پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 115387
سايه يک شخصيت امنيتي بر سر کار و کارگران!
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 580

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي ربيعي وزير پيشنهادي براي تصدي وزارت کار و رفاه و امور اجتماعي از جمله اعضاي کاينه پيشنهادي به شمار مي رود که علاوه بر نقش داشتن در فتنه سال ?? ، سابقه سئوال برانگيزي نيز در حوزه امنيتي دارد.

از مشخصات فردي علي ربيعي همانند مسئوليت هاي اجرايي او اطلاعات کاملي در دست نيست؛ تنها از ميان خاطرات دري نجف آبادي مشخص مي گردد ربيعي با نام مستعار عباد معاون پارلماني وزارت اطلاعات و پيش از آن مديرکل اطلاعات آذربايجان غربي نيز بوده است.

فلاحيان نيز در مصاحبه اي با روزنامه جام جم از تدريس او در دانشگاه امام باقر (عليه السلام) که زير نظر وزارت اطلاعات است به عنوان استاد عمليات رواني ياد مي کند. فلاحيان در مصاحبه اي نيز از چگونگي خروج وي از وزارت و رفتن به شوراي امنيت ملي اينگونه مي گويد:" علي ربيعي از بچه هاي خانه کارگر و از بچه هاي چپ بود... يک مقطعي شد مديرمسئول روزنامه کاروکارگر. در عين حال در وزارت اطلاعات هم بود. ما بهش گفتيم ديگر نمي شود که در اطلاعات بماني. چون رفتي در يک گروه سياسي. يا آن را انتخاب کن و يا وزارت را. او هم خيلي با من بد شد... علي ايحال وقتي کنارش گذاشتيم آقاي حسن روحاني او را برد به دبيرخانه شوراي امنيت ... بعد از انتخابات آقاي خاتمي مي خواست او را وزير کار بگذارد و خيلي روي اين مساله اصرار داشت... و در هر حال ربيعي وزير کار نشد... يکهو گفتند بشود دبير شوراي امنيت... بالاخره با لابي بازيهاي پشت پرده قرار شد که حالا رسما دبير همين آقاي روحاني باشد ولي مسئول اجرايي شوراي امنيت عباد شود. البته اين پست عباد بسيار کليدي است در امنيت کشور..."

ارتباط دوستانه خاتمي و عباد تا آنجا بود که دري نجف آبادي در خاطرات خود درباره اولين اقداماتش پس وزارت اطلاعات مي گويد :" . درحدود نه صفحه استراتژي خود را نوشتم پس از آن کپي گرفتم و يک نسخه براي آقاي عباد و نسخه ديگر براي آقاي معيري از بچه‌هاي وزارت فرستادم. هدفم از فرستادن کپي نوشته‌هايم براي آنها، دريافت تجربه‌ها و پيشنهاداتشان بود و يا اين که اگر نکته‌اي مورد نياز بود از آنها دريافت نمايم. ضمن اين که ، آقاي عباد از نزديکان آقاي خاتمي بود."

و يا خود ربيعي در يکي از مصاحبه هايش تاکيد مي کند:" بنده به عنوان نزديکترين شخص به رئيس جمهوري هيچگاه نه کسي را معرفي کردم نه ..." از اين ميان مي توان به نقش کليدي وي در ميان اصلاح طلبان پي برد.

استقبال معترضان از ربيعي در کوي دانشگاه

ربيعي در پروژه ?? تير چندين نقش ايفا نمود.

وقتي در پي شکايت وزارت اطلاعات، روزنامه "سلام" تعطيل شد از سوي خاتمي به همراه ابطحي به وزارت اطلاعات فشار آورد تا شکايتش را از سلام پس بگيرد. که بعد آن از طرف وزارت اطلاعات اطلاعيه‌اي به اين مضمون صادر [شد] که "به‌منظور جلوگيري از هرگونه تشنج در جامعه شکايت خود را پس مي‌گيريم" .

در همان روز (هفدهم تير) از طريق رسانه‌هاي گروهي اعلام گرديد و از سوي ديگر بنابر خاطرات تاجزاده، ربيعي به همراه دکترمعين (وزير علوم) و رضاخاتمي(دبيرکل جبهه مشارکت و برادر رييس جمهور) شب در ميان معترضان مانده و مورد استقبال گرم و صميمي آنها قرار مي گيرد .

علي ربيعي که مشاور اجتماعي خاتمي و مسئول اجرايي دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي بود پس از آن عضو موثر کميته تحقيق شوراي امنيت در خصوص ?? تير گشت و توانست در کنار تاج‌زاده ، ظريفيان و بلنديان ديگر اعضاي دولت خاتمي در اين کميته فضاي سنگيني عليه نيروي انتظامي به وجود آورد.

علي ربيعي و ماجراي قتلهاي زنجيره اي

در ماجراي قتلهاي زنجيره اي نيز گهگاه نام ربيعي به ميان آمد. پرونده قتل هاي زنجيره اي زير نظر کميته تحقيق سه نفره رييس جمهور علي يونسي(رئيس وقت سازمان قضايي نيروهاي مسلح)، عباد(علي ربيعي) و سرمدي و به مشاورت سعيد حجاريان و خسرو تهراني آغاز به کار نمود و از همان ابتدا نقش گسترده عباد در آن به چشم مي آمد. گروه اول بازجويي زير نظر سازمان قضايي نيروهاي مسلح آغاز به کار کرد که به واسطه گزارشهاي عباد در مرداد ???? گروه اول بازجويي منحل و با تشکيل گروه دوم (موسوم به گروه بازخواني) موافقت گرديد ؛ ربيعي نتايج کار گروه بازخواني را چنين برمي شمارد: «اول اينکه دربازجويي ها، روشهاي درستي به کار گرفته نشده بود، دوم اينکه انحراف در بازجويي وجود داشت، به اين معني که اين پرونده از مسير کشف قتل ها دور شده بود، سوم اينکه مواردي مانند بمب گذاري درمشهد و سه مورد ديگر مانند ترور و قتل شخصيتي ديگر، نمي توانست کار اين گروه باشد» بدين ترتيب مسير پرونده به طور کامل تغيير کرد و در نتيجه سوي اتهامات به سمت فلاحيان رفت؛ فردي که موجب اخراج عباد از وزارت اطلاعات گشته بود.

روح الله حسينيان نيز که اکنون نماينده مردم تهران در مجلس مي‌باشد در مصاحبه‌اي با هفته نامه "يا لثارات" در ? آبان ???? مي‌گويد: «اوايل تشکيل وزارت اطلاعات چندين سال نماينده دادستان در وزارت اطلاعات بودم و از تمام عملکرد‌هاي ايشان با خبر هستم. در حقيقت من و آقاي محسني اژه‌اي به خاطر عملکرد‌هاي خشونت‌آميز آقاي ربيعي، سعيد حجاريان و امثال اينها نتوانستيم آنجا بمانيم »

ربيعي و ابهام در ماجراي ترور حجاريان

نام عباد بار ديگر نيز در ترور حجاريان به مطبوعات کشيده شد. وي پيش از چاپ کتاب افشاگرانه بازي ترور و مبهم ماندن پيگيري رسانه ها در چگونگي ارتباط ترور کنندگان با اصلاح طلبان يکي از اصلي ترين چهره هاي غوغاسالار در اين عرصه بود.

نخستين واکنش جدي به ترور حجاريان از سوي شوراي امنيت کشور صورت گرفت. علي ربيعي، بلافاصله در بيمارستان محل بستري شدن سعيد حجاريان حضور يافت و ضمن اعلام تشکيل جلسه اضطراري شوراي امنيت کشور، از تشکيل کميته اي به رياست سيدعبدالواحدموسوي لاري وزير کشور و با حضور نماينده وزارت اطلاعات خبر داد. ربيعي که مشاور رئيس جمهور نيز بود در يک اظهار نظر رسمي اعلام کرد: "کساني که حجاريان را براي ترور انتخاب کرده اند، مي دانستند که با اين اقدام، کشور را به بحران مي‌کشانند."

هرچند بعد از افشاي نوار مکالمه ترورکنندگان با يکي از اعضاي شوراي شهر اول و درز برخي اطلاعات درباره اهداف اين ترور به رسانه ها هيچ گاه مشخص نگشت چه کساني سعيد حجاريان را انتخاب کرده بودند.

کنار گذاشته شدن ربيعي پس از انتخابات ??

علي ربيعي به عنوان مدير مسؤول روزنامه کار و کارگر در سال ?? به اتهام نشر اکاذيب، افتراء و تهمت به قصد تشويش اذهان عمومي به دادگاه فراخوانده شد اما در سالهاي بعد به جهت اينکه اتهاماتش مشمول مرور زمان شده است، برايش قرار موقوفي تقعيب صادر شد.

هرچند اين امر به کناره گيري او از روزنامه کار و کارگر و واگذاري آن به مرتضي لطفي، عضو سابق شوراي شهر تهران منجر گرديد.

با پايان دوران پر التهاب دولت هفتم از وي اخبار کمتري به بيرون درز مي يافت هرچند تا زماني که در تابستان ?? لاريجاني به دبيرخانه شوراي امنيت ملي آمد و پست مسئول اجرايي دبيرخانه را حذف کرد و مراسم توديعي براي ربيعي در کنار حسن روحاني برگزار گرديد همچنان از عناصر کليدي اين شورا بود و گهگاه نامي از وي به ميان مي آمد، آنچنانکه در انتخابات دوره نهم رياست جمهوري، علي ربيعي مشاور امنيت ملي خاتمي، از سوي وي مامور شده بود تا به تخلفات انتخاباتي رسيدگي کند.

متعاقب اين ماموريت، ربيعي طي گزارش نهايي خود، بر روي چهل وهشت ساعت آخر رأي گيري تاکيد کرده و نوشته بود که اطلاعات کاملي راجع به چرخش ناگهاني جناح راست از قاليباف و علي لاريجاني به سوي احمدي نژاد و بسيج امکانات آن از جمله امکانات فراقانوني براي پيروزي اين کانديدا وجود ندارد، و خلا اطلاعاتي مذکور يکي از مهمترين دلايل عدم درک انتخابات به شمار مي رود.

نام علي ربيعي يکبار نيز به عنوان شاکي از نويسنده کتاب شنود اشباح به ميان آمد. و زماني که گلپور در تلاش براي اخذ مجوز براي جلد دوم کتابش که فصلي از آن به بحث شکايت ناموفق ربيعي اختصاص داشت مشغول بود، خسرو تهراني، ديگر مشاور امنيتي خاتمي، توانسته است با رايزنيهاي خود، مجوز صادر شده براي اين کتاب را لغو کند تا جلد دوم کتاب گلپور از خارج از مسيرهاي قانوني مجوز نشر خود را از دست بدهد و چاپ آن به زمان کنار نشستن ياران خاتمي موکول گردد.

علي ربيعي که دبير ستاد مبارزه با فساد در دولت خاتمي نيز بود به غير از اتهامات بي جواب مانده در دو جلد کتاب شنود اشباح اخيرا از سوي يک سايت خبري به تاسيس شرکتي با نام «الفت» متهم گرديده که به فعاليتهاي کلان در زمينه هاي سياسي - اقتصادي دست مي زند .

علي ربيعي جامعه شناس مي شود

 

علي ربيعي همزمان با موج گرفتن مدرک دکترا از سوي چهره هاي اطلاعاتي همچون حجاريان، عبدي و ... به خيل «جامعه شناسان»کشور پيوسته و کتاب‌هاي «جامعه شناسي تحولات ارزشي» و «زنده‌ باد فساد! جامعه‌شناسي سياسي فساد در دولتهاي جهان سوم» را منتشر نموده و در دانشگاه خانه کارگر تدريس مي کند.

وي که همچنان عضو موثر شوراي مرکزي خانه کارگر است روابط خوبي با ديگر گروه هاي اصلاح طلبان نيز دارد؛ او دوست نزديک حسن روحاني و بسياري از چهره هاي کارگزاراني نزديک به وي است، با جبهه مشارکت دوستي ديرينه دارد، از عناصر اطلاعاتي مورد وثوق سازمان مجاهدين انقلاب است و با چهره هاي کليدي مجمع روحانيون همچون خاتمي و ابطحي بسيار صميمي است.

ربيعي امين موسوي

ربيعي با توجه به سابقه اي که در زمان وزارت اطلاعات در حوزه جنگ رواني کسب کرده بود بعنوان حلقه اول مشاورين ميرحسين موسوي نقش بسيزايي در انجام عمليات رواني داشت.

بنابرگزارش رسانه هاي خبري تيم عمليات رواني موسوي متشکل بود از: خسرو قنبري تهراني، علي ربيعي(عباد)، سعيد حجاريان،محمدرضا تاجيک که سرتيم عميليات ميداني اين کميته ا. خ از نيروهاي اخراجي دستگاه امنيتي بوده است.

برخي اعضاي اين گروه در دوران رياست جمهوري هاشمي رفسنجاني با بودجه نهاد رياست جمهوري به انگلستان و برخي کشورهاي ديگر اروپايي اعزام و در آنجا دوره هاي عالي "جنگ رواني" و "بحران" را گذرانده بودند.

نزديکي ربيعي با موسوي به حدي بود که در اولين کنفرانس مطبوعتي که موسوي در آن نظام را متهم به تقلب در انتخابات کرد، ربيعي يکي از معدود افرادي باشد که با او وارد سالن نشست خبري مي شود و در آن جلسه با وجود آنکه هنوز برگزاري انتخابات به پايان نرسيده بود موسوي پيروزي خود را اعلام کرده و نظام را به تقلب متهم مي کند تا فتنه بزرگ کليد بخورد.

ربيعي در يک سخنراني در اردبيل در جمع تندترين دانشجويان وابسته به فتنه گفت :« اين را بدانيد که حرکت اصلاحي همواره هزينه داشته است و کسي زير پاي انسان فرش قرمز پهن نمي‌کند. حرکت‌هاي تحول گرايانه همواره با نا آرامي همراه بوده است. نسل ما به دنبال انقلاب بود ....اما امروز وضعيت متفاوت است و نبايد اينگونه قياس‌ها صورت گيرد و نتيجه گيري‌هاي غلط به وجود آيد .... مهم‌ترين دارو براي مشکلات جامعه را در اصلاحات مي‌دانم و شما بايد حلقه تئوريک خود را شرح دهيد و خلأهاي به وجود آمده را پر کنيد ...

به نظر مي رسد با وجود نقش غيرقابل انکار ربيعي در ماجراهاي سال ?? و رويکردهاي افراطي علي ربيعي در سالهاي حاکميت دولت اصلاحات گرفتن راي اعماد از مجلس، در حد خيالات باقي خواهد ماند.

منبع:دانا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html