|
کد مطلب: 182057
آيا خوش بيني بين المللي براي توافق هسته اي عينيت مي يابد؟
خرابکاري در دقيقه نود به سبک آمريکايي
تاریخ انتشار : 1394/04/14 09:35:25 نمایش : 1844
آمريکا پيش از اين نيز به وفور سابقه چنين بدعهدي هايي آن هم در دقيقه 90 و حتي بعد از رسيدن به توافق را دارد چه اينکه توافق الجزاير و يا بيانيه اتمي تهران به خوبي سندي بر اين مدعاست . . .
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، با به صدا در آمدن سوت پايان نگارش متن توافق جامع ايران و کشورهاي ۵+۱ و انتقال آن از سطح کارشناسي به سطح سياسي کارشناسان حقوقي و سياسي کشورمان و معاونان وزير خارجه کشورهاي طرف گفت و گو آماده نهايي سازي متن توافق و امضا در مرحله نهايي مي شوند .
البته هرچند از نظر بسياري از تحليل گران داخلي و خارجي اين مذاکرات پس از يک ماراتن ۱۲ ساله اکنون به خط پايان نزديک شده است اما زمينه چيني هاي فروان طرف آمريکايي براي موکول کردن امضاي سند توافق در زماني ديگر بيم فراواني از بهم زدن بازي توسط ايالات متحده در دقايق پاياني را ايجاد کرده است .

پس از اعلام برنامه اقدام مشترک در گفت و گوهاي لوزان که حاکي از جدي شدن روند نهايي توافق هسته اي ايران پس از سال ها چانه زني ديپلماتيک بود موافقان و مخالفان داخلي و خارجي انتقادات و پيشنهادات خود را نسبت به تهيه سند نهايي توافق در مجامع رسانه اي و دانشگاهي مطرح کردند و اين روزها در ضرب الاجل تعيين شده براي پايان نگارش اين سند مهم نگاه ها به هتل کوبورگ وين دوخته شده است تا نتيجه نهايي مهم ترين پرونده سياسي يک دهه گذشته دنيا مشخص شود . نکته اي که در اين ميان بسيار مهم است اين است که در اين ميان و با وجود خوش بيني تيم هاي مذاکره کننده براي پايان اين مذاکرات طولاني اما هنوز نگراني هايي مبني بر بهانه جويي هاي سياسي در راستاي رسيدن به توافق وجود دارد .

بنا بر اين گزارش در حالي که مقام معظم رهبري به صراحت در سخنراني اخير خود در جمع مسئولان عالي کشور از نظريات نظام و خط قرمز هاي توافق نهايي رونمايي کردند اما اولين سنگ در مسير رسيدن به يک متن مورد اتفاق را آمريکايي ها انداختند . تکيه بر موارد توافقي در لوزان در شرايطي توسط تيم مذاکره کننده آمريکا و جان کري مطرح شد که اساسا برنامه اقدام مشترک لوزان تنها يک بيانيه مطبوعاتي با کارکرد هاي خاص خود بوده است و هيچ تعهد الزام آوري براي طرفين در پي نداشته است . در کنار طرح اين موضوع زمزمه هاي رسيدن توافق به مرحله نهايي و عدم امضاي آن تا مدتي معين از سوي هيئت ايالات متحده نيز بار ديگر ذهنيت راجع به سنگ اندازي آمريکايي ها را بيشتر کرد . حتي در روز گذشته فرضيه امضاي توافق نهايي توسط سران کشورهاي گفت و گو کننده در خاک آمريکا و در مقر سازمان ملل متحد نيز مطرح شد که با بررسي بيشتر مي توان آن را در راستاي ايجاد چالش آمريکايي در مسير توافق مشخص دانست .

اين روزها اگرچه دموکرات هاي آمريکايي به شدت به انجام توافق با ايران به عنوان مهم ترين برگ برنده سياست خارجي اوباما در همه سال هاي مسئوليتش براي انتخابات سال ۲۰۱۶ نيازمندند اما اکثريت قوي جمهوري خواهان در مجلس نمايندگان و سنا و از سويي همپيمانان اصلي ايالات متحده از جمله اسرائيل و عربستان با فشار مضاعفي خواهان بر هم خوردن اين توافق هستند . البته در مسير رسيدن به متن نهايي موضع صريح جمهوري اسلامي در برداشته شدن يکجاي تحريم ها در روز اول توافق نيز به بهانه جديد آمريکايي ها تبديل شده است اما رفتار آنها به خوبي نشان دهنده اجراي يک سناريوي نانوشته براي لغو توافق به خصوص در روزها و ساعات پاياني مشخص شده است .
آمريکا پيش از اين نيز به وفور سابقه چنين بدعهدي هايي آن هم در دقيقه ۹۰ و حتي بعد از رسيدن به توافق را دارد چه اينکه توافق الجزاير و يا بيانيه اتمي تهران به خوبي سندي بر اين مدعاست . در موضوع توافق تهران اوباما شخصا به رئيس جمهور برزيل و ترکيه تعهد داده بود که به دليل عدم اعتماد تهران از طريق اين دو کشور آمادگي دارد به وعده هايش عمل کند اما در واقع پس از امضاي توافق توسط وزراي خارجه ايران ، ترکيه و برزيل مبني بر تبادل سوخت آمريکا به هيچ کدام از تعهداتش عمل نکرد و توافق را زير سوال برد .
اکنون بار شکست احتمالي مذاکرات هسته اي تنها متوجه آمريکايي هاست چرا که آنها نبايد انتظار داشته باشند ايران از مواضع اصولي خود به هر قيمتي پايين بيايد و در طرف مقابل نيز با بهانه جويي هاي ظاهر گرا بخواهند به نرمشي که از سوي دولت کشورمان انجام شده است پاسخ منفي دهند .
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|