به گزارش ، مراسم ختم سومين روز شهادت علي خليلي شهيد ناحي از منکر امروز در حسينيه حضرت فاطمه الزهرا(س) با حضور حميدرضا مقدم فر معاون فرهنگي سپاه، سردار بيگلدلي مسئول عمليات سپاه محمد رسول الله، حجت الاسلام حقاني نماينده دفتر مقام معظم رهبري، سردار ريوندي معاون هماهنگي سپاه محمد رسول الله، محمد کوثري نماينده مجلس شوراي اسلامي، حجت الاسلام خسروشاهي مديريت حوزههاي علميه تهران، حجت الاسلام مستوفي جانباز ناحي از منکر و خانواده شهيد علي خليلي و جمع کثيري از بسيجيان، رزمندگان، طلاب و ديگر فرماندهان سپاه و عموم مردم برگزار شد.
در اين مراسم حجت الاسلام عليرضا پناهيان به سخنراني پرداخت.
وي با تأکيد براينکه امر به معروف و نهي از منکر بهترين کار اجتماعي است، گفت: امر به معروف و نهي از منکر در جامعه شناخته شده نيست و محققان علوم انساني و فعالان فرهنگي به آن نپرداختهاند، درحالي که امر به معروف و نهي از منکر در همه عرصهها حرف اول را ميزند. هيچ اقدام و کار حاکميتي به اندازه امر به معروف و نهي از منکر مثبت و بدون هزينه براي اصلاح جامعه نخواهد بود.
وي افزود: اگر قوه قضاييه با قوانين دقيق و دستگاههاي نظارتي تمام توان خود را مخصوصا در يک جامعه ديني جمع کند به هيچ وجه اثر امر به معروف و نهي از منکر را در کنترل بديهاي جامعه نخواهد داشت.امر به معروف و نهي از منکر مردمي است و به خواست و اراده مردم جلوي بديها را ميگيرد. در دنيا کلمهي مردم بسيار محترم است به طوري که با استفاده از آن دولتها را تغيير داده و برخي حکوممتگران فاسد نيز پشت سر کلمه مردم پنهان ميشوند. اين کاستي فرهنگي است که امر به معروف و نهي از منکر در جامعه ما به صورتي تعريف نشده است که هر کس آن را بشنود يک حرکت مردمي در ذهنش آشکار شود.
پناهيان با اشاره به اينکه هيچ حکومتي بدون امر به معروف و نهي از منکر باقي نخواهد ماند گفت: امر به معروف گستردهتر و تأثيرپذيرتر است هيچ قانوني اين تأثير را ندارد که مردم بدون توجه به قانونهاي مرسوم رفتار درست را داشته باشند. چگونه است که در خانواده ها کشيده شدن دعوا به دادگاه ها زشت است. اگر کار به قانون و دادگاه بکشد نشان از ضعف جامعه و خانواده است. اکنون قبح اين موضوع که کار به قانون کشيده شود ريخته شده و براي يک جامعه بسيار زشت است که بيشتر از پليسها بترسند تا اخم مردم آن جامعه.
پناهيان با اشاره به ارکان يک جامعه پيشرفته گفت: جامعهاي پيشرفته است که مردم بيش از قوه قضاييه قانون و جريمهها از اخم ديگر مردمان آن جامعه هراس داشته باشند. اگر شما فيلم و سريالي با اين محور بشناسيد آن فيلم بسيار پيشرفته و عقلاني است اما متأسفانه در اکثر فيلمها اينچنين نيست و در فرهنگ غرب شأن انسان را آنقدر حيواني کردهاند که مردم ترجيح ميدهند که کار به قانون و پليس برسد.
معاون فرهنگي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها افزود: حيوانات هستند که امر به معروف و نهي از منکر نميکنند حيوانات دون شأن خود ميدانند که با امر به معروف و نهي از منکر کار خود را جلو ببرند. زيادي مديران براي اداره جامعه نشان از عدم توجه و کمبود امر به معروف و نهي از منکر در آن جامعه است مديراني که درکي از امر به معروف و نهي از منکر ندارند نه تنها به جامعه خدمتي نميکنند بلکه بسيار نيز خيانت ميکنند.
وي با اشاره به گفته يکي از مسئولان به فرهنگ بايد مردمي شود، گفت: معناي مردمي شدن فرهنگ بيش از امر به معروف و نهي از منکر نيست يعني مردم براي سالم سازي فرهنگ بيش از همه تلاش ميکنند. اگر آنها قبول دارند که اين حرکت از آن مردم است مردم بايد زبان به امر به معروف کنند. مردم به عمراي خود بيشتر شبيه هستند تا پدر و مادر خودشان کساني بايد قدرت را به دست بگيرند که از آن جايگاه خوب استفاده کنند تا در بين مردم فرهنگسازي کنند.
پناهيان با تقدير از رفتار پسنديده رئيس قوه قضاييه گفت: من از رئيس قوه قضاييه تشکر ميکنم که اين کار را پيش بردند اما ديگر مسئولان دفاع از اين شهيد را انجام ندادهاند. برخورد با ضاربان شهيد خليلي بيش از اينکه مربوط به قوه قضاييه باشد مربوط به قوه مجريه و مقننه است.
وي تصريح کرد: مهمترين عامل بد بارآمدن بچهها در خانه دو حرفه شدن سخنان پدر و مادر است. وقتي بچه اين دو حرفه شدن را بفهمد مخالفت ميکند و آماده فساد ميشود پس اگر مردم در جامعه حرفي بزنند و برخي ديگر از مسئولان سکوت کنند اين باعث فساد ميشود و تأثير اين رفتار از ماهواره تا دسيسههاي دشمنان بيشتر است.
نويسنده کتاب شهر خدا با اشاره به بالا و پايين رفتن شديد قيمت دلار گفت: چطور است که با حرف يک مسئول اقتصادي قيمت دلار بالا و پايين ميشود اين اتفاق در موضوع فرهنگ شديدتر تأثير ميگذارد. چرا وقتي اين شهيد از دنيا رفت فلان رئيس قوه سکوت ميکند و اين سکوت تأثير بدي دارد. اولين کساني که بايد اقدام به امر به معروف و نهي از منکر کنند قطعا مسئولين خواهند بود. چرا که چون اين يک مسئله فرهنگي است و مسئولان فرهنگي تأثير بيشتري خواهند داشت. در اين عرصه است که صداقت مردم، مردم گفتن مسئولين مشخص ميشود.
اين خطيب برجسته با اشاره به بحث مميزي فيلمها و کتابها گفت: اگر امر به معروف و نهي از منکر در جامعه جا افتاده باشد نيازي به مميزي نخواهد بود. اگر آنها با برخورد جامعه مواجه شوند خود را جمع ميکنند اما اگر فيلم و کتاب کسي مورد غضب مسئولين قرار بگيرد آن نويسنده يا کارگردان مظلوم نمايي ميکند و همين باعث ميشود که مردم براي خواندن و ديدن آن فيلم يا کتاب بيشتر ترقيب شوند.
وي با گلايه از نوع رفتار مسئولين در مقابل شهادت شهيد خليلي گفت: اين رفتار صحيحي نيست که تقدير از اين شهيد را به بنياد شهيد سپرده و ضارب آن را نيز به قوه قضاييه بسپاريم و ديگران نيز به کار خود برسند. اين فضا فضاي احمقانهاي است وزارت ارشاد نقش بسياري در تقدير اين شهيد دارد. همچنين سازمان تبليغات و ديگر ارگانها نيز نقش بسياري در تقدير از اين شهيد دارند. اين شهيد وقتي که شهيد امر به معروف و نهي از منکر شد همه بايد نسبت به او احساس وظيفه کنند.انچيزي که ارتقاي جامعه در همه زمينهها را تسهيل ميکند قطعا امر به معروف و نهي از منکر است.
وي با اشاره به آيهاي از قرآن کريم گفت: در قرآن دعوت به خير قبل از امر و نهي مقدم شناخته شده است مردم ما آنقدر سطح بالا هستند که کار با دعوت به خير تمام ميشود.اگر امر به معروف محترم شمرده شود مقدمه آن نيز که همان دعوت به خير است عزيزتر و گراميتر خواهد شد. چرا که با بسياري از گناهکاران نيازي نيست که با اخم برخورد شود.
پناهيان با اشاره به لزوم محترم شمردم امر به معروف و نهي از منکر از طرف مسئولين گفت: اگر امر به معروف و نهي از منکر توسط مسئولين محترم شمرده شود خود ديگر بخشهاي امر به معروف و نهي از منکر موثر واقع ميشود. براي مثال اگر رفتن به کلانتري حرمت داشته باشد نياز به امر و نهي نيست.
وي با اشاره به دوگانگي رفتار مسئولين در مقابل بحث امر به معروف و نهي از منکر گفت: اين رفتار دوگانه مسئولان باعث تضعيف امر به معروف و نهي از منکر شده است. کافي است موجي ايجاد شود که مسئولان در کنار جامعه يک دست شده و امر به معروف و نهي از منکر را مردميترين بخش جامعه بدانند تا امر به معروف و نهي از منکر تأثير خود را بگذارد.
پناهيان ضمن تسليت به خانواده شهيد علي خليلي به فرصت ايجاد شده از شهادت اين شهيد گفت: شهادت شهيد خليلي فرصتي براي اين اقدام بزرگ امر به معروف و نهي از منکر ايجاد کرده است. بايد شهادت علي خليلي را به فال نيک گرفت چرا که با شعار فرهنگي امسال مصادف شده است. قطعا بخش عظم ملي که در شعار امسال قرار گرفته است عملياتي ترين شکل امر به معروف و نهي از منکر است. چرا که ما در روزهاي ابتدايي امسال براي دفاع از ولايت شهيد دادهايم و بايد اين را به فال نيک بگيريم که اين پرچم يک اقدام ملي شده است.
وي با اشاره به اينکه بخشهاي مختلف شعار امسال که توسط مقام معظم رهبري به جامعه ارائه شده است گفت: بخشهاي مختلف شعار امسال بدون توجه به امر به معروف و نهي از منکر سامان پيدا نميکند. هر کسي که نميخواهد شعار بدهد بايد از اين شهيد تقدير کند چرا که پاي پرچم يک شهيد سينه زدن بسيار ساده است و شهيد انسان را به تواضع وادار ميکند.
وي با اشاره به لزوم درک سياسي در مسئله امر به معروف و نهي از منکر گفت: کاش درک سياسي براي توجه به امر به معروف و نهي از منکر داشته باشيم. چرا که اين اقدام شعور سياسي و مديريتي ميخواهد و همين مقدار نشان ميدهد که امر به معروف و نهي از منکر تا چه حد موثر است.
پناهيان با اشاره به تبليغات فراوان تاجران براي فروش بيشتر گفت: در امر تبليغات دين هرچه قدر هزينه کنيم و اين اقدام از شعور سياسي و اقتصادي شکل ميگيرد و اين حرفها سليقه بردار نيست.
وي با اشاره به اينکه بحث امر به معروف و نهي از منکر يک بحث عقلانه است، گفت: همه بحث امر به معروف و نهي از منکر عقلاني است و ارزشي نيست. و دوست ندارم که اقدام اين شهيد را به نام يک اقدام ارزشي معرفي کنيم. چرا که اين شهيد از امنيت فرهنگي جامعه دفاع کرده است.
پناهيان با اشاره به خاطره اي گفت: مقابله کردن با دزدي مسلحانه در جامعه مقابله با همه مشکلات در جامعه است و اگر کسي در اين راه کشته شود ما بايد با آنها در مقام شهدا برخورد کنيم. در آمريکا وقتي بانکي سرقت ميشود تا مراقب جان خود هستند اما فرهنگ اسلامي اين را نميگويد ميگويد تو با فداکردن جان خود بايد از فرهنگ دفاع کني.
پناهيان در پايان گفت: جمعيت زيادي که در برنامه تشييع اين شهيد حضور داشتند و اين جمعيتي که در مراسم امروز حضور دارند نشان از اين است که کار اين شهيد در دفاع از ناموس جامعه درست بوده و از آن دفاع ميکنند.
منبع:دانا