پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 115515
برنام? ناتو براي سوريه چيست؟/اروپا براي حمله مردد است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 679

يادداشت پايگاه خبري تحليلي پيرغار؛

راسموسن دبيرکل سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) در جديدترين مواضع اعلام کرده است اين سازمان وضعيت کنوني در سوريه و استفاده از تسليحات شيميايي در حملات به اطراف دمشق را مورد بررسي قرار داده و اين حملات خشونت‌آميز را محکوم کرده است.

به گفته وي هم‌پيمانان ناتو حمايت خود را از بازرسي‌هاي کنوني سازمان ملل متحد اعلام کرده‌اند. بازرسان گفته‌اند که دولت سوريه از فراهم آوردن امکان دسترسي سريع و امن براي تيم بازرسي سازمان ملل متحد به محل حملات بازمانده است.وي بمنظور فضاسازي عليه سوريه ادعا کرده است دولت سوريه زرادخانه‌هاي تسليحات شيميايي در اختيار دارد و منابع نشان مي‌دهد دولت سوريه مسئول استفاده از تسليحات شيميايي در اين حملات بوده است.
به ادعاي راسموس اين اقدام نقض آشکار اصول و معيارهاي بين‌الملل است. هر نوع استفاده از تسليحات شيميايي غيرقابل قبول است و بدون واکنش نمي‌ماند. افراد مسئول بايد مسئوليت خود را بپذيرند.ناتو استفاده از تسليحات شيميايي را به عنوان تهديدي براي امنيت و صلح بين‌المللي در نظر مي‌گيرد و رايزني‌ها را از وضعيت سوريه تحت بازبيني دقيق قرار خواهد داد. ناتو همچنان به ترکيه کمک خواهد کرد و از مرزهاي جنوب‌شرقي اين کشور هم‌پيمان حفاظت مي‌کند.
انگليس
مواضع دبير کل ناتو در حالي است که 28 عضو ناتو براي حمله به سوريه به اجماع نرسيده‌اند.مخالفت پارلمان انگليس بعنوان عضو ناتو با اقدام نظامي عليه سوريه بازتاب وسيعي داشته است. مجلس نمايندگان انگليس با ??? راي مخالف در برابر ??? راي موافق با طرح دولت ديويد کامرون، نخست وزير انگليس مخالفت کرد. راي مجلس عوام که از آن به عنوان يک شکست سنگين براي سياست خارجي کامرون نام برده شده است، مانع از شرکت انگليس در اقدام نظامي احتمالي آمريکا و متحدانش عليه حکومت سوريه مي‌شود.
دولت انگليس پيش از راي‌گيري پارلمان در پاسخ به نگراني‌هاي حزب کارگر بخش‌هايي از طرح خود را اصلاح کرده بود.حزب کارگر نيز اصلاحيه‌اي را بر اين طرح درباره ضرورت ارائه شواهد قانع کننده از سوي دولت ارائه کرده بود که با اختلاف ??? راي رد شد. اين طرح اقدام نظامي در سوريه را در صورتي که بازرسان سازمان ملل متحد کاربرد تسليحات شيميايي به وسيله حکومت بشار را تاييد کنند، مجاز مي‌دانست.فيليپ هاموند، وزير دفاع انگليس گفته است که کشورش در اقدام نظامي عليه سوريه شرکت نخواهد کرد اما اين اقدام بدون حضور انگليس هم صورت خواهد گرفت. به ادعاي وي،عدم مشارکت انگليس در اقدام نظامي عليه سوريه مانع از انجام آن نخواهد شد، ولي آمريکا و متحدانش را مايوس خواهد کرد.اين موضوع به روابط لندن و واشنگتن آسيب خواهد زد. از نگاه وي جنگ عراق افکار عمومي در انگليس را در رابطه با هر اقدام نظامي در خاورميانه مسموم کرده است.
آلمان
خانم مرکل صدراعظم آلمان نيز معتقد است پايان دادن به جنگ داخلي سوريه تنها از طريق يک راه حل جامع سياسي ميسر خواهد بود. در سوريه يک جنگ داخلي وحشتناک در جريان است که حاصل آن تاکنون بيش از يکصد هزار کشته و ميليون‌ها نفر آواره بوده است. به گفته وي شاهد تصاوير وحشتناکي از کشتار مردم منطقه‌اي در دمشق بوديم که به ظاهر قرباني استفاده از گازهاي سمي شده بودند. واکنش جامعه بين‌المللي به اين مساله ضروري است. برلين تمام تلاش خود را براي پايان دادن به جنگ داخلي سوريه انجام خواهد داد و در اين مسير با شرکاي اروپايي و آمريکا هماهنگ بوده و درحال رايزني است. ما بايد طرفين جنگ داخلي در سوريه را بر سر ميز مذاکره بياوريم. سخنگوي وزارت خارجه آلمان نيز وضعيت سوريه را حساس و خطرناک توصيف کرد و حمله شيميايي در حومه دمشق،را وسيع‌ترين حمله شيميايي در قرن اخير دانست. به ادعاي برلين بحران سوريه بايد در شوراي امنيت سازمان ملل مورد رسيدگي قرار گرفته و درمورد آن تصميم گيري شود. اعضاي شوراي امنيت بايد درمورد سوريه به صورت يکصدا و هماهنگ تصميم گيري کنند و اميدواريم برخي از اعضاي دائم شوراي امنيت(روسيه و چين) نيز مواضع خود در قبال سوريه را تغيير دهند» طبق يک نظرسنجي جديد در آلمان شصت و نه درصد مردم آلمان مخالف حمله غرب به سوريه هستند.
ايتاليا
وزير خارجه ايتاليا هر گونه مداخله نظامي در سوريه را رد و تاکيد کرد خارج از چارچوب شوراي امنيت سازمان ملل حتي به آمريکا و انگليس اجازه استفاده از پايگاه هاي نظامي‌اش را براي حمله به سوريه نخواهد داد. حتي مجوز سازمان ملل نيز به معناي مشارکت ايتاليا در حمله به سوريه نخواهد بود چرا که بحران اين کشور راه حل نظامي ندارد.با مجوز سازمان ملل راه براي يک گفتگوي جدي در پارلمان بازمي‌شود و تنها شوراي امنيت سازمان ملل است که بايد مسئوليت مداخله در سوريه را بر عهده بگيرد.در صورت اقدام نظامي احتمالي عليه سوريه خارج از چارچوب سازمان ملل، اين کشور پايگاه‌هاي خود را در اختيار آمريکا قرار نخواهد داد. اگر کسي ادعا مي‌کند که اسناد و مدارکي دال بر حمله شيميايي در حومه شهر دمشق در اختيار دارد، بايد آن را در اختيار مراجع ذيصلاح قرار دهد. ماريو مائورو، وزير دفاع ايتاليا نيز در زمينه پيامدهاي حمله نظامي به سوريه هشدار و تاکيد کرد «پيش از چنين اقدامي بايد ميليون‌ها بار در مورد آن فکر کرد».
اسپانيا
وزارت امور خارجه اسپانيا قاطعانه استفاده از سلاح شيميايي در سوريه را محکوم کرد و مراتب تسليت خود را بخاطر شمار بالاي شهرونداني که درآخرين حمله شيميايي در اطراف دمشق جان باختند، ابراز داشت.دولت اسپانيامعتقداست مساله استفاده ازسلاح شيميايي درهرگونه درگيري مسلحانه بايد با حداکثر سرعت روشن شود و در اين راستا،ازاقداماتي که هيات اعزامي تحقيقاتي سازمان ملل براي تحقق اين هدف درسوريه انجام مي‌دهد،حمايت مي‌کند. از نگاه مادريد حملاتي که با سلاح‌هايي شيميايي در سوريه انجام شده است، نيازمندپاسخ قاطع جامعه بين‌الملل است. در بيانيه وزارت خارجه اسپانيا هرگونه حمله عليه هيات تحقيقاتي اعزامي سازمان ملل به سوريه محکوم شده و يادآوري شده است که همه طرف‌هاي درگير در اين کشور بايد بتوانند انجام فعاليت اين هيات را به شيوه امن و موثر تضمين کنند. اسپانيا استفاده از سلاح‌هاي شيميايي را در هر شرايطي و توسط هر کسي تجاوز به حقوق بين‌المللي مي‌داند و جامعه جهاني را به اجراي کنوانسيون ممنوعيت سلاح‌هاي شيميايي و احترام به اصول آن فرا خوانده است.
اسپانيا اميدوار است شوراي امنيت بتواند نقشي را که منشور سازمان ملل به آن داده است، در اين مساله ايفا کند و تصميماتي بگيرد که در نتيجه آن،قوانين بين‌المللي به اجرا درآيد. دولت اسپانيا برخلاف برخي ديگر ازکشورهاي غربي، در بيانيه خود به صراحت اشاره‌اي به اينکه سلاح‌هاي شيميايي از سوي دولت سوريه استفاده شده است، ندارد و صرفا لزوم روشن شدن نتايج تحقيقات سازمان ملل را مورد تاکيد قرار داده است.
ترکيه
شواهد نشان مي دهد دولت ترکيه آماده است تا با حمايت از ائتلاف ناتو،در اقدامات نظامي ناتو عليه سوريه مشارکت نمايد. ترکيه که اقدامات دفاعي را عليه هرگونه حمله شيميايي در سراسر مرز اين کشور با سوريه را به اجرا درآورده است، اقدامات بيشتري را در استان‌هاي هاتاي، کيليس و شانلي‌اورفا واقع در جنوب ترکيه آغاز کرده است تا در حملات شيميايي احتمالي سوريه از آمادگي کافي برخوردار باشد. عبدالله گل، رئيس جمهوري ترکيه در پي حمله شيميايي تاکيد دارد:«جامعه بين‌الملل بايد اقدامات مناسب و مستحکمي را براي جلوگيري از درگيري‌هاي بيشتر در سوريه اتخاذ کند». رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه نيز سازمان ملل را به دليل عدم انجام اقدامي مناسب در مقابل اين رويداد مورد انتقاد قرار داده است.
يونان
يونان بعنوان يکي از اعضاي ناتو مواضع غيرشفافي در رابطه با حمله نظامي عليه سوريه داشته است. روزنامه راستگراي «کاتي مريني» اين کشور فاش ساخت آمريکا در سايه تهديد خود به حمله نظامي به سوريه، از مسئولان يوناني خواسته است تا از دو پايگاه نظامي در جنوب يونان و جزيره کرت استفاده کند. به ادعاي اين روزنامه، پروازهاي نظامي از طريق حريم هوايي يونان به سمت شرق درياي مديترانه افزايش يافته و آمريکا خواستار استفاده از پايگاه سودا در غرب کرت و فرودگاه کالاماتا شده است.
آقاي ونيزلوس وزير خارجه يونان مدعي شد بايد تمام تلاش‌ها براي حل بحران سوريه به وسيله ديپلماسي صورت گيرد. يونان داراي موضعي بسيار مشخص در رابطه با بحران سوريه است و به وظايف بين‌المللي خود عمل خواهد کرد. آقاي آوراموپولوس وزير دفاع نيز تاکيد دارد«يونان به عنوان يکي از اعضاي سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) به وظايف بين‌المللي خود عمل خواهد کرد».رسانه‌هاي يونان در روزهاي اخير مدعي شده‌اند در صورت حمله نظامي ناتو به سوريه، يونان موظف است که پايگاه‌هاي نظامي ناتو در يونان را در اختيار نيروهاي عمل کننده قرار دهد.

منبع:خبر آنلاين

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html