چند وقتي است که بازار مسکن ديگر خريدار ندارد. حتي وام هاي مسکني که دولتي ها براي خريداران در نظر گرفتند نيز نتوانست داروي درد بازار مسکن باشد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از افکارنيوز؛ در شرايط کنوني اقتصاد، اوضاع بازار مسکن نيز پيچيده تر شده است. انباشته شدن تقاضا از يک سو و رکود حاکم بر بازار از سويي ديگر، پيش بيني ها را براي آينده اين بازار مبهم ساخته است. مجتبي بيگدلي، ئيس انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان در گفتگو با افکارنيوز، مي گويد: «در شرايط رکودي هميشه دولت مردان و تصميم سازان زمينه را براي ايجاد مشوق ها و بسترهاي سرمايه گذاري ايجاد مي کنند. در شرايط رکودي کسي رغبتي براي سرمايه گذاري ندارد. به همين علت سرمايه گذاران در اين شرايط فرار را بر قرار ترجيح داده و به بازار دلالي روي مي آورند. از آنجايي که ما سالي يک ونيم ميليون مسکن نياز داريم، بايد بستر را ايجاد کنيم تا زمان رکود با استفاده از مشوق ها از اين وضعيت خارج شويم.»
وي در ادامه مي افزايد: «اما اکنون نه تنها مشوق ايجاد نشده است بلکه وام ساخت، توليد و خريد و مسکن مهر تعطيل مي شود، حتي يک واحد مسکن حمايتي نيز ساخته نمي شود. در اين شرايط کسي رغبتي براي توليد ندارد. در دوسال گذشته در هر سال ?.?ميليون تقاضا روي هم انباشته شده است. اين تقاضاي انباشته شده، ديوارهاي سد تقاضا را در سال ?? خواهد شکست.»
او با بيان اينکه «افزايش قيمت تراکم ساخت نيز از ميزان ساخت مسکن خواهد کاست و همين موضوع خود عامل ديگر افزايش قيمت ها خواهد بود» مي گويد: «تا قبل از نيمه اول سال آينده افزايش قيمت مسکن اتفاق خواهد افتاد. ساختمان جايگاه امني براي جذب سرمايه گذاري هاي سرگردان خواهد شد. به دنبال شکست سرمايه هاي روانه شده به بازار بورس و ارز ، صنعت ساختمان مامن امن سرمايه گذاران است. شايد در مقطعي نيز رکود داشته است اما هميشه سرمايه ها را به خود جذب مي کند. بنابراين سرمايه هاي سرگردان به بازار مسکن وارد شده و همراه با تقاضاي انباشته شده در طي اين سال ها، منجر به رخداد سونامي مسکن خواهد شد.»
رييس انجمن انبوه سازان کشوري، معتقد است: «سونامي بازار مسکن همه چيز را در هم خواهد شکست. ساختمان با بسياري از المان هاي اقتصادي مرتبط است، به طوريکه ????گروه شغلي با اين صنعت در ارتباط هستند. ??درصد اشتغال کشور زيرمجموعه اين صنعت است و حجم مبادلات اين صنعت ??درصد بالاتر از مبادلات صنعت نفت وگاز است. بعد از سونامي افزايش قيمت بازار مسکن چه کسي مي خواهد پاسخگو باشد؟ الان زماني است که مسئولان بايد تصميم سازي کرده و با اتخاذ سياست هاي اساسي کاري کنند در زمان رکود دچار مشکل نشويم.»
مجتبي بيگدلي در مورد ميزان افزايش قيمت مسکن نيز مي افزايد: «هر زمان سونامي قيمت در بازار مسکن اتفاق افتاده است، در حدود ??? تا ???درصد افزايش قيمت داشتيم. اين به معناي يک فاجعه است که تمام ارکان اقتصاد را تحت الشعاع قرار مي دهد.»
وي تاکيد مي کند: «يکي از مطالبات بخش خصوصي اين است که به جاي هزاران ميليارد توماني که به خودروسازان مي دهيد، اين پول را در قالب وام ساخت به توليد کننده پرداخت کنيم؛ خودروسازاني که با کُره آغاز به کار کرده است ولي کُره در ? سال اول به خودروساز برتر دنيا تبديل شده است و ما از آخر اول شديم. هر روز نيز به اين صنعت تزريق مي کنيم.»