کد مطلب: 117319
چرا آمريکا نمي‌تواند اموال بنياد خيرخواهانه علوي را مصادره کند؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1410

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بنياد علوي يک سازمان غيرانتفاعي در آمريکا است که براي انجام امور خيريه در اين کشور تأسيس شد. بخش اعظمي از هزينه‌هاي اين بنياد از اجاره آسمان‌خراش "??? خيابان پنجم" تأمين مي‌شود که پيشتر با عنوان "پياژه بيلدينگ" شناخته مي‌شد. اين ساختمان ?? طبقه که در نزديک مرکز راکفلر در خيابان ?? نيويورک واقع است، در سال ???? تأسيس شده است. گفته مي‌شود که ارزش اين ساختمان دستکم ??? ميليون دلار است. ?? درصد از سهام اين ساختمان در اختيار بنياد علوي و ?? درصد از سهام آن نيز در اختيار شرکت آسا است.

اخيرا دادگاه‌هاي آمريکا با ادعاي ارتباط بين شرکت آسا و بانک ملي ايران که تحت تحريم‌هاي آمريکا بوده و نيز ارائه خدمات مالي و پولشويي از جانب بنياد علوي به نفع دولت ايران، دست به مصادره دارايي‌هاي آنها از جمله ساختمان "??? خيابان پنجم" زده‌اند. دادگاه آمريکايي علاوه بر اين ساختمان چندين ساختمان عبادي فرهنگي ديگر متعلق به بنياد علوي را مشمول حکم ضبط اموال کرده است.

ساختمان "??? خيابان پنجم" يکي از چندين ملک متعلق به بنياد علوي است که حکم مصادره آن توسط دادگاه آمريکايي صادر شده است

ساير دارايي‌هاي اين بنياد عبارتند از چندين هکتار زمين در ويرجينا، چهار مرکز آموزش‌هاي اسلامي در مريلند، کوئينز، هيوستون و کاليفرنيا.

بنياد علوي سازماني براي ترويج فرهنگ و ارزش‌هاي انساني و اسلامي و نيز کمک به فاجعه‌ديدگان آمريکايي

بنياد علوي در پايگاه اينترنتي خود، اهدافش را چنين توصيف مي‌کند: "هدف بنياد علوي ترويج تلاش‌هاي خيريه و بشردوستانه از طريق برنامه‌هاي آموزشي، مذهبي و فرهنگي است. بنياد اين کار را با ارائه کمک به سازمان‌هاي غير انتفاعي در سازمان ملل که از هماهنگي بين مذهبي حمايت کرده و فرهنگ اسلامي و زبان، ادبيات و تمدن فارسي را ترويج مي‌کنند، انجام مي‌دهد."

بنياد علوي برنامه‌هاي خود را به شرح زير معرفي مي‌کند:

• اعطاي کمک مالي به کالج‌ها و دانشگاه‌ها
• اعطاي کمک مالي به مدارس فارسي
• اعطاي کمک مالي و وام به سازمان هاي اسلامي
• توزيع رايگان کتاب‌هاي اسلامي
• اعطاي کمک مالي به فعاليت‌هاي مرتبط با بلاياي طبيعي
• حمايت از هنر
• تحقيقات دانشگاهي
• گفتگوي بين مذهبي و پلوراليسم مذهبي
• وام‌هاي دانشجويي

از جمله کمک‌هاي اين بنياد مي‌توان به کمک ??? هزار دلاري به هلال احمر آمريکا براي کمک به آسيب‌ديدگان طوفان سندي در ژانويه ???? اشاره کرد.

سابقه اقدامات قضايي عليه بنياد علوي

اتهام‌زني به بنياد خيريه علوي سابقه‌اي طولاني دارد. پليس نيويورک در سال ???? مدعي شده بود که مأمورين اطلاعاتي ايران از طريق برخي سازمان‌ها و نهادها شامل بنياد علوي حضور گسترده‌اي در آمريکا دارند.

بنياد نيز در پاسخ به اين اتهامات مضحک اعلام کرد: "بنياد علوي هيچ پيوند رسمي يا غير رسمي با دولت ايران و يا سازمان‌هاي اطلاعاتي ايران ندارد. ما با يافته‌هاي اين گزارش مخالف هستيم و اعلام مي‌کنيم که اتهامات مطرح شده در آن در رابطه با بنياد کاملا نادرست است."

ارزش ساختمان متعلق به بنياد علوي در نيويورک دستکم ??? ميليون دلار برآورد شده است

اتهامات دادستاني عليه اين بنياد از سال ???? آغاز شد. در آن زمان دادستان‌هاي آمريکايي اعلام کردند اين بنياد قانون منع مبادلات تجاري با ايران را زير پا گذاشته و همچنين به پولشويي پرداخته است. متعاقب اين امر قاضي دادگاه بدوي ?? سپتامبر ???? حکمي عليه اين بنياد صادر کرد. بخش دوم رأي دادگاه نيز در ?? مارس ???? صادر شد.

اما از نکات جالب دادگاه ?? سپتامبر اين مسأله بود که بنياد و وکلاي مدافع آن با صرف ساعت‌ها وقت، خود را آماده حضور در دادگاه با هيات منصفه کرده بودند اما به تشخيص قاضي و تنها چند روز پيش از موعد دادگاه (?? سپتامبر) برگزاري دادگاه لغو شد و قاضي رأي خود را اعلام نمود. بر مبناي همين حکم ، دولت کليه فعاليت‌هاي مالي بنياد علوي اعم از پرداخت هزينه‌هاي قبلي، هزينه‌هاي جاري و حتي هزينه‌هاي مربوط به تيم مکالت را متوقف کرده و حساب‌هاي بانکي آن را مسدود نمود.

در ?? مارس ???? دادگاه بخش دوم حکم خود را که مشخصا به هفت ملک ديگر تحت مالکيت بنياد مربوط مي‌شد صادر کرد. بر اساس حکم صادره‌، بنياد در مورد اتهام تخطي از قوانين تحريم عليه دولت ايران مبني بر منع هرگونه مراوده تجاري با آن دولت مجرم شناخته شده است.

پس از رأي کاترين فارست، قاضي فدرال داگاه جنوب نيويورک، درآمدهاي حاصل از فروش احتمالي ساختمان ??? خيابان پنجم که دستکم ??? ميليون دلار خواهد بود به قربانيان حملات تروريستي – شامل حملات تروريستي ?? سپتامبر – پرداخت خواهد شد.

اين قاضي تأييد کرد که بنياد علوي فعاليت‌هاي خيريه نيز انجام داده است اما اين فعاليت‌ها براي چشم‌پوشي از پيوندهاي اين سازمان با ايران کافي نيست.

فارست نوشت: "دادگاه مي‌داند که علوي فعاليت‌هاي خيريه مشخصي نيز شامل اعطاي کمک مالي به دانشگاه‌ها، مدارس و نيز برنامه‌اي هنري و ادبي انجام داده است."

اين قاضي در حکم ماه مارس خود اعلام کرد که شش ملک اين بنياد در کوينز، تگزاس، کاليفرنيا، ويرجينيا و مريلند نيز بايد ضبط شود.

قوانين آمريکا دولت اين کشور را از مصادره اموال بنياد علوي منع مي‌کند

اما وزارت خزانه‌داري آمريکا روز پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد که عوايد حاصل از فروش اين آسمان‌خراش به قربانيان حملات شبه‌نظامي‌هاي مرتبط با ايران پرداخت خواهد شد. اين اعلام نظر وزارت خزانه‌داري آمريکا در حالي اعلام مي‌شود که هنوز دادگاه نظر نهايي خود را صادر نکرده است. بر اساس بند ?? مقررات فدرال آيين محاکمات و دادرسي مدني هنوز رأي دادگاه تکميل نشده است و بنياد علوي مي‌تواند پس از صدور حکم نهايي در داگاه عالي آمريکا خواهان تجديد نظر شود. بنابراين مشخص نيست که چگونه خزانه‌داري آمريکا قبل از صدور رأي نهايي اعلام مي‌کند که عايدات حاصل از فروش ساختمان بنياد به قربانيان تروريسم تحت حمايت ايران – شامل حملات ?? سپتامبر – تعلق خواهد گرفت.

تا زمان اعلام حکم دادگاه عالي آمريکا دولت اين کشور قادر به مصادره اموال بنياد علوي نيست

بنياد علوي نيز در آخرين بيانيه خود با اشاره به توافق دولت آمريکا و شاکيان آمريکايي براي اختصاص عوايد حاصل از فروش ساختمان "??? خيابان پنجم" به بازماندگان و قربانيان حملات تروريستي که مدعي هستند توسط شبه‌نظامي‌هاي تحت حمايت ايران انجام گرفته‌اند، اعلام کرد: "اين توافق تنها زماني مي‌تواند اجرايي شود که تصميمات قبلي دادگاه منطقه‌اي (?? سپتامبر ????، و ?? مارس ????) در داگاه تجديدنظر نيز تأييد شوند."

بنياد علوي؛ نمونه‌اي نادر از حمله دادگاه‌هاي آمريکايي به يک بنياد مذهبي

محققين حقوقي مي‌گويند موارد معدودي در تاريخ آمريکا وجود دارند که در آنها مقامات مجري قانون يک مکان عبادي را ضبط کرده‌اند. اين حکم چنان تعجببرانگير و بي‌سابقه بود که مار ک استرن، يکي از کارشناسان آزادي‌هاي مذهبي که با کنگره يهودي آمريکا همکاري مي‌کند اعلام کرد مواردي از اين دست بسيار نادر هستند.

سخنگوي وزارت خارجه کشورمان نيز با اشاره به تصميم دادگاه آمريکايي براي مصادره اموال و دارايي‌هاي بنياد خيريه علوي اين اقدام را مغاير واقعيات، فاقد اعتبار و وجاهت قانوني و حتي نقض تعهدات آمريکا براي تضمين آزادي مذهب شهروندانش توصيف نمود.

اما جالب توجه است که بنياد علوي بايد بهاي خون قربانيان حوادث ?? سپتامبر را نيز بپردازد، کساني که توسط تروريست‌هاي افراطي حاصل سال‌ها سياه‌کاري سازمان‌هاي جاسوسي آمريکا و همتايان منطقه‌اي‌شان در افغانستان کشته شدند. اگر کسي قرار است به دليل اين جنايت مشکوک محاکمه شود، مقامات اطلاعاتي و سردمداران تجاري و سياسي آمريکا بايد متهمين رديف اول باشند نه يک بنياد خيريه که هزاران دلار را صرف بهبود وضعيت آمريکايي‌هاي فاجعه‌ديده کرده است.

منبع:فارس

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html