به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، پنجشنبه هفته گذشته آيين روز جهاني پزشک در تالار وزارت کشور برگزار شد. آيتالله هاشمي رفسنجاني، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين آيين در خلال سخناني پيرامون مسائل پزشکي، گريزي به بحث انتخابات رياستجمهوري زد و در فرازهاي کوتاهي در اين باره گفت: شرايط امنيتي که ايجاد شده بود حتي مردمي که مشکل مالي براي زندگي نداشتند را با تلخکامي مواجه کرده بود.
خود مردم هم بايد قدر اين موقعيت را بدانند، چرا که هزينهاي جز حضور در پاي صندوقهاي رأي براي اين دستاورد بزرگ به کسي تحميل نشد، در حالي که اين اتفاق در ساير کشورها شايد به خونريزيهاي زيادي منجر ميشد. هاشمي با اشاره به نقش رهبر معظم انقلاب در اين باره گفت: «رهبر انقلاب با اعلام حقالناس بودن رأي مردم نقش تعيينکنندهاي ايفا کردند که اميدواريم در همه انتخابات آينده نيز رأي مردم چنين تلقي شود.» وي در ادامه تأکيد کرد: «مردم کار بزرگي کردند و اينکه مسئولان هم بدانند اگر در رأي مردم دخالت کنند حقالناس است و يک روز بايد جواب بدهند، چرا که ما به اين جمله دقت کنيم از اين به بعد همه انتخاباتهاي ما بايد سالم و طبق خواسته مردم باشد که اين اتفاق افتاد.»
يکي از بزرگترين افتخارات جمهوري اسلامي ايران، ابتناء ارکان اصلي آن بر خواست و اراده مردم است. نظام اسلامي اين مهم را در انديشه، قانون و عمل ارائه داده و اثبات کرده است. مهمترين مسئله در اين مقوله پايبندي به انديشه و قانون است که در احترام به رويکرد مردم در صحنه عمل مشاهده ميشود. هر نوع نگاه و تحليلي که اين روند را مخدوش کند مردود است، مگر اينکه بتواند با شواهد متقن و قطعي آن را اثبات کند.
حضور گروههاي سياسي با تفکرات متفاوت در کانونهاي اصلي قدرت طي بيش از سه دهه گذشته اثبات ميکند که اصل براي نظام رعايت قوانين و موازيني است که با پشتوانه و حمايت مستقيم مردم تصويب شدهاند. از اين حيث نظام کاملاً سربلند است. حضور مردم در اين ساحت تا زماني که فضاي عمومي متأثر از تلاطمهاي سياسي ـ که براي يک جامعه پويا و زنده لازم است ـ نشده کاملاً بيآلايش و سرشار از لطافت، عطوفت و آسودگي ناشي از انجام وظيفه است، اما با افزايش فعاليت گروههاي سياسي بهويژه در آستانه انتخابات آرامش و يکرنگي اين فضا از بين ميرود و جاي خود را به هياهو و چندرنگي ميدهد.
از آن به بعد آنچه محصول چنين فضايي است، الزاماً بايد در عرصهاي تحليل شود که همه اين امور در آن ديده شود. گشودن هر دريچهاي به اين عرصه که نتواند تمامي زواياي آن را در معرض نگاه تحليلگر و بيننده قرار دهد محصول، تحليل و داوري را ناقص و معيوب ميکند و ديگران را براي اصلاح چنين خروجيهايي به زحمت مياندازد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني با طرح بحث موضوع مهم و مبسوط انتخابات در لابهلاي بحث پزشکي و بيان چند جمله که پيشينه طولاني و پسينه قابل تأمل دارد و نيازمند روش خاص پردازش است، دريچهاي کوچک را بر عرصهاي بزرگ باز کرد که کاستيهاي پرسشبرانگيز دارد. ارتباط «شرايط امنيتي» با «مشکل مالي» در سخنان وي مشخص نيست. تحليل هر انتخاباتي بر دو پايه انجام ميشود: 1ـ قواعد کلي 2ـ عوامل خاص. قواعد کلي را بايد رعايت کرد و عوامل خاص را ابتدا بايد کشف و اثبات و سپس رعايت کرد.
اين دو مقوله پس از دو دوره رياستجمهوري آقاي هاشمي نيز وجود داشت، ضمن آنکه برخي حرفهاي نادرست زدند و برخي هم با رعايت قواعد، حرفهاي دقيق و صحيح زدند. چنين وضعيتي پس از دو دوره حکومت آقاي خاتمي نيز وجود داشت و الان هم وجود دارد، با اين تفاوت که در وضعيت حاضر درک و فهم مردم در حوزه تحليلي توسعه و ارتقا پيدا کرده و به راحتي هر ادعايي را نميپذيرند، بهويژه ادعاهايي که نظير هم داشته اما درباره آن طور ديگري عمل شده است.
دو عبارت «اميدواريم در همه انتخابات آينده نيز رأي مردم چنين (حقالناس) تلقي شود.» و «دقت کنيم از اين به بعد همه انتخاباتهاي ما بايد سالم و طبق خواسته مردم باشد…» با توجه به حوادث چند سال گذشته، داراي ايماء و پيام خاکستري است و نميتوان آن را ناديده گرفت. به نظر نگارنده و احتمالاً به نظر بسياري نشستگاه اين ايماء و پيام، فتنه 88 است که برخي قصد دارند آن را از فرايند و زنجيره انتخابات متعدد ايران جدا و نظام را متهم کنند و اين در حالي است که نظام آن انتخابات را نيز براساس انواع و اقسام شواهد و ادله مانند ساير انتخاباتها کاملاً سالم و قانوني ميداند و افزون بر نظام، مدتي پس از فتنه برخي از کساني که فتنهگر بودند و يا در برابر فتنه سکوت اختيار کرده بودند به تدريج با نفي تقلب و اتهام کاملاً دروغ به نظام، تلويحاً به ذيحق و مظلوم واقع شدن نظام اذعان کردند.
برگزاري انتخابات رياستجمهوري يازدهم هم چيزي را در قضيه فتنه تغيير نداده و ضمن آنکه خودش حلقهاي از افتخارات برگزاري انتخابات سالم در نظام جمهوري اسلامي ايران شد، مهر تأييدي بود بر فتنه بودن فتنه و دروغگويي فتنهگران و نيز فريادي بلند است بر اينکه هيچکس با هيچ ترفندي نه ميتواند فتنهگران را تطهير و نه ميتواند نظام را متهم کند.
نظام به حکم وظيفه و ذات اسلامياش هميشه پاسدار رأي و نظر قانوني مردم بوده و است و بر همين اساس انتخابات رياستجمهوري يازدهم را برگزار و نتيجهاش را اعلام کرد و پذيرفت و با فتنهگران در فتنه 88 مقابله کرد و نگذاشت تهمتها و دروغهاي آنها رأي مردم را ضايع کند. تکليف فتنه روشن است و يقيناً هر اشارهاي براي بازخواني مدافعانه از فتنه با پاسخ متقن و منطقي مواجه ميشود. انشاءالله
منبع:دانا