نشريات مدعي اصلاحطلبي جز انداختن بار مشکلات اقتصادي برگردن دولت قبل، هيچ کارنامه قابل عرضهاي درباره عملکرد دولت يازدهم ندارند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، روزنامههاي آفتاب يزد و اعتماد در مطالب مشابهي سعي کردهاند مشکلات اقتصادي را به عملکرد دولت قبل نسبت دهند. اعتماد در اين زمينه و پس از 3 سال، مدعي شد «آواربرداري اقتصادي هنوز تمام نشده و عملکرد دولت قبل فاجعهبار است.»
روزنامه آفتاب يزد نيز با تکرار همين مضمون کوک شده ادعا کرد دولت قبل اعتماد مردم را از بين برده و ترميم اين اعتماد کار سختي است. آفتاب يزد البته توضيح نداده که اگر ادعاي آنها درست باشد، آيا مردم بعد از 3 سال خبر دارند که دولت عوض شده يا خير؟! و آيا مثلاً مسئول حقوقهاي 70-80 ميليوني، اشرافيگري برخي مسئولان دولتي، تعبيه برخي رانتهاي اقتصادي بزرگ، کوتاهي در امر مقابله با قاچاق کالا، زمينهسازي واردات کالاهاي لوکس و اشرافي يا داراي مشابه در داخل و... نيز که در دولت فعلي در جريان است، دولت قبل است.
اعتماد در عين حال در چند سطر به شکل سربسته اعتراف کرد: هنگامي که از مردم خواسته شده عملکرد دولت را در دو زمينه بيکاري و تورم و گراني ارزيابي کنند، شاخص به دست آمده براي تورم و گراني 17/7 بود و براي بيکاري 14/6 (اگر اين شاخص برابر صد ميشد، به منزله ارزيابي متوسط از عملکرد دولت بود) و اين ارزيابي براي بهداشت و درمان حدود 99 (يعني به اندازه متوسط) است و اين نشان ميدهد که ارزيابي از عملکرد دولت درباره تورم و بيکاري پايينترين نمرات را داشته و در ميان اين دو مورد نيز بيکاري نمره منفيتري گرفته است.
آفتاب يزد نيز درباره عملکرد اقتصادي دولت اذعان کرد: تحريک تقاضا موضوعي بود که روحاني در مورد خودرو بکار گرفت و با پرداخت وامهاي بحثبرانگيز خواست تا تکاني به اقتصاد دهد و عملاً موفق نشد. اين تحريک تقاضا در حوزه مسکن را هم انجام داد و با پرداختهاي وام خواست تا جذابيتي در بازار مسکن ايجاد کند که باز هم حرکتي ديده نشد.
بالا نگه داشتن نرخ ارز موضوع ديگري بود که دولت تن به آن داد تا بدين ترتيب صادرات براي صادر کنندگان داخلي جذاب باشد و باز هم اتفاق خاصي نيفتاد. کم کردن نرخ سپردههاي بانکي نيز راه ديگري بود که روحاني برگزيد و حتي اخيراً خبرهايي حاکي از کاهش بيشتر آن نيز دارد تا بدين ترتيب پولهاي انباشته شده از بانکها خارج شده و وارد بازاري مثل بازار سرمايه شود که اين موضوع نيز نتوانسته آنچنان حرکتي در اقتصاد ايجاد کند و فضاي اقتصادي جامعه خمودتر از اين حرفهاست که به اين تغييرات پاسخ دهد. تزريق پول نيز به اقتصادي که تورمش با زحمت به زير 10 درصد رسيده است سم مهلکي است که تمام تلاشهاي دولت را بر باد ميدهد. برجام نيز هنوز به مرحله اجرايي شدن آنچناني نرسيده است.
منبع:کيهان