پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 115643
نقشه راه دولت اعتدال در خلق حماسه اقتصادي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 698

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مبحث اقتصاد به عنوان رکن مهم و بنيادين در انقلاب شکوهمند اسلامي براي هم? اقشار جامعه محسوب مي گردد،زيرا از درون اقتصاد اسلامي بسياري از نياز هاي فطري مردم که خواستار عدالت و عدم تبعيض مي باشند محقق خواهد شد و نيزاقتصاد اسلامي  به عنوان لازم? استقلال کشور و نيز عدم نياز به کشورهاي بيگانه به شمار مي رود.

حاکميت نظام اسلامي به خاطر فشارهاي متعدد از قبيل جنگ تحميلي که توسط استکبار جهاني عليه ملت مسلمان ايران انجام گرديد،فشار اقتصادي را بر مردم بيش از پيش مضاعف نمود که در اين مسير ملت شجاع و مقاوم توانستند با تحمل سختيها توان مقاومتي خود را به رخ دشمنان نظام بکشند.
لازم به ذکر مي باشد در اوائل انقلاب دولتمردان آن دوره با اعمال برخي سياست هاي اقتصادي برگرفته از مکاتب کمونيستي و مارکسيستي در راه دولتي سازي کامل اقتصاد گام برداشتند ولي به هر حال مردم با مقاومت مثال زدني وقناعت به حدأقل ها توانستند تمام مشکلات و تهديد ها را به فرصت تبديل نموده و در اين مسير موفق عمل نمايند .
بعد از پايان جنگ و زمزمه هاي بازسازي و نيز سازندگي کشور تئوري هاي مختلف اقتصادي از مکاتب غرب به داخل کشور راه يافت که اين مکاتب  به خاطرغير بومي بودن با اقتصاد اسلامي به مانند اقتصاد مارکسيستي اوائل انقلاب کشور را دچار نابساماني هاي متعدد  نمود که حمايت از غني و ثروتمندان جامعه و ظلم مضاعف به فقراي جامعه ارمغان اين مکاتب اقتصادي بوده است ومتأسفانه با استمرار دولت هاي متعدد باز هم شاهد عمل به مکاتب متعدد اقتصادي غير بومي در جامعه مي باشيم.
ضرورت اصلاح و پالايش مکاتب اقتصادي در مسير پيش رو امري انکار ناپذير مي باشد.لذا دولت اعتدال بايد از ورود به مکاتب اقتصادي مارکسيستي و نيز مکاتب اقتصادي ليبرالي و غربي راه سومي را در پيش گيرد و با تبعيت از فرمايشات مقام معظم رهبري با عنوان رهبرد اقتصاد مقاومتي و بومي سازي اقتصاد مبتني بر اسلام راه مطلوب را در پيش گيرد که دولت اعتدال تنها با راهبرد مذکور مي تواند حماس? اقتصادي را محقق نمايد .
اقتصاد مقاومتي  نقش? راه دولت اعتدال
بايد اذعان نمود فرمايشات مقام معظم رهبري در ضرورت خلق حماس? اقتصادي و نيز طرح اقتصاد مقاومتي به مثاب? نقش? راه دولت اعتدال و تدبير مي تواند مدنظر دولتمردان اقتصادي قرار بگيرد، اقتصاد مقاومتي به عنوان راه حل جدي رفع بسياري از مشکلات اقتصادي و بحران هاي اقتصادي ناشي از تحريم مورد تأکيد فرهيختگان جامعه من جمله مقام معظم رهبري قرار گرفته است.
مقام معظم رهبري با تبيين اقتصاد مطلوب راه را براي هم? افراد و گروه ها مشخص نمودند ، ايشان در فرازي در اين باب مي فرمايند: " روزمرّه فكر كردن در مسائل اقتصادى، مضر است ؛ تغيير سياست هاى اقتصادى به طور دائم ، مضر است - در همه‌ى بخش ها ، بخصوص در اقتصاد - تكيه كردن بر نظرات غير كارشناسى ، مضر است؛ اعتماد كردن به شيوه‌هاى تزريقىِ اقتصادهاى تحميلى شرق و غرب ، مضر است. سياستهاى اقتصاد بايد سياستهاى «اقتصاد مقاومتى» باشد - يك اقتصاد مقاوم - بايد اقتصادى باشد كه در ساخت درونىِ خود مقاوم باشد ، بتواند ايستادگى كند؛ با تغييرات گوناگون در اين گوشه‌ى دنيا، آن گوشه‌ى دنيا متلاطم نشود ؛ اين چيزها لازم است.»[1]
در بيانات مذکور مدل اقتصادي مبتني بر تئوري هاي غرب و شرق مورد نقد قرار گرفته است و ويژگي اقتصاد مطلوب که همان عدم وابستگي به مباني غرب و شرق مي باشد مورد تأکيد قرار گرفته است.بيانات مذکور مهر بطلان بر عدم کارائي مکاتب اقتصادي غير بومي در نظام اسلامي مي باشد.
اگر به پرسش هاي جدي مطرح شده در مباحث قبل پاسخ واقعي داده شود قطعا مي توان بستر ها و ضرورت استفاده از مکتب اسلامي براي تحقق رشد اقتصادي مورد تأکيد قرار خواهد گرفت.
مکتب اقتصادي اسلامي ؛ نماد اقتصاد جامع? اسلامي
بايد اذعان نمود مکاتب اقتصادي غير بومي در جامعه اسلامي داراي تبعات بسيار خطرناکي براي جامعه ما بوده است که کاهش شديد جمعيت در سال هاي اخير،فروپاشي خانواده ها در جامع? اسلامي،افزايش آمار طلاق به نسبت آمار ازدواج و افزايش فساد و فحشاء در کشور،و وجود بسياري از بحران هاي اقتصادي در کشور معمول اين مکاتب غير بومي مي باشد،در عين حال نيز به علت آلودگي در منشأ متد هاي آموزشي کشور و الگو گيري بدون عقلانيت از مکاتب غربي و کاهش تئوري هاي اقتصاد اسلامي در کشور،لذا شاهد افزايش تأثيرات تحريم ها بر نظام اسلامي مي باشيم.
بايد گفت : اولا و بالذات حوزه علميه به عنوان نهاد مرجع و منبع توليد فکر در زمينه اقصاد اسلامي بايد شناخته شود و در عين حال اين انتساب اقتصاد اسلامي به حوزه علميه قم نافي بسياري از کاستي ها و ضعف اين نهاد مقدس در اقتصاد جامعه کشور نمي باشد زيرا در طول حيات نظام اسلامي تا کنون مباني مکتب اقتصاد اسلامي به صورت جدي و واقعي در نهاد حوزه توليد نگرديده است و به صورت جدي مورد بحث و بررسي قرار نگرفته است،اگر چه شاهد برخي توليدات فکري از سوي اين نهاد در مورد ارائه  مکتب اقتصاد اسلامي مي باشيم ليکن اکثر اين بحث ها مقدماتي و ابتدائي بوده و رافع بسياري از مشکلات پيچيده اقتصادي جوامع اسلامي نمي باشد.
ليکن دولت اعتدال بايد در مسير خلق حماس? اقتصادي و با همکاري نهاد تخصصي دين يعني حوز? علميه قم و با همکاري دانشگاه راه کار نهائي براي ارائه مکتب بومي و اسلامي در کشور را عملي سازد  و هم چنين  بايد اذعان نمود دولت اعتدال مي تواند در سال حماسه اقتصادي و با تدبير و نيز همکاري حوزه و دانشگاه در اجرائي نمودن اقتصاد مقاومتي و  پالايش مکاتب غير بومي بر اساس فرمايش ولي فقيه جامع? اسلامي  و نقد و بررسي اين نوع مکاتب غير بومي تلاش نمايد که اين روند منجر به تحقق جامع و کامل از مکتب اقتصاداسلامي خواهد گرديد و اين امر پاسخگوي فطرت انسانها در راه تحقق عدالت و نيز تحقق حماس? اقتصادي و نيز اجراي منويات مقام معظم رهبري مبني بر اجراي  اقتصاد مقاومتي خواهد گرديد. 
 
[1] بيانات در ديدار كارگران و فعالان بخش توليد كشور7/2/1392
 
منبع:بلاغ

 

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html