کد مطلب: 182654
روحاني در مراسم روز صنعت دفاعي:
قدرت نظامي ما بايد تقويت شود تا توافق هسته‌اي پايدار بماند/اگر لازم باشد بدون توجه به هيچ قطعنامه‌اي سلاح خود را مي‌فروشيم/دنبال جنگ نيستيم
تاریخ انتشار : 1394/05/31 18:04:33
نمایش : 887
رئيس‌جمهور گفت: ما از هر کجا لازم بدانيم سلاح مي‌خريم و منتظر اجازه کسي نيستيم و اگر لازم بدانيم سلاح خود را بفروشيم، بدون توجه به هيچ‌ قطعنامه‌اي اين کار را مي‌کنيم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حسن روحاني رئيس‌جمهور کشورمان صبح امروز در مراسم گراميداشت روز صنعت دفاعي که در وزارت دفاع برگزار شد، طي سخناني اظهار داشت: از بازديدي که در سال گذشته داشته‌ام تا به امروز که به اين وزارتخانه آمدم و از دستاوردهاي جديد صنعت دفاعي بازديد کردم در طول اين يک سال حرکت پرشتابي به سمت خودکفايي در نيازهاي نيروهاي مسلح وجود داشته است.

وي افزود: اينکه در راستاي دستيابي به دستاوردهاي صنعت دفاعي، وزارت دفاع و معاونت فناوري رياست‌جمهوري با هم تشريک مساعي دارند و فعاليت آنها هم افزايي دارد خشنود کننده است.

رئيس‌جمهور تصريح کرد: صنعت دفاعي منحصراً در آن بخش‌هايي که داراي اسرار نظامي است بايد ويژه وزارت دفاع و در بعضي بخش‌ها ويژه نيروهاي مسلح باشد اما در بقيه امور بايد از دستاوردهاي صنعتي بيرون هم استفاده کنيم و اين صنعت را به بخش بيرون وزارت دفاع به خصوص بخش غيردولتي منتقل کنيم و اين به نفع نيروهاي مسلح و صنعت کشور است.

روحاني خاطرنشان کرد: در بسياري از صنايع و تحولات علمي آغازشان از سوي نيروهاي مسلح بوده و ابتدا براي تأمين نيازهاي نيروهاي مسلح بوده است.

وي با بيان اينکه به طور مثال تمام تحولات که در حوزه ارتباط شاهد هستيم شروعش از نيروهاي مسلح بوده است، گفت: در بسياري از بخش‌هاي ديگر از جمله الکترونيک، هوافضا و دريايي تماماً شروع‌شان از نيروهاي مسلح بوده است.

رئيس دولت يازدهم تأکيد کرد: بنابراين نيروهاي مسلح ما ضمن ايجاد يک فکر و ايده بايد قادر باشند در مقام اجرا درست تقسيم‌بندي کنند، توانمندي است که شما بتوانيد نيازهاي خودتان را دسته‌بندي کنيد و آن بخش‌هايي  که بايد به بيرون سفارش دهيد در اختيار آنها قرار دهيد و از محصول آنها استفاده کنيد البته مونتاژ نهايي برعهده خودتان است و اين روشن است.

روحاني با بيان اينکه اين کار هم اکنون در وزارت دفاع آغاز شده است، افزود: ما بايد بتوانيم کل صنعت کشور را با صنعت دفاعي در جاهايي که نياز است ترکيب کنيم تا کنار هم قرار بگيرند تا ما بتوانيم به خوبي از کشور دفاع کنيم.

رئيس‌جمهور خاطرنشان کرد: سال‌ها طول کشيد که از کلمه جنگ به دفاع برسيم، قرن‌ها بحث جنگ و جنگ سالاري بود و هنگامي که اسلام به عنوان دين رحمت در شبه‌جزيره عربستان طلوع کرد و اين آئين خود را براي جهانيان تبيين کرد به جاي جنگ دفاع را قرار داد.

روحاني با بيان اينکه دفاع اصلي از سوي خدا است و خدا مدافع مردان با ايمان است، اظهارداشت: خداوند، خائنين و ناسپاسان را دوست ندارد؛ بنابراين اسلام به جاي جنگ کلمه دفاع را نشاند و جنگ‌ها و جهادهاي اسلام ولو جهادهاي ابتدايي آن به معناي واقعي کلمه دفاع از سرزمين و يا دفاع از ايمان و آزادي است و همه جهادهاي اسلام جهادهاي دفاعي مي‌تواند باشد.

وي با بيان اينکه ابتدا در کشور وزارت جنگ داشتيم، افزود: در دوران مرحوم مصدق اين امر به وزارت دفاع تبديل و بعداز کودتاي 28 مرداد به وزارت جنگ تبديل شد، گويا لجبازي بود و کودتاچي‌ها حتي يک اسمي را که دولت قانوني گذاشته بود تحمل نکردند و بعداز پيروزي انقلاب اسلامي به وزارت دفاع تغيير نام داد؛ هرچند در يک مقطعي وزارت سپاه داشتيم که در نهايت به وزارت دفاع تبديل شد.

رئيس‌جمهور ادامه داد: اساس برنامه ما يک نام نيست بلکه در پشت اين نام محتواي بلندي وجود دارد چراکه آمال و آرمان ما آرمان دفاع است و آرمان جنگ نيست و دين ما و نظام ما مردم‌سالار است و جنگ‌سالار نيست،‌ ما دنبال جنگ و تجاوز نيستيم و کشورهايي در دنيا هستند که لوح صنعت آنان نشانه آن است که دکترين نظامي آنها دکترين تجاوز و تهاجمي است.

روحاني خاطرنشان کرد: از آن ابتدا ناو هواپيمابر درست مي‌کنند که يک جزيره متحرک روي آب درست کنند تا به آن سوي دنيا بروند و روي ان فروندها هواپيما و هلي‌کوپتر و تجهيزات نصب مي‌کنند، نوع هواپيماها همه اين تجهيزات ساخته شده است تا در آن سوي آب‌ها بجنگند و به اهداف و منافع خودشان برسند و ابايي ندارند که از هر گونه سلاح و امکاناتي ولو سلاح‌هاي ضد بشري و ضد انساني استفاده و بهره‌برداري کنند.

رئيس جمهور با بيان اينکه صنعت دفاعي هر کشور نشان از آرمان آن ملت و کشور دارد اظهار داشت: همواره صنايع دفاعي ما صنايعي بوده است که از سرزمين، نظام، مردم، منافع به خوبي دفاع کند و ما اهل تجاوز نبوديم و ما مقاطعي را داشتيم که اگر کشوري دنبال تجاوز بود، آن مقاطع مقاطع طلايي محسوب مي‌شد.

روحاني در ادامه سخنان خود تصريح کرد: عراق به ما ضربه زده بود و در يک شرايطي عراق گرفتار شد و اگر ما مي‌خواستيم تجاوز کنيم و انتقام بگيريم و يا حتي ضربه بزنيم،‌ بهترين مقطع بود و همين عراق متجاوز آنقدر به انسانيت اين نظام و اين کشور باور داشت که همه نيروهاي خود را در جنوب برده بود و سمت شرق کشور خود که يک مرز طولاني هزار کيلومتري دداشت رها کرده بود چراکه مطمئن بود ما اهل تجاوز و آغاز جنگ نبوديم.

وي ادامه داد: اگر ما اهل تجاوز بوديم آن زمان که فروپاشي شوروي آغاز شد و همه جا در مرزهاي شمالي ما به هم ريخت، اگر يک کشوري اهل تجاوز بود آن يک فرصت مناسب محسوب مي‌شد اما در همان مقطع به آن کشور براي ساماندهي آنان کمک کرديم و مردم آن سوي رودخانه خوشامد و تبريک گفتند و قرآن و مفاتيح براي مردم فرستادند، بنابراين ما اهل فرهنگ، کتاب، هنر و تمدن هستيم.

رئيس‌جمهور اساس راهبرد جمهوري اسلامي ايران را راهبرد بازدارندگي و دفاع دانست و تصريح کرد: سياست ما تنش‌زدايي و همگرايي و اعتمادسازي با دنياست که وقتي مي‌گوييم سياست تنش‌زدايي، همگرايي و اعتمادسازي داريم، اين منافات با قدرت دفاعي و صنعت نظامي ما ندارد؛ ما چه زماني مي‌توانيم با طرف مقابل مذاکره کنيم، زماني که توانمند باشيم، چه زماني مي‌توانيم گفت‌وگوي ثمربخش با طرف مقابل داشته باشيم. آن هنگامي که قوي باشيم.

روحاني خاطرنشان کرد: شما بدانيد اگر کشوري اقتدار، استقلال و ثبات نداشته باشد، نمي‌تواند دنبال صلح واقعي باشد، يک کشور ناتوان، ضعيف و يا کشوري که در برابر قدرت نظامي کشور همجوارش،‌ رقيبانش يا دشمنانش توان برخورد يا دفاع را ندارد، چگونه مي‌تواند مدعي صلح باشد، آن کشور بايد آماده اشغال باشد و ادعاي صلح‌خواهي و تنش‌زدايي بدون قدرت به معناي آمادگي براي اشغال، تجاوز ديگران و از دست رفتن منافع کشور است.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه ما نيازمند قدرت ملي هستيم، تصريح کرد: قدرت ملي ما بخشي قدرت سياسي، اقتصادي، فرهنگي، نظامي است و قدرت‌هاي مختلف کنار هم جمع مي‌شوند و وقتي مي‌گوييم سياست ما بازدارندگي است، اين بازدارندگي تنها با سياست و صنعت دفاعي حاصل نمي‌شود بلکه نيازمند قدرت فرهنگي، سياسي و اقتصادي است که ما نياز به قدرت دفاعي نيز داريم و اينها بايد کنار هم قرار گيرند تا به قدرت ملي تبديل شود.

روحاني ادامه داد: اگر يک ملتي از نظر فرهنگي آماده ايثار و فداکاري نباشد آيا مي‌توانيم آن ملت را ملتي قوي و مقاوم در نظر بگيريم؛ اگر ملتي باشد که توان سياسي نداشته باشد و يا ديپلمات قوي نداشته باشد و يا قدرت مذاکره و قدرت مفاهمه نداشته باشد و حرف طرف مقابل را نفهمد و نتواند حرف خود را به کرسي بنشاند آيا مي‌توان آن را ملتي قوي دانست؛ بنابراين در تعبير مصطلح گفته مي‌شود خط اول ديپلمات‌ها و در خط دوم ژنرال‌ها هستند که ديپلمات‌ها بايد پشتوانه‌شان ژنرال‌ها باشند و اگر ديپلمات ناموفق بود نوبت ژنرال‌هاست که جلو بيايند اما خط اول خط ديپلماسي و مذاکره است اما اگر نشد و ناتوان بود و يا طرف مقابل زير بار حرف حق نيامد در اين صورت قدرت نظامي است که بايد عمل شود.

رئيس جمهور خاطرنشان کرد: پس ما بايد قدرت ملي، فرهنگي، سياسي، علمي، تکنولوژيکي و قدرت دفاعي و قدرت اقتصادي بازدارنده داشته باشيم و توانمندي ما آن زماني است که از هر قدرتي به جاي آن و در زمان مناسب استفاده کنيم، در غير اين صورت جا به‌جا کردن اين قدرت‌ها براي کشور شکست مي‌آفريند و آن روزي که بايد از قدرت ديپلماسي استفاده شود اما وقتي از قدرت نظامي استفاده مي‌کننيد مي‌بازيد يا آن روزي که بايد از قدرت نظامي استفاده کنيد ولي از قدرت ديپلماسي استفاده مي‌کنيد مي‌بازيد بنابراين بايد از هر قدرتي به جا و به موقع و به خوبي استفاده کنيم.

روحاني با بيان اينکه شرايط اين روزها به مراتب بهتر از يک سال و دو سال گذشته است تصريح کرد: چرا شرايط بهتري داريم چون ما توانستيم با توان سياسي به يک توافقي برسيم که اين توافق را تمام کشورهاي دنيا به جز يک کشور جنگ‌طلب و يک جماعت جنگ‌طلب ديگر در کشور ديگر قبول کردند،‌ ممکن است برخي از کشورها خوشحال نباشند اما شرايط به گونه‌اي نيست که عليه اين توافق حرف بزنند، يک رژيم متجاوز جنگ‌طلب نامشروع به نام رژيم صهيونيستي و يک عده جنگ‌طلب در داخل آمريکا با اين توافق مخالفت مي‌کنند.

رئيس‌جمهور افزود: ما از هرکجا لازم بدانيم سلاح مي‌خريم و منتظر اجازه کسي نيستيم و اگر لازم بدانيم که سلاح خود را بفروشيم بدون توجه به هيچ‌قطعنامه‌اي اين کار را مي‌کنيم.

رئيس‌جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه در بحث توافق هسته‌اي کار مهمي اتفاق افتاده است، گفت: آن چيزي که ما مي‌گفتيم و به دنبال توافق برد-برد هستيم که به نفع همه جهان،‌ منطقه،‌ جهان اسلام و به نفع همه قاره‌هاي جهان و صلح و ثبات باشد اين مسئله تحقق پيدا کرده و دليلش هم عکس العمل دنيا به اين توافق است.

روحاني با طرح اين سؤال که آيا اين توافق توافق خوب يا بدي است افزود: به يک معنا اگر کشوري دنبال سلاح کشتار جمعي باشد اين توافق بد است، اگر ايران مي‌خواست دنبال ساخت بمب اتم باشد اين توافق، توافق خوبي نبود. اما اگر يک کشوري دنبال کشتار بي‌گناهان نيست و بر اساس منطق عقلش و طبق منطق دينش و طبق منطق فتواي رهبرش دنبال سلاح کشتار جمعي و به دنبال بمب اتم نيست و تنها به دنبال فعاليت صلح آميز هسته‌اي است اين توافق بسيار خوب است.

وي تصريح کرد: در اين حالت اين توافق اصلا نقصي ندارد، نقص اين توافق کجاست؟ برخي‌ها ممکن است در ذهنشان اين شبهه به وجود بيايد که اگر ما با دنيا توافق کرديم و اگر روابط ما صميمي شد و رفت و آمد کرديم ديگر آن وقت به چه علت سلاح بسازيم و به چه علت موشک و هواپيما بسازيم و به چه علت قدرت دفاعي را تقويت کنيم. براي اين بايد قدرت دفاعيمان را تقويت کنيم که اين توافق پايدار بماند.

رئيس دولت يازدهم تأکيد کرد: براي اين بايد نيروهاي مسلح‌مان را تقويت کنيم که ثبات در اين کشور پايدار بماند و همچنين روابط صميمي ما با منطقه و دنيا يک روابط صميمي پايدار باشد زيرا اگر شما مستقل نباشيد به هر ميزان که قدرت پيدا کنيد تبديل به ژاندارم منطقه مي‌شويد و مستقل نبوده و تحت امر يک ابرقدرت خواهيد بود.

روحاني ادامه داد: اين قدرت ارزشي نخواهد داشت و صلح به ارمغان نمي‌آورد شما ژاندارمي هستيد که به شما دستور بدهند به کجا برويد به چه کسي کمک کنيد و چه کاري انجام دهيد. اگر کشوري ثبات، انسجام و وحدت نداشته باشد نيروي مسلح آن کشور هم نمي‌تواند به اهداف خود دست پيدا کند.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه نيروهاي مسلح آماده هستند تا جلوي تهاجم بدخواهان و دشمنان را بگيرد، گفت: براي تحقق اين امر بايد در داخل کشور آرامش، ثبات و امنيت کافي داشته باشند، همچنين مشاهده مي‌شود در کشورهايي که در بين اقوام آنها تنش و مشکلي به وجود مي‌آيد ارتش آن کشور هم ناتوان مي‌شود.

روحاني با بيان اينکه ما بايد مقتدر باشيم، تأکيد کرد: مشکلات و تهديدات فراواني در اطراف ما وجود دارد کشور ما کشوري آرام و امني است اما منطقه ما منطقه امني نيست و شرايطي نيست که آدم بتواند بگويد تا 10 سال ديگر خبري نيست و مي‌توانيم يک نفس راحتي بکشيم.

وي ادامه داد: شما به شرق کشور که نگاه مي‌کنيد مي‌بينيد کشوري وجود دارد که متاسفانه آمريکايي‌ها در آنجا آمده‌اند و سکني گزيده‌اند و پايگاه در اختيار گرفته‌اند همچنين هنگامي که به غرب کشور مي‌نگريم مي‌بينيد يک کشور بزرگ در ناامني و بي‌ثباتي تروريست‌ها قرار گرفته ضمن اينکه آمريکايي‌ها در آنجا هم به يک شکلي همچنان حضور دارند.

وي افزود: در جنوب هم که واويلاست،‌ به جنوب هم که نگاه کنيم از حضور دريايي قدرت‌هاي بزرگ گرفته تا پايگاه‌هاي آنها در کشورهاي جنوب، در همين شرايط کشورهاي شمال هم آنچنان وضعيت مطلوبي ندارند. بنابر اين درر چنين کشوري در شرق،‌ غرب،‌ جنوب و شمالش شرايط خاص دارد ما مي‌توانيم بي خيال و به فکر نباشيم؟ آن هم در شرايطي که مي‌بينيم قدرت‌هاي بزرگ به تروريست‌ها جنگ نيابتي دادند.

وي تصريح کرد: پول و امکانات و تسليحات مي‌دهند به اين مزدوراني که استخدام کرده‌اند و در منطقه بلوايي درست کرده‌اند نفعش مال کيست؟ با پول مردم هواپيما و بمب‌هاي مدرن مي‌خرند و بر سر همسايه مظلوم و فقير خود مي‌زنند اين تعداد گروه‌هاي تروريستي که اجتماع کردند در کشورها از جمله عراق و سوريه و در بخشي از لبنان مي‌بينيد که چه شرايط بدي وجود دارد و ما بايد در همچين شرايطي آماده، مجهز و مقتدر باشيم.

رئيس جمهور خاطر نشان کرد: اين حملات انتحاري را که در عراق و يا ساير کشورها مشاهده مي‌کنيم ابتدا از ايران آغاز کرده‌اند و خواستند انقلاب ما را از اين طريق منهدم کنند و از بين ببرند و موفق نشدند و جنگ 8 ساله درست کردند. پس شرايط ما شرايط خاصي است و در اين شرايط ما بايد صنعت نظامي‌مان را تقويت کنيم و الحمدلله ما امروز به نقطه‌اي رسيديم که نه تنها مي‌توانيم سلاح‌هاي مشابه ساير کشورها را بسازيم بلکه به سمت طراحي‌ها و ساخت سلاح‌هاي خودمان رفتيم و تجهيزات و ابزارهاي مخصوص خودمان را مي‌سازيم و کاملا به سمت خود کفايي حرکت کرده‌ايم و در بسياري از زمينه‌ها خودکفا شديم و هر روز يک محصول جديد را معرفي مي‌کنيم.

روحاني ادامه داد: در جريان بازديد امروز نيز موشک فاتح 313 که از نسل‌هاي جديد است را رونمايي کرديم و در بخش‌هاي ديگري هم که مشاهده شد ما شاهد يک قدم يا آغاز نو هستيم.

رئيس جمهور با بيان اينکه اين کشور با اين شرايط مي‌تواند مقتدر باشد تاکيد کرد: البته اين قدرت عليه هيچ کسي نيست موشک و امکانات و قدرت هوايي ، زميني ما عليه هيچ کشوري نيست نه مي‌خواهيم هيچ کشوري را تصرف کنيم و نه مي‌خواهيم در امري مداخله کنيم.

روحاني افزود: اين  امکانات براي استفاده در راستاي حفاظت از سرزمين و منافع‌مان است و البته قدرت ما به نفع کشورهاي منطقه خواهد بود و در عين حال آمادگي داريم با کشورهاي منطقه‌اي که هدف واحد داريم به همه ثبات را مي‌خواهيم و همه مي‌خواهيم با تروريسم مبارزه کنيم نوعي همکاري و حتي ائتلاف هم با يکديگر داشته باشيم تا بتوانيم به اهدافمان برسيم.

رئيس دولت يازدهم افزود: ديپلمات‌هاي ما آنچنان در صنعت و قدرت دفاعي در مذاکرات با 1+5 حساسيت به خرج مي‌دادند و حال اگر شرايطي پيش بيايد که متن مذاکرات در اختيار مردم قرار گيرد شما مي‌بينيد که مثل شير در مقابل آن‌ها مي غرند زيرا اول بحث اين بود که در مدتي بايد ساخت موشک را با توجه به اينکه در قطعنامه‌هاي گذشته هم آورده شده بود کنار بگذاريد و طراحي موشک هم کنار گذاشته شود که امروز تنها چيزي که مطرح کرده‌اند اين است که شما موشکي را نسازيد که از ابتدا طراحي‌اش براي حمل سلاح هسته‌اي باشد و ما هم هيچ وقت به دنبال اين نبوده و نيستيم و نخواهيم بود.

روحاني ادامه داد: همان جمله اي که ابتدا گفتم اگر کسي مي‌خواهد دنبال بمب اتم باشد اين توافق توافق بدي است و اگر ملتي دنبال فناوري صلح آميز است  اين توافق توافق بسيار خوبي است.

رئيس جمهور تاکيد کرد: شما در متن برجام مي‌بينيد که راجع‌به بحث نظامي اصلا مسئله‌اي وجود ندارد و توافق ما با دنيا براي اين نيست که نيروهاي مسلح ما بخواهند قدمي در تقويت خودشان کوتاه بيايند و قدمي بخواهند در راهبردهايشان و اهدافشان کوتاه بيايند. البته در قطعنامه 2231 هم مي‌بينيد که تحريم تسليحاتي که قبلا دائمي بود الان به چند سال محدود شده است. اما در عين حال هيچ کدام مانع کار ما نيست.

وي تاکيد کرد: ما قبلا هم اعلام کرديم و در قطعنامه هم به صراحت گفتيم ما از هر کجا  لازم بدانيم سلاح مي‌خريم و خواهيم خريد و منتظر اجازه هيچ کس و تائيد هيچ کس و نگاه به هيچ قطعنامه‌اي نخواهيم کرد. اگر هم جايي لازم بدانيم سلاحمان را بفروشيم خواهيم فروخت بدون ملاحظه هيچ قطعنامه‌اي سلاحمان را خواهيم فروخت، تقويت بنيه دفاعي ما و موشک‌ها و هرچه که براي دفاع کشورمان نياز باشد ما خواهيم ساخت و راه تقويت بنيه دفاعي را ادامه خواهيم داد تا انشاءالله به همه اهدافي که مدنظرمان است برسيم.

وي خاطرنشان کرد: و ما هميشه بايد آمادگي لازم براي تقويت بنيه دفاعي کشور داشته باشيم.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html