کد مطلب: 116821
پيشنهاد عجيب آقاي کارشناس براي مذاکرات نهايي هسته اي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1074

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مذاکرات براي توافق بر سر گام نهايي توافقنامه ژنو در آينده اي نزديک انجام مي پذيرد. امروز اما در آستانه اين مذاکرات، صحبتها و سخناني متفاوت با گذشته از زبان برخي از اعضاي گروه 5+1 در مورد راه حل توافق نهايي زده مي شود. «وندي شرمن» معاون وزارت خارجه آمريکا و مذاکره‌کننده اين کشور در گفت‌وگوهاي هسته‌اي براي توضيح در مورد توافق هسته‌اي با ايران در کميته روابط خارجي مجلس سنا حاضر شد. سخنان وي در جمع اعضاي اين کميته نمونه بارزي مي باشد که به سهولت موضوع توافقنامه ژنو که صرفاً در حيطه مسائل هسته اي مي باشد را به سمت موضوعات ديگر مانند تروريسم و حقوق بشر کشانده و اظهار داشته است که اين موضوعات به عنوان يک بحث در کنار موضوع هسته اي در توافق نامه ژنو از طرف 5+1 مطرح مي گردد.

در کنار اين صحبتهاي گستاخانه، برخي از کارشناسان داخلي نيز با تحليل ها و مشاورت هاي خود در صدد اين مي باشند که به هر طريقي دولت را وادار به عقب نشيني و کوتاه آمدن در مذاکرات گام نهايي از برخي از دستاوردهاي مهم نظام در حوزه دفاعي و غير مرتبط با موضوع هسته اي کنند.

 دکتر هرميداس باوند استاد دانشگاه در گفت و گو با سايت فرارو به موضوع فوق اشاره داشته و به صراحت از دولت مي خواهد که موضوعاتي از قبيل سيستم موشکي را در توافق نهايي بپذيرد چرا که عواقب خطرناکي در راستاي شکست مذاکرات تصور مي شود.

 اين استاد دانشگاه بيان مي دارد: قطعنامه هاي شوراي امنيت عليه ايران و به خصوص قطعنامه هاي سوم و چهارم صرفا محدود به موضوع تکنولوژي هسته اي نيست، بلکه به سيستم موشکي و حتي سيستم دفاعي متعارف ايران تسري پيدا کرده است. بنابراين موضوع موشک هاي ايران قبلا در قطعنامه هاي شوراي امنيت در نظر گرفته شده است.

باوند در پاسخ به اين سوال که اگر امريکا بخواهد مسائلي به غير از موضوع هسته اي را وارد مذاکرات ايران و 1+5 کند، واکنش ايران چه خواهد بود؟، گفت:«احتمال چنين اقدامي از سوي امريکا وجود دارد. اما واقعيت اين است که موضع ايران کمي ضعيف تر است و ايران اکنون در يک شرايط استثنائي قرار دارد. لذا ايران بايد سعي کند برخي از موضوعاتي که مورد درخواست طرف مقابل است را بپذيرد».وي در نهايت مي افزايد: «البته ممکن است با اين اتفاق هياهوهايي در داخل صورت بگيرد اما چاره اي نيست؛ چراکه شکست فرايند مذاکرات مي تواند عواقب ناخوشي در بر داشته باشد».

تهديد و ارعاب دولت و تيم مذاکره کننده در گام نهايي آن هم از سوي برخي از اين تحليل‌گران نزديک به دولت، عواقب خوبي را در پي نخواهد نداشت. هر چند در ابتدا، پيش بيني ها و تفاسير بسياري از دلسوزان دولت از توافق نامه ژنو نيز به اين سمت بود که در نهايت روند مذاکرات به اين سمت و سوها کشانده مي شود ، آقاي رئيس جمهور اما با بي سواد و افراطي خطاب کردن منتقدين خود، به سادگي از کنار اين مساله گذشتند.

نکته مهمي که دلواپسي ها را از  مذاکرات گام نهايي افزون تر مي کند، احتمال وجود ديدگاهي مشابه با باوند در تيم مذاکره کننده مي باشد که اگر چنين رويه اي اتخاذ شود، عواقب آن بسيار خطرناک خواهد بود. دولت بايد توجه داشته باشد که در طرف مقابل ايران، ذره اي موفقيت براي ايران در اين برهه، شکست بسيار بزرگي براي آن محسوب مي گردد اينکه گاهاً باسوادان دولت مذاکره ژنو را برد-برد خطاب مي کنند، دچار خطاي محاسباتي بزرگ شده اند چرا که افق چشم انداز طرف هاي مقابل ايران، قطع تمام بازوان قدرتمند ايران است و با وجود چنين سخناني آن هم از سوي مقامات آمريکايي، کشاندن موضوع مذاکرات به سمت مسايل ديگر به شدت احساس مي شود پس تيم مذاکره کننده بايد با ديدي گسترده در راستاي حمايت از منافع ملي و حفظ خطوط قرمز نظام پيش برود و از هر راهي در جهت رسيدن به توافق نهايي استفاده نکند چرا که حفظ حيثيت نظام و حقوق ملت در گرو اقدام سنجيده تيم مذاکره کننده مي باشد.

منبع:دانا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html