به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از فارس، وزير امور خارجه ايران در خصوص مرزبانان ربوده شده ايراني و همچنين درباره اقدامات تروريستي عليه ايران نامهاي را به دبيرکل سازمان ملل نوشت و از وي خواست تا اين نامه به عنوان سند مجمع عمومي، شوراي امنيت و شوراي حقوق بشر ملل متحد منتشر شود. متن کامل نامه به شرح زير است:
به نام خداوند بخشنده مهربان
عاليجناب
وظيفه ناگواري است که بايد خبردردناک احتمال کشته شدن يکي از پنج مرزبان ايراني، که در تاريخ 7 فوريه 2014 توسط يک گروه افراطي تروريستي در منطق مرزي ميان ايران و پاکستان ربوده شده اند، را به اطلاع شما برسانم . اين حادثه آخرين مورد از اعمال ددمنشانه تروريستي عليه شهروندان، ديپلماتها و غير نظاميان ايراني و غير ايراني به شمار مي رود که از جمله موارد زير را در بر مي گيرد:
- بمب گذاري و حملات تروريستي در مناطق مرزي شرق کشور طي ماه هاي اخير که منجر به کشته شدن حداقل 12 سرباز شده است؛
- دو مورد حمله با خودرو بمب گذاري شده عليه ساختمان هاي ديپلماتيک و فرهنگي ايران در بيروت در روزهاي 19 نوامبر 2013 و 19 فوريه 2014 که منجر به کشته شدن يک ديپلمات ايراني و تعدادي از نگهبانان و تعدادي از عابران غير نظامي لبناني شد؛
- ربودن و قتل ديپلمات هاي ايراني در صنعا، شامل ربودن يک يپلمات ايراني به نام آقاي احمد نيک بخت در 21 ژوئيه 213 و قتل وحشيانه يک ديپلمات ديگر ايراني به نام اقاي ابوالقاسم اسدي در تاريخ 18 ژانويه 2014؛
- حمله انتحاري به ساختمان سرکنسولگري ايران در پيشاور در تاريخ 25 فوريه 2014 که منجر به کشته شدن دو نگهبان و مجروح شدن تعداد زيادي شهروندان عادي پاکستان شد.
با کمال تاسف شواهد موجود حاکي از آن است که تمامي اين اعمال تروريستي بزدلانه عليه جمهوري اسلامي ايران و شهروندانش توسط گروه هاي تروريستي مورد حمايت دولتي با الگوهاي مشابه تامين منابع مالي، هماهنگي و مديريت مشابه صوت پذيرفته اند. جامعه بين المللي بايد در مورد پيامدهاي ناشي از تنش ها و خشونت هاي فرقه اي منطقه اي و فرامنطقه اي که به صورت نظام مند در بخش هاي مختلف منطقه ما سازماندهي، هدايت و حمايت مي شوند، هشيار باشد. در واقع با يک نگرش تاريخي و در يک تحليل واقع بينانه، پيامدهاي ميان مدت و طولاني مدت اين روند خطرناک دامن همان کساني را خواهد گرفت که براي نيل به اهداف نسنجيده خود با توسل به اينگونه اقدامات کوته بينانه و شتاب زده سعي در جبران شکست ها و محاسبات غلط راهبردي گذشته خود را دارند؛ آنان بيش از همه از خشونت و افراط فرقه گرايانه اي که خود مي پراکنند زيان خواهند ديد.
به علاوه ترديدي نيست که در منطقه ما رابطه نزديک و تنگاتنگي ميان اقصاد مبتني بر جنگ، خشونت هاي افراط گرايانه و تروريزم از يک سو و مواد مخدر و جرائم سازمان يافته فرامرزي از سوي ديگر وجود دارد. جمهوري اسلامي ايران پيشتاز مبارزه با قاچاق مواد مخدر است، به حدي که مواد مخدر کشف شده در ايران معادل سه چهارم مواد مخدر کشف شده در کل جهان را تشکيل مي دهد. ايران در خط مقدم مبارزه با اين تهديد جهاني قرار دارد و به همين خاطر از نظر جاني و مالي بهاي سنگيني را پرداخته است؛ بدون آنکه جامعه جهاني در تحمل اين بار همکاري و يا کمک فني به ما داده باشد و يا حداقل با آناني که اين همه هزينه هاي سنگين را بر شهروندان و سر بازان شجاع ما تحميل کرده اند به صورت جدي مقابله کند. در حاليکه که فداکاري ما موجب شده است که جامعه بشري کمتر از خطر مواد مخدر رنج ببرد، جامعه بين المللي به اندازه کافي در اين مبارزه پايان ناپذير ايران را ياري نکرده است. صرف محکوم کردن اعمال تروريستي کفايت نمي کند.
مردم ايران در چند روز گذشته در حالي نوروز -- که توسط مجمع عمومي ملل متحد به عنوان روز بين المللي صلح، همبستگي و حسن همجواري به رسميت شناخته شد -- را جشن گرفتند، که همگي در رنج و انتظار خانواده هاي اين قهرمانان ملي شريک بودند. عليرغم اقدامات دولت هاي پاکستان، لبنان و يمن، گروگان هاي ما همچنان در اسارت بسر مي برند و عاملان جنايات عليه شهروندان ما هنوز به جزاي اعمال خود نرسيده اند. مردم ايران حق دارند خواستار اقدام قاطعانه جهاني شوند؛ اقدامي که در عمل منجر به بازگشت گروگان هايشان به وطن و مجازات مسئولين اين جنايت ها عليه هموطنان شان باشد. يک نمود در خواست مشروع مردم ايران، حرکت خودجوش مردمي جوانان ايراني در جمع آوري يک ميليون امضا براي درخواست از جنابعالي و ديگر مقامات بين المللي جهت انجام اقدامات موثرتري براي بازگشت سريع تر گروگان هاي ايراني به وطن است. من نيز با ارسال اين نامه به اين موج مي پيوندم.
از شما در خواست دارم اين نامه به عنوان سند مجمع عمومي، شوراي امنيت و شوراي حقوق بشر ملل متحد منتشر شود.
فرصت را براي تجديد احترامات فائقه مغتنم مي شمارم.
محمد جواد ظريف
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران