پس از رونمايي از موشک شهاب 3 و آزمايش آن توسط نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران در همان اواخر دهه 70، موجي از رعب و وحشت افکار و اذهان سردمداران رژيم کودککش صهيونيستي را فراگرفت.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سال 1377 بود که از موشک «شهاب 3» رونمايي شد؛ موشکي الگوبرداري شده از روي موشک اسکاد C با بُردي در حدود 1150 کيلومتر؛ بُردي که براي هدف قرار دادن مناطق تحت اشغال رژيم صهيونيستي کفايت ميکند و آرزوي ديرين پدر موشکي ايران سردار شهيد تهراني مقدم را محقق.
پس از رونمايي از موشک شهاب 3 و آزمايش آن توسط نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران در همان اواخر دهه 70، موجي از رعب و وحشت افکار و اذهان سردمداران رژيم کودککش صهيونيستي را فراگرفت؛ در ميانههاي دهه 80 نيز پس از آنکه صهيونيست ها در نبرد 33 روزه توسط مجاهدان حزب الله لبنان زمين گير شدند، ايران اسلامي را تهديد به حمله موشکي کردند که در همان زمان يکي از مقامات نظامي رژيم صهيونيستي به ايهود اولمرت(نخست وزير وقت رژيم صهيونيستي) و ايهود باراک( وزير جنگ اين رژيم) توصيه کرد از اين کار اجتناب کنند چراکه ايران با موشک شهاب 3 خود مي تواند تمام نقاط اسرائيل از جمله نيروگاه اتمي ديمونا را با خاک يکسان کند.
اگرچه برخي اخبار و گزارشات تاييد نشده از تسليح يگان موشکي ايران به موشک شهاب 4 با برد بيش از 3000 کيلومتر حکايت دارد اما از آنجاييکه براي هدف قرار دادن مناطق تحت اشغال رژيم صهيونيستي و پايگاه هاي نظامي اين رژيم همان موشک شهاب 3 کفايت ميکند، در گزارش پيش رو به ارائه مشخصات اين موشک خواهيم پرداخت.
خانواده «شهاب» را بايد پرآوازهترين نسل موشکهاي بومي ساخت داخل بناميم؛ موشکهايي که در سه رِنج به توليد انبوه رسيدهاند؛ موشکهاي شهاب 1 و 2 با بردهاي 300 و 500 کيلومتر الگوبرداري شده از موشک اسکاد B و موشک شهاب 3 با برد 1150 کيلومتر الگوبرداري شده از موشک اسکادC .
اما پس از توليد انبوه موشک شهاب 3 که از سامانه هدايت اينرسيايي برخوردار است و اولين موشک بالستيک ميان برد ايران محسوب ميشود، متخصصان موشکي کشور با کار روي ابعاد مختلف فني اين موشک توانستند بُرد و زيرساختهاي سامانهاي آن را ارتقاء دهند.
مدل اول موشک شهاب 3 که با نام «شهاب - آ3» شناخته مي شود بردي برابر 1300 کيلومتر را داراست. مدل بعدي اين موشک که با نام «شهاب - ب3» شناخته مي شود از کلاهکي سنگين تر بهره ميگيرد و توانايي هدف قرار دادن اهدافي در 2000 کيلومتري را داراست. نوع آخر اين موشک «شهاب - دي 3»ناميده مي شود که بردي بين 2200 تا 3000 کيلومتر را داراست و اين به معناي پوشش کامل اراضي اشغالي است.
يکي از نمونههاي ارتقاءيافته و پيشرفته موشک شهاب 3، «موشک قدر» است؛ موشکي با برد 2000 کيلومتر که با سوخت مايع يک مرحلهاي عمل ميکند و در دو نوع F و H توليد شده است.
يکي از قابليتهاي شگفتانگيز موشک قدر(نمونه ارتقاء يافته شهاب 3) بهره گيري از کلاهک باراني است؛ کلاهکي که اين امکان را براي موشک قدر فراهم ميآورد تا به صورت نامحدود بر متجاوز ببارد و مواضع آن را بمباران کند.
کلاهک يا سرجنگي باراني که در موشک بالستيک شهاب 3 و نمونه پيشرفته آن يعني موشک قدر به کار گرفته شده است دربردارنده ريزبمبهاي پرتاب شونده به بالا پس از اصابت به هدف است که مي تواند هدفي قابل تنظيم در محوطهاي گسترده را منهدم کند.
اين گونه از کلاهکها يا سرهاي جنگي موشک، اساساً براي انهدام هدف واحد طراحي نشده بلکه براي آسيب رساني به محوطهاي شامل اهداف پراکنده و پخش شده مورد استفاده قرار ميگيرند مثلاً يک پادگان نظامي که خودروهايي با زره سبک در آن قرار دارند يا يک فرودگاه که در آن بالگردها و هواپيماها در توقفگاههاي روباز يا زير سايه باني ساده مستقر هستند و يا يک شناورغول پيکر....
اين محمولههاي انفجاري پس از اصابت کلاهک موشک به زمين به سمت بالا پرتاب شده و با قرار گرفتن در قوس نزولي تا فاصله چند ده تا چند صد متري از نقطه اصابت آن را تحت پوشش قرار مي دهند. اين مهمات فرعي البته تا حدودي قابليت نفوذ نيز دارند و از اينرو براي آسيب زدن به هواگردها که اساساً از پوشش زرهي برخوردار نيستند، سلاح مفيدي محسوب مي شوند.
منبع:ميزان