به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، اوباما و جو بايدن بعد از جلسهاي سخت درباره بحران مالي پيش آمده براي کاخ سفيد براي خوردن نهار، با آستينهاي بالا زده و بدون کت به يک رستوران فست فود کوچک نزديک کاخ سفيد رفتند. مردم که از ديدن رييس جمهور و مشاورش تعجب کرده بودند، اعتراض خود نسبت به تعطيلي دولت فدرال و بيکار شدن ??? هزار نفر از مردم آمريکا را به او اعلام کردند. با اين حال طرفداران او جلوتر بودند و يکي از ميان جمعيت داد زد: اوباما! در نهايت تو برندهاي!
رييس جمهور خسته? کاخ سفيد نگاهي به مردم انداخت و گفت: در اين بازي هيچ کس برنده نيست!
واشنگتن پست که اين گزارش درباره نهار خوردن رييس جمهور آمريکا را منتشر کرده بود، در گزارش خود نوشت: تعطيلي دولت فدرال وارد دومين هفته خود ميشود امابه نظر نميرسد هيچ برندهاي در اين ميدان وجودداشته باشد و بازنده اصلي در ميان دعواهاي کاخ سفيد و کنگره و يا بهتر است بگوييم جان بوئنر جمهوري خواه و رييس کنگره با اوباماي دموکرات و ريس جمهور، کسي نيست جز مردم عادي که تازه چند هفته و يا چند ماه بعد که با بيپولي شديد مواجه شدند، ميفهمند چه بلايي به سرشان آمده است.
اوباما اين روزها سخنرانيهاي جالب توجهي دارد. جان بوئنر او را مورد انتقاد قرار داده و گفته که بهتر بود به جاي دويدن در راهروهاي سازمان ملل به دنبال روحاني، رييس جمهور ايران و گفتوگوي تلفني با او، سري به کنگره ميزد و با نمايندگان صحبت ميکرد تا اين وضعيت پيش نميآمد. اوباما اما در برابر موضعي قرار گرفته که ايران سالهاست با آن مواجه است. هرگاه صحبت از مذاکره با آمريکا به ميان آمده مسئولان نظام جمهوري اسلامي از مقام معظم رهبري تا رييس جمهور و نمايندگان مجلس عنوان کردهاند که زبان تکريم بايد جايگزين زبان تهديد و تحقير در ادبيات آمريکا شود. رهبر معظم انقلاب نيز اشاره کردند که نميتوان با زبان تهديد خواستار گفتوگو با ايران شد.
اوباما هنوز هم سعي دارد با زبان تهديد با ايران سخن بگويد و در مجمع عمومي سازمان ملل اعلام ميکند زماني صحبت از احترام متقابل ميشود که ايران تکليف برنامه هسته اياش را مشخص کرده باشد! او در گفتوگو با نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي نيز بيان کرد گزينه اقدام نظامي عليه ايران همچنان روي ميز است. اما اين تمام ماجرا نيست. اين روزها اوباما حس و حال ايرانيان را بيشتر از هر زمان ديگري بايد بفهمد. چرا که چند شب پيش در کنفرانس خبرياش با خبرنگاران بيان کرد زماني با کنگره بر سر بودجه دولت گفتوگو ميکند که نمايندگان کنگره زبان تهديد را کنار بگذارند!
او اين روزها ديگر دقيقا ميداند که زماني که صحبت از اختلاف عميق و کينه و دشمني باشد، گفتوگو معني خاصي پيدا نميکند و اعتماد سازي تنها راه مذاکره همراه با ادب و احترام بين دو طرف است. به همين جهت از نمايندگان ميخواهد زمينه را براي گفتوگوي سازنده ميان دولت و مجلس هموار کنند.
او همچنين ميداند در چنين شرايطي که اوضاع اقتصادي مردم آمريکا به شدت تحت تاثير اتفاقات سياسي و تحولات جناحي کنگره و دولت است، نميتوان ميزمذاکره را ترک کرد اما در عين حال باورد دارد حقوق اصلي ملت قابل مذاکره نيست.
همانطور که حقوق اصلي ملت ايران در داشتن فناوري هستهاي قابل بحث نيست. اوباما در کنفرانس خبري روز گذشته خود بيان کرد که در صورت گفتوگو با نمايندگان هم فقط از آنها ميخواهد که سقف بدهيهاي مالي دولت را بالا برده و اجازه دهند با استفاده از اين روش برنامه سلامت و بهداشت او به اجرا دربيايد. او به دنبال بازي برد – برد است. چنانکه ايران هم اعلام کرده به دنبال ايران هم به دنبال همين مسئله است و گفت که در صورت ادامه اين روند هيچ کس برنده نخواهد شد چنانکه رييس جمهور ايران نيز با اشاره به موضوع هستهاي ايران همين موضوع را گوشزد کرد.
اينک بايد پرسيد در چنين وضعيتي بازي برد - برد امکان پذير خواهد بود يا نه؟
منبع:افکار