کد مطلب: 116586
زندگي شش ميليون عربستاني زيرخط فقر/80درصدسعودي ها منزل شخصي ندارند/عربستان دومين کشور بيکار خاورميانه
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 690

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از رهياب نيوز، روزنامه ميدل ايست آنلاين در مقاله اي به شرح وضعيت اقتصادي  کشور عربستان پرداخت :

به نظر مي رسد اعتراف به بحران فقر توسط دولتمردان کشور طلاي سياه آسان نباشد. سومين کشور ثروتمند جهان که ذخاير بالاي نفت و معادن طبيعي آن در تمام جهان مشهور است قادر نيست بر بحران رو به رشد فقر فائق آيد.

روال بر اين بوده که کشور عربستان را يک کشور مرفه به تمام جهانيان معرفي کنند، کشوري که درآمدهاي خود را صرف برآوردن خواسته هاي مصرف کنندگان کشور خود و تهيه کالاهاي غيرضروري مي کند. کسي نمي توانست يک فرد عربستاني را تصور کند که در خرابه اي زندگي مي کند و دوسوم درآمدش را تنها صرف برآوردن نيازهاي خوردن کند.

عربستان کشوري است که سالانه مبالغ ميليوني و چه بسا ميلياردي را بعنوان هديه و کمک به کشورهاي ديگر مي دهد و جزو منابع تامين صندوقهاي توسعه جهاني مي باشد و درهاي کشورش را براي ميليونها کارگر خارجي باز کرده است ... چرا دولت عربستان به فقر مردمش توجهي نمي کند؟

اين مقاله مي نويسد: نزديک به يک چهارم  جمعيت عربستان يعني جمعيتي بالغ بر شش ميليون نفر زير خط فقر به سر مي برند، دولتمردان ادعا مي کنند که درتلاشند تا اين مشکل را حل کنند اما کارشناسان به اين تلاشها به ديده شک و ترديد مي نگرند.

اعتراف به فقر

زمان زيادي لازم بود تا دولت عربستان به وجود فقر در کشورش اعتراف کند.شايد يکي از دلايل اين اعتراف ورود عربستاني ها به فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي باشد که سبب روشن شدن حقيقت در افکار عمومي شد.همزمان با رشد شرکت مردم در اين شبکه ها ؛ فيلمها و ويديوها و تصاوير فراواني از کشور عربستان در اين فضاهامنتشر شد که  شکل واقعي زندگي مردم را فاش و فقر موجود در اين کشور را به ديد همگان از جمله دولتمردان رساند.

فيلم ها داستان زندگي کساني را روايت مي کرد که در کشور نفت زير خط فقر و با درآمد پنجاه دلار در ماه  زندگي مي کنند.تصاويري از خرابه ها و زاغه ها در مناطق مختلف عربستان و زنان و کودکاني که در سطلهاي زباله پي يافتن چيزي براي خوردن هستند!

                                 

اين وضع چگونه به وجود آمد؟

دولت عربستان هيچ آمار رسمي از وضعيت فقر در کشورش ارائه نمي دهد اما گزارشهاي روزنامه هايي مانند واشنگتن پست و گاردين اعلام کرده اند که بيش از شش ميليون سعودي زير خط فقر زندگي مي کنند، اين روزنامه ها همچنين در گزارشات خود به نمونه هايي مانند سعاد شميري اشاره مي کند که با پنج کودک و همسر بيکار در رياض زندگي مي کند و با کمکهاي همسايگان روزگار به سر مي برند. هيچ وزارتخانه اي يا حتي مقام رسمي يا مسولي تاکنون به اين بحران بزرگ عربستان اعتراف نکرده است.

اما با نگاهي به خدمات تامين اجتماعي  و بهره مندان از اين خدمات که بالغ بر هشتصد هزار خانواده مي باشند مي توان به رقم شش ميليون رسيد. همچنين رشد فزاينده خانواده هايي که مشمول اين خدمات قرار مي گيرند نشان دهنده عميق تر شدن بحران فقر در اين کشور است. سازمان ملل متحد اعلام کرد که تعداد افرادي که در عربستان به دليل نداشتن هويت و تابعيت هيچ امکاناتي ندارند و به " بدون " معروفند به بيش از 700 هزار نفر رسيده است. کشورعربستان هيچ حقي براي آموزش ، درمان و ساير خدمات براي اين افراد نمي شناسد .

مشکلات اصلي اقتصاد عربستان

اصلي ترين مشکل نظام اقتصادي عربستان ارتباط آن با بانک مرکزي فدرال آمريکاست، بحرانهاي مالي اين موسسه در ده سال گذشته اثرات ناگواري بر اقتصاد عربستان گذاشته است و آن را در معرض تورم شديد و کاهش ارزش پول ملي اين کشور قرار داد.

عليرغم يارانه ارائه شده براي قيمت کالاها اما افزايش قيمتها و عدم افزايش درآمدها مشکلات بسياري براي خانواده ها بوجود آورده است. هاشتگ " درآمد ما کم است" در تابستان گذشته که محبوبيت زيادي بين کاربران فضاي مجازي پيدا کرد جهان را از مشکلات مردم عربستان آگاه کرد.اين هاشتگ که کم کم روند اعتراضي به خود مي گرفت برخي علماي تندرو را به واکنش واداشت و آن را فتنه ناميدند و از مردم خواستند تا از ترويج آن اجتناب کنند.

مشکل اقتصادي ديگري که مردم عربستان با آن درگير هستند بحران مسکن و افزايش اجاره بها بود. بيش از هشتاد درصد عربستانيها منزل شخصي ندارند و افزايش قيمت زمين و هزينه هاي ساخت و ساز ، داشتن مسکن شخصي براي عربستاني ها را به يک روياي دست نيافتني تبديل کرده است.  

همچنين معضل بيکاري که نتيجه ورود کارگران خارجي به اين کشور مي باشد بر فقر خانواده ها افزوده است. توجه به اين نکته ضروري مي باشد که خانواده در عربستان به مفهوم والدين و فرزندان متاهل انها مي باشد که با هم زندگي مي کنند. بين کشورهاي خاور ميانه کشور عربستان بعد از عراق بالاترين ميزان بيکاري را داراست که ميزان آن سه چهارم کل جمعيت اين کشور است.

دولت عربستان تلاش دارد تا راه حلهايي براي مقابله با فقر ارائه دهد. حل مشکل بيکاري،مسکن و اجاره بها، درآمدهاي پايين کارمندان و بالابودن هزينه زندگي و سرعت بخشيدن به طرحهاي توسعه و توسعه متوازن در تمام مناطق کشور چالشهاي پيش روي دولت عربستان است.

ملک عبدالله پادشاه عربستان که ثروتي بالغ بر 18 ميليار دلار دارد و سومين فرد ثروتمند جهان پس از پادشاهان تايلند و برونئي به شمار مي آيد ،بخشي از ثروت باد آورده اش را به دولت داد تا چهار شهرک اقتصادي بسازند که ظرفيت کار وزندگي براي پنج ميليون نفر را داشته باشد.گرچه به نظر مي رسد در صورت بهره برداري اين طرح کارگران خارجي بيشترين استفاده از آن را خواهند داشت. کارشناسان بر اين باورند که برنامه هاي اقتصادي دولت براي حل مشکلات کافي نيست و مي گويند که بهتر است افراد خاندان پادشاهي  به جاي تلاش براي زيباسازي وجهه کشور و زندگي  عربستان در چشم جهانيان به وضعيت بد مردم رسيدگي کنند.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html