پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 215785
۵+۱ در اجراي برجام کوتاهي‌هايي دارد/بودجه دولت در حدي نيست که بتواند رونق ايجاد کند/دير بجنبيم در آب آشاميدني مردم هم دچار مشکل مي‌شويم
تاریخ انتشار : 1395/05/13 09:51:35
نمایش : 1182
رئيس جمهور با بيان اينکه برجام يک آزمايش براي آمريکا بود، گفت: اگر آمريکايي با حسن نيت برجام را اجرا مي کردند، چه بسا ما به طرف مقابل در يک موضوع ديگر اعتماد مي کرديم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از  راه دانا؛ حجت الاسلام حسن روحاني رئيس‌جمهور در گفتگوي مستقيم خبري با ملت ايران گفت: براي من جاي خوشبختي است که امشب ميهمان منزل مردم عزيز در سراسر کشور هستم؛ آن هم در روزي که ۱۲ مرداد است و ۱۲ مرداد براي من روز بسيار خاطره‌انگيزي است؛ روزي که حکم تنفيذ آراي مردم را از دست مقام معظم رهبري گرفتم. اميدوارم ملت ما مثل هميشه پرنشاط، اميدوار و آماده براي پيشرفت باشند.

وي در پاسخ به سوال مجري مبني بر طولاني شدن فواصل گفتگوي تلويزيوني با مردم، گفت: بايد من در مقاطع کوتاه‌تري در محضر ملت ايران گزارش کار مي‌دادم، يک مقدار اين بار فاصله طولاني شد که جاي تأسف دارد و بايد در فواصل بعدي جبران شود و در مدت کوتاه‌تري با مردم گفتگو داشته باشيم.

رئيس‌جمهور اظهار داشت: از عيد نوروز امسال بيش از چهار ماه مي‌گذرد و وعده من به مردم اين بود که امسال انشاءالله سال بهتري خواهد بود، زيرا در سال ۹۴ دولت با مشکلات زيادي روبرو بود؛ غير از مسئله مذاکرات که با فراز و نشيب مواجه بود و از پايان سال بود که اجراي برجام مطابق با ۲۶ دي ماه ۹۴ آغاز شد.

وي ادامه داد: سال گذشته به دليل کاهش شديد و بي‌سابقه قيمت نفت، فشارهاي اقتصادي بر مردم زياد بود.

تلاش دولت اين است که سال ۹۵ سال آغاز گشايشها باشد

روحاني با بيان اينکه اميدوارم امسال، سال گشايش‌ها باشد، گفت: هر روز که پيش مي‌رويم، با تلاش و همدلي دولت و ملت اميدوارم بتوانيم قدم‌هاي مؤثري براي سربلندي ملت برداريم.

رئيس‌جمهور گفت: امروز بسيار اميدوارتر از روز اول سال و روز اول فروردين که با مردم صحبت مي‌کنم، به آينده اقتصاد کشور، مسائل اجتماعي و امنيت ملي هستم.

روحاني اظهار داشت: دولت اين افتخار را دارد که در طول سه سال گذشته با تمام توان در کنار نيروهاي مسلح و به ويژه همت مردم، آرامش و ثبات بي‌نظيري را ايجاد کرده است و اين ثبات و آرامش ادامه خواهد يافت.

وي تصريح کرد: ايران همواره منطقه ثبات و تأثيرگذار در امنيت و ثبات کشورهاي همسايه خواهد بود.

رئيس‌جمهور در بخش ديگري از اظهارات خود در خصوص وضعيت اقتصادي کشور گفت: گرچه ما هنوز آمار اوليه سه ماهه اول سال را در رشد اقتصادي نداريم، اما همه علامت‌ها به ما مي‌گويد که حرکت رو به جلو است.

علامتهاي اقتصادي، گوياي حرکت در مسير تحقق رشد ۵ درصدي است

روحاني در پاسخ به سؤالي در خصوص وعده دولت براي رشد پنج درصدي در سال ۹۵، گفت: بسيار اميدوار هستم که به هدف رشد پنج درصدي امسال دست پيدا کنيم، علامت‌ها هم در آغاز سال همين امر را نويد مي‌دهد، در پنج ماه اخير رشد مصرف برق صنعتي بيش از سه ماهه اول و چهار ماهه اول سال گذشته است.

وي اظهار داشت: هميشه مرف برق در بخش صنعتي، علامتي براي رشد صنعتي، رشد در کشاورزي است.

رئيس‌جمهور ادامه داد: در سه، چهار ماه اخير ۴.۲ مصرف برق در بخش صنعت افزايش يافت که علامت اوليه‌اي در خصوص حرکت ايران در مسير رشد است.

بيمه شدگان تامين اجتماعي در سال ۹۵ به ميزان ۴۶۱ هزار نفر افزايش يافت

روحاني تصريح کرد: آمار بيمه‌شدگان در بخش تأمين اجتماعي نشان‌دهنده حرکت در مسير رشد و توسعه است.

وي خاطرنشان کرد: بر اساس آمار موجود، حدود ۴۶۱ هزار نفر تعداد بيمه‌شدگان در تأمين اجتماعي بيش از سال گذشته است که نشان‌دهنده حرکت کشور رو به جلو است.

صادرات غير نفتي در ۵ ماه اول سال از واردات پيشي گرفت

رئيس‌جمهور اظهار داشت: علاوه بر اين در صادرات غيرنفتي حرکت خوبي را شاهد هستيم.

روحاني با نمايش دادن نموداري در خصوص صادرات و واردات گفت: در اين نمودار نشان داده مي‌شود که در چهار ماهه نخست سال ۸۸ صادرات ما ۵.۹ بوده و واردات ما در همان مدت ۱۵.۷ ميليارد دلار بوده است، در سال ۸۹ صادرات ما ۸ ميليارد دلار و واردات ما ۱۹ ميليارد دلار، در سال ۹۰، صادرات ۱۰.۳ ميليارد دلار و واردات ما ۱۸.۶ ميليارد دلار بوده است.

رئيس‌جمهور تصريح کرد: در چهار ماهه نخست امسالوي ادامه داد: در سال ۹۱ صادرات ما ۱۰.۱ ميليارد دلار، ۱۷.۵ ميليارد دلار واردات، در سال ۹۲، ۱۰.۴ ميليارد دلار صادرات، ۱۳ ميليارد دلار واردات، در سال ۹۳، ۱۱.۳ ميليارد دلار صادرات، ۱۷.۳ ميليارد دلار واردات بوده است. در سال ۹۴، ۱۱ ميليارد دلار صادرات و ۱۳.۹ ميليارد دلار واردات بوده است. ۱۳.۴ ميليارد دلار صادرات غيرنفتي و ۱۲.۹ ميليارد دلار واردات کشور است.

روحاني گفت: صادرات ما بر واردات پيشي گرفته است، البته بدين معنا نيست که هميشه واردات بد است. اگر واردات کالاي اوليه و مواد اوليه کارخانجات و قطعات باشد، خوب است.

وي ادامه داد: خوشبختانه در سال گذشته در کل سال صادرات غيرنفتي ما بر واردات پيشي گرفت و امسال نيز در چهار ماهه اول رشد داشتيم.

رئيس‌جمهور اظهار داشت: سال گذشته صادرات ما ۱۱ ميليارد دلار و امسال ۱۳.۴ ميليارد دلار است.

روحاني تصريح کرد: افزايش صادرات علامتي است که نشان مي‌دهد امسال مسير حرکت ما به سمت حرکت مثبت اقتصادي است.

روحاني در ادامه گفت: صادرات ما بيشتر از پارسال شده و چيزي حدود ۲.۴ درصد صادرات افزايش پيدا کرده و مهمتر اينکه صادرات بر واردات پيشي گرفته و خود اين يک علامتي است که امسال مسير ما به سمت يک حرکت مثبت اقتصادي است.

رونق اقتصادي در گرو مبارزه قاطع با قاچاق کالاست

وي در پاسخ به اين سوال که آيا در آمار رسمي و اعلام شده وارداتي که به صورت قاچاق وارد کشور مي شود اعلام مي شود يا خير افزود:آمار اعلام شده مربوط به گمرک ايران است بنابراين قاچاق در اين آمار نيست و آنچه که اخيرا از مسئولان مربوطه به من آمار داده شده اين را مي گويد که خوشبختانه در يک سال گذشته قاچاق کاهش قابل ملاحظه اي پيدا کرده و کشفيات آن هم افزايش يافته است.

روحاني تصريح کرد: از بحث آن ۲۵ ميلياردي که گفته مي شد الان صحبت از ۱۵ ميليارد است يعني ۱۰ ميليارد کاهش پيدا کرده و براي مبارزه با واردات قاچاق هم بايد همه دست به دست هم دهيم، گمرک ما تجهيزات خوبي را دارد پيدا مي کند چرا که بخشي از اين مساله مربوط به تجهيزات نويي است که گمرک ما در حال تجهيز به آن است و از طرف ديگر نيروهاي مرزباني ما بايد بيشتر تلاش کنند.

رئيس جمهور در ادامه گفت: زماني که ما به سمت دولت الکترونيک حرکت کنيم مسلما مي توانيم بهتر با مساله قاچاق مبارزه کنيم چرا که مبارزه باقاچاق براي ما بسيار اهميت دارد و حتي براي رونق اقتصادي مان بسيار بااهميت است چرا که اگر کالايي با قاچاق وارد کشور شود مسلما اين با توليد کالا در داخل کشور در تضاد است.

روحاني تاکيد کرد: بنابراين دولت به جد در مسير مبارزه با قاچاق راهش را ادامه مي دهد و موفقيت يک سال گذشته نيز بسيار خوب بوده است و ما اين تلاش را ادامه خواهيم داد.

وي با اشاره به اينکه مقام معظم رهبري هم همواره بر مساله مبارزه با قاچاق تاکيد مي کنند، افزود: در بحث هاي مبارزه با قاچاق همه قوا بايد دست به دست هم دهند و مخصوصا نيروهاي مسلح هم بايد در اين زمينه به ما کمک کنند.

اهمال هاي ۱+۵ در اجراي برجام

رئيس جمهور در پاسخ به اين پرسش که از اجراي برجام شش ماه گذشته است و مردم مي خواهند آثار آن را در زندگي خود لمس کنند، سرانجام برجام به کجا رسيده و ميوه آن را کي مي توان چيد، اظهار داشت: ما وقتي در برابر طرف خارجي قرار مي گيريم بايد به نحوي صحبت کنيم که کمبودها، کم کاري ها، کاستي ها و اهمال کاري آنها را به رخ آنها بکشيم و وقتي با مردم خودمان صحبت مي کنيم اين طرف قصه را هم بايد براي مردم بگوييم.

وي ادامه داد: البته طرف مقابل ما يعني ۱+۵ اهمال هايي در اجراي برجام دارد اما در عين حال برجام يک فضاي بسيار خوبي را براي کشور و اقتصاد کشور به وجود آورده است.

تشکر از تمام کارکنان و مديران صنعت نفت

روحاني تصريح کرد: من در اينجا بايد از همه کارکنان و مسئولان صنعت نفت تشکر کنم، آنها کاري کردند که در طول چند ماه بعد از برجام، توليد نفت خودمان را بالا ببريم و در صادرات نفت و ميعانات حرکتي را در پيش بگيريم، تقريبا به شرايط مشابه قبل از تحريم ها برسيم که حتي ديگران هم دچار تعجب شدند که چطور ما در زمان کوتاهي توانستيم اين کار را بکنيم.

وي ادامه داد: شما مي بينيد وقتي يک چاه براي مدتي بسته است وقتي مي خواهد دوباره فعال شود فعاليت ها و هزينه هاي خيلي زيادي را نياز دارد. اين آمادگي از قبل از روز اجراي برجام در دولت ايجاد شد و به حق کارکنان صنعت نفت تلاش بسيار خوبي انجام دادند و امروز ما با يک آمار و ارقام بسيار خوبي مواجه هستيم.

روحاني در ادامه با نمايش يک نمودار وضعيت صنعت نفت کشور را در طول چند ماه اخير توصيف کرد و گفت: پيش از برجام يعني در ۱۰ ماهه نخست ۹۴ شرايط ما به گونه اي بوده که مجموعه توليد نفت خام و ميعانات گازي ما ۳ ميليون و ۲۵۰ هزار بشکه بوده است و صادرات ما يک ميليون و ۳۴۸ هزار بشکه، در چهار ماهه سال ۹۵ توليد ما ۴ ميليون و ۱۲۲ هزار بشکه در روز بوده و صادرات ما ۲ ميليون و ۳۸۲ هزار بشکه در روز بوده و در تير ماه آمار به اين صورت بوده توليد نفت خام و ميعانات ما ۴ ميليون و ۱۵۴ هزار بشکه است و صادرات نفت خام و ميعانات ۲ ميليون و ۴۲۸ هزار بشکه است.

رئيس جمهور در ادامه گفت: اين نشان مي دهد در عرض چند ماه از توليد ۳ ميليون و ۲۵۰ هزار بشکه به ۴ ميليون و ۱۵۴ هزار رسيديم يعني چيزي حدود يک ميليون بشکه نفت خام و ميعانات ما افزايش پيدا کرده است که اين يکي از آثار برجام است.

روحاني در پاسخ به اين سوال که آيا ما مي توانيم طلب هاي خودمان را از کشورهاي مختلف به داخل کشور برگردانيم، افزود: يکي ديگر از آثار برجام علاوه بر مساله فروش نفت خام و ميعانات ما که من ديروز هم در سخنراني که در جمع کارکنان شريف صنعت گاز داشتم گفتم تنها بحث فروش نيست که ما مثلا يک ميليون بشکه نفت بيشتر بفروشيم بلکه مهم اين است که تا ديروز قدرت هاي بزرگ بالاي سر ما ايستاده بودند و به ما تحميل مي کردند بيشتر از يک ميليون بشکه نفت خام يک بشکه بيشتر نفروشيد و نه تنها اين را به ما تحميل کردند بلکه جلوي کشورهايي که قصد خريد نفت را از ما داشتند، مي گرفتند.

وي تاکيد کرد: اين عزتي براي ماست که ما نفت را هر چقدر که دلمان بخواهد مي فروشيم اين علاوه بر مساله اقتصادي از لحاظ سياسي و از لحاظ آن ابعاد انقلابي کشور که يک بخش بزرگ آن استقلال است و استقلال يک بخش بزرگش اين است که ما در اراده مان و در اجراي اراده مان در برابر قدرت هاي بزرگ بتوانيم به خوبي ايستادگي کنيم و نگذاريم چيزي را بر ما تحميل کنند.

رئيس جمهور گفت: امروز در شرايط پسابرجام دست ما باز است که از پول هاي خودمان استفاده کنيم. وزير نفت گفت ما هر نفتي که مي فروشيم پول آن را به صورت يورو به حساب خود انتقال مي دهيم. در شرايط پيش از برجام، حسابي نبود که ما بخواهيم پول خود را به آن حساب واريز کنيم.

وي افزود: امروز بيش از ۴۰۰ بانک خارجي با ما در ارتباط هستند و اين آمار روز به روز بالاتر مي رود. ما مي توانيم پول نفت خود را به شعبات بانکهاي داخلي خودمان در خارج از کشور بفرستيم. اين شعبات پيش از برجام فعال نبودند اما امروز فعال هستند و مي توانيم از اين شعبات براي بهره مندي از پولهاي خودمان استفاده کنيم.

امروز کسي نمي تواند براي صادرات نفت ايران تعيين تکليف کند

روحاني تاکيد کرد: در دوران برجام فرصت خوبي نه تنها در فروش نفت و نه تنها براي دسترسي به اموال کشور بلکه براي مسائلي همچون بيمه و کشتيراني ايجاد شد. ما چون در مسئله کشتيراني تحريم بوديم کشتي هاي بزرگ در بنادر ما پهلو نمي گرفتند و اين موضوع مخارج اضافه اي به ما تحميل مي کرد.

رئيس جمهور در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه اگر برجام نبود و محقق نمي شد امروز وضعيت ما چگونه بود؟ گفت: اگر شرايط پيش از برجام و مذاکراتي که قبل از دولت يازدهم انجام شد و توفيقاتي که بدست آورد را بررسي کنيم خواهيم ديد که فروش نفت در آن مقطع به صورت محدود انجام مي شد يعني ما تنها يک ميليون بشکه نفت مي توانستيم بفروشيم و با مقرراتي که آنها تحميل کرده بودند به تدريج با کاهش هاي ۲۰ درصدي به صفر مي رسيد و نمي توانستيم نفت خود را به هيچ کشوري صادر کنيم.

وي افزود: در آن دوران، شرايط دسترسي کشور به اموالش روز به روز سخت تر مي شد و کشورها سختگيري هاي بيشتري مي کردند. ما در آن دوران در صادرات و توليد خودرو، فلزات گرانبها، جابجايي هاي ريالي و در فروش نفت در محدوديت قرار داشتيم.

روحاني تصريح کرد: مهمترين اثر برجام اين بود که سايه شوم تهديد از کشور رفع شد. دشمنان ما پرونده ما را به شوراي امنيت کشانده بودند و ما را تحت فصل ۷ قرار دادند و ۶ تا۷ قطعنامه عليه ما تصويب کردند و هر زماني ممکن بود کشور ما دچار يک آتش ناخواسته و جنگ ناخواسته شود اما اين تهديد از سر مردم رفع شد. آنها در آن دوران ايران را در سازمان ملل، کشوري معرفي کرده بودند که عليه صلح و امنيت جهاني است اين مسئله هم در شوراي حکام مطرح بود و هم در قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل.

برجام حاصل لطف ۱+۵ نبود؛ حق مان را با ايستادگي ملت و هدايت رهبري گرفتيم

رئيس جمهور ادامه داد: توفيق ما در برجام لطف ۱+۵ نبود؛ آنها چيزي را سخاوتمندانه به ملت ما نبخشيدند بلکه مردم ما با ايستادگي و مقاومت و اتحاد خود و با رهبري شجاع خود در برجام به پيروزي رسيدند. رهبري نظام با هدايت هاي خودشان باعث شدند که ما بتوانيم اين توفيق را در برجام بدست بياوريم.

وي افزود: ما در واقع در مذاکرات هسته اي حق خود را باز ستانديم و کسي آن را به ما تقديم نکرد و لطف کسي هم نبود بلکه برآمده از ايستادگي ملت ايران بود. ملت در سايه اين ايستادگي به پيروزي رسيد البته ما همواره مي گفتيم در توافق هسته اي دنبال برد – باخت نيستيم بلکه بدنبال يک توافق برد- برد هستيم تا طرف مقابل هم احساس بکند موفقيت را بدست آورده است.

روحاني گفت: طرف مقابل پس از برجام همواره مي گفت که ما ايران را از ساخت بمب اتم دور کرديم؛ حالا بگذاريم آنها به اين مسئله دلشان خوش باشد اما ايران طبق فتواي مقام معظم رهبري دنبال بمب اتم نبوده، نيست و نخواهد بود.

رئيس جمهور تاکيد کرد: اگر ما بخواهيم شرايط کشور را با دوران پيش از برجام بسنجيم امروز در يک شرايط بسيار سختي قرار مي داشتيم. ما بايد حق خودمان را در هر مقطعي بازستانيم و ديگران هم مي خواهند حق ما را تضعيف کنند؛ حق هسته اي حق ما بود اما آنها رفتند در شوراي امنيت سازمان ملل و گفتند ايران اصلا حق غني سازي ندارد اما امروز طبق همان مصوبه شوراي امنيت سازمان ملل، ايران نه تنها حق غني سازي دارد بلکه حتي در مقام فروش مواد غني سازي خودش است و هم آب سنگين خود را توليد مي کند و همچنين به کشورهاي ديگر مي فروشد. همچنين اورانيوم خود را غني سازي مي کند و به کشورهاي مختلف به فروش مي رساند.

وي ادامه داد: امروز کشور در زمينه فناوري هاي هسته اي در حال دسترسي به فناوري هاي نو است همچنين کشور رآکتور اراک را به کمک چند کشور به شرايط جديد تبديل مي کند.

روحاني تصريح کرد: آنچه اهميت دارد احقاق حقوق ما است که ما به آن دست پيدا کرديم. در بسياري از موارد وضعيتي بوجود آمده و شرايط بهتري را براي مردم ايجاد کرده است. امروز در ايران سرمايه گذاري در حال آغاز شده است و بيش از ۳ ميليار دلار سرمايه گذاري در کشور ايجاد شده است و قراردادها و سرمايه گذاري هاي ديگر در حال نهايي شدن است.

رئيس جمهور تاکيد کرد: اما اگر طرف مقابل ما دقيقا به همه آنچه از جمله متن و روح برجام تعهد کرده بود عمل مي کرد ما امروز شرايط بهتري داشتيم.

وي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه آيا امروز سنگ اندازي هايي از سوي طرف مقابل در اجراي برجام صورت مي گيرد؟ خاطرنشان کرد: حتما سنگ اندازي هايي وجود دارد؛ هم آنهايي که با اصل برجام مخالف بودند سنگ اندازي هايي را انجام مي دهند. در داخل آمريکا، کنگره با برجام مخالف بود مخصوصا جمهوري خواه ها که مرتبا مخالفت مي کردند تا برجام به امضا نرسد. رژيم صهيونيستي نيز هميشه مخالف امضاي برجام بود و سنگ اندازي مي کرد و امروز هم مانع تراشي مي کند. برخي از کشورهاي اطراف ما نيز متاسفانه بر اساس روحيه کودک صفتي خود با برجام مخالفت مي کنند و در اجراي برجام سنگ مي اندازند.

روحاني افزود: امروز کنگره آمريکا هر روز بدنبال تصويب مصوبه اي است تا يک مشکلي را جلوي پاي ايران بوجود بياورد اما دولت آمريکا ناچار است برخي از موارد را تصويب و برخي را وتو کند.

رئيس جمهور تاکيد کرد: همانطور که مقام معظم رهبري بيان کردند اگر طرف ما، طرفي بود که به تعهدات خودش دقيقا عمل مي کرد هم به نفع منطقه بود هم به نفع خودش. مقام معظم رهبري فرمودند برجام يک آزمايش براي طرف مقابل بود. اگر آمريکايي با حسن نيت برجام را اجرا مي کردند و جلوي سنگ اندازي ها را مي گرفتند و جلوي کندکاري هايي را که امروز مي بينيم، مي گرفتند چه بسا ما به طرف مقابل در يک موضوع ديگر اعتماد مي کرديم و حاضر بوديم با آنها مذاکره کنيم و ممکن بود به نفع منطقه و به نفع ما تمام شود.

هر چقدر جلوتر مي‌رويم گشايش بيشتري در برجام حاصل مي‌شود

رئيس‌جمهور با بيان اينکه متأسفانه آنها (غربي‌ها) اين آزمايش را به خوبي انجام نداده‌اند و به تعهدات خود پايبند نبوده‌اند، اما ما بايد مراقب باشيم، اظهار داشت: برجام حاصل وحدت و انسجام ملي و همکاري قوا و حمايت همه ملت بزرگوار و رهنمودهاي مقام معظم رهبري بوده است. امروز هم در ادامه کار براي اينکه از فرصت به وجود آمده به خوبي استفاده کنيم، همان وحدت و همان هدايت‌هاي مقام معظم رهبري را مي‌خواهيم.

روحاني تصريح کرد: همه بايد دست به دست هم دهيم و اگر ديديم طرف مقابل موارد نقضي انجام مي‌دهد، با قاطعيت بايستيم.

وي با بيان اينکه برجام در برخي زمينه‌ها خيلي خوب اجرا شد، خاطرنشان کرد: از جمله اين زمينه‌ها مي‌توان به صادرات نفت و گاز، بيمه، کشتيراني و نقل و انتقال پول اشاره کرد.

رئيس‌جمهور ادامه داد: برجام در برخي زمينه‌ها نيز با کندي اجرا شد که از جمله آنها مي‌توان به عدم حضور و مشارکت بانک‌هاي بزرگ در ارتباط با ايران اشاره کرد که اين به خاطر بهانه‌هايي است که مي‌تراشند يا فشارهايي است که از پشت پرده به آنها وارد مي‌شود.

روحاني گفت: در انتقال برخي منابع و ذخاير و تبديل آنها مشکل داريم اما روند کار طوري است که هر چقدر جلوتر مي‌رويم، گشايش بيشتري حاصل مي‌شود.

افشاي فيش‌هاي حقوقي به نفع کشور شد/ مبارزه با فساد را سياسي نکنيم

رئيس‌جمهور در ادامه در پاسخ به سؤال مجري برنامه درباره راهبرد دولت در مبارزه با فساد و اينکه از چه زماني متوجه موضوع فيش‌هاي حقوقي نجومي شديد، اظهار داشت: مسئله فيش‌هاي حقوقي نجومي يا پرداخت‌هاي غيرمتعارف ـ هر چه اسمش را بگذاريم ـ يک حرکت خير بود البته برخي‌ها ممکن است نيت‌هاي مختلف ديگري داشتند اما در مجموع به نفع کشور شد و باعث شد که در مسير درست مبارزه با فساد و شفافيت قرار گيرد.

روحاني ادامه داد: در اين رابطه مي‌خواهم تأکيد کنم که نقش فضاي مجازي و شبکه‌هاي اجتماعي بسيار برجسته بود؛ در ابتداي اين دولت برخي‌ها معتقد بودند که بايد با اين شبکه‌ها برخورد کرد و آنها را بست در حالي که در همه نظرسنجي‌هاي مربوط به فضاي مجازي، بيش از ۶۰ درصد مردم از فضاي مجازي براي تفريح، طنز و سرگرمي استفاده مي‌کنند و ۲۰ الي ۳۰ درصد براي اطلاعات علمي و اخبار.

وي افزود: مردم ما هوشيار هستند و نخواهند گذاشت اين ابزار که مي‌تواند به نفع کشور باشد، مورد سوءاستفاده قرار گيرد؛ مخصوصاً اينکه ما در مسير حرکت به سمت دولت الکترونيک و ايجاد شبکه ملي اطلاعات هستيم و اين يکي از اهداف دولت است.

رئيس‌جمهور با اشاره مجدد به موضوع مبارزه با فساد تاکيد کرد: اساس مسئله، شفافيت است؛ نبايد مبارزه با فساد را سياسي کنيم، همه بايد با فساد مبارزه کنيم و با قاچاق و سوءاستفاده و رانت اطلاعاتي و رانت‌هاي مختلف در زمينه مسائل بانکي و تسهيلاتي نيز مبارزه کنيم.

روحاني ادامه داد: اما برخي امور را بايد با اصلاح ساختاري تغيير دهيم؛ اخيراً به اين نتيجه رسيديم که براي ساماندهي مسائل اداري و استخدامي کشور، معاونت جداگانه‌اي لازم است که بر اين اساس دو معاونتي را که قبلاً ادغام شده بود، با حکمي که امروز صادر شد (احيا کرديم) و دو سازمان تشکيل شد.

وي خاطرنشان کرد: در خيلي از موارد تشکيلاتي درست شده و هم‌ترازي‌هايي ايجاد شده است، اما مسائل اداري و استخدامي کشور بايد در يکجا متمرکز و طبق قانون اساسي در اختيار رئيس‌جمهور باشد؛ برنامه و بودجه نيز بايد به همين ترتيب متمرکز باشد.

رئيس‌جمهور تصريح کرد: اين دو سازمان ـ سازمان امور اداري و استخدامي و سازمان برنامه و بودجه ـ به رئيس‌جمهور کمک مي‌کند و همه بايد تشکيلاتي را سامان دهيم که از فساد جلوگيري کنيم.

روحاني در بخش ديگري از گفتگوي تلويزيوني زنده خود در خصوص فيش‌هاي نجومي گفت: در برخي موارد نهاد خصوصي مطرح بود که مقررات و چارچوب خود را دارد. اما بخش‌هاي دولتي در چارچوب مقررات دولت بايد عمل کند.

رئيس‌جمهور اظهار داشت: قوانيني که ما در زمينه حقوق و دريافتي‌هاي مختلف داشتيم، متأسفانه شکاف‌هايي داشت که مي‌شد از آن سوءاستفاده کرد، در برخي مقررات آن‌قدر استثناء وجود دارد که همين منفذها ايجاد مي‌شود.

وي گفت: بخش‌هاي خصوصي و بنگاه‌هاي اقتصادي در چارچوب و مباني خود عمل مي‌کنند اما وقتي مي‌خواهند از منابع دولتي استفاده کنند، بايد چارچوبشان دقيق باشد.

رئيس‌جمهور تصريح کرد: اولين بار که اين بحث در دولت مطرح شد، زماني بود که مقررات اجرايي بودجه ۹۵ در دولت مورد بحث قرار گرفت. در آنجا اين بحث مطرح شد که برخي افراد غيرمتعارف حقوق مي‌گيرند که چند بنگاه اقتصادي مثال زده شد، يا اعلام شد در برخي موارد وام‌هاي غيرمتعارف گرفته مي‌شود که هم از نظر مبلغ و هم از نظر سود بانکي با وام‌هاي مردم متفاوت است.

روحاني اظهار داشت: در آن زمان مقررات خوبي وضع شد که مربوط به اجراي بودجه ۹۵ بود و در اين زمينه چارچوب‌هاي خوبي تصويب شد.

وي گفت: همزمان حقوق يکي، دو نفر مطرح شد و بعد مشخص شد برخي از حقوق‌ها در چارچوب متعارف نيست.

رئيس‌جمهور ادامه داد: حقوق، مقررات خود را دارد اما تحت عناوين ديگري مانند رفاهيات، پاداش و ... پرداخت‌هاي اضافي را مي‌دادند، يا در برخي دستگاه‌ها، مجامع و هيأت مديره، خودشان براي خودشان تصميم مي‌گرفتند.

روحاني تصريح کرد: دستور داده‌ شد که در خصوص شفافيت و ذي‌نفع‌ها، لايحه‌اي براي ارائه به مجلس تدوين شود.

حقوق افراد از بيت المال بايد متناسب با خدماتي باشد که به جامعه ارائه مي دهند

وي با بيان اينکه حقوق افراد از بيت‌المال بايد با فعاليت و خدماتي که ارائه مي‌دهند، متناسب باشد، گفت: پس از مشخص شدن اين مسئله، تصميمات خوبي گرفته شد و قوا همکاري کردند و مقام معظم رهبري دستور دادند که مقرراتي که دولت به تصويب مي‌رساند، براي ساير نهادها و ارگان‌ها نيز لازم‌الاجرا باشد.

رئيس‌جمهور گفت: شوراي حقوق و دستمزد هم حقوق و دستمزدي را تعيين کرد که سخنگوي دولت هم آن را براي مردم بيان کرده است.

روحاني افزود: اين تخلفات مربوط به درصد کمي از مديران بوده است.

وي تصريح کرد: کارمندان و کارکنان دولت کاملاً از اين مسئله مبري هستند و حقوقشان کاملاً معمولي است و حقوق آنها به هيچ وجه کاسته نخواهد شد و شايعات در اين خصوص تکذيب مي‌شود.

رئيس‌جمهور خاطرنشان کرد: آنچه مطرح است، مربوط به چند هزار مدير که در سازمان‌هاي دولتي و غيردولتي حضور دارند، مي‌شود و اگر حساب کنيم آنهايي که حقوق غيرمتعارف داشتند، کمتر از يک درصد مديران دولتي را تشکيل مي‌دهند؛ بنابراين تخلفات، تخلفات عام نبوده است و اکثريت مديران جامعه ما براي کشور و ملت خود، خادمان خوبي بوده و هستند.

روحاني از همه مردم و رسانه‌ها که براي اهتمام به اين موضوع تلاش کردند، تشکر کرد و گفت: اين عمل غيرمنصفانه و نادرست بوده و پول به دست آمده، نامشروع بوده است.

وي در خصوص بازگشت اين پول‌ها به بيت‌المال گفت: هر موضوعي را که ما تشخيص بدهيم که اين موارد تخلف شده است و برخلاف مقررات، قوانين و يا سوءاستفاده از قوانين بوده است، پول‌ها بازمي‌گردد. اگر افراد تخلف ديگري هم داشته باشند، به دستگاه قضايي سپرده مي‌شود.

رئيس‌جمهور تصريح کرد: دولت در اين زمينه به بيت‌المال حساس است و کساني که براي مردم خدمت مي‌کنند، بايد در چارچوب مقررات، حقوق دريافت کنند.

اجراي بد سياستهاي اصل ۴۴ در برخي حوزه ها زمينه ساز فساد شد

روحاني در پاسخ به سؤالي در خصوص لزوم واگذاري تصدي‌گري‌هاي دولت به بخش خصوصي در راستاي کاهش فساد و افزايش کارآمدي، گفت: نظام در سياست‌هاي کلي اصل ۴۴ قانون اساسي بر اين موضوع تاکيد داشت که بخش‌هاي غيرضروري که ضرورتي ندارد تصدي آنها بر عهده دولت باشد، به مردم واگذار شود. متأسفانه اجراي بد قانون اصل ۴۴ يکي از مسائلي بود که اين مشکلات را به وجود آورد؛ يعني به جاي اينکه اين اموال به مردم واگذار شود، به نهادهاي عموميِ غيردولتي واگذار شد و مشکل دوطرفه شد؛ نه دولت نظارت داشت، نه بخش خصوصي و بخش عمده فساد از همين جا آغاز شد.

وي گفت: در خصوص اين موضوع که بخش‌هايي که در دولت‌هاي قبل واگذار شده، چه مقدار به بخش خصوصي و چه مقدار بخش غيرخصوصي بوده است، آمارهاي متناقض وجود دارد و مشکلاتي در اين راه وجود دارد.

رئيس‌جمهور تصريح کرد: راه‌حل اين است که اقتصاد به مردم واگذار شود، دست بخش خصوصي باز گذاشته شده و مشکلات از پيش پاي آن برداشته شود.

روحاني ادامه داد: دستگاه‌هايي که بايد امنيت کشور را حفظ کند و مسئوليت اصلي را بر عهده داشته باشد، نبايد وارد بخش اقتصاد شود؛ بايد اقتصاد به مردم واگذار شود و مردم هم ماليات خود را پرداخت کنند.

روحاني در ادامه گفت:دولت بايد حامي بخش خصوصي باشد، چارچوب هاي لازم را مشخص کند از لحاظ امنيت و سياست خارجي از مردم حمايت کند و اين مشکلاتي را که ما امروز با آن مواجه هستيم به خاطر همين است اما کشورهاي پيشرفته بخش دولتي و تصدي گري را به موارد حاکميتي منحصر کرده اند و بقيه امور را به مردم واگذار کرده اند.

وي ادامه داد: بسياري از امور هست که مي توان به مردم واگذار کرد و آنها بهتر و دقيق تر هم اداره مي کنند و رقابت سالمي هم در جامعه به وجود مي آيد، ما اگر شفافيت و رقابت سالم و مبارزه با فساد مي خواهيم بايد با فساد و قاچاق مبارزه کنيم.

روحاني تصريح کرد: بايد شرايط را براي سرمايه گذاري داخلي و خارجي آماده کنيم، بايد با فناوري هاي نو کشور را در مسير پيشرفت قرار بدهيم و در آن شرايط است که ما شاهد خواهيم بود که با اين فسادها مواجه نمي شويم.

وي گفت: مديريت ما اگر يک مديريت دقيق باشد بسياري از اين مفاسد از پيش پاي مردم برداشته مي شود.

رئيس جمهور در پاسخ به اين سوال که با توجه تسهيلاتي که در اختيار به بنگاه هاي زودبازده و برخي کارگاه هاي نيمه تعطيل قرار گرفته است، آيا مي توانيم نقديندگي را به سمتي ببريم که بيکاري هم کاهش پيدا کند؟ افزود:ما براي اينکه بخواهيم در بخش توليد، کشور را در مسير رونق قرار دهيم يا به سرمايه داخلي يا به سرمايه خارجي و يا بودجه دولت و يا به حمايت بانک ها نياز داريم.

وي ادامه داد: بودجه دولت که رقمش محدود است، حتي آن جاهايي که به عنوان بودجه عمراني ما وارد عمل مي شويم رقمش به حدي نيست که بتواند تحول بزرگي در کشور ايجاد کند. سرمايه گذاري داخلي که عمدتا آنها هم بايد به ميدان وارد شوند و قادر نيستند بدون کمک بانک ها سرمايه گذاري قابل توجهي انجام دهند.

روحاني گفت: ما بايد بانک ها را متحول کنيم، ما يک بسته اي را براي مساله بانک ها تحت عنوان برنامه اصلاح امور بانکي کشور اخيرا اعلام کرده ايم و در اين زمينه يک لايحه اي هم تقديم مجلس کرديم، در ضمن اصلاح لايحه بودجه که اگر مجلس آنها را تصويب کند براي تقويت بانک ها که بتوانند تسهيلات بيشتري را در اختيار مردم قرار دهند و نرخ سود تسهيلات هم کاهش پيدا کند.

رئيس جمهوري تصريح کرد: دولت در اين زمينه در حال مشورت با بانک هاست و با آنها در حال تفاهم است و همانطور که مي دانيم هم نرخ تسهيلات کاهش يافته به خاطر اينکه بانک مرکزي در بازار بين بانکي فعال شده و نرخ ها را پايين آورد و امروز بحث اين است که سود تسهيلات ۱۸ درصد باشد، البته همانطور سود سپرده ها هم به ۱۵ درصد کاهش پيدا کرد به دليل اينکه ما تورم مان کاهش يافته است.

وي با اشاره به اينکه تورم ما يک مسير خوبي را طي کرد با نمايش يک نمودار به توصيف وضعيت تورم در دولت فعلي پرداخت و افزود: وقتي ما از مهر ماه سال ۹۲ فعاليت دولت را شروع کرديم شما در اين نمودار مي بينيد که يک روند کاهشي مداوم در زمينه مساله تورم در کشور داريم و پيش بيني ما در ابتداي دولت اين بود که در سال ۹۶ به تورم يک رقمي برسيم و خوشبختانه ما امسال به تورم تک رقمي رسيديم و الان تورم ما زير ۱۰ درصد است و اين نشان مي دهد که در اين مساله ما در حال ايجاد شرايط خوبي از لحاظ اقتصادي هستيم، همين که تورم زير ۱۰ درصد است ديگر مفهومي ندارد که سود سپرده چند واحد درصد بيشتر باشد.

کاهش تورم به معني ادامه رکود نيست

روحاني در پاسخ به اين سوال مجري که نقدي که به کاهش تورم مطرح اين است که ما به قيمت تشديد رکود در کشور دچار اين کاهش تورم در کشور شده ايم و اينکه آيا دولت مي تواند با همين روش که تا الان پيش برده، رکود را هم همزمان مهار کند، افزود: اولا اينکه ما يک تجربه داريم و آن تجربه ما در سال ۹۳ است. يعني ما در سال ۹۳ يک بار توانستيم از رکود عبور کنيم و به رشد ۳ درصد برسيم البته کاهش شديد قيمت نفت کاري کرد که نگذاشت آن روند را بتوانيم ادامه بدهيم ولي امسال آن روند را ادامه خواهيم داد. ما از شرايط سخت سال ۹۴ کمي عبور کرده ايم و به همين دليل هم امسال تورم ما تک رقمي خواهد بود و ان شاءالله رشد ۵ درصدي را خواهيم داشت.

وي ادامه داد: اين کاهش تورم به معني تشديد رکود نيست، ما از شرايط رکود هم مي توانيم عبور کنيم و البته براي عبور از رکود به تشويق سرمايه گذاري داخلي و خارجي و فناوري نياز داريم چرا که در کشاورزي شما مي بينيد يک حرکت بسيار خوبي ايجاد شده مانند فناوري هاي نوين براي اصلاح زمين، آبياري زمين ها، بهره وري بالا، کانال کشي ها، آبياري هاي نوين.

روحاني تصريح کرد: من در يک مناسبتي گفتم در سال گذشته ما ۸۵ هزار هکتار زه کشي و کانال کشي داشتيم و براي آبياري نوين هم در سال گذشته ۱۲۵ هزار هکتار مجهز کرديم که اين بي سابقه است، در سال هاي گذشته در برخي استان ها مانند استان ايلام و خوزستان که يک تغيير ويژه اي در آن استان از زمان سفر مقام معظم رهبري که ايشان قول داده بودند و باقي مانده بود، رخ داد ما حدود ۲۰۰ هزار هکتار در اين دو استان کانال کشي کرديم که کار بزرگي امروز در بخش کشاورزي در حال انجام است.

نيازي به واردات گندم در سالجاري نخواهيم داشت

رئيس جمهور ادامه داد: شما ديديد پارسال در کشاورزي رشد بالاي ۵ درصد را داشتيم و ان شاءالله امسال در گندم به نقطه اي مي رسيم که در سال جاري ديگر نياز به واردات گندم نداريم و تا امروز تا حدود ۹.۵ ميليون تن گندم از مردم خريداري شده و پيش بيني اين است که به بالاي ۱۰ ميليون تن برسيم.

وي گفت: در کشاورزي حرکت هاي بسيار خوبي آغاز شده، در زمينه هاي ديگر هم همين طور است، در اين چهار ماه ۴۴ درصد نسبت به سال گذشته تسهيلات بيشتري بانک ها براي سرمايه در گردش يا براي تکميل پروژه هاي نيمه تمام داده اند و ان شاءالله امسال ما ۷ هزار و ۵۰۰ واحد و بنگاه اقتصادي متوسط و کوچک را تکميل و راه اندازي خواهيم کرد.

روحاني ادامه داد: براي وام انها بيش از ۴ هزار مورد پرونده به بانک ها داده شد و تا پايان شهريور ۶ هزار مورد از انها تسهيلات پرداخت مي شود.

رئيس جمهوري تاکيد کرد: من سال خوبي را پيش رو مي بينم، هم در بخش کشاورزي، هم در بخش صنعت حرکت بسيار خوبي را شاهديم. در چارچوب اقتصاد مقاومتي که مقام معظم رهبري تاکيد کردند، ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در اين زمينه بسيار در دولت فعال است و تلاش مي شود امسال ۳۶ پروژه بزرگ ملي را ستاد مقاومتي به ثمر برساند.

وي گفت: بيش از ۱۰ سد امسال تکميل و آبگيري مي شود.

رئيس جمهور در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه آيا همان همتي که براي تحقق برجام در دولت يازدهم انجام شد براي اقتصاد مقاومتي نيز انجام مي شود يا خير و چه نسبتي ميان برجام و اقتصاد مقاومتي وجود دارد، اظهار کرد: من قبلا هم اعلام کرده ام که اگر ما در برجام به نتيجه برسيم يا نرسيم راه ما اقتصاد مقاومتي است. من اين مطلب را در سخنراني هاي ماه رمضان سال گذشته بيان کردم.

وي افزود: ما بايد اقتصادمان درون زا باشد و همزمان برون گرا باشد، شفافيت در اقتصاد يکي از موارد لازم در اقتصاد مقاومتي است. برجام زمينه بهتري را براي اقتصاد مقاومتي فراهم مي کند. يکي از بخشهاي بزرگ اقتصاد مقاومتي صادرات غيرنفتي است و اگر بخواهيم اين حوزه را ادامه بدهيم راهش اين است که بتوانيم با دنيا ارتباط برقرار کنيم. همانطور که مقام معظم رهبري فرمودند اقتصاد مقاومتي به معناي انزوا نيست بلکه اقتصاد مقاومتي يعني اقتصاد قوي و اقتصاد دانش بنيان.

روحاني با اشاره به فعاليت ها و عملکرد دولت در حوزه شرکت هاي دانش بنيان گفت: ما کار بزرگي را در حوزه شرکت هاي دانش بنيان شروع کرديم و امروز ۵۰۰ شرکتي که دانش بنيان هستند فعال شده اند و به آنها وام و امتيازاتي داده مي شود همچنين ۴۰ هزار نفر به صورت مستقيم در اين شرکت ها در يکي دو سال اخير مشغول به کار شدند.

برجام زمينه را براي سرعت بخشيدن به اقتصاد مقاومتي فراهم مي کند

رئيس جمهور تاکيد کرد: بنابراين برجام زمينه را براي سرعت بخشيدن به اقتصاد مقاومتي فراهم مي کند. در اقتصاد مقاومتي صادرات نفت، گاز و ديگر موارد است. اين موارد در اقتصاد مقاومتي عملياتي و در چارچوب برجام تسهيل مي شود.

وي افزود: در موضوع اقتصاد دانش بنيان، برجام مي تواند زمينه جذب فناوري هاي نو را فراهم کند. جهاد دانشگاهي در در جلسه اخير شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي گفت اينقدر شرکت هاي دانش بنيان درخواست تاسيس و فعاليت دادند که ما نمي دانيم کدام را انتخاب کنيم و نمي دانيم با کداميک از آنها پس از برجام کار کنيم.

فناوري هاي نوين دنيا به کشور سرازير مي شود

روحاني تصريح کرد: گشايش هايي که برجام ايجاد کرده، فناوري هاي نويني است که از دنيا به کشور سرازير مي شود و اين مسئله مي تواند به اقتصاد مقاومتي کمک کند تا ما شاهد رونق باشيم. هدف اصلي دولت در نهايت رونق اقتصادي و اشتغال جوانان است. ما يک کشوري داريم که ۱۱ ميليون نفر از آن تحصيلکرده دانشگاهي هستند. ما جزو ۵ کشور اول دنيا در زمينه تعداد فارغ التحصيلان رشته مهندسي هستيم. ما کشور جواني هستيم که ۴۷ درصد جمعيت آن بين ۱۵ تا۴۰ سال است.

رئيس جمهور تاکيد کرد: وقتي مي بينيم که يک جوان تحصيلکرده ما بيکار است يک بار سنگين و سختي روي دوش ما قرار دارد بنابراين بايد ببينيم چطور مي توانيم براي جوانان خود اشتغال ايجاد کنيم.

وي افزود: خوشبختانه در آخرين آماري که به بنده دادند طي يک سال اخير ۲۵۰ نفر از تحصيلکرده هاي ايراني بالاي دکتري و دکتري که در ديگر کشورها تحصيل مي کردند به ايران بازگشتند. بنابراين اين مسئله نشان مي دهد که بازگشت در حال شروع شدن است و اين يعني بازگشت مغزها به کشور. امروز تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنياني که فعال شده اند و حمايت مي شوند روز به روز بيشتر مي شوند و شرايط بهتري را براي کشور آماده مي کنند.

روحاني تاکيد کرد:من اخيرا يک چارچوبي را در موضوع استخدام و آزمون استخدامي در دستگاههاي دولتي مشاهده کردم که به گونه اي بود که فقط افراد تحصيلکرده پسر را شامل مي شد؛ من در دولت گفتم پسر و دختر چه فرقي مي کند بحث ما شايسته سالاري است. ممکن است در شغل هايي خانمها مايل به کار کردن نباشند اما در جاهايي که هر دو جنسيت مي توانند فعال باشند چه تفاوتي وجود دارد که ما بياييم به خانمها ظلم کنيم اگر چنين است پس چرا اجازه مي دهند که دختر خانمها تحصيل کنند و درس بخوانند؟ تجربياتي که خانمها دارند و فعاليت هايي که در دانشگاهها مي کنند جزو افتخارات کشور است.

در بحث هدايت تحصيلي به وزير آموزش پرورش گفتم حق اجبار نداريد

رئيس جمهور تصريح کرد: ما بايد در اين موارد افراد را آزاد بگذاريم. به عنوان مثال من در موضوع هدايت تحصيلي که در آموزش و پرورش اجبار شده بود ورود کردم و گفتم حق نداريد در اين مسئله بچه ها را اجبار کنيد بلکه بايد شرايط را براي انتخاب بهتر آنها فراهم کنيد.

وي افزود: ما بايد يک چارچوب و مقرراتي را بگذاريم نه اينکه يک فرد بتواند براي ديگران تصميم بگيرد يعني من مشاور بشوم و در موضوع هدايت تحصيلي، بچه ها را اجبار کنم اما بحث مشورتي اشکالي ندارد بلکه اجباري شدن آن ايراد دارد. اگر مي خواهيم اجبار کنيم بايد قانون بگذاريم و طبق آن عمل کنيم. يک زماني مي گفتند مثلا براي رشته رياضي بايد نمره يک سري از دروس شما در يک حد لازم باشد؛ اين مي شود مقررات اما کسي نبايد براي ديگران تصميم بگيرد. وقتي کسي براي ديگري تصميم بگيرد سليقه در آن اعمال مي شود و به ديگران ظلم و اجحاف خواهد شد.

روحاني خاطرنشان کرد: در اين موضوع بايد مقرراتي وضع شود که همه از جمله پدران و مادران نيز از آن مطلع باشند نه اينکه يک فرد يا جمعي بخواهند براي فرزندان مردم تصميم بگيرد.

ورزش عمومي و ورزش قهرماني مورد تاکيد دولت است

رئيس‌جمهور در ادامه گفتگوي زنده تلويزيوني خود با مردم، درباره برنامه دولت براي کمک به توسعه ورزش و حمايت از قهرمانان ورزشي، اظهار داشت: موضوع المپيک براي ما بسيار مهم است و آنقدر اهميت داشت که خودم شخصاً به بدرقه اعضاي کاروان المپيک کشورمان رفتم.

روحاني ادامه داد: دولت در زمينه ورزش همه وعده‌هاي گذشته را اجرايي کرده و اخيراً هم قانوني براي به‌کارگيري قهرمانان ورزشي تصويب شد؛ دولت هم براي توسعه ورزش قهرماني و هم براي ورزش عمومي اهتمام دارد و در حال حاضر نيز سهم ورزش عمومي از ۹ درصد به ۲۱ درصد افزايش يافته است.

وي با اشاره به در پيش بودن مسابقات المپيک ۲۰۱۶ برزيل اظهار داشت: در اين المپيک هم آمار راه‌يافتگان ما نسبت به قبل که ۵۳ نفر بودند، به ۶۳ نفر افزايش يافته، تعداد خانم‌ها يک نفر بيشتر شده و در پاراالمپيک نيز آمار ورزشکاران زن ايراني نسبت به دوره قبل سه برابر شده است. اميدواريم مدال‌هاي خوبي هم براي کشور به ارمغان بياورند.

رئيس‌جمهور خاطرنشان کرد: ورزش براي کشور امر مهمي است هم براي نشاط عمومي و هم غرور ملي مفيد است و هم آوازه بيشتري براي ايران پرآوازه به ارمغان مي‌آورد.

شکاف ميان جناح‌ها و قوميت‌ها و خدشه به انسجام ملي، به خاطر ضعف اخلاق است

روحاني در ادامه در پاسخ به سؤال مجري برنامه که پرسيد در رابطه با وعده احياي اخلاق چه کرده‌ايد، اظهار داشت: مسئله اخلاق خيلي مهم است و غير از شعار اصلي ما که اعتدال و ميانه‌روي بوده، نجات اقتصاد کشور، تعامل سازنده با جهان و احياي اخلاق نيز شعار ديگر ما بوده است.

وي گفت: از ابتداي اين دولت يک چارچوب اخلاقي را براي همکاري تهيه کرده‌ايم و قسم‌نامه‌اي را هم در چارچوب اخلاق و اعتدال ايجاد کرديم، چرا که اخلاق، اساس پيشرفت مادي و معنوي ماست؛ ريشه خيلي از مفاسد و آسيب‌هاي اجتماعي اين است که از اخلاق فاصله گرفته‌ايم.

رئيس‌جمهور ادامه داد: اگر شکافي در جامعه ما ميان جناح‌ها و قوميت‌ها بوجود مي‌آيد و وحدت و انسجام ملي را دچار آسيب مي‌کند، در سايه ضعف اخلاق است؛ بايد تلاش کنيم که اخلاق عمومي و حرفه‌اي رعايت شود و خيلي مهم است که در جامعه دروغ نباشد، چرا که به فرموده پيامبر گرامي اسلام (ص) «دروغ اٌم‌المعاصي است».

روحاني تصريح کرد: امنيت و آرامش در جامعه فقط به اين نيست که يک تروريست يا کشور متجاوز به ما حمله کند که البته آن هم مهم است، اما غير از آن، مردم بايد احساس امنيت کنند. يکي از ابعاد آن مسائل اخلاقي است؛ هيچ رسانه و تريبوني نبايد حيثيت و آبروي مردم را خدشه‌دار کند و حتي وقتي فردي در دادگاه محکوم مي‌شود، نبايد به او توهين کنيم.

وي تاکيد کرد: راه پيشرفت اين است که در سايه اخلاق و احترام به بزرگان کار را پيش ببريم و کاري نکنيم که مردم احساس امنيت نکنند؛ يکي از ابعاد امنيت، امنيت در مسائل فرهنگي و اخلاقي است که اين بار مسئوليت بر دوش فرهنگيان، عُلما، نويسندگان و رسانه‌هاست.

اگر بودجه‌هاي فرهنگي را در آموزش و پرورش جمع کنيم، معلمان بهترين پايه‌گذاران اخلاق خواهند بود

رئيس‌جمهور تاکيد کرد: بايد کاري کنيم که اگر کسي اخلاق را زير پا گذاشت، خودش منزوي شود؛ اگر هتاکان منزوي شوند و گوش شنوا براي شنيدن هتاکي آنها نباشد، ما به هدف بلندمان رسيده‌ايم.

روحاني در ادامه و در پاسخ به سؤال مجري برنامه درباره تمرکز بودجه‌هاي فرهنگي کشور براي کمک به آموزش و پرورش، گفت: من هنوز هم همان عقيده را دارم، البته مجلس بايد کمک کند؛ پول‌هاي زيادي در ارگان‌هاي مختلف فرهنگي داريم که اگر همه اينها را در آموزش و پرورش جمع کنيم، معلمان ما بهترين پايه‌گذاران اخلاق خواهند بود.

رئيس‌جمهور در بخش ديگري از اين مصاحبه تلويزيوني در خصوص برنامه دولت براي معضلات آب و محيط‌زيست گفت: به نظر من يکي از اولويت‌هاي کشور، مسئله بحران آب است، برجام اولويت کشور ما براي ايجاد آرامش و ثبات در اقتصاد بود، در بيمه سلامت هم کاري انجام شد تا مردم احساس امنيت کرده و با هزينه کم بتوانند درمان کنند.

روحاني اظهار داشت: از ابتداي دولت ما به مسئله آب و محيط‌زيست حساس بوديم، يکي از دغدغه‌هاي ما راجع به درياچه اروميه بود، چندي پيش که به اروميه رفتم، در جلسه‌اي بسيار خوشحال شدم که ما توانسته‌ايم آب اين درياچه را تثبيت کنيم و حتي چند سانت بالاتر بيايد البته خيلي کار دارد تا به نقطه مطلوب برسد.

وي تصريح کرد: همواره در دولت تلاش ما اين بوده که براي محيط‌زيست کاري انجام دهيم. نيروگاه‌ها امروز بيشتر از سوخت گاز به جاي سوخت مايع استفاده مي‌کنند. در سال ۹۱، ۴۳ درصد سوخت نيروگاه‌ها از سوخت مايع (گازوئيل) و نفت کوره بوده است که امسال اين رقم به ۹ درصد خواهد رسيد که اين اقدام به خاطر حفظ محيط‌زيست بود.

وي با تاکيد بر اينکه محيط‌زيست ابعاد وسيعي دارد، گفت: مسئله آب بسيار براي ما اهميت دارد. ما در کمبود شديد آب قرار داريم؛ مسئله، مسئله فانتزي نيست، مسئله حياتي براي کشور ماست؛ اگر دير بجنبيم، حتي براي آب آشاميدن مردم در شهرهاي بزرگ دچار مشکل خواهيم شد.

روحاني، واردات آب از کشورهاي همسايه را يکي از راهکارها خواند و گفت: تلاش داريم با اجراي سيستم‌هاي آبياري نوين، بهره‌وري آب‌هاي کشاورزي را افزايش دهيم و تلاش کرديم ۱۲۵ هزار هکتار را با شيوه‌هاي نوين آبياري کنيم.

رئيس‌جمهور گفت: مطالعاتي در خصوص انتقال آب نيز صورت گرفته است، اين دولت براي آب، بيشترين سرمايه‌گذاري را انجام داده است؛ مخصوصاً براي مهار آب‌هاي مرزي با کسب اجازه از مقام معظم رهبري، هشت ميليارد دلار از صندوق توسعه ملي برداشت کرديم.
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html