کد مطلب: 183370
آيا کفاشيان بار ديگر از شيخ سرکوبگر بحريني حمايت مي‌کند؟
تاریخ انتشار : 1394/08/05 13:09:50
نمایش : 1193
اعلام نامزدي شيخ سلمان بحريني براي شرکت درانتخابات فيفااين سؤال مهم رامطرح مي‌کندکه رأي کفاشيان رئيس فدراسيون فوتبال کشورمان به کدام نامزدمي‌رسد؟
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار حوزه فوتبال و فوتسال گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، رسانه‌هاي بحريني روز دوشنبه خبر دادند که شيخ سلمان‌بن ابراهيم آل خليفه رئيس کنفدراسيون فوتبال آسيا با ارائه مدارک خود به مقر فدراسيون جهاني فوتبال به طور رسمي وارد رقابت انتخابات رياست فيفا شد.

با نامزدي شيخ سلمان يک سؤال جدي براي فوتبال ما و شخص رئيس فدراسيون فوتبال کشورمان مطرح مي‌شود: آيا کفاشيان همانند سال 93 از شيخ سلمان حمايت خواهد کرد؟ شايد پاسخ به اين سؤال در وهله اول ساده به نظر برسد اما با توجه به افشاگري‌هاي اخير در خصوص دست داشتن اين شيخ بحريني در سرکوب انقلابيون بحريني رفتار کفاشيان در قبال او زير ذره‌بين خواهد بود.

هفته گذشته بود که روزنامه گاردين در گزارش تکان دهنده فاش کرد که شيخ سلمان‌بن ابراهيم آل خليفه، هم راستا با مقامات سياسي بحرين در سرکوب آزاديخواهان و طرفداران دموکراسي اين کشور نقش داشته است.

در اين گزارش، گيبسون (نويسنده مقاله) از ورزشکاران ياد کرد که در جريان تظاهرات خياباني سال 2011 تاکنون توسط نيروهاي رژيم آل خليفه بازداشت و براي مدتي بدون تفهيم اتهام يا تشکيل دادگاه تحت شکنجه قرار گرفته‌اند.

گاردين عنوان کرد که از سازمان‌هاي حقوق بشر بحريني نامه‌هايي دريافت کرده و در آنها ادعا شده شيخ سلمان نقش پررنگ در سرکوب مردم بحرين در سال 2011 داشته است.

گاردين در گزارش خود آورده است نامه‌هايي دريافت کرده که نشان مي‌دهد شيخ سلمان در شناسايي بيش از 150 ورزشکار بحريني که در سال 2011 براي دموکراسي و حقوق انساني خود تظاهرات مي‌کردند نقش داشته است، هر چند شيخ سلمان اين اتهامات را رد کرده، اما سازمان‌هاي حقوق بشري همواره بر اين ادعاي خود پافشاري مي‌کنند.

به عقيده آنها شيخ سلمان يکي از قوانين اصلي فيفا را نقض کرده و يکپارچگي و اتحاد جامعه فوتبال در بحرين را لکه‌دار کرده است.

علاوه بر اين گاردين مي‌گويد: شيخ سلمان در سرکوب وحشيانه مردم يمن هم نقش دارد و خانواده او از حاميان اصلي حکام سابق يمن و رژيم آل‌سعود است.

آسوشيتدپرس هم در گزارشي آورده‌است در سال 2013 زماني که شيخ سلمان مي‌خواست رياست کنفدراسيون فوتبال آسيا را برعهده بگيرد با چنين موج اتهامي مواجه شد.

اکنون به دنبال تعليق 90 روزه ميشل پلاتيني از کليه فعاليت‌هاي فوتبالي، از سوي کميته اخلاقي فدراسيون جهاني فوتبال و در غياب رئيس يوفا که بخت اصلي جانشيني سپ‌بلاتر رئيس مستعفي فيفا محسوب مي‌شد، شيخ سلمان خود را بخت اصلي پيروزي در انتخابات فيفا مي‌داند.

اين در حالي است که فعالان حقوق بشري درخواست کرده بودند از نامزدي شيخ سلمان به دليل اتهام «جنايت عليه بشريت» جلوگيري شود.

البته در سال 2013 هم سه سازمان حقوق بشري طي نامه‌اي به فيفا درخواست کردند تا از نامزدي شيخ سلمان براي رياست کنفدراسيون فوتبال آسيا جلوگيري شود، اما اين اتفاق رخ نداد و شيخ بحريني با حمايت کساني مانند کفاشيان به صندلي رياست تکيه زد.

به تازگي کنفدراسيون بين المللي اتحاديه کارگران نيز نسبت به نامزدي شيخ سلمان براي رياست فيفا ابراز نگراني و اعتراض کرده است.

شاران بارو، دبيرکل اين کنفدراسيون مي‌گويد، مي‌توان گفت که سياست‌هاي داخلي فيفا ضعيف عمل مي‌کند، اين نهاد قبلاً از انجام تحقيقات در مورد اتهامات عليه شيخ سلمان خودداري کرد.

وي افزود: نمي‌دانيم سياست‌هاي فيفا به کجا مي‌انجامد، مسئولان فيفا اعلام کردند اتهامات شيخ سلمان را مورد بررسي قرار نمي‌دهند. باور نکردني است فردي که چنين اتهاماتي درباره زيرپا گذاشتن حقوق بشر به او وارد است، بتواند در انتخابات شرکت کند، هنوز تعدادي از اعضاي اتحاديه تجارت بين الملل در بحرين در زندان هستند و آزادي هنوز در بحرين وجود ندارد.

اين نهاد خواسته در انتخابات فيفا مسائلي مانند حقوق بشر هم لحاظ شود. شيخ سلمان از سوي شيخ احمد الفهد يکي از اعضاي کميته اجرايي فيفا حمايت مي‌شود و به احتمال زياد در غياب ميشل پلاتيني از حمايت اروپايي‌ها نيز برخوردار شود.

حال در اين شرايط، سوال اساسي که براي ما مطرح مي‌شود اين است که در انتخابات آتي فيفا که روز 7 اسفند در زوريخ برگزار خواهد شد، رأي فدراسيون فوتبال کشورمان و شخص کفاشيان به حساب کدام نامزد ريخته خواهد شد.

آيا کفاشيان همانند سال 2013 (که گفته مي‌شود در انتخابات آن سال 15 رأي براي سلمان جمع آوري کرد) باز هم به شيخ بحريني رأي خواهد داد.

به نظر مي‌رسد در آن سال حساسيت‌ها روي شيخ سلمان به اندازه امروز نبود، اما اين بار که براي تصدي جايگاهي جهاني خيز برداشته، افشاگري‌ها نيز عليه او شفاف‌تر و بي‌پرده‌تر شده است. بايد ديد کفاشيان چه واکنشي نشان خواهد داد.

بر همگان کاملاً مشخص است که نظام سياسي جمهوري اسلامي ايران از خواسته‌هاي بحق مردم مظلوم کشور شيعه‌نشين بحرين که تحت ظلم و ستم خاندان آل خليفه هستند، حمايت مي‌کند و از خواسته‌ها و تظاهرات مسالمت آميز آنان پشتيباني مي‌نمايد و اگر در چنين شرايطي فردي که سرکوبگر راهپيمايي‌هاي مسالمت آميز شيعيان آن ديار است و دستش به خون جوانان آن مرز و بوم آغشته است، بخواهد رياست يک نهاد جهاني را برعهده بگيرد، حمايت از او نه تنها هرگز در راستاي منافع ملي ما نيست، بلکه کاملاً در تضاد با تفکر و عقيده نظام جمهوري اسلامي قرار دارد.

در اين بين فدراسيون فوتبال کشورمان و به طور خاص شخص علي کفاشيان به عنوان نماينده تفکر نظام سياسي کشورمان بايد در اين برهه وظيفه خود را به نحو احسن انجام دهد و هم‌راستا با آرمان‌ها و اهداف سياسي نظام اسلامي کشورمان يعني دشمني با ظالمان و دوستي با مظلوم، عمل نمايد.

اگر در آن سال، کفاشيان با وعده‌هاي سر خرمن، شيخ سلمان از او حمايت کرد، اين بار و در انتخابات پيش روي فيفا چه خواهد کرد؟ با تمام آن چه گفته شد از کفاشيان انتظار رفتاري متفاوت مي‌رود. اگرچه همواره ادعا مي‌شود ورزش و به خصوص فوتبال از سياست جدا است، اما غربي‌ها خود در عمل، کاملاً برعکس رفتار مي‌کنند.

به دليل همين رفتارهاي سياسي است که فدراسيون جهاني فوتبال هنوز پول‌هاي بلوکه شده ما را به حساب فدراسيون فوتبال کشورمان واريز نکرده است يا بهتر بگوييم سياستمداران و سياست‌کاري‌ها به بهانه تحريم مالي جمهوري اسلامي ايران به فيفا اجازه چنين کاري را نداده‌اند.

پس اگر کفاشيان در انتخابات آتي فيفا، بر اساس آنچه که از شيخ سلمان و جنايات او منتشر شده، تصميم بگيرد به او رأي ندهد، نه تنها کار اشتباهي نکرده است بلکه عملاً هماهنگي ميان دستگاه‌هاي نظام و تفکرات رؤساي ارشد را نشان خواهد داد، حتي اگر او به سياسي‌کاري متهم شود.

کفاشيان مي‌تواند همان طور که در انتخابات کنفدراسيون فوتبال آسيا، با حمايت خود موفقيت شيخ سلمان را رقم بزند، اين بار هم با رايزني‌هاي خود با دوستان نزديکش به خصوص فدراسيون‌هاي همسو با جمهوري اسلامي نگذارد فردي که گروه‌هاي حقوق بشري نسبت به نامزدي او معترض هستند و او را جنايتکار مي‌دانند بر صندلي يک نهاد جهاني مانند فيفا تکيه بزند.

حتي به لحاظ فوتبالي هم شيخ سلمان در دو سالي که در رأس فوتبال آسيا بود، عملکردي به سود فوتبال ما نداشت که حالا بخواهيم از او حمايت کنيم.

گزارش از رضا عسگري

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html