به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، خبر دعوت محمود احمدينژاد از حسن روحاني براي شرکت در مناظره بر سر اقدامات دولتهاي نهم و دهم به سرعت در صدر اخبار داخلي قرار گرفت، دعوتي از سوي رييس جمهور سابق که با توجه به ارائه گزارش ??? روزه از سوي حسن روحاني چندان هم غير منتظره نبود.
حسن روحاني در برنامهاي تلويزيوني که به ارائه گزارش عملکرد دولتش در صد روز گذشته اختصاص يافته بود ، عملکرد دولت قبلي را زير سوال برد و عملاً احمدينژاد را در موضع اتهام قرار داد.
هرچند روحاني در اين گفت و گو " آتش بياران" را متهم کرد که حاشيه سازي مي کنند و آتش مي افروزند اما نحوه ارائه گزارش وي که بيشتر بر نفي عملکرد دولت احمدي نژاد تمرکز داشت موجب شد ، آتش برخي اختلافات باز برافروخته شده و احمدي نژاد همچنان در صدر خبرها قرار بگيرد.
پس از گزارش روحاني به مردم بود که برخي از نمايندگان مجلس و شخصيتهاي سياسي موضوع پيگيري تصميمات دولت قبلي و تبعات آن بر اقتصاد ايران را مطرح کردند. در اين ميان البته هواداران محمود احمدينژاد نيز به دفاع از رييس دولت دهم پرداخته و روحاني را متهم به سياه نمايي درباره اوضاع کشور کردند.
از جمله علي اکبر جوانفکر مشاور رسانهاي و از افراد نزديک به احمدينژاد گفته است: «هيچکس نگفت که خزانه خالي است زيرا اهل فن ميدانند که خزانه، محل ورود و خروج مستمر و لحظه به لحظه پول است و در هيچ زمان نميتوان آن را خالي از پول فرض کرد اما سوال اين است که دولت جديد چگونه توانسته است با خزانه خالي انبارهاي کشور را براي مدتهاي مديد از نيازهاي اوليه انباشته کند و طي اين مدت به رتق و فتق امور کشور بپردازد، سر هر ماه يارانهها را به حساب مردم بريزد و اينک تصميم دارد دو مرحله سبد کالا به همه خانوارهاي ايراني اهدا نمايد؟!»
احمدينژاد قصد همکاري داشت
به نظر ميرسد آنچه که هواداران احمدينژاد و شخص وي را بيش از پيش نسبت به گزارش روحاني ناخشنود کرده است غافلگيري آنان از اين اقدام رييس دولت يازدهم باشد.
نامه بقايي در خصوص دانشگاه ايرانيان نشان داد که احمدي نژاد به همکاري و مسالمت با روحاني چشم داشت. چه آنکه احمدينژاد همانطور که علي اکبر جوانفکر ميگويد پس از پيروزي حسن روحاني قصد داشت با وي همکاري کند: «رئيس جمهور محترم مستحضر هستند که بلافاصله پس از اعلام راي ايشان در انتخابات، به دستور آقاي احمدينژاد تمامي وزراي او و معاونان آنها يک به يک به حضورشان رسيدند و گزارشي از وضعيت حوزههاي تحت مسئوليت خود به ايشان ارائه کردند. دليل آن هم روشن بود زيرا جهتگيري رئيس جمهور و همکارانش در دولت قبل، مبتني بر همکاري صميمانه با دولت جديد بود. آقاي روحاني مستحضر هستند که در سال ?? جناب آقاي خاتمي رئيس جمهور محترم وقت اجازه نداد که اعضاي کابينهاش به ملاقات دکتر احمدينژاد بيايند و به او گزارش کار بدهند.»
در ميان نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري خرداد ?? اتفاقاً محمود احمدينژاد تصور ميکرد با کنار رفتن اصولگرايان رقيب مشترک او و روحاني در انتخابات شکست خوردهاند و از اين رو تصور ميکرد ميتواند با تغيير رويکرد برخي از افراد نزديک به خود موقعيت سياسي آنان را در دستگاههاي دولتي حفظ کند.
چرخش برخي از مديران احمدي نژادي به سوي دولت جديد نمونهاي از اين تلاش بود مديراني که تا همين اواخر هم برخي از آنان کماکان بر سر کار باقي ماندند تا به اين اميد که روحاني نيز همانند احمدينژاد با مجلس و اصولگرايان وارد جدال شود و از اين طريق بتوانند اتحادي استراتژيک ميان خود و تکنوکراتهاي هوادار روحاني ايجاد کنند.
آيا روحاني به مناظره با احمدي نژاد تن ميدهد؟!
در واقع احمدي نژاد انتظار ندارد روحاني به وي پاسخ مثبت دهد ، چرا که به خوبي ميداند حسن روحاني به هيچ عنوان خود را درگير چنين مناظره بيحاصلي با وي نخواهد کرد.
البته اين واکنش ترکان ، مشاور ارشد رئيس جمهور که " حسن روحاني و محمود احمدي نژاد در يک سطح قرار ندارند که بخواهند با هم مناظره کنند" تاکيدي بر همين موضوع است.
اما نفس اين دعوت به ضرر روحاني خواهد بود چرا که به خودي خود ميتواند دست منتقدان دولت فعلي را در آينده باز بگذارد به گونهاي خواهند گفت روحاني در صورت داشتن صداقت در گفتارش دعوت احمدينژاد را بايد ميپذيرفت.
از سوي ديگر احمدينژاد پس از مناظرههاي جنجالي انتخابات سال ?? اعتماد به نفس بالايي در اين زمينه پيدا کرده و تصور ميکند در هر مناظرهاي که از اين پس ميان او و دولتمردان جديد رخ دهد خواهد توانست با استفاده از شيوه خاص خود رقيب را از ميدان به در کند.
خصوصاً حالا که ديگر مسئوليت رسمي ندارد و ميتواند با فراغ بال در مورد مسائل مختلف سخن بگويد.
با اين همه عکس العمل روحاني نيز در چند روز آينده قابل توجه خواهد بود . هر چند به نظر نميرسد روحاني ، شخصا به اين دعوت واکنشي بدهد اما در صورتي که روحاني دعوت احمدينژاد را قبول کند ميتوان گفت مناظرهاي جنجالي و توفاني در راه خواد بود. اتفاقي که در حال حاضر هيچ کس به جز احمدينژاد به دنبال آن نيست خصوصاً در شرايطي که تا يک ماه ديگر بايد در دادگاه حاضر شود.
منبع:افکار