کد مطلب: 117233
گزيده مطبوعات 26 فروردين/غفلت از تنيده شدن فرهنگ با اقتصاد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1202

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، روزنامه هاي اصلاح‌طلب طي روزهاي اخير ضمن برجسته کردن و اصرار بر دفن "فراي" در اصفهان، از دولت مي خواهند تا از معرفي ابوطالبي به عنوان سفير ايران در سازمان ملل منصرف شود.

مشاطه هاي شبکه زرد

روزنامه کيهان: شبکه حزبي و رسانه‌اي زردي که در کشور ما فعال است، چالشي مهم بر سر راه منافع ملي در حوزه‌هاي اقتصادي، فرهنگي و سياست داخلي و خارجي است. اين شبکه رويکردي به غايت مبتذل و به شدت پرتناقض دارد؛ شبکه‌اي فاقد اصول ثابت که يک طيف آن، آلوده به باندبازي و حزب‌زدگي کورکننده است و طيف ديگر آن به مثابه پايگاه رسانه‌اي و سياسي بيگانه عمل مي‌کند و بنابراين، جهت‌گيري‌هايش با رسانه‌هاي ضد ايراني آمريکا و انگليس مو نمي‌زند. باندبازي توأم با بي‌توجهي به حرمت‌هاي قانوني و اخلاقي و ديني موجب شده تا طيف اول از همگامي با طيف دوم و هم‌پوشاني در بسياري از رويکردها احساس عار نکند. دولت محترم با چند چالش عمده در حوزه سياست خارجي، فرهنگ و اقتصاد مواجه است و جا دارد ضمن ارزيابي روند 7-8 ماه گذشته، به اين واقعيت توجه کند که ساماندهي اقتصاد و فرهنگ در داخل و حفظ منافع ملي در حوزه سياست خارجي مستلزم فاصله‌گذاري با اين شبکه زرد است.

مطالبات معوق مردم

روزنامه مردم سالاري: اگر فرهنگ جامعه اصلاح شود، که اقتصاد هم به سامان خواهد شد. از دل فرهنگ نماينده مجلس، دولتمرد و قاضي برمي‌آيد و اگر فرهنگ درست شود هر شخص در مصدرکار خود درست عمل مي‌کند. پس فرهنگ زيرمجموعه اقتصاد نيست بلکه زيربنا و اساس همه امور است. اما متاسفانه در ادارات و نهادها بيشتر به بخش مالي و اقتصادي و آن هم به عنوان بهره‌برداري اداري و صنفي و جناحي و... توجه شده و بعضا سوءاستفاده هم صورت گرفته است. اين درست که اگر براي فرد معاش نباشد، معاد نمي‌شناسد و فقر، کفر مي‌آورد اما اين را براي شخصي گفته‌اند، نه براي منافع گروهي! اگر ما معتقد به انقلاب معنوي و فرهنگي هستيم، اگر يادواره‌ها و همايش‌هاي ارزشي برگزار مي‌کنيم و ادعاي اخلاق و آداب را داريم. بايد فرهنگ را اصل بدانيم و به آن بيشتر بپردازيم و آموز‌ش‌وپرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را تقويت کنيم و به کتاب بيشتر و بيشتر بپردازيم.

آزمون دشوار اوباما

روزنامه جمهوري اسلامي: مصوبه کنگره آمريکا درباره عدم صدور رواديد براي نماينده پيشنهادي ايران در سازمان ملل زماني حالت اجرايي به خود مي‌گيرد که به امضاي رئيس جمهوري اين کشور برسد. اوباما که از ناحيه جمهوري خواهان کنگره به شدت تحت فشار قرار دارد، اکنون با آزمون دشواري براي امضا يا عدم امضاي اين مصوبه مواجه است. آزموني که يک طرف آن برملا کننده خوي استکباري و زياده‌خواهي نهفته در نظام سرمايه‌داري حاکم بر آمريکاست و طرف ديگر مي‌تواند ميزان پايبندي مقامات کاخ سفيد به رعايت قوانين و مقررات بين‌المللي هر چندبه شکل ظاهري را نشان دهد.  آنچه از دولتمردان و مسئولين سياست خارجي کشورمان انتظار مي‌رود اينست که بر موضع برحق خود شجاعانه بايستند و در برابر زورگوئي‌ها و زياده‌خواهي‌هاي مستکبرين که از ابتداي پيروزي انقلاب عناد و کينه خود را نسبت به نظام مقدس جمهوري اسلامي پنهان نکرده‌اند کوتاه نيايند و البته با درايت و تدبير که شعار دولت جديد است پاسخ زياده‌خواهي‌ها را بدهند.

کودکان کار و گفتمان دولت

روزنامه شرق: در گفتمان جديد مدل‌ها و الگوهاي توسعه، نابرابري ذاتي جوامع در حال توسعه، فقر و بيکاري و خشونت‌گرايي در عرصه بين‌الملل از جمله علل اصلي تاثيرگذار بر شکل‌گيري کار کودکان به شمار مي‌آيند. همچنين در بيان راهکارها براي مقابله با کار کودکان بر ايجاد اشتغال، اشتراک دانش، دسترسي به آمار دقيق، اجتماعي ديدن کار کودکان و استفاده از فرهنگ‌هاي بومي، ملي و ديني بارها تاکيد شده است.

پشت پرده ترديد اروپا در تحريم روسيه

روزنامه خراسان: تعامل ديرينه کشورهاي به ظاهر دسته دوم اروپايي اکنون به حاشيه امن روسيه تبديل شده است. اکنون مانع بزرگ بر سر تحريم روسيه، شرايط لهستان، چک، مجارستان، اسلواکي، روماني و ... است. همان کشورهايي که راي شان در ساز و کارهاي نابرابر راي گيري در اتحاديه اروپا ارزش کمتري دارد. واقعيت ديگر اين که هميشه تروئيکاي اروپايي (انگليس،فرانسه و آلمان) کليد تعامل با اروپا نيستند. همچنان که در بحران اوکراين نتوانستند منافع کشورهاي جزء را تامين کنند و اکنون نيز توان مديريت تصميم گيري واحد در حوزه سياست خارجي را ندارند.

مديران فرهنگي و غفلت از تنيده شدن فرهنگ با اقتصاد

روزنامه سياست روز: اينکه رهبر معظم انقلاب در پيام نوروزي خود عنوان سال ???? را سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي» نام نهادند، از زواياي مختلف قابل تبيين است. اگر چه حوزه اقتصاد و فرهنگ به ظاهر دو حوزه مجزا هستند اما بي‌شک نمي‌توان به سادگي به اين سوال پاسخ داد که به راستي کدام يک از اين دو حوزه بر ديگري تفوق دارد و کدام يک بيشتر به ديگري نيازمند و متعهد است. از همين رو امکان بهره‌مندي از قواعد يک حوزه براي تبيين مفاهيم حوزه ديگر نيز از ارتباط تنگاتنگ اين دو حوزه با يکديگر دارد. اينجا همان نکته‌ مغفولي است که در بسياري از فعاليت‌هاي فرهنگي مانع از دستيابي به توفيق و هدف‌گذاري ايده آل مي‌شود. يعني همين ندانستن و عدم پيش‌بيني هزينه‌ها و عدم درک تناسب آن با فايده همواره يکي از بزرگ‌ترين مشکلات مغفول مديريت فرهنگي بسيار ضعيف دولتي در کشور است. گويي دولت‌مردان ککشان هم گزيده نمي‌شود از اينکه توان آن را ندارند که در پي طرح‌ريزي مبتني بر هزينه و فايده و سود‌آور بودن مادي و يا معنوي يک کنش فرهنگي بر اجرا و يا عدم اجراي آن تاکيد کنند و نه بر اساس باري به هر جهت بودن و معيار «براي شما آب نداشته باشد براي ما نان دارد.

يک دولت و چند مخمصه‌ خودساخته

روزنامه ابتکار: دولت در يک منگنه و مخمصه ناخواسته اما خودکرده ديگري گرفتار آمده است که علي الظاهر در کوتاه مدت راه پس و پيشي براي برون رفت از آن متصور نيست. در يک سوي کارزار تندروهاي آمريکايي هستند که با اين انتخاب بهانه لازم براي زير سوال بردن تلاش‌ها براي رفع برخي اختلافات از طريق ميز مذاکره را به دست آورده‌اند و با تهييج عرصه داخلي خود، سعي در تحت فشار قراردادن هم تهران و هم طيف آمريکايي طرفدار ديپلماسي دارند. در سوي ديگر تندروهاي داخلي کشورمان قرار دارند. عملکرد هفت،هشت ماهه اين طيف از منتقدان دولت اعتدال نشان داده است که آنها همواره مترصد کوچکترين گاف و اهمال و کاستي به ويژه در حوزه سياست خارجي هستند تا از آن براي کوبيدن دولت و تيم ديپلماسي روحاني استفاده کنند. اين فرصت با بهانه جويي آمريکايي‌ها در ماجراي معرفي ابوطالبي فراهم شده و خط و نشان‌هاي داخلي کار پاستور و دستگاه سياست خارجي براي بازنگري در اين انتخاب و يافتن راهي ميانه را سخت تر کرد. ناگفته نماند که اگر چنين ماجرايي در دولت سابق اتفاق مي‌افتاد چندان تعجب برانگيز نبود اما توقع قرار گرفتن دولت تدبير در چنين مخمصه اي براي بسياري دور از انتظار بود. از يک سو دولت نهم و دهم يد طولايي در انتصاب‌هاي جنجال برانگيز و خلاف مصلحت و منطق داشت و از سوي ديگر کليددار پاستور در هشت سال گذشته موجوديت خود را در تنش و تهاجم و بحران در عرصه سياست خارجي مي‌ديد و استاد بهانه دادن به دست اين و آن کشورغربي و عربي براي تقابل و بهانه جويي بود.

هجمه‌هاي قابل تامل به هاشمي

روزنامه آرمان: چند روز است که برخي نمايندگان مجلس موضوعاتي را در مورد يکي از اقدامات بزرگ آيت‌ا... هاشمي مطرح مي‌کنند که دور از واقعيت است. آيت‌ا... هاشمي در دوره‌هاي مختلف همواره مورد هجمه تندروها قرار داشته و آنها هر بار، موضوع جديدي را دستاويز هجمه به وي قرار مي‌دادند. روزي فرزندان، روز ديگر ثبت‌نام در انتخابات و همواره موضوعي براي هجمه پيدا مي‌کردند که صحت آن برايشان در اولويت نهايي قرار داشت. براي درک بهتر هجمه‌ها به آيت‌ا... هاشمي جديدترين موضوع از سوي منتقدان به طرح تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد بازمي‌گردد. ايده تشکيل دانشگاه آزاد، که از سوي آقاي هاشمي رفسنجاني در سال‌هاي اول پيروزي انقلاب مطرح شده است، گامي بزرگ در جهت مدرن کردن نهادهاي علمي در کشور بود. تا پيش از تاسيس دانشگاه آزاد، «نهاد علم» تنها در اختيار دولت بود و دانشگاه‌ها در ايران همگي به صورت دولتي اداره مي‌شدند و اين متفاوت با شيوه مديريت دانشگاه‌هاي بزرگ دنيا همچون آکسفورد و کمبريج است که زمان تاسيس برخي از اين دانشگاه‌ها به دوره رنسانس و پيش از آن بازمي‌گردد.

الگوي رفتاري امريکا در قبال ايران

روزنامه ايران:‌ اوباما در پيگيري خط مذاکره با ايران بيشتر متأثر از الگوي دموکرات‌هاي دوره کلينتون است. در دوره کلينتون تلاش طيف مدافع مذاکره با ايران در امريکا تلاش براي مصالحه با  ايران با نطق مادلين آلبرايت شروع شد. اين خط مصالحه‌جويي به تشکيل نخستين نشست مذاکره موضوعي در باب جنگ افغانستان در سال 2001 (با حضور نمايندگان وزارت خارجه ايران و امريکا در اجلاس بن) منجر شد. سپس در بحران عراق جولاي و آوريل 2007 (به صورت مذاکره سفيران ايران و امريکا در بغداد) و اکتبر 2009 به شکل مذاکره رئيس وقت شوراي امنيت ملي (سعيد جليلي) با ويليام برنز (فرستاده ويژه امريکا به ژنو) دنبال شد.   از همين روست که سرتيم مذاکره هسته‌اي ايران (ظريف) تأکيد مي‌کند که تلاش ديپلماسي ايران بايد معطوف به تقويت صداي جناح هوادار مذاکره و تضعيف پايگاه تندروهاي ضد ايراني باشد زيرا نتيجه توافق تاريخي ژنو چيزي جز ناکامي بزرگ لابي صهيونيست‌ها نخواهد بود.

فرصت مناسب

روزنامه اعتماد: از آنجا که منطقه با بحران‌هاي فرامرزي و فراکشوري نيز مواجه است سفر ظريف به امارات فرصت مناسبي براي رايزني دو کشور در خصوص مسائل مهم دوجانبه، منطقه‌يي و بين‌المللي خواهد بود. رشد قارچ‌گونه جريان‌هاي افراطي و خشونت‌طلب موضوعي است که مي‌تواند مورد اهتمام طرفين قرار گرفته و در جهت تامين امنيت داخلي و منطقه‌يي و استقرار آرامش منطقه گام‌هاي موثري برداشته و به حل بحران‌ها از طرق سياسي و مسالمت‌آميز کمک کند؛ همکاري‌هايي که در خصوص بحران‌هاي منطقه‌يي از جمله سوريه، يمن، مصر و بحرين مي‌تواند چشم‌انداز روشني از اراده مثبت مديران و رهبران دو کشور براي حل و فصل آنها به منصه ظهور برساند.ايران همواره به ديده احترام و علاقه به صلح و آرامش در منطقه نگريسته و ترجمان اين سياست کلي مي‌تواند براي بقيه کشورها نمونه و الگويي مناسب باشد.

فاز دوم را چگونه اجرا مي کنيد؟

روزنامه رسالت: اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها در ايران بدون شک يک رويداد مهم اقتصادي محسوب مي‌شود که دولت دهم اين قانون را با همه حسن و قبح آن اجرا کرد. دولت‌هاي پيشين با آنکه ملزم به تدوين، تصويب و اجراي آن در برنامه‌هاي پنج‌ساله بودند، به دليل تبعات غيرقابل پيش‌بيني آن زير بار اجرا نمي‌رفتند. دولت دهم با شجاعت پاي در تصويب و اجرا نهاد که طبيعي است در اين آزمون ممکن است خطاهايي را نيز داشته باشد. دولت جديد براي اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانه‌ها بايد دقت کند خطاهايي را که در فاز اول وجود داشته، مرتکب نشود. براي اين مهم بايد معلوم شود در اجراي قانون چه خطايي صورت گرفته است.

سفر به سيستان و بلوچستان حرکتي هوشمندانه است

روزنامه قانون: سفر رئيس جمهور به استان سيستان و بلوچستان از دو وجه حائز اهميت است؛ رئيس جمهور نماد صلابت ، عظمت، اقتدار و امنيت کشور است و انتخاب استان سيستان و بلوچستان در موقعيت فعلي، نشان‌دهنده امنيت و آرامشي است که فراي برخي نا آرامي‌ها در کشور حاکم است. در واقع سطح امنيت به اندازه‌اي است که رئيس جمهور به راحتي مي تواند به اين استان سفر کند؛ از طرف ديگر  نشاندهنده و نماد نگاه واقع بينانه رئيس‌جمهور به موضوع اقوام ساکن ايران است که اين نگاه نيز از دين مبين اسلام و قانون اساسي نشأت گرفته است که بايد به اقوام ديگر بها دهيم و پاسدار حقوق آن‌ها هم باشيم. اين سفر نشان مي‌دهد رئيس‌جمهور به شعارهاي انتخاباتي خود پايبند است و محترم شمردن حقوق آحاد ملت ايران از جمله مردم سيستان و بلوچستان در دستور کار آقاي روحاني است و هدف رئيس جمهور اجراي شعارهاي انتخاباتي خود است. سفر استاني به سيستان و بلوچستان حرکتي بجا، درست و هوشمندانه است و اميدواريم مردم سيستان و بلوچستان همان طور که در انتخابات راي بالايي به آقاي روحاني دادند در نشست‌ها و برنامه‌هاي رئيس‌جمهور نيز شرکتي فعال داشته باشند و به بدخواهان ايران ثابت کنند آذري و کرد و بلوچ و ترکمن ، سني و شيعه در قبال منافع ملي منسجم و متحد هستند و از تماميت ارضي ايران به نحو شايسته اي دفاع مي کنند.

منبع:دانا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html