کد مطلب: 116063
100 روز اقتصادي دولت تدبير و اميد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 684

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، وطن‌امروز از 100روز اقتصادي دولت گزارش مي‌دهد؛حسن روحاني قبل از برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري و در روزهاي هيجان‌انگيز تبليغات انتخابات از برنامه‌هاي متنوع 100 روزه‌ در اقتصاد و حوزه‌هاي ديگر خبر داد.

روحاني اين سخنان را بعد از آن عنوان کرد که ولايتي در گفت‌وگوي تلويزيوني از برنامه 100 روزه اقتصادي سخن گفته بود و شرايط تبليغات به‌گونه‌اي پيش رفت که تيم تبليغاتي وي موضوع برنامه‌هاي کوتاه‌مدت 100 روزه را در دستور کار روحاني قرار داد.

پس از پايان انتخابات رياست‌جمهوري و رئيس‌جمهور شدن روحاني موضوع 100 روز فراموش نشد و به صورت يک مطالبه در آمد. به همين علت روحاني بارها روي برنامه 100 روزه خود تاکيد کرد تا اينکه اين 100 روز نيز به پايان رسيد.

روحاني در اين مدت درباره برنامه 100 روزه خود سخنان متناقضي هم زد، يک بار گفت قرار است در اين 100 روز گزارشي ارائه شود، روز ديگر درباره حل برخي مشکلات اساسي در اين مدت خبر مي‌داد. به هر حال اعضاي دولت يازدهم در اين مدت زحمات بسياري را متحمل شدند اما مردم در اين مدت در زمينه اقتصادي تغيير محسوسي احساس نکردند.

کاهش نرخ ارز و طلا از همان زمان اعلام نتايج انتخابات آغاز شده بود و خيلي‌ها اميدوار بودند با کاهش محسوس نرخ دلار و سکه قيمت‌هاي ساير کالاها کاهش يابد اما نه تنها نرخ‌ها کاهش پيدا نکرد بلکه گراني کالاها ادامه يافت.

در مدت 100 روز مردم به کرات از مسؤولان ناله‌ها و ضعف‌هاي اقتصادي را شنيدند و حتي به آنها گفته شد خزانه‌تان خالي است اما اقدامي حماسي براي اينکه نشان داده شود کشور ظرفيت عبور از مشکلات را دارد صورت نگرفت. روحاني در 15 مردادماه يعني دو روز بعد از تحويل گرفتن دولت در ديدار با خبرنگاران درباره دستمزدها و تورم گفت: بين افزايش دستمزد و تورم فاصله وجود دارد و اين شکاف باعث فشار بر زندگي مردم بخصوص کارگران مي‌شود.

دولت مصمم است که اين شکاف را پر کند و اين مشکل را حل کند اما اجراي برنامه زمان‌بندي چطور خواهد بود وابسته به شرايط و بررسي‌هايي است که ما انجام مي‌دهيم. وي با اشاره به اينکه در طول 100 روز اول فعاليت دولت قرار است همکاران وي گزارشي واقعي از وضعيت کشور بويژه اقتصادي تهيه کرده و براي مردم بيان کنند، اظهار کرد: البته ظرف اين 100 روز فقط بحث تهيه گزارش و ارائه آن نخواهد بود، بلکه برنامه‌هايي تدوين و اجرا خواهد شد.

رئيس‌جمهور درباره اين 100 روز توضيح بيشتري مي‌دهد: برخي رسانه‌ها گفتند که فقط در اين 100 روز گزارش کار تهيه مي‌شود در حالي‌که اين تنها يکي از کارهاست و همان‌طور که اشاره شد در اين 100 روز اقداماتي در زمينه‌هاي گوناگون انجام خواهد شد. در کارگروه‌ها، برنامه‌هاي کوتاه‌مدت، ميان‌مدت و درازمدت براي حل مشکلات و پيشبرد امور تهيه شده است و اقدامات انجام مي‌شود اما اينکه اين شکاف به صورت کلي پر شود بستگي به شرايط کشور و بررسي‌هاي ما دارد ولي به عنوان يک هدف اين موضوع مدنظر دولت است. 


خبر ناراحت‌کننده هم مي‌دهيم 

روحاني قبل از اينکه انتقادات به سخنان هميشگي او درباره مشکلات عديده اقتصادي آغاز شود، در اظهارات جالبي در 19 شهريور و در برنامه تلويزيوني گفت‌وگو با مردم گفت: اين دولت، دولت راستگويان است و همه اخبار، چه اخبار خوشحال‌کننده و چه اخبار ناراحت‌کننده را به مردم ارائه مي‌کند.

رئيس‌جمهور درباره اينکه بودجه جديد در بخش‌هايي مانند پرداخت‌ها، مشاغل و امور جاري ممکن است تاثيرگذار باشد، گفت: در شرايط رکود تورمي راه‌حل‌هاي اساسي ميان‌مدت و بلندمدت مطرح است و برنامه‌هاي اصلي بايد در بودجه سال 1393 ديده شود.

روحاني با اشاره به اينکه از هم‌اکنون به وزارت اقتصاد اعلام شده است تا 6 ماه برنامه‌هاي خود را براي مبارزه با رکود و تورم اعلام کند، تاکيد کرد: برنامه‌هاي کوتاه‌مدتي داريم که اجراي آنها از همين هفته آغاز مي‌شود و به حمايت و مشارکت مردم نياز داريم، چرا که بدون مشارکت مردم مشکلات قابل حل نيست.

در هفته دولت به مردم اعلام شد که در اولين جلسه دولت از وزارت اقتصاد خواهم خواست در مدت 15 روز طرحي را تهيه کند تا موانع رونق اقتصادي اعلام و راه‌حل‌هاي کوتاه‌مدت در اين طرح ارائه شود؛ اسم اين طرح، طرح رونق اقتصادي براي کوتاه مدت است. طبق سخنان روحاني دولت در 25 شهريور طرح رونق اقتصادي را تشريح کرد که از جمله آنها اين موارد است: 

1ـ ميزان پيش‌دريافت براي واردات کالاها و خدمات در روز گشايش اعتبار اسنادي حداکثر به ميزان سي‌درصد معادل ريالي تعيين مي‌شود. 

?ـ بانک‌هاي عامل نظر نهايي خود را درخصوص اعطاي تسهيلات به طرح‌هاي توليدي که از منابع صندوق توسعه ملي استفاده مي‌کنند، ظرف دو ماه از زمان تکميل مدارک با در نظر گرفتن توجيه مالي، اقتصادي و فني اعلام نمايند. 

3- به منظور تامين منابع طرح‌هاي زيربنايي و يارانه بخش‌هاي توليدي و حمايت از توليد ملي، ترخيص کالاهاي مشمول اولويت دهم که تا زمان ابلاغ اين مصوبه به اماکن گمرکي و مناطق آزاد تجاري ـ صنعتي و ويژه اقتصادي وارد و براي آنها قبض انبار صادر شده باشد، پس از اخذ مجوز ثبت سفارش از وزارت صنعت، معدن و تجارت (با ارز متقاضي و بدون تخصيص مجدد ارز) و اخذ حقوق گمرکي و دو برابر سود بازرگاني و رعايت ساير قوانين و مقررات بلامانع است. 

4- افزايش مدت بازپرداخت اقساط تسهيلات دريافتي از حساب ذخيره ارزي به دو برابر، بنا به درخواست واحدهاي توليدي. 

100 روز اقتصاد روحاني در راديو فردا 

رسانه‌هاي غربي در آستانه فرا رسيدن 100 روز فعاليت دولت يازدهم ويژه‌نامه‌هاي جالبي از اقتصاد ايران رفتند و بسياري از آمارها و عملکردي که دولت ارائه کرده را بازنويسي کرده‌اند. به عنوان مثال راديو فردا(وابسته به سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا) در گزارش 100 روز اقتصاد روحاني خود مي‌نويسد: «کسري بودجه دولت در سال جاري در خوشبينانه‌ترين حالت حدود نود هزار ميليارد تومان پيش‌بيني مي‌شود، بدهي دولت پيرامون 500 هزار ميليارد تومان نوسان مي‌کند، سپاه 3 ميليون و 500 هزار نفري بيکاران مي‌تواند در آينده بسيار نزديک با سرازير شدن موج فارغ‌التحصيلان دانشگاه‌ها به بازار کار به دو برابر برسد، اکثر کارخانه‌ها تعطيل و نيمه‌تعطيل هستند، کشاورزي در چنان وضعيتي است که ايران مجبور است در سال جاري هفت ميليون تن گندم وارد کند.»

در ادامه مطلب چند سوال مطرح مي‌شود و نويسنده به همه اين سوالات پاسخ مثبت مي‌دهد: يک) آيا دولت روحاني در عرصه اقتصادي مي‌داند چه مي‌خواهد؟ دوم) آيا حسن روحاني يک «تيم اقتصادي» قابل و منسجم را براي دستيابي به هدف‌هايش در اختيار دارد؟ سوم) آيا حسن روحاني، براي اجراي سياست خود به دست تيم اقتصادي مورد نظرش، از شرايط سياسي مطلوبي برخوردار است؟ 

در پايان اين نوشته نيز همان‌گونه که غرب مي‌خواهد و بعضي از دوستان داخلي نيز به آن دامن مي‌زنند نتيجه‌گيري شده است: «آيا ايران خواهد توانست از مصيبت تحريم‌هاي اقتصادي بين‌المللي رها شود؟ امروز روشن‌تر از آفتاب است که بدون رها شدن از اين مصيبت، بخش بسيار بزرگي از تلاش‌ها براي اصلاح بنياد‌هاي اقتصادي ايران به سنگ خواهد خورد.»

همين بازتاب کوتاه در يک رسانه بيگانه کافي است تا مسؤولان کشور بدانند که همه سخنان آنها رصد مي‌شود و خوراک مناسبي براي رسانه‌هاي غربي به‌وجود مي‌آورد. همه مي‌دانيم مشکلات اقتصادي وجود دارد و اقتصاد ما در برهه‌اي به بحران تبديل شده است.

مردم همه اين مشکلات را احساس مي‌کنند اما همين مردم منتظر هستند که به جاي بيان مشکلات، مسؤولان اقدامي عملي انجام دهند و گراني‌هاي روزانه پايان پذيرد و حداقل سخنان اميدوارانه از اردوگاه دولت تدبير و اميد بشنوند نه اينکه مسؤولان اقتصادي هر روز درباره به کف رسيدن قيمت‌ها و بالارفتن قريب‌الوقوع نرخ‌ها سخن بگويند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html