به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، کودک در عالم کودکي به چيزي جز بازي و سرگرمي نميانديشد و اين ما والدين و مسئولان شهر هستيم که بايد از گلهاي زندگي خود و ديگران مراقبت کنيم در حالي که گاهي از اين وظيفه خود به هر دليلي سرباز ميزنيم و حادثه رخ مي دهد که ممکن است هرگز نتوانيم جبران کنيم. مثال اين حوادث ناگهاني حوالي ساعت 21 ديشب در پارک ملت شهرکرد اتفاق افتاد.
پسر بچهاي 9 ساله که همراه با خانواده خود به پارک ملت شهرکرد رفته بود درحين بازي با آب دچار سانحه برقگرفتگي شد و اينک در بخش مراقبتهاي ويژه بيمارستان آيتالله کاشاني شهرکرد بستري است.
مادر احمدرضا طهماسبي پسر بچه آسيبديده در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد پيرامون جزئيات حادثه گفت: ديشب به پارک ملت شهرکرد رفته بوديم ولي نميدانستم چه اتفاقي شومي انتظار فرزند دلبندم احمدرضا را ميکشد.
حميرا رحيمي افزود: در پارک ملت آبشار مصنوعي تعبيه شده که چندين تير چراغ برق در آن قرار دارد تا فضاي پيرامون آبشار را روشن کند ولي همين موضوع مسبب اصلي برقگرفتگي فرزندم شد.
وي خاطر نشان کرد: احمدرضا براي بازي پاهايش را داخل آب استخر فرو کرده بود که ناگهان دچار برقگرفتگي شد و علت آن سيم برق لختي بود که به درون آب افتاده بود.او از شدت ترس دستش را به يکي از تيرهاي چراغ برق گرفت ولي جريان برق اين بار با شدت بيشتري وي را به بيرون استخر پرتاب کرد. ما سريعاً او را به بيمارستان آيتالله کاشاني شهرکرد رسانديم در حالي که از زنده ماندنش قطع اميد کرده بوديم ولي با اقدامات بهموقع و سريع پزشکان و پرستاران اورژانس احمدرضاي کوچک من دوباره به زندگي بازگشت و اکنون در بخش مراقبتهايي ويژه بيمارستان آيتالله کاشاني بستري است.
وي با يادآوري اينکه اکنون ديگر جان احمدرضاي من مطرح نيست بلکه جان بسياري از کودکان شهر که براي بازي و سپري کردن اوقات فراغت به پارک ملت ميآيند مهم است خاطر نشان کرد: پاسخدهي به اتفاقات اين چنيني بر عهده مسئولان سازمان پارکها و فضاي سبز شهرداري شهرکرد و ساير مسئولان مربوط است.
به گزارش فارس، تحقيقات، بازديدها و مطالعات آمار پزشکي قانوني از کشورهاي مختلف در مورد برقگرفتگي که باعث مرگ شده است ثابت مي کند که 50 درصد آن در اثر تماس مستقيم با سيم حامل برق در حمام ،استخر ، حياط ، پارک ها و يا جاهاي مرطوب بوده که جريان برق مستقيماً از بدن افراد عبور ميکند و بقيه بهعلت فرسودگي کابلها و يا عايق نبودن صحيح لوازم صنعتي و خانگي و دستگاهاي برقي و يا سيم کشيهاي غلط و استفاده از لولههاي فلزي و سيم افشان اتفاق افتاده است .
با ورود جريان برق به بدن در اثر انقباض هاي الکتريکي سفت ، عضلات تنفسي يا آسيب مراکز تنفسي در مغز ايست تنفسي عارض مي شود و پس از مدتي قلب نيز از حرکت مي ايستد . البته اگر جريان برق از خود قلب نيز عبور کرده باشد با ايجاد انقباضات کرمي شکل، غير مؤثر و اسپاسموديک در بطن ايست قلبي اوليه خواهيم داشت . پس از ايست قلبي - تنفسي اگر در عرض 4 تا 6 دقيقه عمليات احياء شروع نشود مرگ قطعي و حتمي خواهد بود . از ديگر آسيبهاي وارده به بدن ميتوان به آسيب به سيستم عصبي،سيستم قلب و عروق، سيستم تنفسي، گوارش و عضلاني و اسکلتي اشاره کرد.
اتفاقي که براي احمدرضا طهماسبي رخ داد هشداري براي مردم و به ويژه مسئولان پارک ملت شهرکرد است که با بي توجهي و غفلت جان همشهريان و کودکان مظلوم را به خطر نيندازند.
منبع:فارس