کد مطلب: 116812
عدم وحدت رويه در مقابله با فعاليت قليان خانه ها از کجا آب مي خورد؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1176

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، طي چند سال گذشته با توجه به گسترش گرايش جوانان به استفاده از قليان از يک طرف و سود بسيار زياد اين کار براي افراد دلال و صاحبان قلياني ها از طرف ديگر باعث شد تا به راحتي اين افراد با جذب جوانان و تبديل آن به يک فرهنگ و متاسفانه وضعيت بد حاکم بر مکان هاي استعمال قليان ( يک فضاي کاملا بسته ) ارتباط چهره به چهره با افراد حاضر در اين مکان و در چندين مورد نيز توزيع مشروب و فليمهاي مبتذل و بلوتوثهاي غير اخلاقي، نصب تصاوير از درويش نمايان و شيطان پرستان  و ... باعث شده است تا اين اماکن عملا جداي از فضاي جامعه و مختص به جوانان بوده که خود يا عامل فساد يا محرک و ايجاد کننده انگيزه فساد و بزه و ... باشد.


آنچه که از زبان همسايگان اين قلياني ها بارهاي بار به مراجع گوناگون منعکس شده است ايجاد نارضايتي شديد از درگيري هاي مکرر و روزانه در اين مراکز بوده به نحوي که اين موضوع به يک رويه ثابت براي آنان تبديل شده است.

عدم تعهد به زمان کار در اين مراکز و اينکه اکثرا تا ساعات ? يا ? بامداد باز بوده و به قول معروف مشتري دارند نيز بر نارضايتي همسايگان آنان افزوده است.

طبق آمار احتمال به صحت که در اين قلياني ها ( شهر فارسان ) و از ? قلياني فعال در شهر و حدود ?? قلياني شهرستان و اکثرا از زيان خود صاحبان گرفته شده است به طور متوسط روزانه هر قلياني ??? الي ??? نفر را سرويس دهي مي نمايد که با توجه به قيمت آن ( ???? تومان براي قليان و??? تومان براي چاي ) درآمد روزانه بين??? ??? هزار تومان ?????? هزار تومان که قريب به ?? درصد آن سود مي باشد را نصيب صاحبان قلياني ها مي کند .

عدم وحدت رويه در برخورد با قلياني ها
متاسفانه به دلايل مختلف در سنوات گذشته بارها در مجموعه دولت و مجلس و وزارت بهداشت ودرمان کشور استفاده از قليان ممنوع و پس از مدتي آزاد اعلام شده است و همين امر دست دستگاههاي اجرايي و نظارتي از جمله ( اصناف ، بهداشت و درمان ، اماکن ناجا ) را در خصوص نحوه برخورد با اين صنف محدود کرده است تا آنکه پس از گزارشات مکررمردمي و نوشتن طومار، مردم در شهر فارسان خواستار برخورد و جمع آوري قلياني ها شدند که در سال ?? با تلاش امام جمعه و همه دستگاه هاي اجرايي اين امر براي حدود ? ماه اجرايي شد، متاسفانه عدم همراهي برخي دستگاه ها و دخالتهاي نسنجيده و در نهايت فک پلمپ توسط اين افرادو عدم پلمپ مجدد، باعث شد تا برخي صاحبان قلياني عملا براي دست اندرکاران اجرايي شهرستان خط و نشان بکشند که ما مي توانيم پلمپ را باز و هيچ کس هم هيچ کاري نمي تواند بکند تا آنکه در سال ?? نيز مجددا بحث پلمپ قلياني ها مطرح و اجرايي شد که مجددا به علت منافع شخصي برخي افراد و کسب شهرت و ... مجددا پلمپ برخي قلياني ها باز و آنچه در اين گيرو دار همچنان فناو نابود مي شود جوانان و خانواده هاي اين جواناني است که به توجيح نبود مراکز فرهنگي و تفريحي و کوتاهي مسئولين امر همچنان فنا و نابود مي شود .بنا بر دانشنامه ايرانيکا، تاريخ دقيق اولين استفاده از قليان مشخص نيست. اولين تصويري که از قليان به وسيله هنرمندان ايراني کشيده شده، احتمالاً تصوير نشمي عدم وحدت رويه در برخورد با قلياني ها
متاسفانه به دلايل مختلف در سنوات گذشته بارها در مجموعه دولت و مجلس و وزارت بهداشت ودرمان کشور استفاده از قليان ممنوع و پس از مدتي آزاد اعلام شده است و همين امر دست دستگاههاي اجرايي و نظارتي از جمله ( اصناف ، بهداشت و درمان ، اماکن ناجا ) را در خصوص نحوه برخورد با اين صنف محدود کرده است تا آنکه پس از گزارشات مکررمردمي و نوشتن طومار، مردم در شهر فارسان خواستار برخورد و جمع آوري قلياني ها شدند که در سال ?? با تلاش امام جمعه و همه دستگاه هاي اجرايي اين امر براي حدود ? ماه اجرايي شد، متاسفانه عدم همراهي برخي دستگاه ها و دخالتهاي نسنجيده و در نهايت فک پلمپ توسط اين افرادو عدم پلمپ مجدد، باعث شد تا برخي صاحبان قلياني عملا براي دست اندرکاران اجرايي شهرستان خط و نشان بکشند که ما مي توانيم پلمپ را باز و هيچ کس هم هيچ کاري نمي تواند بکند تا آنکه در سال ?? نيز مجددا بحث پلمپ قلياني ها مطرح و اجرايي شد که مجددا به علت منافع شخصي برخي افراد و کسب شهرت و ... مجددا پلمپ برخي قلياني ها باز و آنچه در اين گيرو دار همچنان فناو نابود مي شود جوانان و خانواده هاي اين جواناني است که به توجيح نبود مراکز فرهنگي و تفريحي و کوتاهي مسئولين امر همچنان فنا و نابود مي شود .کماندار کار رضا عباسي، نقاش مشهور دربار شاه عباس بزرگ است، که تا اواخر نيمه اول قرن يازدهم هجري زنده بوده‌است.

سياحان اروپايي که به ايران سفر کرده‌اند از جمله تاورنيه که در دوران صفويه به ايران آمد به قليان و کشيدن تنباکو در ايران اشاره کرده‌اند. از جمله وي نوشته‌است که «ايرانيان تنباکو را با دستگاهي کاملاً اختصاصي مي‌کشند. در کوزه گلي دهان گشادي به قطر سه انگشت، تنه قلياني از چوب يا نقره که سوراخي در وسط دارد قرار مي‌دهند، و بر سر آن مقدار تنباکوي نم‌دار با کمي آتش مي‌گذارند، و در زير قليان سوراخ ممتدي است که، در حالي که نفس را بالا مي‌کشند، دود تنباکو با شدت از امتداد سوراخ پايين آمده و داخل آب که به رنگهاي مختلف مي آمي‌زد داخل مي‌شود.
اين کوزه مرتباً تا نصفه آب دارد. دود که در آب است به سطح مي‌آيد و هنگاميکه نفس را بالا مي‌کشند، از ني قليان دود به دهان وارد مي‌شود. به واسطه آبي که به قليان مي‌ريزند دود تنباکو تصفيه مي‌شود و کمتر ضرر مي‌رساند. والا با اين همه قليان که مي‌کشند، مقاومت براي آنها غير ممکن است. ايرانيان زن و مرد، به طوري از جواني عادت به کشيدن تنباکو کرده‌اند، که کاسبي که بايد روزي پنج شاهي خرج کند، سه شاهي آن را به مصرف تنباکو مي‌رسانند. مي‌گويند اگر تنباکو نمي‌داشتيم چطور ممکن بود کيف و دماغ داشته باشيم.»

اولئاريوس نيز که در سال ???? در ايران بوده مي‌نويسد که «چندين گونه ظرف قليان در ايران ساخته مي‌شد. شيشه‌اي، کوزه‌اي، از جوز هندي (نارگيله)، کدوئي که تا نيمه آب مي‌شد و گاهي در آن عطر مي‌ريختند».

شاردن، ديگر سياح دوران صفوي، در سفرنامه خود مي‌نويسد که، شاه عباس بسيار کوشيد تا از استعمال قليان در بين مردم جلوگيري کند. براي اين کار، روزي در مجلسي رسمي دستور داد که به جاي تنباکو قليان مهمانان را با پهن چاق کنند، و سپس در حاليکه آنان مشغول کشيدن قليان خود بودند گفت که، اين تنباکو را که وزير همدان براي من فرستاده‌است و ادعا مي‌کند که بهترين تنباکوي دنياست، چگونه است؟ آنان همگي از اين تنباکو تعريف کردند.

آنگاه شاه خطاب به آنان گفت «مرده شور چيزي را ببرد که نمي‌توان آن را از پهن تشخيص داد». سرانجام کار مخالفت شاه عباس بزرگ با تنباکو به تحريم آن کشيد، و هنگاميکه در گرجستان متوجه شد، سربازان او پول خود را صرف کشيدن تنباکو و توتون مي‌کنند آن را ممنوع ساخت، و تجاري را که توتون و تنباکو به اردوي او آورده بودند با تنباکوي خود يک جا سوختند، و سربازاني که مرتکب کشيدن توتون و تنباکو مي‌شدند بيني و لبانشان را مي‌بريدند.

قليان در دوران قاجار بخشي از ضرورتهاي زندگي بود. اشراف و بزرگان در خانه‌هاي خود انواع قليان نگهداري مي‌کردند که بعضي از آنها جواهرکاري شده بودند. واقعه قيام تنباکو در دوران قاجار و در نتيجه فتوايي توسط ميرزا حسن شيرازي مبني بر تحريم مصرف و فروش تنباکو رخ داد.

قليان و مخاطرات اجتماعي :
در سالهاي گذشته استفاده از قليان به سنين بالا محدود مي شد، در حالي كه در چند سال اخير ضمن افزايش استفاده از قليان متاسفانه نوجوانان و جوانان به طرفداران اصلي آن تبديل شده اند.
تاسف بارتر اينکه اخيرا" قليان مصرف خانوادگي پيدا کرده است. يعني پدر و مادر همراه با فرزندان جوان و نوجوان خود، در مکان هاي تفريحي عمومي، قليان دود مي کنند .

خانوادگي شدن قليان باعث شروع عادت به نيکوتين در نوجوانان مي شود. بطوريکه علاوه بر اين که قباحت و زشتي مصرف دخانيات و به تبع آن مصرف نيکوتين در نوجوانان از بين مي رود، آنان را به نيکوتين نيز عادت مي دهد و همين امر باعث مي شود به مرور مصرف قليان به مصرف سيگار تبديل شود ، چرا كه قليان را در هر مكان و زماني نمي‌توان كشيد ( قليان براي آماده شدن نياز به وسايل و ابزار و ذغال و ... دارد ) اما سيگار به راحتي در هر مكان و زماني قابل دسترسي مي باشد . به همين جهت بعد از مدتي نوجواني که به مصرف نيکوتين به وسيله قليان عادت کرده است، جهت تامين نيكوتين بدن خود به سيگار روي مي آورد .

قليان و مخاطرات پزشكي :
تنباکويي که در قليان مصرف مي شود غالبا" از نوع نامرغوب ترين تنباکوهاست. آلودگي اين تنباكوها به يك نوع باکتري موسوم به كوكسي گرم مثبت و يك نوع قارچ موسوم به آسپرژيلوس به اثبات رسيده است . تحقيقات نشان داده است مصرف اين تنباكوها‌ ‌آسيب‌هاي جبران ناپذيري به ريه و دستگاه تنفس انسان وارد مي‌كند و علاوه بر‌ ‌سرطان‌زا بودن اين مواد دخاني، بيماري پنوموني را بطور چشمگيري در مصرف كنندگان‌ ‌افزايش مي‌دهد.
نكته قابل توجه اينكه اين تنباکوها به علت نا مرغوب بودن قابل استفاده در سيگار نبوده و به همين دليل آن را با انواع مواد شيميايي و اسانس ميوه ترکيب مي کنند و به اسم توتون ميوه اي مي فروشند كه اين امر بيماري زايي دود آن را چند برابر مي کند.
تحقيقات نشان داده است كشيدن قليان همانند سيگار مي تواند خطر ابتلاء به سرطان ، بيماريهاي قلبى، سكته، عقيم شدن، افزايش فشار خون، مشكلات باردارى، بيمارى هاى لثه، بيمارى هاى دندان، مسدود شدن شريان ها، زخم معده و آب مرواريد چشم را افزايش دهد . نكته مهم اينكه در قليان مواد سمي حاصل از سوختن ذغال به دود آن افزوده مي شود كه به همين دليل بيماريزايي دود حاصل از كشيدن قليان به مراتب از دود سيگار بيشتر مي شود .

مقايسه بيماريزايي سيگار و قليان :
• بررسي ها نشان داده است هر پكي كه به قليان زده مي‌شود تقريبا ?? برابر يك پك سيگار، دود به ريه فرد مي‌رساند و از طرف ديگر به دليل درجه حرارت بسيار بالاي ناشي از اشتعال ذغال، مواد سمي و سرطان زاي بيشتري به وجود مي‌آيد.

• ميزان تركيب سمي منواكسيد كربن در قليان حدود ?? بار بيشتر از سيگار است.

• نحوه پك زدن به قليان به صورتي است كه فرد با مكش عميق باعث باقي ماندن دود در عمق ريه شده و به همين خاطر دود قليان در مقايسه با دود سيگار زودتر باعث تخريب بافت ريه مي شود.

• مقدار نيکوتين موجود در يک وعده کشيدن قليان با مقدار نيکوتين موجود در يک بسته کامل سيگار برابري مي کند. ( قليان اعتياد آور تر است )

• در دود سيگار حدود ???? تركيب شيميايى شناسايي شده است كه تحقيقات نشان داده است بيش از ?? مورد آن ها سمى هستند . تقريبا“ تمامي ?? ماده سمي موجود در دود سيگار هنگام كشيدن قليان نيز توليد شده ضمن اينكه ميزان منوكسيد كربن ـ فلزات سنگين و تركيبات شيميايي سرطانزا كه از ذغال يا مواد تشكيل دهنده قليان متصاعد مي شود به مراتب اثرات سوء بيشتري نسبت به سيگار ايجاد مي كند .

• علاوه بر خطرناك بودن دود قليان براي سلامت دستگاه تنفس ـ قلب و عروق ، عامل منفي ديگر قليان ، انتقال بيماريهاي مختلف از طريق دهان و دندان آلوده به وسيله استفاده مشترك چند نفر از يك ني قليان است كه باعث انتقال بيماريهايي مثل سل، هپاتيت و... مي شود.

• در بين عموم مردم تصور بر اين است که آب قليان ، سموم حاصل از سوختن تنباكو و ذغال را جذب مي کند اما اين تصور فقط در صورتي صادق است که اين سموم در آب قابل حل باشند! كه البته اينطور نيست و دودي كه از قليان توليد مي شود مقادير زيادي سموم خطرناك دارد كه باعث بروز ناراحتي و بيماري هاي مختلف مي شود.

هر وعده قليان برابر يک پاکت سيگار
متخصصان اعلام مي‌ کنند که مصرف‌ کنندگان قليان، در هر بار مصرف، دود بسيار زيادتري را در مقايسه با کشيدن يک نخ سيگار دريافت مي‌ کنند.
افراد سيگاري که به طور متداول ‌? تا ‌?? نخ سيگار در روز مصرف مي‌ کنند، به طور متوسط با ‌?? تا ‌?? پُک که به مدت ‌? تا ‌? دقيقه به طول مي ‌انجامد، حدود ‌? تا ? ليتر دود استنشاق مي‌ کنند و اين در حالي ‌است که مصرف ‌کننده ي قليان در هر وعده مصرف که به طور متداول ‌?? تا ‌?? دقيقه طول مي ‌کشد، حدود ‌?? تا ‌??? پُک مي ‌زند که هر پک به طور متوسط حاوي ‌??/? تا يک ليتر دود است.

دود به همراه رطوبت
دکتر ايرج خسرو‌نيا،‌ رئيس انجمن پزشکان داخلي ايران، با اشاره به اينکه دود قليان همان مضرات سيگار را دارد، در مورد ساير عوارض کشيدن قليان مي‌ گويد:
"به دليل مرطوب بودن راه‌هاي هوايي و مجراي خروج دود، قليان مي ‌تواند عامل مهمي جهت رشد ميکروب ها و قارچ ها باشد.تحقيقات اخير نشان داده‌اند که کشت مواد داخل لوله ي قليان حاوي صدها نوع قارچ و ميکروب بوده و اين ميکروب‌ها و قارچ ها به راحتي توسط دود، وارد دستگاه تنفس شده و ايجاد عفونت هاي مزمن مي‌ کند.

در ابتدا شخص متوجه بيماري خود نمي ‌شود، ولي سال هاي بعد به دليل نفوذ اين قارچ ها و ميکروب ها در لايه‌هاي مختلف ريه، بيماري هايي مثل برونشيت،‌ برونشکتازي،‌ آمفيزم ريه و در نهايت آسم ايجاد مي شود. اين در حالي است که شخص هنگامي به بيماري خود پي مي ‌برد که متأسفانه چاره‌اي جز تحمل بيماري تا آخر عمر نخواهد داشت."

دکتر خسرونيا با اشاره به اينکه شخص مبتلا به بيماري‌هاي مختلف ريه اگر به استعمال دخانيات و کشيدن قليان ادامه بدهد بدون شک مبتلا به سرطان ريه و دستگاه تنفسي خواهد شد، اضافه مي ‌کند:"متأسفانه به اکثر تنباکو‌هايي که در سال هاي اخير به بازار آمده اسانس‌هايي اضافه مي‌ شود که اين اسانس ها علاوه بر تحريک دستگاه تنفس موجب حساسيت و آلرژي مي‌ گردد، بنابراين علاوه بر بيماري‌هاي ذکر شده، رينيت آلرژيک و سرفه‌هاي مزمن همراه با خلط را براي فرد به همراه دارد."

انتقال بيماري از طريق قليان
اگر دود قليان وارد ريه نشود و فقط از راه دهان خارج شود، آسيبي به ريه‌ها وارد نمي ‌شود! اين جمله‌اي است که از زبان بسياري از مصرف ‌کنندگان قليان شنيده مي‌ شود."اين تصور، تصوري کاملاً غلط است، چون دود از طريق مخاط دهان و حنجره جذب بدن گشته و آثار سوء خود را مي ‌گذارد. حتي در هوايي که دود قليان آزاد مي ‌شود، افرادي که قليان نمي‌ کشند و در معرض دود قرار گرفته اند، در طولاني‌ مدت دچار عوارض آن خواهند شد."

دکتر شهرام آگاه،‌ متخصص داخلي و عضو هيأت علمي دانشگاه ايران نيز در مورد مصرف قليان مي‌ گويد: "بر خلاف تصور عمومي که عده‌اي معتقدند وجود آب قليان جلوي مواد مضر و سمي آن را مي‌ گيرد،‌ بيشتر اين مواد سمي از جمله نيکوتين و خاکستر وارد ريه مي ‌شوند و به خاطر دَم‌هاي عميقي که فرد براي جذب دود مي ‌زند،‌ تخريب‌هاي جدي به حبابچه‌هاي ريه وارد مي‌ شود."
وي با اشاره به اينکه سرطان ريه،‌ سرطان لب و دهان و حنجره،‌ سرطان مري و معده،‌ لوزالمعده، کبد و سرطان روده بزرگ از عوارض بد‌خيم استفاده از سيگار و قليان هستند،‌ در مورد عوارض خوش‌خيم آن مي ‌گويد:
"اين عوارض شامل زخم‌هاي گوارشي هستند. همچنين قليان باعث ريفلاکس معده(برگشت اسيد معده به مري) مي ‌شود که در نتيجه ي ‌آن فرد سوزش شديدي در سر دل دارد و دچار تهوع مي گردد. حتي بيماري ريفلاکس در بعضي موارد منجر به سرطان مري نيز مي‌ شود."

به گفته ي وي ميزان و عمق دَم در حرکت دادن آب قليان بسيار مهم است و قليان با وجود اينکه کمتر مصرف مي ‌شود، اما حجم دودي که از طريق آن وارد بدن مي‌ شود، ?? تا ?? برابر دود ناشي از مصرف سيگار است.بنا به گفته ي متخصصان دود استنشاق ‌شده از قليان، نه تنها همه ي مواد سرطان ‌زاي دود سيگار را دارا است، بلکه مونوکسيدکربن بيشتري هم دارد.به علاوه، دود قليان مجموعه‌اي از مواد سرطان ‌زاي ديگر را دارد که ناشي از سوختن زغال است و خطر انتقال بيماري‌‌هاي عفوني مانند سل را نيز افزايش مي ‌دهد.

دکتر آگاه با اشاره به اينکه نيکوتين نقش بسيار مهمي در ميزان و نحوه ي مصرف مواد دخاني به عهده دارد،‌ مي ‌گويد:
"تحقيقات ثابت کرده است افراد سيگاري تا زماني که ميزان نيکوتين دريافتي در آنها به آستانه ي مورد نياز براي رفع حالت وابستگي برسد، به کشيدن سيگار ادامه مي ‌دهند. پس با فرض جذب بخشي از نيکوتين موجود در دود قليان در اثر عبور آن از آب، مصرف‌ کنندگان قليان براي رسيدن به آستانه ي ارضاي وابستگي، با استنشاق مقادير بسيار زيادتر دود، در معرض مقادير بيشتري مواد شيميايي سرطان‌زا و گازهاي خطرناک مثل منو‌اکسيد‌کربن قرار مي گيرند.اين موضوع مصرف‌ کنندگان قليان و اطرافيان آنها را که در مواجهه با دود تحميلي آن قرار دارند، همانند مصرف ‌کنندگان سيگار به انواع سرطان ها، بيماري هاي قلب و عروق، تنفسي و آثار سوء در دوران بارداري مبتلا خواهد ساختهم اکنون سالانه ? ميليون نفر در دنيا به علت استعمال دخانيات، جان خود را از دست مي ‌دهند که با ادامه ي اين روند تا ?? سال آينده تعداد قربانيان به ?? ميليون نفر در سال مي ‌رسد.بر اساس تازه‌ترين آمارهاي ملي نيز ? درصد نوجوانان ايراني سيگار مي‌ کشند و ?? درصد آنان از ساير مواد دخاني و عمدتاً از قليان استفاده مي ‌کنند.

بحث هميشگي دولت ها
اولين بار در سال ?? جمعيت مبارزه با استعمال دخانيات، ممنوعيت استعمال قليان را به هيات وزيران، رياست جمهوري و مجلس ارائه داد که از اين سال تا سال ?? مصوبه مجموعه هيات دولت و مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار گرفت و براساس آن استعمال سيگار و مواد دخاني در اماکن عمومي ممنوع اعلام شد. با اين حال، ورق چندبار برگشت و قليان دوباره بر ميزهاي قهوه خانه ها جا خوش کرد.
در سال ???? باز مصرف قليان در اماکن عمومي کشور ممنوع شد. ولي اين ممنوعيت ادامه نداشت و در سال ????با اصلاح تبصره ماده? آيين نامه ممنوعيت استعمال و عرضه سيگار و ساير مواد دخاني در اماکن عمومي، قهوه خانه ها و رستوران هاي سنتي مجاز به عرضه سيگار و مواد دخاني شدند. اما به فاصله کمتر از يک سال، ورق باز هم برگشت و قليان ها دوباره جمع شدند. از آن زمان تا سال ?? قهوه خانه داران چندان زير ذره بين اداره سلامت وزارت بهداشت نبودند اما در دولت نهم، وقتي بحث ممنوعيت قليان ها دوباره مطرح شد، مخالفت سازمان ميراث فرهنگي و صنف قهوه خانه داران باعث شد تا سياست هاي متعادل تري درباره قليان اعمال شود.نتيجه آن شد که پاي قليان به صورت محدود به قهوه خانه ها باز شد و استعمال آن فقط در اماکن داراي پروانه، به شرط استفاده نکردن از توتون هاي اسانس دار مجاز بود. در دولت دهم اما باز هم سياست هاي وزارت بهداشت، به ممنوع کردن قليان معطوف بود. تا جايي که وقتي جمع آوري قليان از قهوه خانه ها با راي هيات عمومي ديوان عدالت اداري تصويب شد، رئيس اتحاديه قهوه خانه هاي سنتي کشور از تعطيلي قريب الوقوع اين صنف خبر داد. علايي گفته بود با تعطيلي قهوه خانه ها در سال ?? مشتري‌ها به زيرزمين‌ها رفته و مشکلات فراوان زيادي را بوجود آوردند. اتفاقي که نجفي ريس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري سابق هم معتقد بود در صورت ممنوعيت استعمال قليان در رستوران ها و قهوه‌خانه ها، آسيب‌هاي بيشتري اتفاق مي‌افتد. او در برنامه پايش گفته بود: «ببينيد چقدر امکان تحرک، تفريح و حتي نفس کشيدن براي مردم باقي گذاشته ايم؟ نمي گويم هر رستوراني، سرو شود. جلوي قليان را بگيريم همراه با قليان چيزهاي ديگري هم وارد فضاي خانه مي شود.»
نجفي که معتقد است استعمال قليان بايد براي زنان هم آزاد باشد، گفته بود: «علما مي گويند هر چيز که منع مي کنيد انسان حريص مي شود، اگر اين را ملاک تصميم گيري بگذاريم شايد به اين نتيجه برسيم بعضي تصميمات قبلي اشتباه بوده است. اگر بناست، قليان باشد براي زن و مرد نبايد تفاوت باشد.»

بايد ديد در دولت يازدهم مجلس، وزارت بهداشت و سازمان ميراث فرهنگي چطور موضوع قليان را حل خواهند کرد. موضوع به ظاهر ساده‌اي که هر بار سر و صداي زيادي به پا مي‌کند و تا روي کار آمدن دولت بعدي، مسکوت مي‌ماند.

نجفي در حالي از آزادسازي قليان و نظرسنجي تلويزيوني درباره آن صبحت مي‌کند که قليان در دولت‌هاي گذشته، هميشه جنجال به پا کرده است. يک طرف ميدان اين اختلاف، وزارت بهداشت و کميسيون بهداشت و درمان مجلس است که معتقدند مصرف دخانيات در مکان هاي عمومي غيرقانوني است و بايد با آن مقابله کرد و طرف ديگر ماجرا، صنف قهوه خانه داران و سازمان ميراث فرهنگي که قليان را به عنوان يک جاذبه گردشگري مي شناسد.

سخن آخر :
عدم وجود قانون شفاف ، سياسي و شخصي کاري و تبصره و قوانين جديد و سود سرشار اين کسب و کار از طرف ديگر ، شيطنت عمدي برخي دست اندرکاران اجرايي و همراهي آنان با يکي از طرفين اين کار ، باعث شده است تا روزانه ???? الي ???? نفر از جوانان اين شهرستان هزينه ?الي ?? ميلون توماني( در سال قريب ? ميليارد تومان ) فقط در شهرستان فارسان را خرج تفريح ناسالم و کاملا مضر که تبعات اجتماعي ، فرهنگي ، اعتقادي بسيار زيادي براي جامعه که کسي به فکر علاج آن نباشد نمايند
آنچه از مسئولين انتظار مي رود آنکه براي يکبار هم شده به حرف پدر يا مادر يکي از اين جوانان که صرف حضور دراين اماکن همه جواني خود را فنا ( يا معتاد يا به علت مباحث اخلاقي يا مشروب و درگيري و ... وجه اجتماعي خود را از دست داده ) گوش دهند و به فکر علاج به هر روش صحيح ( فرهنگي با استفاده از همه پتانسيلها و يا قضايي ) باشند %

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html