مدير بازرگاني شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده نفتي، ترکيه، عراق، افغانستان و پاکستان را از مشتريان احتمالي بنزين توليدي ايران عنوان کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي زيار با اشاره به وجود مازاد توليد در اکثر فرآوردههاي پالايشگاهي ايران اظهار کرد: با توجه به افزايش استفاده از گاز در صنايع کشور بخش زيادي از سوخت مايع در داخل به مصرف نميرسد که ما اين مازاد توليد را با همکاري شرکت نفت صادر ميکنيم.
وي با اشاره به اينکه صادرات سوخت مايع در فصول مختلف متفاوت است، عنوان کرد: در فصل زمستان با توجه به محدوديت گاز بخشي از سوخت مورد نياز صنايع از طريق سوخت مايع تامين ميشود و به اين ترتيب صادرات ما در اين فصل کاهش پيدا ميکند، در حالي که در فصل تابستان با افزايش صادرات مواجهايم.
به گفته مدير بازرگاني شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده نفتي صادرات نفت کوره چيزي در حدود 18 تا 24 ميليون ليتر و صادرات نفت گاز بين پنج تا شش ميليون ليتر است.
زيار ادامه داد: بازارهاي منطقه از جمله کشورهاي همسايه به علاوه بازارهاي مديترانهاي، اروپايي، چيني و هندي مشتري فرآوردههاي پالايشگاهي ايران هستند.
وي دربارهي بازار آينده اين فرآوردهها عنوان کرد: همچنان سوخت مايع مشتريهاي خود را در دنيا دارد، اگرچه ممکن است در آينده سبد سوختي کشورها تغيير کرده واستفاده از سوخت مايع کاهش پيدا کند.
مدير بازرگاني شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده نفتي با اشاره به اينکه با راهاندازي پالايشگاه ستاره خليج فارس ايران طي سال آينده ميتواند صادرکننده بنزين باشد، ادامه داد: با راهاندازي اين پالايشگاه که سه ترين با ظرفيت هر کدام روزانه حدود 12 ميليون ليتر ميتواند مازاد توليد بنزين داشته باشد و آن را صادر کند.
زيار درباره شرايط ورود ايران به بازار جهاني بنزين و آغاز صادرات اين فرآورده خاطر نشان کرد: ما در بازار خريد و فروش فرآوردههاي نفتي هستيم و اين بازار را به خوبي ميشناسيم و البته مشتريان نيز ايران را ميشناسند.
وي تصريح کرد: از سوي ديگر ستاره خليج فارس استاندارد روز دارد و ميتواند بنزين را با استانداردهاي يورو 4 و يورو 5 توليد کند که اين محصول به راحتي قابل بازاريابي است.
مدير بازرگاني شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده نفتي با اشاره به اينکه ايران براي فروش بنزين خود نيازي به ارائهي تخفيف ندارد، تصريح کرد: بازار مصرف همواره رو به رشد بوده و توليدات در اين حوزه عقبتر از تقاضا است، بنابراين فروش به راحتي صورت ميگيرد و ما نيز از مکانيزم قيمتگذاري بينالمللي در اين زمينه استفاده خواهيم کرد.
زيار با تاکيد بر اينکه در حال حاضر ايران واردکننده بنزين بوده و نميتواند از مذاکرات و قراردادهاي آتي صادرات بنزين صحبت کنند، گفت: با اين حال ميتوان پيشبيني کرد که کشورهاي منطقه به ويژه همسايهها مانند ترکيه، عراق، افغانستان و پاکستان که واردکننده بنزين هستند در آينده مشتري بنزين ايران باشند.
وي ادامه داد: در کنار اينها ديگر کشورهاي آسياي ميانه به علاوه کشورهاي آسياي جنوب شرقي و اروپايي نيز در آينده واردکننده بنزين توليد ايران خواهند بود.
منبع:ايسنا