کد مطلب: 117880
بررسي ميزان تحقق وعده هاي فرهنگي-اجتماعي رئيس جمهور
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 960

14 خرداد سال گذشته در مراسم ارتحال معمار کبير انقلاب، رهبر معظم انقلاب خطاب به کانديداهاي محترم رياست جمهوري، هشدار د اد که مبادا صحبت، وعده و شعاري بدهند که در خرداد سال بعد نوار صحبتهايشان را گوش کنند شرمنده بشوند يا فرافکني کنند.نزديک به يک سال از عمر دولت يازدهم مي گذرد، دولتي که معروف به دولت "تدبير و اميد" است و از ابتدا مدعي بود که "کليد" حل مسائل کشور در دستان اوست. مردم نيز به اين نگرش دولت، نسبت به ساير کانديداها اقبال بيشتري نشان دادند و آقاي "روحاني"، را به عنوان رئيس دولت يازدهم انتخاب کردند.

در اين نوشتار موضوعاتي را که ايشان يا در زمان تبليغات انتخاباتي و يا بعد از انتخاب شدن به عنوان رئيس جمهور تحت عنوان "مسائل اجتماعي و فرهنگي" به آن پرداخته اند را مورد بازبيني قرار داده ايم تا مشخص شود چه مقدار از اين وعده ها محقق شده اند و چه وعده هايي هنوز جامه عمل نپوشيده و در حد صحبت و حرف باقي مانده اند.

"خارج کردن فضاى کشور از فضاى امنيتى/ برداشتن چتر امنيتى از حوزه موسيقى و سينما"

شعار آقاي روحاني:

**زيبا ترين راه براي بيان فرهنگ و ارتقا آن سينما است؛ بگذاريم تشکل هاي سينمايي آزاد باشند. (22 خرداد شبکه 3)

**سلام نو: روحانى در نشست استانداران: بايد اجازه دهيم جامعه باز و آزاد باشد، نبايد بگذاريم فضاى جامعه امنيتى شود فضاى جامعه ما بايد فضاى فرهنگى، سياسى و اقتصادى باشد. (17 دى 92 )

مصاديق تحقق:

تابناک: روحانى در گزارش تلويزيونى صد روزه: در عرصه فرهنگ کار خاصى نکرديم و اين خوشحالى اصحاب فرهنگ به علت کاهش يافتن فضاى امنيتى در اين حوزه است.

مصاديق عدم تحقق:

حسام الدين آشنا: اين رفتار مستندسازان »من روحانى هستم « در محکمه افکار عمومي مردم مورد قضاوت قرار مي گيرد.

(6 ارديبهشت، روزنامه اعتماد)

"فضاى باز براى دانشجويان"

شعار آقاي روحاني:

**بايد عنوان دانشجوى ستاره دار را کنار بگذاريم؛ دانشجو بايد در فعاليت سياسى و علمى آزاد باشد و خطوط قرمز اقدامات او مصالح و منافع ملي است. (1 ارديبهشت 92 )

مصاديق عدم تحقق:

روحانى: ما از همه مى خواهيم با شناسنامه حرف بزنند، بگويند از کجا هستند بگويند وابسته به کدام جناح هستند. با نام جناح خود سخن بگويند نه با نام ملت ايران (9 ارديبهشت، افتتاحيه نمايشگاه کتاب)

"رفع معضل بيکاري"

شعار آقاي روحاني:

**دولت تدبير و اميد نخواهد گذاشت جوانا بيکار باشند. (20 خرداد 92 )

مصاديق عدم تحقق:

اکبر ترکان: اميدوارم بتوانيم صنايع پايين دستي را توسعه داده و در بلند مدت شاهد اشتغال در حوزه صنعت و حل مشکل بيکاري باشيم. (6 آذر 92)

"دوري گزيدن از فرهنگي کردن دولت"

شعار آقاي روحاني:

**تا زمانى که فرهنگ ما دولتى است، مسائل حل نمى شود/ کارها را بايد به اصحاب اصلى فرهنگ واگذار کنيم و دولت حامى آن ها باشد (15 خرداد 92)

مصاديق عدم تحقق:

روحانى: با پول مردم و با بيت المال مردم، از دولتى که منتخب مردم است و با راى اکثريت مردم شروع به کار کرده است، کسى بخواهد به جاى نقد، تخريب را پيشه گيرد اين چيزى است که دولت نمى پسندد (9 ارديبهشت، افتتاحيه نمايشگاه کتاب)

"جلوگيرى از رواج فرهنگ اشرافى گرى"

شعار آقاي روحاني:

**فرهنگ اشرافى گرى نبايد بر کشور حاکم باشد/ امروز نگاه به فرهنگ نگاهى قيم مآبانه است در حالى که بايد نگاه به فرهنگ قوام گونه باشد(15 خرداد 92)

مصاديق عدم تحقق:

جشن همسر رئيس جمهور دولت يازدهم براى بزرگداشت مقام زن در تالار حافظيه کاخ سعدآباد برگزار شد ( 31 فروردين 93 )                            

"تأسيس فرهنگستان زبان و ادب آذري"

شعار آقاي روحاني:

**براى آذربايجان در دولت تدبير و اميد شاهد تاسيس فرهنگستان زبان و ادب آذرى در شهر تبريز خواهيم بود ( 20 خرداد)

مصاديق عدم تحقق:

محقق نشده ا ست.

"حل مسائل فرهنگى از طريق فرهنگ و تأکيد بر امنيتى نکردن مسائل"

شعار آقاي روحاني:

**انتقاد به نفع ماست، بايد اجازه دهيم جامعه باز و آزاد باشد، نبايد بگذاريم فضاى جامعه امنيتى شود ( 17 دى 92)

مصاديق عدم تحقق:

محمدرضا نوبخت: مستند من روحانى هستم با اهداف مغرضانه تهيه شده و قابل پيگيرى قضايى است و ما نيز از قوه قضائيه انتظار داريم که پى گيرى کند.

"واگذارى اداره امور سينمايى به تشکل هاى صنفى سينمايى"

مصاديق تحقق:

راه اندازى باشگاه اصحاب فرهنگ و هنر(  16 دى 92  )

"توجه به حريم خصوصى و حقوق شهروندى بر اساس قانون"

شعار آقاي روحاني:

اگر بار اجرايى را مردم بر عهده من بگذارند منشور حقوق شهروندى را تدوين خواهم کرد. در منشور حقوق شهروندى تمام مردم احساس برابرى  خواهند نمود

مصاديق عدم تحقق:

على يونسى: پيش نويس منشور حقوق شهروندى عجولانه بود ( 05 فروردين 92)

"استخدام سه درصد معلولان"

مصاديق عدم تحقق:

وزير تعاون: تشکيل کميته حمايت از حقوق معلولان در شوراى عالى رفاه  (30 آذر 92 )

"بيمه همگانى و اجبارى پايه سلامت"

شعار آقاي روحاني:

در حوزه سلامت توجه به بخش بيمه نيز لازم است. بيمه هاى ما اکنون وضع عجيبى دارند و برخى از دفترچه هاى بيمه مورد پذيرش مراکز درمانى قرار نمى گيرد. ( 16 خرداد 92 )

مصاديق تحقق:

على ربيعى، وزير تعاون: ثبت نام بيش از يک ميليون نفر در طرح بيمههمگانى ( 4 ارديبهشت 93 )

"افزايش بودجه تحقيق و پژوهش به ميزان 3 درصد توليد ناخالص داخلى"

مصاديق عدم تحقق:

پژوهش هاى مجلس: حکم برنامه پنجم توسعه مبنى بر افزايش سالانه  0/5  درصدى و رسيدن به 3 درصد تا پايان برنامه قابل تحقق نيست(2 بهمن 92)

"بازگشايى خانه سينما در ماه اول"

شعار آقاي روحاني:

**سينما دچار مشکلاتى شده است و قطعاً مسائلى مانند خانه سينما را در همان ماه هاى اول درست خواهم کرد. ( 13 خرداد، گفتگوى ويژه خبرى)

مصاديق تحقق:

خانه سينما همزمان با روز ملى سينما و با حضور گروهى از اعضاى اين نهاد صنفى بازگشايى شد ( 21 شهريور)

"تدوين قانون ورزش جمهوري اسلامي ايران"

محقق نشده است

"پيگيري وضعيت معلم هاي اخراجي"

شعار آقاي روحاني:

در سه ماه گذشته تلاش کرديم «فرهنگ امنيتي» را به «امنيت فرهنگي» تبديل کنيم. درباره وضعيت معلمان اخراجي و منع تدريس شده هاي سال هاى گذشته، گفت: همکاران فرهنگى با اين شرايط داريم؛ اعلام کرديم پرونده اين فرهنگيان يک بار ديگر در معاونت حقوقى وزارت آموزش و پرورش مورد بررسى و تجديد نظر قرار گيرد

مصاديق تحقق:

درخواست وزير آموزش و پرورش از رئيس قوه قضائيه: معلمان بازداشتي را عفو کنيد. (25دي ،روزنامه شرق)

"افزايش پهناي باند اينترنت"

شعار آقاي روحاني:

پهناى باند اينترنت در شأن ايرانيان نيست. دنياى امروز دنياى ارتباطات است اما متأسفانه در کشور عده اى در دنياى قرن نوزدهم سير مى کنند.( 26 خرداد 92)

مصاديق عدم تحقق:

وزير ارتباطات: دولت به فضاى مجازى و افزايش پهناى باند اينترنت توجه ويژه دارد و پس از اتمام دوره انحصارى رايتل در سال آينده، نسل سوم تلفن همراه به تمام اپراتورها واگذار مى شود. ( 16 دى 92 )

"تأييد آزادي بيان"

شعار آقاي روحاني:

خبرگزارى فارس: روحانى در جمع مردم آذربايجان غربى: در دولت من آزادى به معناى واقعى وجود خواهد داشت(20 خرداد 1392)

خبرگزارى فارس: روحانى در مناظره تلويزيونى: بايد به رسانه ها مقدارى آزادى عمل دهيم؛ امروز بنگريد رسانه هاى ما چه وضعي دارند (16 خرداد 1392)

خبرگزارى فارس: رئيس جمهور در جشنواره مطبوعات: معتقد به آزادى مسئولانه هستيم/ نبايد شکايتى از مطبوعات وجود داشته باشد (17 ارديبهشت 1392)

مصاديق تحقق:

روزنامه ايران: به ياد بياوريم طوفان آتشي را که روحاني در شب تکريم هنر در حلقه ضيافت هنرمندان به پا کرد. به ياد بياوريد موج بلندي را که او در روز تکريم دانشجو در جمع بزرگان دانشگاه به راه انداخت پرده اول را با دريدن حجاب تصنعي ممنوع القلم ها به آخر رساند و پرده دوم را با شکستن بت واره نقد ناپذيري قدرت به پايان رساند. ديروز نوبت به پرده سوم رسيد. آنجا که با زباني تند و تلخ هشدار داد قلم هاي شکسته و دهان هاي بسته به زوال اعتماد عمومي و ميل مردم امکانات ارتباطي بيگانگان مي انجامد (18 اسفند 92)

 ايسنا: شمس الواعظين در مورد مانع بازگشايى انجمن صنفى روزنامه نگارى گفت: شکايت از انجمن صنفى توسط وزارت اطلاعات، پس گرفته شد. در کنار وزارت اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى و وزارت کار و رفاه اجتماعى نيز براى بازگشايى انجمن صنفى روزنامه نگاران اعلام آمادگى کرده اند. در اين ميان فقط قوه قضائيه هنوز مجوزى براى فک پلمپ دفتر انجمن صادر نکرده که ما اميدواريم اين اتفاق به زودى صورت بگيرد (31 فروردين 93 )

مصاديق عدم تحقق:

رجا نيوز: سند تاريخى آزادى بيان در دولت اعتدال!/تذکر شديد هيئت نظارت بر مطبوعات به هفته نامه 9 دى، به دليل نقد توافقنامه ژنو ( 1392 / 10 / 23 )

پيک ايران: کارنامه آزادى مطبوعات در دولت روحانى به همان سياهى دولت هاي پيشين حکومت اسلامي/ توقيف روزنامه «آسمان»، «نشاط»، «هم ميهن»، «بهار» (1 اسفند 92 )

راديو فردا: انتقاد گزارشگران بدون مرز از وضعيت آزادى بيان در دولت روحانى ( 29 آبان 92 )

فارس: بان کى مون: روحانى به وعده افزايش آزادى ها عمل نکرده است.(20 اسفند 92)

باشگاه خبرنگاران: مسئول سياسى بسيج دانشجويى دانشگاه صنعتى اميرکبير در رابطه با جلوگيري از اکران مستند «من روحاني هستم» در دانشگاه امير کبير گفت :ما دانشجويان و فعالان تشکل هاي دانشجويي فشار وزارت علوم به دانشگاه ها در حوزه آزادي بيان و نقد را کاملا احساس و لمس مي کنيم و اميدواريم اين مسأله به شکل مناسبي تغيير کند، زيرا اين روند با شعار هاي مطرح شده در اين حوزه همخواني ندارد(8 ارديبهشت 93)

بر اساس موارد ذکر شده، مشخص شد که از 17 مورد مسائل اجتماعي و فرهنگي که آقاي دکتر روحاني راجع به آنها اظهار دغدغه مندي کرده بودند، 11 مورد آنها محقق نشده و صرفا در حد صحبت باقي مانده است، 4 مورد محقق شده و به وعده ها عمل شده است و در 2 مورد هم تلاش هايي در جهت تحقق صورت گرفته است اما در مواردي دچار تناقض شده اند.

از آنجايي که اين دولت، اعتدال گرايي را سرلوحه عملکرد خود قرار داده  و همچنين به دليل اينکه شخص آقاي روحاني خود را حقوقدان مي داند، در نتيجه مردم توقع دارند تا در همه عرصه ها، وعده ها و حرف هايي زده شود که قابليت اجرايي شدن داشته باشند و دولت مردان نيز مسئولانه به وعده هاي خود عمل کنند که در غير اينصورت زمينه ساز ايجاد بي اعتمادي بين دولت و ملت مي شود.

منبع: دانا

 

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html