کد مطلب: 119261
واکنش بازار نفت به دستورات روحاني
تاریخ انتشار : 1393/07/26 13:28:02
نمایش : 1654
همزمان با افزايش اندک قيمت نفت در بازار جهاني پس از دستورات جديد رئيس جمهوري به زنگنه، يارگيري ايران و روسيه در بازار نفت به منظور مديريت سقوط آزاد بهاي طلاي سياه آغاز شده و در اين بين دود سفيد اختلاف نظر درباره نفت ارزان در ارودگاه سعودي‌ها بلند شده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سقوط آزاد قيمت طلاي سياه در طول چهار ماه گذشته نگراني بسياري از کشورهاي نفت و گاز خيز جهان را به همراه داشته است به طوري‌که وزراي نفت و انرژي و روساي جمهور برخي از کشورها به کاهش قيمت نفت واکنش نشان دادند.

برخي از کارشناسان اقتصاد انرژي، يکي از دلايل کاهش قيمت جهاني نفت را ائتلاف آمريکا و عربستان در پائين نگاه داشتن قيمت جهاني طلاي سياه و ضربه زدن به اقتصاد برخي از کشورهاي نفت و گاز خيز جهان همچون ايران، روسيه و ونزوئلا اعلام مي‌کنند.

سيد محمدعلي خطيبي نماينده سابق ايران در اوپک هفته گذشته درباره توافق احتمالي عربستان و آمريکا براي پائين نگاه داشتن قيمت نفت به منظور ضربه زدن به اقتصاد کشورهايي همچون ايران، روسيه و ونزوئلا، گفته بود: در حال حاضر عربستان وارد يکسري معادلات سياسي پيچيده شده و اين احتمال وجود دارد که يکسري امتيازهاي سياسي به خاطر تلاش در کاهش قيمت نفت کسب کند.

همزمان با شکل گيري اين ادعا در بازار جهاني نفت، دولت تدبير و اميد هم از گزند ارزان شدن بهاي اين کالاي استراتژيک در امان نمانده و خطر کسري بودجه به شدت قانون بودجه سال جاري را تهديد مي‌کند.

از اين رو هفته گذشته حسن روحاني رئيس جمهوري با صدور دستوراتي به بيژن زنگنه وزير نفت خواستار استفاده از ابزار ديپلماسي انرژي و مديريت کاهش بهاي جهاني طلاي سياه با استفاده از ظرفيت و پتانسيل کشورهاي عضو اوپک شده است.

آغاز يارگيري ايران و روسيه در بازار نفت

پس از اين اظهار نظر رئيس جمهوري ايران، رئيس جمهوري ونزوئلا هم به اين پيشنهاد ايران واکنش نشان داد به طوري‌که نيکلاس مادورو رئيس جمهور ونزوئلا رسما خواستار برگزاري نشست فوق العاده اوپک شده است.

مادورو با صدور دستورات مشابه رئيس جمهوري ايران به رافائل راميرز وزير سابق نفت و وزير فعلي خارجه ونزوئلا خواستار انجام اقدامات لازم براي برگزاري نشست فوق‌العاده اعضاي اوپک به منظور دفاع از قيمت نفت خام شده است.

رئيس کابينه دولت کاراکاس با تاکيد بر اينکه کاهش مقطعي قيمت نفت به منظور ضربه زدن به روسيه و همچنين ضربه زدن به ونزوئلا انجام گرفته است، معتقد است: البته با گذشت زمان قيمت نفت بار ديگر افزايش مي يابد ضمن آنکه روسيه ۱۰ ميليون بشکه نفت توليد مي‌کند و آمريکا عليه اين کشور اعلان جنگ اقتصادي کرده است.

صنعت نفت ليبي هر چند روزهاي بحراني را به دليل فعاليت گروه هاي شورشي تجربه مي کند اما وزارت نفت اين کشور عضو اوپک رسما از پيشنهاد نفتي ايران و ونزوئلا حمايت کرده و خواستار کاهش توليد نفت توسط اعضاي اوپک شده است.

محمد الحراري سخنگوي شرکت ملي نفت ليبي با انتقاد از قيمت‌هاي فعلي نفت و ارزان دانستن بهاي فعلي طلاي سياه در بازار جهاني، اعلام کرده است: از اوپک درخواست مي‌کنيم باتوجه به اين که عرضه مازاد نفت در بازارهاي جهاني موجب کاهش بسيار زياد قيمت‌ها شده، توليد نفت اعضاي خود را کاهش دهد.

پيام پوتين به بازار نفت

ايران، ونزوئلا، ليبي، اکوادر و الجزاير در کنار روسيه اين روزها به يک ائتلاف جديد براي احياي قيمت طلاي سياه از بحران سقوط قيمت ها تبديل شده اند و در اين بين رئيس جمهور روسيه به عنوان بزرگترين توليد کننده نفت جهان هم به ارزان شدن بهاي نفت واکنش نشان داد.

ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه با بيان اينکه در صورت ادامه روند افت قيمت نفت هزينه هاي بودجه را کاهش مي دهيم، تاکيد مي کند: اگرچه قيمت کنوني نفت پايين‌تر از پيش‌بيني بودجه اين کشور است اما مسکو از کاهش قيمتها نگران نيست و آن را موقتي مي‌داند.

به گفته پوتين روسيه بودجه خود را بر اساس قيمت نفت ٩٦ دلار براي هر بشکه تنظيم کرد. اما در حال حاضر قيمتها پايين‌تر از ٩٦ دلار است. با اين حال، من هيچ بحران و نگراني در اين مسئله نمي‌بينم. زيرا اعتقاد دارم که اين قيمت قرار است بعد از رسيدن به کف، بار ديگر تنظيم شود.

لئونتيوف معاون مديرعامل شرکت روسي روسنفت هم با بيان اينکه مازاد عرضه نفت در بازار موقتي است از تقويت قيمت نفت در بلند مدت خبر داده است.

الکساندر نواک وزير انرژي فدراسيون روسيه هم با متهم کردن سفته بازان در کاهش قيمت جهاني نفت، گفت: دليل اصلي سقوط فعلي قيمت‌ نفت، سفته بازي در بازار است و به راحتي نمي‌توان گفت که تاثيرگذاري اين مسئله چه زماني به پايان مي‌رسد.

دود سفيد اختلافات نفتي در ارودگاه سعودي‌ها

عربستان سعودي هر چند با ارائه تخفيف هاي بزرگ به مشتريان يکي از مهمترين عوامل کاهش بهاي جهاني طلاي سياه در طول چند هفته گذشته لقب گرفته است اما کارشناسان تحمل نفت ۸۰ دلاري در بودجه و اقتصاد عربستان سعودي را در بلند مدت براي اين کشور خطرناک تصور کرده اند.

شبکه خبري سي ان ان عربيک با انتشار گزارشي نوشته است: شاهزاده وليد بن طلال از ارسال نامه اي به ديوان سلطنتي عربستان براي مطلع ساختن ملک عبدالله از احتمال کسري بودجه اين کشور خبر داد.

وليد بن طلال در نامه اي خطاب به پادشاه عربستان ضمن متهم کردن علي النعيمي، وزير نفت عربستان، به ارائه اطلاعات نادرست درباره تاثير کاهش قيمت نفت در وضعيت بودجه اين کشور، گفت: وزير نفت با بي اهميت خواندن کاهش قيمت نفت، توان فکري جامعه را حقير شمرده است.

در کنار عربستان، کشورهايي همچون کويت و امارات متحده عربي هم از مهمترين متحدان نفتي سعودي ها در بين کشورهاي عضو اوپک هستند.

با اين وجود امارات سعي دارد در بحران کاهش قيمت نفت وضعيت اقتصادي اين کشور را عادي جلوه دهد به طوري که محمد بن عبدالعزيز الشحي معاون وزيراقتصاد امارات معتقد است: توليد ناخالص داخلي اين کشور امسال به دليل کاهش قيمت نفت، آسيب نمي بيند.

واکنش بازار به دستور روحاني؛ طلاي سياه گران شد

از سوي ديگر، همزمان با دستورات جديد رئيس جمهوري به وزير نفت ايران براي برگزاري نشست فوق العاده اوپک به منظور مديريت کاهش قيمت طلاي سياه و اعلام آمادگي ونزوئلا و ليبي براي نشست اضطراري اوپک قيمت نفت روز گذشته اندکي افزايش يافت.

بر اين اساس، قيمت هر بشکه نفت برنت براي تحويل در ماه دسامبر، با يک دلار و ۲۰ سنت افزايش به ۸۷ دلار و ۲ سنت رسيد اما همچنان در مسير چهارمين کاهش هفتگي متوالي باقي ماند، همچنين قيمت نفت خام آمريکا براي تحويل در ماه نوامبر نيز با يک دلار و ۳۵ سنت افزايش به رقم ۸۴ دلار و ۵ سنت رسيد.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html