به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، دکتر محمود گلزاري با اشاره به اينکه با افزايش سن ازدواج و بيميلي به ازدواج روبرو هستيم، افزود: بسياري از دختران تحصيلکرده همسر مناسب پيدا نميکنند که به آن تجرد ناخواسته ميگويند و اين نوع تجرد بين دختران در حال افزايش است.
اين روانشناس با اشاره به اهميت انتخاب همسر مناسب گفت: بخش عمده بحرانهاي زندگي مشترک و طلاق زوجين از انتخاب نامناسب همسر نشات مي گيرد و حتي بسياري از خانوادههاي تحصيلکرده آگاهي کافي درباره ملاکهاي انتخاب همسر ندارند.
متخصصان درباره ملاکهاي ازدواج توافق ندارد
وي با بيان اينکه متخصصان درباره ملاکهاي ازدواج توافق ندارد، اظهار کرد: نزديک ?? کتاب درباره ازدواج به زبان فارسي را بررسي کرديم. حدود ?? کتاب ترجمه و حدود ?? کتاب تاليف و از ميان آنها حدود ?? کتاب با رويکرد اسلامي نوشته شده است. در کتابهاي دانشمندان حوزه و دانشگاه، ملاکهاي واحدي براي ازدواج نميبينيم؛ اما مردم از اين کتابها استفاده ميکنند.
گلزاري با تاکيد بر اينکه در حوزه ازدواج مسايل زياد و ابهام داريم، ادامه داد: از ميان کتابهاي تاليفي، ?? کتاب جزوههاي سادهاي است که از روي کتابهاي اصلي نوشتهشدهاند، بنابراين ?? کتاب تاليفي در اين زمينه داريم و کتابهاي ترجمه شده هم با فرهنگ ما همخواني ندارد.
تشخيص ملاکهاي ازدواج، سختتر از تعيين ملاکهاست
اين روانشناس اضافه کرد: سختتر از تعيين ملاکها، راههاي تشخيص آنهاست و همه ميگويند علاقه داريم که خواستگار دخترمان با ايمان باشد؛ اما وقتي درباره چگونگي تشخيص ايمان خواستگار از آنان ميپرسيم، نميتوانند پاسخ درستي دهند و در واقع روي اين مسائل کار کارشناسي نشده است، اين در حاليست که در نهايت عينيترين ملاکها مانند زيبايي، پول و مدرک، معيار انتخاب همسر قرار ميگيرد، اما زوجين در زندگي مشترک، دچار مشکل ميشوند.
معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصريح کرد: بيش از ?? درصد از ازدواجها در شهرهاي بزرگ در کمتر از چهار سال به طلاق منجر ميشود واين آمار در ميانگين کشوري سالانه ?? درصد طلاق در سنين جواني است.
گلزاري در ادامه با بيان اينکه پس از ازدواج، مشکل جدي سازگاري زوجين است، اظهارکرد: پس از پيوند زناشويي، با نوزادي به نام ازدواج دو نفر مواجه هستيم. اين نوزاد بايد تا پنج سالگي تحت مراقبت زن و شوهر و خانوادههاي آنان باشد. در اين زمينه دورههاي آموزشي و کتاب نداريم و انتخاب نامناسب همسر، فقدان آموزش و مشاوره هنگام اختلاف، بيش از?? درصد بحرانهاي خانواده را تشکيل ميدهد.
ضرورت فعاليت وزارتخانه و معاونت زنان رياست جمهوري درباره فرهنگسازي
گلزاري در پايان تاکيد کرد: لازم است وزارت ورزش و جوانان و معاونت زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري درباره حوزه فرهنگي و آموزشي ازدواج فعاليت بيشتري داشته باشند.