پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 115598
اصلاح‌طلبان به خاطر راستگو از بهشت بازماندند يا به خاطر هاشمي؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 648

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، هر چند برخي رسانه‌ها و فعالان اصلاح‌طلب کوشيدند ضمن حمله و اهانت به الهه راستگو-عضو شوراي شهر- او را مقصر ناکامي اصلاح‌طلبان معرفي کنند اما برخي ديگر از فعالان اين طيف اذعان کرده‌اند که دست گذاشتن روي گزينه «محسن هاشمي» دافعه‌هاي خود را داشت و خطاي محاسباتي اين طيف به شمار مي‌رود.

الهه راستگو پيش از اين عضو حزب‌ اصلاح‌طلب کار بوده اما ظاهرا مدت‌هاست در جلسات اين حزب شرکت نمي‌کند همچنان که سهيلا جلودارزاده عضو مرکزيت اين حزب به باشگاه خبرنگاران گفت «او (راستگو) خيلي وقت است که در جلسات حزب شرکت نمي‌کند». با اين وجود سران حزب ياد شده تحت فشار اصلاح‌طلبان مدعي تحمل، اعلام کردند راستگو را از حزب اخراج مي‌کنند. اين موضع پس از آن صورت گرفت که محافل تندرو مانند سايت «تدبير» حزب کار را حزب شتر گاو پلنگي و اهل زير‌آب رفتن معرفي کردند و متهم به خيانت نمودند.

راستگو در اين ميان مي‌گويد قاليباف را شايسته‌تر از هاشمي ترجيح داده و بنابراين نخواسته به مردم خيانت کند. راستگو تصريح مي‌کند «من وامدار مردم هستم و نه هيچ حزب و گروهي. من از روز اول در برابر خداوند متعال قسم خورده‌ام و به آن عمل خواهم کرد. پس از اعلام نتيجه انتخاب شهردار تهران افرادي که اصلا سياسي نيستند و با هدف کاسب‌کارانه در ليست ما قرار گرفته بودند، طي تماس‌هايي نه تنها به بنده توهين کردند بلکه من را نيز تهديد کردند.»

شايان ذکر است سايت‌ها و روزنامه‌هاي اصلاح‌طلب با شدت و ضعف به اين عضو شوراي شهر حمله کردند تا اختلافات دروني اين طيف را بپوشانند. در واقع آنها مي‌کوشند از تجديد خاطره تقابل تند دو طيف کارگزاران و چپ نزديک به احزابي نظير همبستگي و مشارکت را که در شوراي شهر اول اتفاق افتاد مانع شوند.

در همين حال سعيد ليلاز در مصاحبه با روزنامه اعتماد (وابسته به الياس حضرتي از عناصر نزديک به همبستگي) گفت: ممکن است تاکتيک ما اشتباه بوده باشد. آقاي هاشمي (پدر) چند روز قبل آن مواضع را درباره سوريه اتخاذ کرد. نمي‌توان توقع داشت پس از آن اظهارات اصولگرايان در برابر پسر ايشان متحد نشوند. مي‌توانستيم روي فرد ديگري به جز محسن هاشمي تمرکز کنيم.

در واقع ليلاز مي‌کوشد موضوع را به اختلاف اصولگرايان و هاشمي نسبت دهد حال آن که به نظر مي‌رسد بخشي از ماجرا بر سر اختلاف خود اصلاح‌طلبان با هاشمي است.

وي البته درباره رأي الهه راستگوي اصلاح‌طلب به شهردار اصولگرا به فقدان انسجام تشکيلاتي در مجلس مي‌پردازد و مي‌گويد: مگر همين مجلس که در اختيار جناح راست است به زنگنه راي اعتماد نداد و نجفي با يک راي اختلاف وزير نشد. اگر بنا بود آنها هم صرفا به تشکيلات خود پايبند مي‌بودند بايد برخي از وزراي آقاي روحاني هم راي نمي‌آوردند.

ضمن اينکه من يک سوال مشخص هم دارم. اگر بنا بر اين است که بگوييم رفتارها بايد تشکيلاتي باشد، آقاي مسجد جامعي و نجفي و خانم ابتکار چرا در اين هشت سال کوچک‌ترين ايستادگي در برابر قاليباف نداشتند؟ مگر آنها وابستگي تشکيلاتي خود را فراموش کرده بودند؟ اگر بناست از فقدان رفتار حزبي انتقاد کنيم اين سوي ماجرا هم بايد ديده شود.

در حالي که روزنامه شرق، اين اتفاق را به ضعف تشکيلاتي اصلاح‌طلبان در چيدن فهرست نامزدهاي شوراي شهر نسبت داد، روزنامه آفتاب يزد، به نقش «محسن هاشمي» در شکست اصلاح‌طلبان پرداخت و نوشت: ما در گذشته موانع شهردار شدن محسن هاشمي را گوشزد کرديم. اما گويا برخي دوستان، اين يادآوري‌هاي دلسوزانه را جدي نگرفتند. نتايج انتخاب شهردار تهران نشان داد که معرفي محسن هاشمي از سوي اصلاح‌طلبان، همانطور که پيش‌بيني شده بود، عملا «اتحاد شکننده اصولگرايان» را تقويت کرد.

آفتاب يزد با بيان اينکه نامزدي محسن هاشمي، شرايط را دو قطبي کرد، و باعث اتحاد اصولگرايان شد، نوشت: اشتباه آنجا بود که اصلاح‌طلبان نبايد وارد فضايي مي‌شدند که چنين دو قطبي را پديد آورد. رفتن به اين سمت و اصرار بر نام هاشمي، يک اشتباه تاکتيکي بود. همانطور که احمد پورنجاتي هم پيش از انتخاب شهردار تهران در جايي نوشت: «پافشاري بر معرفي محسن هاشمي براي شهرداري تهران هم به لحاظ سياسي و هم از موضع نتيجه‌بخشي، تصميمي نادرست و آسيب‌پذير است. پيامدهاي سياسي آن را براي جريان اصلاح‌طلب مثبت ارزيابي نمي‌کنم.»

اين روزنامه مي‌افزايد: «چهره‌هاي معتدل‌تر اصلاح‌طلب، در روزهايي که تب برخي اصلاح‌طلبان بالا بود، مدام بر معرفي گزينه‌اي اعتدالگرا و ميانه‌رو از دل اصلاحات براي شهرداري تهران تاکيد مي‌کردند. مبناي اين تحليل هم اين بود که از يک سو فضا دو قطبي نمي‌شود و اصولگرايان سخن از خط قرمز به ميان نمي‌آورند و از سوي ديگر مي‌توان تعدادي از آراي اصولگرايان که با قاليباف زاويه دارند را به دست آورد.

بر اين اساس اسامي مختلفي مطرح شد که در نهايت نام محسن مهرعليزاده در کنار محسن هاشمي قرار گرفت. توصيه‌هاي مختلف، سبب شد براي جلوگيري از اختلاف‌آفريني از سوي رسانه‌هاي تندروي اصولگرا و تلاش همه‌جانبه براي شهردار شدن محسن هاشمي، محسن مهرعليزاده انصراف دهد. اما نگراني‌ها براي شکست اصلاح‌طلبان در انتخاب شهردار وجود داشت. اين در حالي است که مهرعليزاده گزينه‌اي توانمند بود».

همچنين صادق زيباکلام مي‌گويد بر سر محسن هاشمي حساسيت زياد بود.

منبع:کيهان

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html