده مي ­شود که از سوي گروه ­هاي (تروريستي) مخالف بشار اسد معرفي شوند.

 

حجاج فلسطيني نيز در زمان حمله عراق به کويت و دفاع ياسر عرفات از اين حمله، از ورود به مکه منع شدند؛ امسال نيز اخباري در مورد ممنوعيت سفر آوارگان فلسطيني براي اداي مناسک حج و عمره منتشر شد.

 

به نوشته رسانه­ هاي فلسطيني، به موازات تلاش­ هاي عربستان براي نزديک شدن به تل­آويو و اجرايي کردن طرح صلح خود که در آن از حق بازگشت فلسطينيان به سرزمين شان چشم پوشي شده، فلسطينيان آواره از انجام مناسک حج محروم شدند. گفتني است که به عرب‌هاي اسرائيلي اجازه داده مي شود تا از مکان­ هاي مذهبي در عربستان سعودي ديدن کنند.

 

محدوديت هاي شديد براي حجاج افغانستاني نيز از سوي عربستان لحاظ مي شود؛ به عنوان مثال حجاج زير 40 سال نمي توانند از افغانستان به حج مشرف شوند و تنها کساني مي توانند وارد عربستان شوند که بالاي 40 سال سن داشته باشند.

 

برخوردهاي سليقه اي عربستان با حجاج کشورهاي مختلف که غالبا مغاير با قوانين کشورهاي اسلامي درباره حج هستند، نشان مي دهد که عربستان به دنبال برگزاري يک حج نمايشي است که تنها از منافع مادي آن بهره مند شود و درآمدهاي خود را از اين طريق افزايش دهد.

 

در حال حاضر بيت الله الحرام تبديل به بيت سعودي ها براي جولان دادن و پياده کردن اميال آل سعود شده است؛ در حالي که عربستان به ايران تهمت مي زند که حج را سياسي مي کند، اين عربستان سعودي است که به خاطر سياست هاي ضد اسلامي خود در منطقه حاضر نيست فريضه الهي را همانطور که سنت رسول خداوند بوده است به جا بياورد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html