به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار،حسن روحاني در همايش ملي زنان نقشآفرين عرصه اقتصاد و فرهنگ با اشاره به جايگاه و شخصيت حضرت فاطمهزهرا(س) گفت: حضرت فاطمه نه تنها الگويي براي همه زنان بودهاند، بلکه الگويي براي همه انسانهاهستند.
روحاني ويژگي حضرت زهرا(س) را شهامت، شجاعت، حقباوري، حقمداري و دفاع از حق خواند و افزود: انتخاب روز ولادت اين بانوي بزرگوار به عنوان روز زن انتخاب بجايي است، البته اين به آن معنا نيست که سخن گفتن از حقوق بانوان تنها به اين روز اختصاص داشته باشد.
مرد را جنس اول نميدانيم
وي تعاليم اسلامي در زمينه حقوق زنان و مردان را يادآور شد و افزود: طبق معيارهاي اسلامي نه مرد را جنس اول ميدانيم و نه زن را جنس دوم؛ زن و مرد در برابر يکديگر نيستند و زنان در کنار مردان مانند يکديگر داراي مقام و کرامت انسانياند.
رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه نه زن برتر است و نه مرد بالاتر از زن، اظهار داشت: در تاريخ ايران از قرنها پيش زنان براي احقاق حقوق خود به پا خاستهاند و مسير تعالي را دنبال نمودهاند.
رئيس جمهور اظهار داشت: زنان و بانوان ما همان کساني هستند که نقششان در نهضت اسلامي از مردان کمتر نبود.
زنان در آغاز نهضت اسلامي در صف اول بودند
روحاني با اشاره به حضور زنان در عرصههاي مختلف از قبيل نهضت تنباکو و نهضت اسلامي تصريح کرد: زنان در آغاز نهضت اسلامي در صف اول بودند و همه جا دوشادوش مردان پرچم انقلاب را بر دوش داشتند.
وي با بيان اينکه انقلاب فضاي جديدي را براي زنان با ايمان فراهم کرد، ادامه داد: امام(ره) زنان را از گوشه خانه به صحنه جامعه آورد.
رئيس جمهور افزود: امام کسي بود که جلوي افرادي که ميخواستند در دانشگاه بين زنان و مردان ديوار بکشند، ايستاد.
روحاني با اشاره به همزماني روز تکريم زن با روز ولادت امام خميني (ره) اظهار داشت: ما راه و مسير آن امام را طي ميکنيم؛ زنان ايراني که در فراز و نشيب تاريخي مشکلات فراواني داشتهاند و هنوز هم اين مشکلات به اتمام نرسيده است در دوران حاکميت سنت به گونهاي و در زمان ظهور تجدد و مدرنيته نيز از سوي ديگر دچار مشکلاتي بودهاند.
رئيسجمهور با بيان اينکه آن زمان زنان را در پستوها زنداني ميکردند و اينچنين مقام و موقعيت زنان را فرو ميکاستند، افزود: در زمان تجدد نيز عدهاي ميخواهند زنان بازيچه و ابزار دست مردان قرار گيرند از اين رو در هر دوره به بانوان ظلم شده است.
وي با تأکيد بر اينکه بعد از انقلاب اسلامي ايران قدمهاي مهمي بر مبناي احکام الهي برداشته شد، گفت: خداوند عبادت و خشوع زنان و مردان را در قرآن کنار يکديگر قرار ميدهد.
ترس از حضور و تعالي زن را به پاي اسلام و قرآن ننويسيد
روحاني تأکيد کرد: آنهايي که از حضور زن و تعالي زن ميترسند و چنين ايده و اعتقادي دارند لطفا اين اعتقاد غلط را پاي اسلام، دين و قرآن ننويسند.
رئيسجمهور با بيان اينکه مقام مادري يک مقام بسيار شايسته و والا است، خاطر نشان کرد: ترديدي نيست که اگر پدر به جامعه ميآيد وظيفه و مسئوليت پدري را فراموش نميکند لذا اگر مادر هم به جامعه بيايد مسئوليت مادري را فراموش نخواهد کرد.
وي ادامه داد: درست است که هيچ رسالتي بالاتر از تربيت فرزندان و انسانها وجود ندارد اما آيا تربيت فرزند، رسيدگي به امور خانه و رئيس خانواده با حضور در جامعه و رسالتهاي اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي تضاد دارد؟
روحاني با طرح اين پرسش که آيا فقط خانه مأمن زنان است، گفت: ما بايد اين امنيت را به جامعه، خيابان و همه جا گسترش دهيم.
رئيسجمهور با بيان اينکه با نگاه به تاريخ ? دهه گذشته و در دوران نهضت اسلامي و پس از انقلاب ميبينيم زنان انسانهاي مبارزي بودند که در برابر استبداد و رژيم استبداد مقاومت کردند، افزود: آنها همواره صبور و استوار بودند و به عنوان همسران و مادران رزمندگان، شهدا، جانبازان و آزادگان با ايستادگي خود به همه روحيه داده و کشور را از تجاوز متجاوزين نجات دادند.
وي تصريح کرد: زنان يعني انسانهايي که با استعداد خود در دانشگاه، مدرسه، بيمارستان، کارخانهها و در همه جا حضور يافتند و حضوري تأثيرگذار نيز داشتند از اين رو امروز کجا را سراغ داريم که حضور زنان را در آن احساس نکنيم.
روحاني در عين حال خاطر نشان کرد: چرا عدهاي حضور زن را تهديد احساس ميکنند، زن چه تهديدي است، برخي فکر ميکنند به محض اينکه زن از در خانه خارج شود عرش اخلاق و عفت عمومي خدشهدار ميشود. در حالي که زنان خود پاسدار عفت جامعه هستند.
فرهنگ تبعيض و تبعيض فرهنگي را نميپذيريم
رئيسجمهور حضور زنان در صحنههاي اجتماعي را يک فرصت توصيف کرد و گفت: اگر در گوشهاي از جامعه هم اشکالي وجود دارد بايد آن را به خود بانوان واگذار کنند و نبايد با خشونت و تکبر با زنان عزيز جامعه برخورد کرد.
وي تأکيد کرد: ما فرهنگ خشونت، خشونت فرهنگي، فرهنگ تبعيض و تبعيض فرهنگي را براي جامعه و به ويژه زنان نخواهيم پذيرفت.
حسن روحاني با بيان اينکه امروز زنان ما در تمام عرصهها با وقار، کرامت، شخصيت و عفاف مانند مردان فعاليت ميکنند اظهار داشت: مگر ميتوان نيمي از جامعه را فراموش کرد و ?? درصد از افراد جامعه را در حاشيه گذاشت.
زنان بايد داراي فرصت برابر، مصونيت برابر و حقوق اجتماعي برابر باشند
رئيسجمهور ادامه داد: زنان بايد داراي فرصت برابر، مصونيت برابر و حقوق اجتماعي برابر باشد؛ ما براي آنکه در اين مسير به مقصد برسيم راهي طولاني در پيش داريم.
وي با اشاره به اقدامات ارزشمند دولت در زمينه علم، اشتغال و تحصيل براي بانوان ادامه داد: امروز زنان در بخشهاي مختلف فرهنگ و اقتصاد حضور دارند و شما فيلمي را نميبينيد که زنان به عنوان بازيگر، کارگردان و يا نويسنده در آن حضور نداشته باشند و در دانشگاهي نيست که حضور زنان فرهيخته و تحصيلکرده را شاهد نباشيم.
روحاني ايجاد فضاي کسب الکترونيک را باعث فراهم شدن شرايط کاري بهتر براي زنان دانست و افزود: امروز با پيشرفت علم و دانش صحنههاي فراواني براي حضور زنان فراهم است.
نياز به الگو پذيري از غرب نداريم
رئيسجمهور با بيان اينکه ما نيازي نداريم که براي راه آينده بانوان خود از غرب الگو بگيريم تصريح کرد: زن نهتنها در زمينه اقتصاد و فرهنگ که سخن اصلي رهبر انقلاب در سال جديد است ميتواند تاثيرگذار باشد بلکه در تمام صحنهها قابليت حضور دارد.
وي با تاکيد بر اينکه هنوز ظلم و خشونت نسبت به زنان پايان نيافته است اضافه کرد: از روستاها گرفته تا مرکز کشور هنوز هم زناني هستند که از رفتار ناعادلانه مردان نهتنها در فغاناند بلکه در هراس هستند؛ اين دوران بايد پايان يابد.
روحاني تصريح کرد: من به وصف يک حقوقدان و رئيس دستگاه اجرايي اعتراف ميکنم که هنوز کاستيهاي فراواني درباره حقوق زنان و مسائل جنسيتي در کشور وجود دارد.
رئيسجمهور ادامه داد: دولت و نظام خود را مرهون حضور فعال زنان آگاه مشارکتجو در صحنه اجتماع و پاي صندوق آرا ميداند.
وي با اشاره به وعده دولت در زمينه ايجاد فرصتهاي بيشتر براي زنان و دختران در جهت حضور در اجتماع گفت: دولت به اين عهد خود با زنان و دختران وفادار است البته در بسياري از زمينهها دست ياري خود را به سوي ملت، بانوان و ارگانهاي ديگر نظام دراز ميکنم.
روحاني با بيان اينکه براي رسيدن به هدف نهايي در جهت احقاق حقوق زنان همه بايد کمک کنند افزود: از انديشمندان و فقهاي انديشمند ميخواهم که به صحنه بيايند و نياز امروز جامعه را با منابع پوياي فقه منطبق کنند زيرا اسلام عزيز براي همه نيازهاي امروز جامعه ما برنامه دارد.
رئيسجمهور از معاونت زنان و امور خانواده رياستجمهوري درخواست کرد که ضمن همکاري با انديشمندان جامعه مدني و بخش خصوصي راه را براي فرصت بيشتر زنان در جامعه هموار کند.
بدون زنان اعتدال و اميد و تدبير استقرار نخواهد يافت
وي خطاب به زنان اظهار داشت: بدون شما مادران و همسران در اين کشور اعتدال، تدبير و اميد استقرار نخواهد يافت.
روحاني خانواده را اساس و بنيان اصلي جامعه دانست و افزود: بايد بدانيم اگر به نيمي از جمعيت کشور توجه نکنيم شاهد رشد و توسعه واقعي در آن کشور نخواهيم بود.
رئيسجمهور در پايان خاطرنشان کرد: با نقش و توان زن ما شاهد جامعهاي بهتر و توسعهيافتهتر خواهيم بود.
منبع:فارس